Par idejaa, bitnih zaključana tema

poruka: 98
|
čitano: 14.686
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Par idejaa, bitnih

Evo jedan po mom mišljenju jako važan prijedlog:

Forum se MORA držati u redu.

Kako sam forum(threads),tako i korisnici koji ovdje pišu.

Bug si nesmije dopustiti da se otvaraju threadovi poput danas već zaključanih.

Ili bolje rečeno da se u threadu pišu takve bljuvotine da ti se život zgadi.

Ima ljudi iz raznih foruma koji se vesele doć ovamo i flamat kolko se da.

Kad dobro pogledaš oni to i mogu.

Neorganiziranost foruma i useri koji rado nasjedaju na takvo što je ovdje sveprisutno.

Redakcija BUG-a mora razmislit o činjenici da imaju jako dobar časopis i ljudi će potražit i nać i ovaj forum.

A šta vide?

Svađa,spam,provokacije,NEZNANJE.....

Pod hitno te stvari treba riješit inače će jako brzo postat sve manje i manje usera ovdje a vijest o BUG forumu će internetom kružit nemilosrdno.

Mislim da takvo što nije redakciji u cilju.

Ne samo da bi mogli uništit ovaj forum nego i narušit ugled časopisu.

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Par idejaa, bitnih
LUXX kaže...

Ovo zadnje je i najmanje bitno, tebe za modaSmijeh
17 godina
neaktivan
Funkenstein kaže...
LUXX kaže...

Ovo zadnje je i najmanje bitno, tebe za modaSmijeh
 Nije bit u tome da se mene za moda postavi(mada bi rado puno toga pomeo ovdje)
Nego da se ljudi koji imaju moć i znanje zajedno pobrinu da ovaj forum ne ispadne totalna propast i narušava ugled tako uglednom časopisu

17 godina

Forum je IMHO prerano pušten u opticaj, iako je naznačeno da je u beti.

Homemade izrada foruma je svakako pohvalna stvar, ali se primjecuje da su se za pocetak

trebale ubaciti opcije koje ima svaki normalni forum. Jer ljudi upravo to i traze po cijeloj ovoj sekciji.

Funkcije na koje su navikli na ostalim forumima

Također je bilo neozbiljno kretati na forum bez kreiranih pravila za isti, koliko god ona bila ista za sve forume.

► Intel Core 2 Duo E6750 (L719A782) || abit iX38 QuadGT || 2x1GB Crucial Ballistix PC5300 || XFX GF8800GT 512MB DDR3 || Western Digital Caviar 320GB AAKS || LG GSA-H66N || Corsair VX450W || Antec SLK3000B-EU ||
17 godina
LUXX kaže...

Evo jedan po mom mišljenju jako važan prijedlog:

Forum se MORA držati u redu.

Kako sam forum(threads),tako i korisnici koji ovdje pišu.

Bug si nesmije dopustiti da se otvaraju threadovi poput danas već zaključanih.

Ili bolje rečeno da se u threadu pišu takve bljuvotine da ti se život zgadi.

Ima ljudi iz raznih foruma koji se vesele doć ovamo i flamat kolko se da.

Kad dobro pogledaš oni to i mogu.

Neorganiziranost foruma i useri koji rado nasjedaju na takvo što je ovdje sveprisutno.

Redakcija BUG-a mora razmislit o činjenici da imaju jako dobar časopis i ljudi će potražit i nać i ovaj forum.

A šta vide?

Pod hitno te stvari treba riješit inače će jako brzo postat sve manje i manje usera ovdje a vijest o BUG forumu će internetom kružit nemilosrdno.

Mislim da takvo što nije redakciji u cilju.

Ne samo da bi mogli uništit ovaj forum nego i narušit ugled časopisu.

Za ove dvije stvari se potpuno slazem.   Prvo, ne vidim nista ozbiljno da se desaje po pitanju vodjenja foruma i po pitanju same diskusje. Otvaraju se teme tipa: sta sam danas jeo, konfiguracija od 25 000 Kn.. itd itd. Ok, forum je tek napravljen i neka za pocetak lezernijih tema, ali... bojim se da ce tako ostati. Vec gledam na drugim forumima pricaju kako je ovvaj BUG-ov forum uzasan.

Prvo sto nema skoro nista kao normalno i normalne opcije kao i svaki drugi forum (za to nemaju pravo, forum je svjez i mislim da ce se vremenom promjenuti.. barem se nadam) i drugo kako je trenutno forum koma. Pisu se gluposti i sve je nekako  ne organizovano. Napravljen je forum   uglednog IT BUG casopisa a nema 4 podforuma koji sluze u opste za "racunarsku" raspravu. Sto morate priznati da su u pravu. Vec sam spominjao da je jadno da jedan ovakav casopis ima forum tipa "spamajmo zajedno".

Ne  volim  porediti  ostale  forume  i  govoriti  kako  je  neko  bolji  od  drugih.  Ali  eto,  pogledajte  samo  forum  casopisa  "sveta  kompjutera". 
Koliko  oni  imaju  podforuma, i skoro svaki podforum ima dodatno jos dva podforuma. Ima preko 3 000 aktivnih korisnika i svi se slazu i niko se nikada nije izgubio nego naprotiv, zna gdje ce sta potraziti.. A ne mi ovde imamo samo jednu jedinu temu gdje ce mo gurati i aplikacije, i operativne sisteme, i audio, i video i programiranje i sta sve ne.

Dugo  sam  na  forumu  "sveta  kompjutera"  samo  zato  sto  su  ozbiljni.  Davno  sam  pisao  BUG_u  da  i  oni  naprave  forum.  Evoga..  tu  je.. 
veliki  osmijeh  na  licu  i  ne  znam  gdje  cu  prije..  ali..  ocito  ce  taj  osmjeh  brzo  nestati  :(

Svasta sam napisao ali samo iz jednog razloga.. veliki sam fan BUG-a tako da onda razumijete sto mi ovako nesto smeta. Bojim se kao sto je kolega rekao da ce doci u pitanje i reputacija samoga casopisa a to ne bi nikome valjalo..

There is no pain or anger that I am not
17 godina
moderator

DOPE kaže...

Ne  volim  porediti  ostale  forume  i  govoriti  kako  je  neko  bolji  od  drugih.  Ali  eto,  pogledajte  samo  forum  casopisa  "sveta  kompjutera". 
Koliko  oni  imaju  podforuma, i skoro svaki podforum ima dodatno jos dva podforuma. Ima preko 3 000 aktivnih korisnika i svi se slazu i niko se nikada nije izgubio nego naprotiv, zna gdje ce sta potraziti.. A ne mi ovde imamo samo jednu jedinu temu gdje ce mo gurati i aplikacije, i operativne sisteme, i audio, i video i programiranje i sta sve ne.

Dugo  sam  na  forumu  "sveta  kompjutera"  samo  zato  sto  su  ozbiljni.  Davno  sam  pisao  BUG_u  da  i  oni  naprave  forum.  Evoga..  tu  je.. 
veliki  osmijeh  na  licu  i  ne  znam  gdje  cu  prije..  ali..  ocito  ce  taj  osmjeh  brzo  nestati  :(

Svasta sam napisao ali samo iz jednog razloga.. veliki sam fan BUG-a tako da onda razumijete sto mi ovako nesto smeta. Bojim se kao sto je kolega rekao da ce doci u pitanje i reputacija samoga casopisa a to ne bi nikome valjalo..
 Polakše malo - čemu tolika žurba? :) Koliko je star taj forum s kojim nas uspoređuješ? Sigurno ima dosta godina iza sebe, a vjerujem da sigurno nije ima ovu današnju strukturu od prvog dana.

Svjesno smo krenuli s elementarnom razradom i planom da nove podforume razvijamo prema interesu korisnika. Da li znaš koliko je star ovaj forum? U ovom trenutku - 4 dana i sedam sati! A imamo do sada nešto manje od tisuću registriranih i preko 6k postova! Istina, i nas same je ovaj interes iznenadio...

U ponedjeljak dolazi novi upgrade foruma, a odmah i novi podforumi. Sasvim sigurno će se i nakon toga pojaviti potreba za dodavanjem nekih novih podforuma, pa ćemo onda i njih dodavati...

