Koji je fakultet bolji? Imam dilemu u vezi upisa i ne mogu se odlučiti. xD
Naime htio bih upisati Multimediju, primjenu i oblikovanje (VELV) ili Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (FOI).
Naravno FOI je dosta poznat i navodno su puno veće šanse za zaposlenje poslije završenog studija, imaju dobro opremljene učionice, imaju prostore za košarku, fitness, teretanu, bazene itd. itd. (ne znam baš puno o tome), a i predavanja su kvalitetna (dobri profesori, dobro predavaju), dosta je prestižan, jedino što se tiče kolegija mi ne paše zato što tu nema baš puno stvari koje me zanimaju. Oni se baziraju na ekonomiji i društvenoj informatici, a mene ekonomija baš i ne zanima. Više me zanimaju kolegiji na VELV-u (Grafički alati, programiranje, 3d modeliranje itd.)
EDIT: Dosta se dobro snalazim u Photoshopu i 3ds Max, a i pomalo se snalazim i u Unreal Dev Kitu. Jel bi imao kakve koristi od toga na VELV-u?
I što se tiče cijene školovanja prva godina je besplatna na FOI, a što je sa ostalima? Da li su one besplatne ako sve položim na vrijeme ili moram proći sa odličnim prosjekom ili se ipak dalje plaća bez obzira na navedeno? Ako se plaća, cijena je dakle 7,200kn?
I sad sam u nedoumici, mislim imam šansu da upišem FOI (a ako ne upišem možda će mi za godinu-dvije biti žao što nisam upisao baš to), što je dosta dobar faks koliko čujem, no tamo nema baš puno kolegija koji me zanimaju, a kolegije koje nude na VELV-u su mi dosta zanimljivi.
Eo, ako bi mi netko mogo pomoći bio bi stvarno zahvalan!