Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.062.468
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Vaši 3D modeli
Zekida kaže...
Sve to stoji,ali meni jednostavno leži Maya i dobro,Max mi ne leži i gotovo,u prvom tutorialu sam naučio postavit sučelje kako meni paše,tako da s tim nema problema,i nećemo valjda stalno govorit o programima,ovaj nevalja,ovaj je težak,itd.,idemo nastavite stavljat svoje radove i dosta o programima.

Jedini koji tu vodi raspravo oko programa si ti.

Ok, ajde, veliš sviđa ti se Maya. Super! Ali molim te ko Boga, ako TI nešto nećeš znati napraviti u tom programu, nemoj to odma prepisivati tome da se to u tom programu nemože! Shvati razilku između onog što se nemože i onog što ti neznaš. Nije grijeh nešto neznati, ali je grijeh svoje neznanje pripisivati nekim drugim faktorima koje su ti tako i tako ljudi nebrojeno puta opovrgnuli. Sjedni i uči.

http://3dhr.net/berko/
17 godina

E, evo i primjer mog max sučelja:

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 14:38 (Berko).
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo radim auto u mayi...LOL...

Kako da spojim na primjer dva plane-a? :S

0 0 hvala 0
17 godina
Denis Ivankovic kaže...
Zekida kaže...
Bitno je to da nađeš program u kojemu ti odgovara sučelje,znači sve ovisi o tebi,a u svakom programu možeš napraviti sve,evo meni leži Maya i dobro,neznam ako si koristio Blender probaj Mayu,jer je Max preozbiljan i zastrašujuć(barem meni),a Maya ima šareno sučelje kao Blender i veliki 3d viewport kao Blender,pa probaj,Maya je moja preporuka.

Ja neznam šta se svi boje toliko tog maxa!?!?

Šta je on izašo iz pakla :D

Ak želiš radit u njemu odvojit ćeš koj dan za nejga i kad ga skontaš bit će ok, sve mi dođe da ga skinem pa da vidim šta je tu toliko preozbiljno i zastrašujuće...

Preozbiljno, pa neš imat program sa nacrtanom hello kitty jbt :D

Kak ne?? Pa evo program sa nacrtanom Hello Kitty :D :D :D

15 godina
neaktivan
RE: Potpis
Ok,pošto ja nemam pojma o ničem,i imam malo iskustva,odlučio sam da više neću raspravljati o programima,ja ću učiti Mayu,kad neš napravim stavit ću ovdje i dobro,ako nešto ne budem znao pitat ću,zato jer ja nemam pravo raspravljat o programima,pa neću više ni raspravljat.
http://kristijan3d.webs.com/
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

konacno si shvatio weeeeIzlanuo se

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Berko kaže...

E, evo i primjer mog max sučelja:

uf... za mene prenatrpano. ja ti imam sve alate koje rabim i trebam na tipkovnici tako da od alatnih traka mi se vide samo dvije, ostalo je sve u radnim prozorima jer volim kad radim preko cijelog ekrana. a i nekak mi je brze preko kombinacija tipki pozvat odredjeni alat. za to je kriva ona stara igra mechwarrior 4, gdje da bi ovladao igrom moras pola tipkovnice i vise cak koristiti, mechovi su ocito zahtjevni za igranje Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 14:53 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Ok,pošto ja nemam pojma o ničem,i imam malo iskustva,odlučio sam da više neću raspravljati o programima,ja ću učiti Mayu,kad neš napravim stavit ću ovdje i dobro,ako nešto ne budem znao pitat ću,zato jer ja nemam pravo raspravljat o programima,pa neću više ni raspravljat.

ne da nemas pravo vec je besmisleno. uzmi jedan i radi. Smijeh

15 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...
Zekida kaže...
Bitno je to da nađeš program u kojemu ti odgovara sučelje,znači sve ovisi o tebi,a u svakom programu možeš napraviti sve,evo meni leži Maya i dobro,neznam ako si koristio Blender probaj Mayu,jer je Max preozbiljan i zastrašujuć(barem meni),a Maya ima šareno sučelje kao Blender i veliki 3d viewport kao Blender,pa probaj,Maya je moja preporuka.

Ja neznam šta se svi boje toliko tog maxa!?!?

Šta je on izašo iz pakla :D

Ak želiš radit u njemu odvojit ćeš koj dan za nejga i kad ga skontaš bit će ok, sve mi dođe da ga skinem pa da vidim šta je tu toliko preozbiljno i zastrašujuće...

Preozbiljno, pa neš imat program sa nacrtanom hello kitty jbt :D

a cuj mozda on voli hello kitty teme, jer nema filing da ga program napada onda. tko zna, sve je moguce. masti nikad kraja Smijeh

17 godina

Bok.

Evo ja sam bio pogodio koji je auto u kojem programu rađen Osmijeh no to izgleda nitko nije primjetio.

Malo sam proguglao da vidim kako ispadne koji rend modela auta u kojem programu i na osnovu toga sam otprilike mogao točno pogoditi koji model je u kojem programu rađen.

Moja poruka od prije, na istoj stranici gdje je Berko stavio slike:

"Evo budem ja pokušao pogoditi koji je autek u kojem programu rađen, bez obzira na to što nisam bio uključen u raspravi koja je aplikacija za 3d bolja.

Po redosljedu slika bi trebali biti blender, max, maya. Eh sada može biti da su svi u istoj aplikaciji rađeni pa je ovo bilo trik pitanje Smijeh"

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
15 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

ah, prvo prodji one osnove, upoznavanje sa suceljem i alatima. nema ti smisla uzeti program u kojem nisi nikad radio i onda odjednom ici modelirati modele koji ne spadaju u gradivo za pocetnike. pocnes od primitivnih modela (stol, stolica, ormar, soba, tv, monitor, cajnik, romobil, bicikl, avion, svemirske letjelice, AUTO, humanoidi, razlicite kreature, gradovi... masta je granica) Izlanuo se

17 godina
neaktivan

Ovako je to kod mene:

Na lijevom monitoru cesto je upaljen modeler (dio lightwavea di se rade modeli jel) a desni monitor je layout (dio lightwavea u kojemu se slazu scene, renderira, prave animacije i slicno). Eh i mali update broda, poceo sam ga "oblaciti" u tu oplatu, prvo napravim osnovni oblik s kvadrima, onda izvucem malo detaljniji zakrivljeni i preko te maske stavljam ovaj zadnji dio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 15:05 (mislav_01).
15 godina
neaktivan
ne volim Hello Kitty,nego mi Max NE PAŠE,radio sam tjedan dana u njem i ne paše mi i gotovo kakva sad kitty vas spopala.
15 godina
neaktivan

E pa već dosata dugo radim  Mayi...Ali samo me zanima kako da povežem dva objekta?!?

Znam kada radim na jednom objektu da to radim pomoću opcije bridge,ali neznam kako da to napravim sa dva objekta! -.-"

15 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

E pa već dosata dugo radim  Mayi...Ali samo me zanima kako da povežem dva objekta?!?

Znam kada radim na jednom objektu da to radim pomoću opcije bridge,ali neznam kako da to napravim sa dva objekta! -.-"

ok... zasto ne bi sjeo i razmislio malo, ukljucis logiku. I vidi sad, kazes da znas kako spojiti vertexe unutar jednog objekta ili edgeve, sto bi onda morao napraviti da mozes spojiti vertexe ili edgeve dva razlicita objekta? Pridruziti dva objekta jedan drugom kako bi stvorio jedan objekat. Malo razmislis i potrazis alat koji bi trebao povezivati vise objekata u jedan. Usput alat se zove Attach. znaci pokusaj tako razmisljati, jer tako ti nece trebati ni tutori ni pomoc oko trivijalnih stvari jer se radi o cistoj logici. Na taj nacin sam ja svladao 3ds Max davnih dana kada internet nije mogao imati svak i dok su zivjeli pentium dvojke i jedinice Smijeh

Danas si pomognem tutorima samo ako bas zablokam se, ali kod ovako jednostavnih stvari najbolje ti je prije nego zatrazis pomoc sjest i razmislit o tome sto bi ti zapravo trebao uciniti i potrazis onda alat koji ce ti to omoguciti. Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 15:14 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan

Evo, neznam, meni je stvarno čudno kako vam je max pretrpan...

Meni je max baš poletan nekaki :D prostran

Evo moje sučelje u cinemi

www.denis.matemaksan.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 15:15 (Denis Ivankovic).
15 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...

preeeetjerujeeeees.... :D

sto si ne stavis sve te izbornike na tipkovnicu? :D

15 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
Denis Ivankovic kaže...

preeeetjerujeeeees.... :D

sto si ne stavis sve te izbornike na tipkovnicu? :D

Ma malo se zafrkavam :)

Evo kako ja radim :)

Modeling mi je primarno sucelja u kojem provodim najvise vremena :)

A u standard šibam materijale, svjetla, kameru i ostalo :)

A ponekad koristim i samo viewport :)

Modeling Modeling
Standard Standard
Viewport Viewport
www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

evo bilo mi malo dosadno, sad cu napravit normalnu casu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Denise jel taj ventilator ide u auto :p ili je to obični model,sutra ću vam pokazat i kako sam si ja namjestio sučelje u Mayi,izgleda dosta prostrano.
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Denise jel taj ventilator ide u auto :p ili je to obični model,sutra ću vam pokazat i kako sam si ja namjestio sučelje u Mayi,izgleda dosta prostrano.

Je, ide u auto :)

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

nadam se da je bar MALO realisticnije :S

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

Ovo je za verziju 2011:

budi siguran da si u poligonalnom modeliranju (combobox pored NEW, OPEN, ... opcija)

odabereš oba poly objekta (bilo kojim redoslijedom)

ideš na Mesh - Combine. Sada ti je to samo jedan objekt, ali NIJE SPOJEN.

Nakon toga selektiraš željene vertexe gdje da ti se dijelovi spoje pa ideš na Edit Mesh - Merge. Merge ima opcije u kojima možeš definirati u kojem radijusu ti naredba radi (kolika je max udaljenost između vertexa da ih spoji)

Napomena: ako imaš više vertexa unutar Merge radijusa, sve će ti spojiti u jedan, a ako niti dva nisu u tom radijusu, neće ti napraviti ništa.

Uz malo vježbe, brzo ćeš shvatiti princip na koji Merge funkcionira.

15 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

nadam se da je bar MALO realisticnije :S

Još je to malo "čoškasto"

Probaj pojačat phong

www.denis.matemaksan.com
17 godina
neaktivan

I ne znam zasto je tako "zrnato" pojacaj rezoluciju / anntialiasing. 

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

@Goc27  Puno hvala! :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo zavrsen radiator za skylinea :)

www.denis.matemaksan.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 17:13 (Denis Ivankovic).
15 godina
Vaši 3D modeli

Opet dosada... :D

Moj PC  
15 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NiGHT_RiDER92 kaže...

Opet dosada... :D

Tvoja dosada je mnogo produktivna, moram primjetiti :D

15 godina