17 godina

Kao sto sam rekao, ne volim uporedjivat forume.. njihov je star oko 4 godine a ovaj nas oko 4 dana.

Sama registracija govori koliko ste pozeljni i koliko se iscekivalo na ovaj forum. Ali isto tako ako imate veliki broj fanova onda imat i vecu odgovornost.

Daleko od toga da se meni žuri negdje ali koliko sam mogao da svatim, kada ste spominjali koliko ste imali pod-foruma pa ste ih smanjili, kontam onda iz konteksta da ne namjeravata da prosirujete "informaticki" dio foruma (tako sam barem ja razumio)

Kazes da cekate prjedloge, koliko ce ljudi biti zainteresovani pa ce te prosiriti ono sto je potrebno. Pa na jednoj temi je dato dosta dosta prjedloag i niko nije rekao ni na jedan prjedlog za neki po-forum da ce se uzet u razmaranje. Sam sam naveo barem 5-6 prjedloga za podforume i to niko nije vidjeo.

Mozda ocekujem previse a tek sam clan nesto vise od 3 dana ali na svaki prjedlog bi trebalo dati barem odgovor da ce se uzeti u razmatranje a ne samo ignorisati.

Ja sve prjedloge koje dam ne ocekujem da odma budu odma uvedeni nego samo kazem da bi bili potrebni koliko toliko pa sad, kad se mogne mogne se.

Ne znam.. sve kada saberem i oduzmem mislim da je prob sto vi BUG-ovci jako dosta radite na casopisima  (sto  je  naravno  za  pohvalu) i nemate vremena za forum. (opet kazem to je moje misljenje) Zasto onda ne date nekima "slobodnijim" da budu modovi-admini koji ce biti vise na forumu i koji ce vam prenjeti nase zelje. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2008 1:18 (DOPE).
17 godina
moderator
DOPE kaže...

Daleko od toga da se meni žuri negdje ali koliko sam mogao da svatim, kada ste spominjali koliko ste imali pod-foruma pa ste ih smanjili, kontam onda iz konteksta da ne namjeravata da prosirujete "informaticki" dio foruma (tako sam barem ja razumio)

Kazes da cekate prjedloge, koliko ce ljudi biti zainteresovani pa ce te prosiriti ono sto je potrebno. Pa na jednoj temi je dato dosta dosta prjedloag i niko nije rekao ni na jedan prjedlog za neki po-forum da ce se uzet u razmaranje. Sam sam naveo barem 5-6 prjedloga za podforume i to niko nije vidjeo.

<cut>
Ne znam.. sve kada saberem i oduzmem mislim da je prob sto vi BUG-ovci jako dosta radite na casopisima i nemate vremena za forum. (opet kazem to je moje misljenje) Zasto onda ne date nekima "slobodnijim" da budu modovi-admini koji ce biti vise na forumu i koji ce vam prenjeti nase zelje. ;)

Pa u tom threadu, na koji se pozivaš napisao sam da sam i sam htio započeti raspravu o tome koje podforume otvoriti. Pažljivo pratimo što je tamo sve do sada napisano i to će imati izravnog utjecaja na otvaranje novih podforuma.

A što se tiče moderiranja - logično je i uobičajeno da se takve ovlasti prepuste najaktivnijim članovima foruma, ali i za to je - potrebno neko vrijeme! Bez brige - mi u redakciji jedva čekamo da se krug moderatora proširi.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2008 1:24 (Miro).
17 godina
Par idejaa, bitnih

Da, bas na tu tvoju poruku sam i mislio. Tvoja recenica:

Krenuli smo s puno više podforuma (hardver po komponentama, softver prema namjeni, igre prema žanrovima itd.), ali smo na kraju zaključili da bi takav start mogao biti poguban - teško bi bilo sve pratiti, puno toga bi završilo kao off topic, a za sve nas je ovaj forum nov, pa vjerojatno dio ljudi brzo odustao od korištenja zbog nesnalaženja

..mi  je  izgledala  kao  pravdanje  da  ce  biti  besmislino  otvarato  nove  podforume  i  da  ce  ostati  kako  jeste.

(tako  je  zvucalo  i  ako  si  napisao  da  ce  se  otvarati  podforum  za koji bude naj vise interesovanja.

Opet  ste  se  trebali  osvrnuti  na  neke  vece  i  neke  strane  forume.  Ako  kod  njih  nije  pogubno  i  ako  se  ljudi  kod

njih  ne  gube,  zasto  bi  i  kod  nas.  Ne  znam  staje  gore.  Otvoriti  forum  sa  gomilom  podforuma  i  vidjeti  hocel  se  biti  aktivno  ili  otvoriti  jako  malo  tema  i  vidjeti  hocel  biti  potrebe  za  drugim.  ja  ipak  mislim  da  je  ovo  prvo  st  oste  uradili,  otvoriti  forum  sa  vise  podjela  bolje  rjesenje..  ali  eto.

Kad kazes da ce svaki prjedlog imati uticaja na update foruma onda barem jedna post napisite da je tako da ne mislimo da smo ignorisani   ;)

Naravno,  od  ovga  svega  ne  mislim  nista  licno  nikome.  Samo  zelim eto,  da  na  forumu  bude  dobro  i  nama  i  vama  Cool

There is no pain or anger that I am not

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Iako piše i u uvodnoj temi ovog foruma, da naglasimo još jednom - svi prijedlozi izneseni u ovom forumu su pročitani i razmatraju se. Nažalost, nemamo vremena pojedinačno odgovarati na svaki prijedlog niti možemo svaki uvažiti (barem ne tako brzo). Osobno sam pročitao apsolutno sve poruke u ovom forumu i redovito o njima interno raspravljamo.

Eto, tako da se zna.

Hvala svima na prijedlozima i bilježimo se i za ubuduće.

Domagoj
17 godina
Par idejaa, bitnih

Mislim da bi bilo zgodno staviti link na "teme u kojima sudjelujem" odmah do "aktivne teme" u gornjem desnom uglu u sivoj traci.

Naime, par dana koliko koristim forum primjetio sam da "workflow" ide ovako:

Forum -> teme u kojima sudjelujem -> izaberem temu, pa natrag -> forum teme u kojima sudjelujem -> izaberem temu, pa natrag..... i tek kada vidim sta je sve napisano u temama u kojima sudjelujem prebacujem se na ostale teme

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
branimir kaže...

Mislim da bi bilo zgodno staviti link na "teme u kojima sudjelujem" odmah do "aktivne teme" u gornjem desnom uglu u sivoj traci.

Naime, par dana koliko koristim forum primjetio sam da "workflow" ide ovako:

Forum -> teme u kojima sudjelujem -> izaberem temu, pa natrag -> forum teme u kojima sudjelujem -> izaberem temu, pa natrag..... i tek kada vidim sta je sve napisano u temama u kojima sudjelujem prebacujem se na ostale teme

Otvaraj si teme u novom prozoru!

U sivoj traci, naime, nema više mjesta (doduše, ima ako imaš veliku rezoluciju, no to nije slučaj sa svima).

Domagoj
17 godina
Probao, ali oni crveni baloncici ostaju crveni, i previse prozora zbunjuje. Neznam gdje sam. Zadrzati cu svoju staru rutinu (i u sebi tiho jecati:))
17 godina
neaktivan
Par idejaa, bitnih

Evo mala prijavica problema.

Firefox error console mi stalno javlja grešku.

Uvijek ista.

Jel je to greška u programiranju forum ili FF baš ne izlazi na kraj sa tim dijelo neznam.

Pogledajte sliku pa provjerite:

http://img86.imageshack.us/img86/8823/grekahz8.jpg

Ovaj plavo označen dio je koji uvijek javlja

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2008 10:59 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
LUXX kaže...

Evo mala prijavica problema.

Firefox error console mi stalno javlja grešku.

Uvijek ista.

Jel je to greška u programiranju forum ili FF baš ne izlazi na kraj sa tim dijelo neznam.

