Pozz svima, naime idem u Tehničku školu u Vinkovcima, trenutno sam 4. razred, i do sad smo naučili podosta o Cad-u jer zapravo 4. razred sve što crtamo se odnosi na AutoCAD.. Moje znanje je solidno sto ste tice cijelog CAD-a.. Trenutno imamo zadatak crtanja projekta kuće . Nacrto sam tlocrt prizmelja (Sve sto je bilo potrebno + kote) ..
Sad problem nastaje kad treba plotat, plotanje znam kako se radi i do ovog crteža nikad nisam imao ovaj problem (probano plotat na 2 razlicita printera, razlitog tipa i marke) Napravio sam da dobijem okvir papira 7 7 20 7 (top, bottom, left, right)(udaljenost okvira od rubova papira) i stavio viewport i mjerilo, crtež stane, ćak ima 0.5-1cm sa svake strane od zadnje kotne linije do okvira.. Printer isprinta okvir papira, kotne linije i sve, al na desno strani crteža, toćnije desne kotne linije se isprintaju, al bez brojeva, printer jednostavno ne printa brojeve, nije mi jasno zašto, pokušao sam crtež za par cm pomaknit na lijevu stranu preko okvira, onda se brojevi vide (al tako ne može bit jer okvira mora nužno bit tih dimenzija) ..
U čem može bit problem, zašto ne želi printat brojeve na desnim kotnim linijama?
Nadam se da ste shvatili :)