Zanima me bodovni prag od prošle godine i jeli matematika preteška i još neke informacije(detalji).Lokacija Split.I nemojte govorit >šta će ti to,uzmi nešto drugo i te stvari<
Tehničar za mehatroniku
- poruka: 30
- |
- čitano: 35.385
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja sam sad prva godina mehatroničara ali u Rijeci, matematika ti može biti teška a i ne mora samo moraš sve na vrjeme skužit ako ne razumiješ moraš nekoga pitat i to izvježbat i nemaš problema i na kraju sve ovisi o tebi i nešto malo o profecorici dali će ti biti teško ili ne!!!
Za taj smjer mislim sve najbolje jer nudi jako jako puno
za više savjeta pogledaj na internetu ili pitaj još nekog jer ti ja previše nemogu reći jer sam tek prva godina, a ako ti se taj smjer sviđa i ako je to to što želiš raditi cjeli život onda ti neće biti teško !!!
Hvala ti na odgovorima,nego samo da te pitam:koliko ti je bila matematika i koliko si bodova imo
sve ono šta želiš kasnije s tom školom moči češ i sa elektrotehničkom, a sve ono šta možeš sa elektrotehničkom nečeš moči sa ovom,
a skoro pa su identične, nije ova druga ništa teža
Zavrsio sam za mehatrinicara i mogu ti dati samo dobre preporuke! A za ovo s elektrotehnikom, u mehatronici se uci dosta i strojarstva, sto elektrotehnicka skola ne pruza (barem ne u toj mjeri)
Jeli još neko završio?
Ja sam sad maturant, mozes nauciti sve. Od strojarstva,preko elektronike i programiranja do upravljanja proizvodnjom.
Svakako preporuka ako se mozes naci u tome!
Ja sam završio, sad sam 2. godina strojarskog fakulteta. Najviše mehatronici zamjeram što nema fakultet, barem nije bilo kada sam ja završavao. Bila je jedino viša škola u Karlovcu ako se ne varam (samo ing, a ne dipl. ing). Škola je nedorečena, nedovoljno znanja ni iz elektrotehnike ni iz strojarstva, samo osnove.
Ako planiraš dalje na faks -elektrotehniku, onda ti je moja preporuka elektronika.
Da još pitam ima li mehatronika većeg utjecaja u modelarstvu
Da još pitam ima li mehatronika većeg utjecaja u modelarstvu
Onaj tko završi mehatroniku uglavnom se bavi održavanjem i montiranjem medicinskih aparata poput ultrazvuka,eeg-a itd. Mehatronika je zapravo smjesa elektronike,robotike i računarstva.
Sad sam upisao tehničara za mehatroniku u Rijeci,pa me sad zanima nesto opsirnije o tom zanimanju.Da li je bolje ic na faks,da li je bolje se zaposliti van ili u hrvatskoj,sta se tocno radi na tom poslu,dali je teska skola i tako to ?
Zanima me sta se moze raditi sa zavrsenom srednjom skolom tehnicara za mehatroniku.....
Sa srednjom nemožeš ništa u struci.
I sa faksom jedva.
ma daj nemoguce je to
Nije istina to što Nuclear govori, možeš dosta toga radit, a pogotovo ako završiš neki faks, na nekom forumu ili negdje slično sam pročitao da nema nezaposlenih mehatroničara u HR !
Nije istina to što Nuclear govori, možeš dosta toga radit, a pogotovo ako završiš neki faks, na nekom forumu ili negdje slično sam pročitao da nema nezaposlenih mehatroničara u HR !
Kao sto nema niti nezaposlenih elektrotehnicara...
Obicna laz... U ovoj drzavi jedino nema nezaposlenih lopova.
Pa nebi bas reko jer znam da kad u HR još nije bilo neke mehatronike, ljudi su dolazili iz vana obavljati te poslove koje radi mehatroničar kao npr. popraviti (ustanoviti) kvar na nekom skupocjenom aparatu za medicinu !
slazem se s tobom ja msm da ipak bi trebalobiti nekog posla
Ja sam završio, sad sam 2. godina strojarskog fakulteta. Najviše mehatronici zamjeram što nema fakultet, barem nije bilo kada sam ja završavao. Bila je jedino viša škola u Karlovcu ako se ne varam (samo ing, a ne dipl. ing). Škola je nedorečena, nedovoljno znanja ni iz elektrotehnike ni iz strojarstva, samo osnove.
Istina, samo prvostupnik ima na mehatronici.
Specijalistički studiji imaju samo iz strojarstva, i to smjerovi konstrukcije i proizvodnja.
Ali u Karlovcu potražnja (Alstom) diktira studijski program, što je donekle i dobro.
Pozz svima
Ja sam sad upiso tehnicar za mehatroniku u vinkvcima. Pa ako mi netko tko je završio tu školu može reći koliki je udio elektronike u toj školi i kolko se radi elektromagnetizmu i indukciji i to.
hvala
da, zato moj prijatelj mehatroničar sastavlja suncobrane za minimalac... u struvi će teško naći posao
Pozz svima
Ja sam sad upiso tehnicar za mehatroniku u vinkvcima. Pa ako mi netko tko je završio tu školu može reći koliki je udio elektronike u toj školi i kolko se radi elektromagnetizmu i indukciji i to.
hvala
Pusti priče,to je posa budućnosti,a da ne govorim sa faksom šta sve možeš i kuda.
VRLO dobar smjer!
I ja sam upisao mehatroniku u vinkovcima pa me zanima može li se kasnije raditi kao informatičar?
A ja sam i mislio da poslje idem na faks..
A onda cemo se mi i vidit...jel imas fb ili skype?
super
-kazu da nikad nije kasno tako sam i ja upisao mehatroniku u Rijeci
-sada trebam polagati razliku ispita te bih vas zamolio ako netko ima skripte,ili informaciju gdje ih mogu nabaviti
Zna netko da li treba dobro raspoznavati boje za ovo zanimanje?