Pogledajte sliku pa provjerite:

http://img86.imageshack.us/img86/8823/grekahz8.jpg

Ovaj plavo označen dio je koji uvijek javlja

Prozirnost u CSS-u nije univerzalno rješena pa se buni na parametar koji ne razumije. Ništa strašno... :-)

Domagoj
17 godina
neaktivan
ak je tako onda nek se i dalje buni. hehe
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

Mislim da bi bilo JAKO zgodno ubacit RSS na forum.

potpuno se slažem, lakše je pratiti forum.

www.linuxzasve.com | www.blogeri.hr
17 godina
protjeran
Par idejaa, bitnih

Vrijedilo bi imati Z-A ili A-Z na glavnoj stranici te podforumima tako da mozete sortirati forume / poruke po naslovima (primjer: Naziv foruma, Tema, Poruka, Zadnja) ovisno koji kliknete. Mozda samo moja navika ali zna biti zgodna funkcija..

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Sokac kaže...
ambivalent kaže...

potpuno se slažem, lakše je pratiti forum.

U planu je, za jednu od većih nadogradnji (znači - ne odmah)!
17 godina
neaktivan
Sve super. Samo maknite root "Bug Online".
Važno je da se na forumu okote dobre i zanimljive teme, a što se mene tiče dovoljan je i html style forum iz devedesetih. :)
17 godina
Par idejaa, bitnih

ja bi volio vidit svoj nick u desnom gornjem uglu

ili bilo gdje (konstanatno), ne samo na početnoj

malo ali slatko zadovoljstvo

(inače toliko se zblesim od uzbuđenja na Vašem forumu

da zaboravim kako se zovem)Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Svi zamjerite na taj root bug online, ali on je meni extra, pa jbt mora se znati ciji je forum, tj koja je homepage, pa de mi recite kako onda da se drukcije vratim na bug online, da ponovo kucam stranicu, dobro ne bih bas kucao posto imam bug on line na toolbar boohmarku, ali meni je sve ok..navikao sam na to i nema nikavih problema...cak sam ga neko vrijeme itrazio :D,a bio mi pred ocima :D Sto se tice sve u svemu dobar je forum ma ne treba nista pretjerano mijenjati... Sto jednostavno kad moze komplikovano!!!!!!!!
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

Bump za ovo.
16 godina
neaktivan
disturbedHR kaže...
ambivalent kaže...

Bump za ovo.
 Mislim da nije potrebno ubacivati RSS na forum to je toliko bezveze...
16 godina
Par idejaa, bitnih

moj prijedlog je da umijesto crvenog srca (oznaka za temu koju pratimo) bude žuta zvijezda (kao što izgleda oznaka za favorite u internet exploreru, btw. koristim forefox). to mi je nekako logičnije nego srce

kad označimo neku temu da ćemo ju pratiti, to je kao da smo neku stranicu (u ovom slučaju temu) ubacili u favorite i to znači da ćemo ju često pregledavati i sudjelovati raspravi

eto, to je moj prijedlog. hvala ako se uvaži

Hello World!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Par idejaa, bitnih

Još uvijek nigdje nema istaknuto koliko je trenutačno aktivno članova foruma i koliko 'gostiju'. Mislim da bi to bio vrlo zgodan detalj negdje pri vrhu stranice Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Još uvijek nigdje nema istaknuto koliko je trenutačno aktivno članova foruma i koliko 'gostiju'. Mislim da bi to bio vrlo zgodan detalj negdje pri vrhu stranice Namigiva

istina. i ja sam se pitao kako to da toga nema, al eto netko se sjetio i to predložit. svaka čast. mislim da bi to bilo dobro. i možda još dodatak da kad se klikne na tu oznaku da se prikažu svi članovi koji su online. nema baš i nema neke svrhe al bilo bi dobro
Hello World!
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Moram se složiti, ovo bi bilo odlična stvar :D
Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
16 godina
neaktivan

Odi na homepage i scrollaj skroz do dna foruma. Vidit ćeš sve članove koji su online...

A ovo broj članova i broj gostiju... totalno nebitno!

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
Sused kaže...

Odi na homepage i scrollaj skroz do dna foruma. Vidit ćeš sve članove koji su online...

A ovo broj članova i broj gostiju... totalno nebitno!

uje. pa to nisam ni vidio. jer najčešće sam na hardveru i softveru tako da i ne scrollam često dolje.
a bilo bi dobro i da se može ta lista sortirati kako mi želimo

ohoooo. pa jam sam postao larva. pozdrav ljudi
Hello World!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2008 10:01 (jurluk).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice