Blender ti je free.
Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.047.769
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
moze li mi neko dat par tutorijala za modeliranje...htio bih naucit modelirati i zanimljivo je
Tu sve imaš !
oke hvala...a imas li kakvu preporuku s kojim programom je najlakse pocet koji je dosta prilagodljiv pocetnicima
Već je bilo sto rasprava o tome. Najlakše je krenuti s onim koji ima najviše tutova na netu. To bi bili Cinema 4d, Maya i 3ds Max. Ako želiš besplatni program, uzmi blender. Ja sam izabrao 3ds Max, pa ti njega mogu i preporučiti. Ako ga odabereš, pomoći ću ti u prvim koracima ;)
Još malo pa gotov sa snipom , materijali su probni.
Edit - još sam napravio travu , vrlo jednostavno .. doda se landscape , fur .
Evo jedan WIP od mene nakon dosta vremena. Za sada model bez materijala i slike lošije kvalitete.
koji program?
Fali mi zaobljenosti na drvenim dijelovima. Možda sam u krivu jer nisam proučavao reference pa govorim napamet po sjećanju. Inače super i detaljno.
Evo jedan WIP od mene nakon dosta vremena. Za sada model bez materijala i slike lošije kvalitete.
Sviđa mi se. Možeš li naći teksturu veće rezolucije? Mislim da bi onda još uvjerljivije PCB djelovao. Također, ako ti se da, modeliraj i kondenzatore, to je čas posla i možeš reciklirati teksturu, a dodaje na realizmu.
Primjerice, ovo sam proguglao i izbacilo mi je teksture PCB-a do čak 3100xnešto rezolucije...
Fali mi zaobljenosti na drvenim dijelovima. Možda sam u krivu jer nisam proučavao reference pa govorim napamet po sjećanju. Inače super i detaljno.
Da , na nekim djelovima nisam dodao nurbse .
Edit - Izbjeglica .. nije toliko bitan program , to sve možeš napravit u maxu , cinemi .blenderu ...
Tnx na savjetu, svakako mislim to srediti u detalje. Što više to bolje.
program je 3Ds Max, no kao što je kolega nixXxa rekao, sam program nije toliko bitan.
Također mislim da se ovaka pitanja mogu pitati i preko privatnih poruka
Da , na nekim djelovima nisam dodao nurbse .
Edit - Izbjeglica .. nije toliko bitan program , to sve možeš napravit u maxu , cinemi .blenderu ...
Nisam nigdje naveo da je bitan program...
Nego sam mislio da je to forumaš plahi imaju isti avatar, a kaže da je već sudjelovao u temi a ja ga nisam vidio (plahia) pa sam pitao ;)
Evo nekakav making of Harry Potter knjige
Bilo dosadno pa sam odlučio izmodelirat što mi prvo padne pod ruku. Nije bila Harry Potter knjiga već jedna druga, al sam si odlučio je pretvorit u HP...
Nažalost, video ima i nekoliko problema... sve u Mayi radim preko marking menua, a u Camstasiji se ne vide (prije su se vidjeli...) pa ako netko zna u ćemu je problem. A drugo je to da se javlja slika u slici, tj. neki frameovi ostaju zaleženi pa preko njih se nastavlja video
Uglavnom, evo ovdje je prvi dio koji je baziran na modeliranju i UV layoutu:
pozdrav!
evo i od mene par rendera:
Kako si na mecima dobio male udubine ?
bumpmap.....fino otvoriš fotošop odabereš neku granđi texturu i fino dižeš kontrast dok ne dobiješ ono što želiš....crno je minus bijelo je nula a sivo je između, poslje kod kontrole bumpa imaš multiplyer ili intensity ovisi o tome koliko želiš istaknuti reljef (vray default je 1 a kod ovih metaka intensity je 0.15)
malo uguglaj bumpmapping pa vidi......
Evo novi WIP. Još je u ranoj fazi.
Radi se o modelu jurišne puške tipa M16A4 koji će biti korišten kao "first & third person model" u sklopu (onog) moda koji radim.
1000 poligona za sada. Što se tiče samog modelinga moram dodati još par (low poly) detalja na tijelo, zatim napraviti cijev i "picatinny rail" na koji će se montirati dodaci. Nakon toga ide high poly za bake.
Moram dodati i da sam u međuvremenu dobio priliku pridružiti se timu koji već radi sličan mod za Crysis, uhodani su i dobro im ide. Jedino što me nekako više privlači osnivanje vlastitog razvojnog tima. Ali to bi značilo "start from the scratch..." i trebao bih nekoga tko se dobro snalazi sa CryEngine-om, C i LUA, a i još barem jedan modeler/teksturer te animator. No dobro, više o tome u zasebnom topiku kada dovršim ovaj model.
Btw. iako još nemam službenu temu za mod, pozivam već sad zainteresirane da me kontaktiraju na PM. Neću detalje ovdje da ne spamam, ali u kratko radi se o total conversion modu za Crysis i/ili Crysis 2. Dobrodošli su svi, bez obzira na skill i predznanje, workflow ćemo razraditi.
Evo i prvih modela od mene .... nadam se da je dobro za prvi model.... model je bez tekstura i osvjetljenja ali doći će i to......
Sad to baciš u zBrush i deri!
Evo i prvih modela od mene .... nadam se da je dobro za prvi model.... model je bez tekstura i osvjetljenja ali doći će i to......
Sad to baciš u zBrush i deri!
bolje u RL .. ehhh, kad bi se to bar moglo tako ;)
Pozdrav,
evo htio sam podijeliti i ovdje model kojeg smo napravili dvoje kolega i ja kao projekt za fakultet, što je preraslo u izradu modela kojega smo uspješno uploadali te je prihvaćen u "3D Building Layer" na Google Earthu.
Ovo je kratak prikaz/animacija/virtualna šetnja po modelu (preporučam gledanje u minimalno 720p):
a ovo je link na, po nama, "osakaćeni" model, pošto smo ga zbog suludog perfekcionizma oko tekstura i količine detalja (kompleksnosti) od strane Google-ov Warehouse tima morali svesti na to što vidite:
Pozdrav iz Osijeka!
VertigoTeam
koliko taj program zauzima na hard disku
Koji program?
Koji program?
Ma znaš, ovaj, šta pritisneš pa ide tri-de.
Koji program?
Ma znaš, ovaj, šta pritisneš pa ide tri-de.
Haha
Ima ih hrpa...
Mali update od mene. Radim kada uhvatim malo slobodnog vremena i volje.
Još fali detalja, no to kojom drugom prilikom.
Opa, lijepo to napreduje.
Ja sam gotov sa low polyjem, sada high pa bake. Pridružio mi se i Nixxxa pa bi sada proces trebao biti brži
*edit
Cijeli dan sam Unwrappao i evo rezultata:
Sljedeći update bude sa detaljima, normal mapom i AO.
Btw. nakon malo črčkanja i optimiziranja poly count za "first person" mi je svega 2600 polyja.
spam
Dobar, dobar. Jesi li razmisljao o dodavanju bitnica laserskih/fuzijskih/ionskih/znj topova? To ce dalje doprinjeti dojmu velicine samog broda.
Prijedlog za referencu, if i may :). Oni koji igraju/su igrali ogame trebali bi poznavati ovaj brodić
OnT - netko je na ovoj temi dao hrpu linkova na SketchUp pluginove. Ja nikako nać tu poruku