Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.049.510
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

haha.... pa taj se tek navuko na alkohol, znaci - mladi pijanac Belji se

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Vaši 3D modeli
mb_fak_team kaže...

WIP od mene:

praznici su, pa se ima vremena :)

TEMA: pijancek ispret garažnih vrata u beskucnickom americkom naselju

Sviđaju mi se teksture a tema je predivna Smijeh

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo update mog WIP-a

12 0 hvala 0
16 godina
Vaši 3D modeli

Evo mene opet.

Zanima me kako da iz jednog .blend fajla prebacim model u drugi, a da ostane normalan, jer kad to uradim preko Append or link kao da ga pola nestane.

Eh da evo model jednog kalaša :)

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Poceo sam radit motore za Serenity malo improviziram ima hrpetina detalja, zasad je samo u grupom modelu, mapiram mjesta za texture i to. U uzasnom sam nedostaku vremena pa je progres vjerojatno na duze vrijeme u pauzi. Trea privest semestar kraju, posao i to Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 22:10 (mislav_01).
17 godina
neaktivan

Sorry za repost, ali sam zaboravio ubacit u modeler ono na stam sam definitivno potrošio NAJVIŠE vremena, skoro sam radi toga odustao, pa mislim da zasluzuje shameless bump SmijehNevinašce. Ovaj "nosac" reaktora... 

Kao sto se vidi na nekim mjestima mi "pucaju" poligoni, nemam pojma zasto i znam da neam snage gledat zasto, u PSu cu to ispeglat i bmk...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 0:29 (mislav_01).
15 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Sorry za repost, ali sam zaboravio ubacit u modeler ono na stam sam definitivno potrošio NAJVIŠE vremena, skoro sam radi toga odustao, pa mislim da zasluzuje shameless bump SmijehNevinašce. Ovaj "nosac" reaktora... 

Kao sto se vidi na nekim mjestima mi "pucaju" poligoni, nemam pojma zasto i znam da neam snage gledat zasto, u PSu cu to ispeglat i bmk...

Može jedan prijedlog (ovo je retorićko netrebaš odgovoriti) Smijeh.Zašto nedodaš još malo sjaja u zadnjoj slici tj. malo veće osvjetljenje! A ostalo model mi je super svaka ćast Cool

U ratu bez ikakvih interesa :D http://crotrailers.co.cc/
17 godina
neaktivan

Ma samo sam kao "backdrop" zakeljio jpg na kojem su zvijezde i puknuo render. Nisam namiještao ništa. Ali da, pretamno je malo, gledao sam ovaj "glow" nekih polja kako izgleda ubiti. Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 9:12 (mislav_01).
15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Odlično!!!

a to što ti "pucaju" polygoni...Može  bit zbog phonga (autosmooth) pa ga probaj smanjit ili potpuno isključit :)

www.denis.matemaksan.com
17 godina
neaktivan

Probao, nije do toga, jednostavno mi u renderu nekad zna puknut tako poligon. No kad stavim umjesto boje texturu i namjestim velicinu sve je ok, isto kao i kad gledam u modeleru. Cudno, al ne smeta, boje lako u PSu popeglam a za rendanje bi jednog divnog dana ionako trebale ic texture metala

15 godina
neaktivan
Ma nemaš šta popravljat ovo je odlično :D
Blender
15 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Probao, nije do toga, jednostavno mi u renderu nekad zna puknut tako poligon. No kad stavim umjesto boje texturu i namjestim velicinu sve je ok, isto kao i kad gledam u modeleru. Cudno, al ne smeta, boje lako u PSu popeglam a za rendanje bi jednog divnog dana ionako trebale ic texture metala

Vidim da i tebe muće teksture! Smijeh

15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

A i skreno :) nisam ni primjetio gdje imaš neku greškicu :P

tak da, šibaj dalje :D

www.denis.matemaksan.com
16 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Evo počeo sam raditi u 3DS Maxu i dosad sam uspio jedva ovo iskemijati :-)

ništa posebno ništa posebno
Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 21:55 (APazinjan).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Steta sto nije malo veci objekt i malo vise osvijetljen. Da se bolje vidi. Zvijezde isto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 21:58 (mislav_01).
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Evo počeo sam raditi u 3DS Maxu i dosad sam uspio jedva ovo iskemijati :-)

Ma super, gle svi od nekud krenemo! Dobar ti je prvi uradak samo nastavi i slobodno pitaj ako negdje zapneš!

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
16 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Evo imam jedno banalno pitanje :-)

Kako pomaknuti pogled (pojašnjeno na slici)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
APazinjan kaže...

Dole u desnom kutu imaš za postavljanje view-a naći ako želiš vidjeti cjeli projekt klikni Zoom extendet a ako želiš zumati klikni zoom za pomicanje klikni kotaćić ili rukucu.

16 godina
APazinjan kaže...

stisneš i držiš srednju tipku miša tj. scroll i pomičeš ....

McLaren Mercedes
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 22:17 (loky4i4).
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Pa samo pomakneš sliku sa ALT+Srenji gumb na mišu i pomakneš

www.denis.matemaksan.com
16 godina
Denis Ivankovic kaže...
APazinjan kaže...

to ti je rotation a on traži pan 

McLaren Mercedes
16 godina
protjeran
Daniman123 kaže...
APazinjan kaže...

Dole u desnom kutu imaš za postavljanje view-a naći ako želiš vidjeti cjeli projekt klikni Zoom extendet a ako želiš zumati klikni zoom za pomicanje klikni kotaćić ili rukucu.

Našao. hvala (koristim pan view)

EDIT : Evo objekt iz blizine

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 22:22 (APazinjan).
15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
Denis Ivankovic kaže...
APazinjan kaže...

to ti je rotation a on traži pan 

E neb znao :D to mi kober reko, mora da sam ja neš pomješo :P nekoristim max pa neznam :D

www.denis.matemaksan.com
16 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Evo još jedan rad...

Sad me zanima, kako smjestiti rad onako na običnu pozadinu i onda da svjetlo pada na rad i ostavlja sjenu na pozadini?

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Evo još jedan rad...

Sad me zanima, kako smjestiti rad onako na običnu pozadinu i onda da svjetlo pada na rad i ostavlja sjenu na pozadini?

Super je! Od modela do teksture, sve 5!

Uglavnom, trebat će ti još dva elementa u sceni za to.

1. Pozadina - obična ravnina (plane) koju postaviš iza objekta tako da njen gornji dio gleda prema kameri te joj staviš željeni materijal/boju

2. Svjetlo sa omogućenim sjenama koje postaviš po želji u scenu, obično iza kamere.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
16 godina
protjeran
Minoza kaže...
APazinjan kaže...

Evo još jedan rad...

1. Pozadina - obična ravnina (plane) koju postaviš iza objekta tako da njen gornji dio gleda prema kameri te joj staviš željeni materijal/boju

2. Svjetlo sa omogućenim sjenama koje postaviš po želji u scenu, obično iza kamere.

Hvala. Može sad mala pomoć oko tih koraka.

E, i kako se recimo oznaći dio modela to jest napravim sferu i kako joj označim i obrišem sredinu da mi ostanu dvije jednake polovice?

15 godina
protjeran
APazinjan kaže...
Minoza kaže...
APazinjan kaže...

Evo još jedan rad...

Hvala. Može sad mala pomoć oko tih koraka.

E, i kako se recimo oznaći dio modela to jest napravim sferu i kako joj označim i obrišem sredinu da mi ostanu dvije jednake polovice?

Misliš da je prepoloviš da od jedne kugle napraviš divije polovice ali da je svaka polovica jedan objek jel tako trebaš.

A za pomoć koraka 

Napravi dole veliki plane smjesti kameru i svijetlo vidim da znaš kako postaviti svijetlo samo kamera kod modiflera ti je nacrtana kamera odma pokraj svijetla.Naštimaj kameru.Ako ti je plane koji si napravio bijeli onda u renderu postavi da ti je pozadina bijela.I tako za ljevi desni ako trebaš ovisi kakvu prostoriju radiš. To ti je najlakši naćin.

Ovako izgleda kada staviš plane na svaku od lijevo desno dole... Ovako izgleda kada staviš plane na svaku od lijevo desno dole...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 11:55 (Daniman123).
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Čuj, teško ćemo te po forumu voditi korak po korak kad su osnove u pitanju.

Ja ti preporučam da pogledaš još koji tutorijal i upoznaš se sa programom u kojem radiš te njegovim osnovnim funkcijama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 11:52 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Moj prvi rad u 3D maxu :D pocinje mi se svidjat ovo modeliranje :D

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Ljepo vi poćetnici poćinjete ali ćudno mi je kako nitko nije napravio bocu sve ljude koji znaju raditi u maxu poćeli su sa flašom Cool.A vi dećki samo tako nastavite!

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice