Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.047.769
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Blender ti je free.

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Vaši 3D modeli
FiCoO kaže...
nixXxa kaže...
FiCoO kaže...

moze li mi neko dat par tutorijala za modeliranje...htio bih naucit modelirati i zanimljivo je

Tu sve imaš !

oke hvala...a imas li kakvu preporuku s kojim programom je najlakse pocet koji je dosta prilagodljiv pocetnicima{#}

Već je bilo sto rasprava o tome. Najlakše je krenuti s onim koji ima najviše tutova na netu. To bi bili Cinema 4d, Maya i 3ds Max. Ako želiš besplatni program, uzmi blender. Ja sam izabrao 3ds Max, pa ti njega mogu i preporučiti. Ako ga odabereš, pomoći ću ti u prvim koracima ;)

http://www.animehr.com
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Još malo pa gotov sa snipom , materijali su probni.

Edit - još sam napravio travu , vrlo jednostavno .. doda se landscape , fur .

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 16:58 (nixXxa).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Vaši 3D modeli

Evo jedan WIP od mene nakon dosta vremena. Za sada model bez materijala i slike lošije kvalitete.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Evo jedan WIP od mene nakon dosta vremena. Za sada model bez materijala i slike lošije kvalitete.

koji program?

15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Fali mi zaobljenosti na drvenim dijelovima. Možda sam u krivu jer nisam proučavao reference pa govorim napamet po sjećanju. Inače super i detaljno.

Branimir2412 kaže...

Sviđa mi se. Možeš li naći teksturu veće rezolucije? Mislim da bi onda još uvjerljivije PCB djelovao. Također, ako ti se da, modeliraj i kondenzatore, to je čas posla i možeš reciklirati teksturu, a dodaje na realizmu.

Primjerice, ovo sam proguglao i izbacilo mi je teksture PCB-a do čak 3100xnešto rezolucije...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 19:39 (Minoza).
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
nixXxa kaže...

Fali mi zaobljenosti na drvenim dijelovima. Možda sam u krivu jer nisam proučavao reference pa govorim napamet po sjećanju. Inače super i detaljno.

Da , na nekim djelovima nisam dodao nurbse .

Edit - Izbjeglica .. nije toliko bitan program , to sve možeš napravit u maxu , cinemi .blenderu ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 19:43 (nixXxa).
17 godina
Vaši 3D modeli

@Minoza

Tnx na savjetu, svakako mislim to srediti u detalje. Što više to bolje.

@Izbjeglica_02

program je 3Ds Max, no kao što je kolega nixXxa rekao, sam program nije toliko bitan.

Također mislim da se ovaka pitanja mogu pitati i preko privatnih poruka {#}

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nixXxa kaže...
Minoza kaže...
nixXxa kaže...

Da , na nekim djelovima nisam dodao nurbse .

Edit - Izbjeglica .. nije toliko bitan program , to sve možeš napravit u maxu , cinemi .blenderu ...

Nisam nigdje naveo da je bitan program... 

Nego sam mislio da je to forumaš plahi imaju isti avatar, a kaže da je već sudjelovao u temi a ja ga nisam vidio (plahia) pa sam pitao ;) 

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo nekakav making of Harry Potter knjige {#}

Bilo dosadno pa sam odlučio izmodelirat što mi prvo padne pod ruku. Nije bila Harry Potter knjiga već jedna druga, al sam si odlučio je pretvorit u HP...

Nažalost, video ima i nekoliko problema... sve u Mayi radim preko marking menua, a u Camstasiji se ne vide (prije su se vidjeli...) pa ako netko zna u ćemu je problem. A drugo je to da se javlja slika u slici, tj. neki frameovi ostaju zaleženi pa preko njih se nastavlja video {#}

Uglavnom, evo ovdje je prvi dio koji je baziran na modeliranju i UV layoutu:

http://mayahotspot.blogspot.com/

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

pozdrav!

evo i od mene par rendera:

Moj PC  
16 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SHLe kaže...

pozdrav!

evo i od mene par rendera:

Kako si na mecima dobio male udubine ?

14 godina
neaktivan

bumpmap.....fino otvoriš fotošop odabereš neku granđi texturu i fino dižeš kontrast dok ne dobiješ ono što želiš....crno je minus bijelo je nula a sivo je između, poslje kod kontrole bumpa imaš multiplyer ili intensity ovisi o tome koliko želiš istaknuti reljef (vray default je 1 a kod ovih metaka intensity je 0.15)

malo uguglaj bumpmapping pa vidi......

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo novi WIP. Još je u ranoj fazi.

Radi se o modelu jurišne puške tipa M16A4 koji će biti korišten kao "first & third person model" u sklopu (onog) moda koji radim.

1000 poligona za sada. Što se tiče samog modelinga moram dodati još par (low poly) detalja na tijelo, zatim napraviti cijev i "picatinny rail" na koji će se montirati dodaci. Nakon toga ide high poly za bake.

Moram dodati i da sam u međuvremenu dobio priliku pridružiti se timu koji već radi sličan mod za Crysis, uhodani su i dobro im ide. Jedino što me nekako više privlači osnivanje vlastitog razvojnog tima. {#} Ali to bi značilo "start from the scratch..." i trebao bih nekoga tko se dobro snalazi sa CryEngine-om, C i LUA, a i još barem jedan modeler/teksturer te animator. No dobro, više o tome u zasebnom topiku kada dovršim ovaj model.

Btw. iako još nemam službenu temu za mod, pozivam već sad zainteresirane da me kontaktiraju na PM. Neću detalje ovdje da ne spamam, ali u kratko radi se o total conversion modu za Crysis i/ili Crysis 2. Dobrodošli su svi, bez obzira na skill i predznanje, workflow ćemo razraditi.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 18:05 (Minoza).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo i prvih modela od mene ....{#} nadam se da je dobro za prvi model.... model je bez tekstura i osvjetljenja ali doći će i to......

Kake-Bake

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bandito kaže...

Evo i prvih modela od mene ....{#} nadam se da je dobro za prvi model.... model je bez tekstura i osvjetljenja ali doći će i to......

Sad to baciš u zBrush i deri! {#}

3D Designer
17 godina
neaktivan

Eo ja sam malo radio na novom brodu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 0:41 (mislav_01).
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
bandito kaže...

Sad to baciš u zBrush i deri! {#}

bolje u RL .. ehhh, kad  bi se to bar moglo tako ;)

42
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo mali update, ima još par sitnica pa sam gotov sa low polyjem. 2700 polyja s tim da ima dosta mjesta za optimizaciju pa kalkuliram da će finalni biti do 2800.

3D Designer
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pješački most u Osijeku - Google SketchUp

Pozdrav,

evo htio sam podijeliti i ovdje model kojeg smo napravili dvoje kolega i ja kao projekt za fakultet, što je preraslo u izradu modela kojega smo uspješno uploadali te je prihvaćen u "3D Building Layer" na Google Earthu.

Ovo je kratak prikaz/animacija/virtualna šetnja po modelu (preporučam gledanje u minimalno 720p):

http://bit.ly/fCCfq0

a ovo je link na, po nama, "osakaćeni" model, pošto smo ga zbog suludog perfekcionizma oko tekstura i količine detalja (kompleksnosti) od strane Google-ov Warehouse tima morali svesti na to što vidite:

http://bit.ly/e2yj3n

Pozdrav iz Osijeka!

VertigoTeam

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 22:18 (eyeguard).

13 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pješački most u Osijeku - Google SketchUp

Evo update. Zasada sam se uglavnom bavio prednjim krajem broda te njegovim konceptom tako da je vecina posla napravljena tamo dok je srednji dio samo otprilike volumen da vidim dimenzije, oblik i slicno.

15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

koliko taj program zauzima na hard disku

Josip1811Matković
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koji program?

15 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Koji program?

Ma znaš, ovaj, šta pritisneš pa ide tri-de.

Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
15 godina
neaktivan
trackmanijak kaže...
mislav_01 kaže...

Koji program?

Ma znaš, ovaj, šta pritisneš pa ide tri-de.

Haha {#}

Ima ih hrpa...

3D Designer
17 godina
Vaši 3D modeli

Mali update od mene. Radim kada uhvatim malo slobodnog vremena i volje.

Još fali detalja, no to kojom drugom prilikom.

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Mali update od mene. Radim kada uhvatim malo slobodnog vremena i volje.

Još fali detalja, no to kojom drugom prilikom.

Opa, lijepo to napreduje.

Ja sam gotov sa low polyjem, sada high pa bake. Pridružio mi se i Nixxxa pa bi sada proces trebao biti brži {#}

*edit

Cijeli dan sam Unwrappao i evo rezultata:

Sljedeći update bude sa detaljima, normal mapom i AO. {#}

Btw. nakon malo črčkanja i optimiziranja poly count za "first person" mi je svega 2600 polyja. {#}

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 23:40 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

spam

Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

spam

Dobar, dobar. Jesi li razmisljao o dodavanju bitnica laserskih/fuzijskih/ionskih/znj topova? To ce dalje doprinjeti dojmu velicine samog broda.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
odjavljen
Vaši 3D modeli

Prijedlog za referencu, if i may :). Oni koji igraju/su igrali ogame trebali bi poznavati ovaj brodić {#}

OnT - netko je na ovoj temi dao hrpu linkova na SketchUp pluginove. Ja nikako nać tu poruku {#}

BB BB
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice