TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 542.889
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: TVZ-Informatika
Nuclear kaže...
Brian kaže...

Danas sa fakultetom ne možeš naći posao, a što misliš na kakvoj je razini veleučilište. Mislim da jedna godina košta oko 7300 kn.

Dafuq? Pa veleučilište je isto vakultet.

A??????????

Veleučilište je fakultet??????

Kad završiš veleučilište dobiješ - U V J E R E NJ E

Kad završiš fakultet dobiješ - D I P L O M U

tebi je to isto??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Lijep pozdrav svima ...

Planiram upisati spec. diplomski Informatiku pa me zanimaju 2 teme. Ako netko ima da podijeli svoje iskustvo ili zna iz nekih izvora točnu informaciju bio bi mu jako zahvalan... :)

1. Kolko točno traje diplomski, da li je semestar po godini?

2. Znam da diplomski dođe po godini oko 2k Eura, pa me zanima ima li možda plačanje po semestru, tj, da se ne mora prva godina diplomskog odmah platiti punih 2k eura, nego semestar po semestar?

Zahvaljujem na odgovorima te se unaprijed ispričavam ako je ova tema već negdje spomenuta :)

Marin V. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 13:32 (MarasCar).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
...
heilige
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 13:37 (Xash).
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Nema ti toga više. Sad si prvostupnik nakon stručnog i magistar nakon specijalističkog. Ali da,to je nešto što je prije bilo VSS.

Magistar nisi sigurno, već stručni specijalist.

heilige
13 godina
odjavljen
Xash kaže...
Pranja kaže...
Nema ti toga više. Sad si prvostupnik nakon stručnog i magistar nakon specijalističkog. Ali da,to je nešto što je prije bilo VSS.

Imaš magistar struke i magistar zvanja. To dvoje nije isto. Ali,nakom spec. jesi magistar.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
14 godina
neaktivan
MarasCar kaže...

Lijep pozdrav svima ...

Planiram upisati spec. diplomski Informatiku pa me zanimaju 2 teme. Ako netko ima da podijeli svoje iskustvo ili zna iz nekih izvora točnu informaciju bio bi mu jako zahvalan... :)

1. Kolko točno traje diplomski, da li je semestar po godini?

2. Znam da diplomski dođe po godini oko 2k Eura, pa me zanima ima li možda plačanje po semestru, tj, da se ne mora prva godina diplomskog odmah platiti punih 2k eura, nego semestar po semestar?

Zahvaljujem na odgovorima te se unaprijed ispričavam ako je ova tema već negdje spomenuta :)

Marin V. 

Diplomski traje 2 godine i koliko znam samo je vanredi studij trenutno.

Možeš plačati po semestru. Možeš i na rate, ali ima neki minimalni iznos. Najbolje ti je pitati onu tetu u referadi.

13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Xash kaže...
Pranja kaže...

Imaš magistar struke i magistar zvanja. To dvoje nije isto. Ali,nakom spec. jesi magistar.

Specijalistički diplomski stručni studij traje jednu do dvije godine, u kojima se stječe od 60 do 120 ECTS bodova. Završetkom studija stječe se stručni naziv stručni specijalist, odnosno stručna specijalistica uz naznaku struke ili dijela struke sukladno nazivu studijskog programa.
Student nakon ove razine može nastaviti studirati na diplomskom sveučilišnom studiju ili ući na tržište rada.

Dakle, tek završetkom diplomskog sveučilišnog studija se postaje magistar, kod stručnog specijalističkog se rabi naziv stručni specijalist ___________ (upiši struku).

heilige
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 2:04 (Xash).
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Jel zna tko koliko je bodova prošle godine imao zadnji na listi za informatiku???

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Xash kaže...

Specijalistički diplomski stručni studij traje jednu do dvije godine, u kojima se stječe od 60 do 120 ECTS bodova. Završetkom studija stječe se stručni naziv stručni specijalist, odnosno stručna specijalistica uz naznaku struke ili dijela struke sukladno nazivu studijskog programa.
Student nakon ove razine može nastaviti studirati na diplomskom sveučilišnom studiju ili ući na tržište rada.

Dakle, tek završetkom diplomskog sveučilišnog studija se postaje magistar, kod stručnog specijalističkog se rabi naziv stručni specijalist ___________ (upiši struku).

Facepalm,i to žešći.  Očito da ti znaš više i bolje od cijelog ministarstva.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
15 godina
neaktivan
ASR 1927 kaže...

Jel zna tko koliko je bodova prošle godine imao zadnji na listi za informatiku???

Negdje oko 570...Ali su smanjili upisnu kvotu pa očekuj da će biti još više ovaj puta.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Xash kaže...

Facepalm,i to žešći.  Očito da ti znaš više i bolje od cijelog ministarstva.

Informiraj se i potkrijepi dokazima suprotno prije nego nekome stisneš facepalm, prijatelju.

heilige
14 godina
TVZ-Informatika

Magistar sigurno nisi. Magistar si sa sveučilišnom diplomom i imaš priliku napredovat do doktora znanosti.

Specijalist nema prilike uopće za doktora, pa tako ni ne može nositi naziv magistra, jer je magistar niža stepenica od doktora.

Ali nvm, rangovi nisu baš previše bitni, titula ko titula, kome odgovara neka ide na što želi.

Who fucking cares

2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Magistar zvanja i magistar struke. Ovo prvo ti fali.

@Ranko K:

Može i na doktorat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 20:22 (Pranja).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Magistar zvanja i magistar struke. Ovo prvo ti fali.

@Ranko K:

Može i na doktorat.

Gledaš totalno krive razine obrazovanja: sveučilišni i stručni, to nije isto. Sa stručnim "smjerom" najviša titula je stručni specijalist (određene struke), dok je kod sveučilišnog doktor, ali to nije niti bitno, jer prije doktora moraš završiti diplomski sveučilišni (doktorat) i poslijediplomski sveučilišni (postaješ specijalist uz magistra što već jesi, no taj naziv specijalist nema veze sa nazivom specijalista na stručnom smjeru tj. programu). Jedina mogućnost da postaneš magistar je da nastaviš  školovanje na sveučilišnom studiju.

heilige
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 20:38 (Xash).
13 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Ali nvm, rangovi nisu baš previše bitni, titula ko titula, kome odgovara neka ide na što želi.

Problem sa titulama kod nas je velik, pogotovo šta se sad po toj Bolonji sve ispremješalo i poslodavci više ni ne znaju protumačiti određene "nove" titule.

heilige
14 godina
Xash kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Problem sa titulama kod nas je velik, pogotovo šta se sad po toj Bolonji sve ispremješalo i poslodavci više ni ne znaju protumačiti određene "nove" titule.

Točno, magistar po bolonji i po starom jednostavno nije isto niti mjerodavno. Magistar po bolonji je= dipl.ing po starome po pitanju kvalitete. Nikako mr.sc starome. O dr.sc već možemo razgovarati budući da je tu već teže narušiti kvalitetu studiranja i rangiranja, jer ih do tuda dogura jako, jako malo.

Who fucking cares
13 godina
neaktivan

Jesi siguran za to?? ja računam negdje oko 640-650...

13 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Xash kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Točno, magistar po bolonji i po starom jednostavno nije isto niti mjerodavno. Magistar po bolonji je= dipl.ing po starome po pitanju kvalitete. Nikako mr.sc starome. O dr.sc već možemo razgovarati budući da je tu već teže narušiti kvalitetu studiranja i rangiranja, jer ih do tuda dogura jako, jako malo.

U tehničkim znanostima još se zna rabiti naziv magistar inženjer, npr. završetkom geodezije postaješ mag. ing. geod., dok recimo kod ekonomije si mag. oec..

heilige
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 20:52 (Xash).
15 godina
neaktivan
ASR 1927 kaže...

Jesi siguran za to?? ja računam negdje oko 640-650...

AKo je tako,pogledaj si dali bi te fer primio.Šanse su ti male,ali bi mogao upasti u statističku pogrešku...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
13 godina
neaktivan

Ma kakav fer,nije to za mene,a valjda ću upasti na ovu informatiku sa 650 bodova pa da ne moram tražiti nešto drugo :)

15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Sram te bilo,gdje ti je nestala ambicija :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
TVZ-Informatika

Zna li netko koji je postupak prebacvanja s jednog fakulteta (konkretno FOI) na TVZ i što je sve potrebno da bi se prebacio?

1. sam godina.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Zna li netko koji je postupak prebacvanja s jednog fakulteta (konkretno FOI) na TVZ i što je sve potrebno da bi se prebacio?

1. sam godina.

Zbog ceg bi se prebacio ?

Naime, ja sam mislio prijavit oba faxa i TVZ me privlaci vise samo zbog ZGa pa :/

WHY SO SERIOUS ??
15 godina
protjeran
fakEEE kaže...
EZY-E kaže...

1. sam godina.

Zbog ceg bi se prebacio ?

Naime, ja sam mislio prijavit oba faxa i TVZ me privlaci vise samo zbog ZGa pa :/

Ma dosta je težak i zahtjevan faks, bar za mene.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
15 godina
protjeran
EZY-E kaže...

1. sam godina.

Zna netko??
Ne odgovaraju na mail koji sam im poslao -.- 

14 godina
protjeran
TVZ-Informatika

Jel ima tko od vas da ide na specijalistički studij informatike na tvz-u??

Sljedeće godine bi vjerovatno to upisao pa bi koji savjet dobro došao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...

Ja sam cuo da nije teško, jersu  neki burazovi kolege to nastavili i kažu da nije zahtjevno jer tamo ima ljud s 40+ godina koji su davno završili i već dosta stvari zaboravili pa prolaze.

http://beterz.com/?Referer=179629
13 godina
odjavljen
Doctor Freak kaže...

To je neredovan studij, ispadne da jedna godina traje skoro kao dvije. Olakšano je da ljudi koji rade mogu istovremeno studirati.

14 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

pozdrav ekipa

pošto ne upadam na informatiku jer nemam dovoljno bodova to jest ima ljudi koji isto zele inf i imaju vise bodova od mene, ali upadama na elektrotehniku pa me zanima dali je moguce prebacit se na informatiku i dali zanate kad, nakon 1. semestra ili 1. god, i dali se moguce sigurno prebaci ili samo ako ima mjesta to jest ako od ovih s 1. god netko odustane?

i hoće mi bit teško na elektrotehnici nakon ekonomske skole, hoće bit problem predznanje kojeg nemam?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina

neces moci odma,vec nakon sto skupis 30 ects boda, koje ces rintat ko budala...ne upisuj to, nijedan ekonomist nije prosao ove godine, u to racunam i sebe

dado
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 10:52 (dado16).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice