Ne postoji bbkod :) Nisam skužio šta pitaš :)
Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.058.681
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sad cu zvucat blesav ali neka. Nikak da skuzim kak se ubaci slika u post, vidim onaj umb za ubacivanje mjesta za sliku ali nikak da skuzim koji je bb kod.
S tim sam i ja imao problema XD Samo popikaš di oćeš da ti idu slike i same se ubacuju po redu kojem si ih uploadao.
moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh i glupost sto svaki put kad mi dodje upozorenje da instaliram update za silverlight ja klinem "malo sutra"
Hvala za pomoc ljudi sad mi je sve jasno, sad vidim kak ide.
Evo praksa sa Bole-om koji mi je NixXxa pokazao, koristen/a je samo na kraju jack-a.
A casa je onako zato sto sam je imao renderovanu.
Probaj postavit sky , 3 point ili po želji osvjetljenje , isključi sjene i uključi gl i ab (global illumination i ambient occlusion )
. Također dodaj composing opciju da ti se ne vidi razlika gdje prestaje flor. I ovo na kraju jacka si mogao dobiti sa knifom i extrude .
Evo praksa sa Bole-om koji mi je NixXxa pokazao, koristen/a je samo na kraju jack-a.
A casa je onako zato sto sam je imao renderovanu.
Probaj postavit sky , 3 point ili po želji osvjetljenje , isključi sjene i uključi gl i ab (global illumination i ambient occlusion )
. Također dodaj composing opciju da ti se ne vidi razlika gdje prestaje flor. I ovo na kraju jacka si mogao dobiti sa knifom i extrude .
Nisam koristio flor, nego obican plane, a za bilo bi puno lakse i brze sa knife-om nego ovako, al' ne skodi mi probati nesto novo.
Nemaš frke , samo prouči tutove .
probaj s ovim, napravis neki projektil , i samo dodas neki smoke u afteru dok ga ispali da se ne mucis previse samo nemoj pretjerat s efektom :P
Meni treba da se cjeli tenk kompletno strese kad opali granatu , dim ću poslje sredit.
Opet sam se igrao sa SketchUP-om XD Jos nije zavrseno kao i vecina mojih radova XD Utikac mi je bilo mrsko praviti manji jer je sketchup glup za neke stvari uzasno, silajica nije gotova skroz (fali joj unutrasnjost), omotac lampe treba da bude extrudiran i jos par nekih stvarcica.
da istina sketchup-u fali alata ali postoji dosta raznih pluginova koji ti prosiruju broj alata koji mozes koristit i tako radit kompleksnije stvari... proguglaj malo mozda nades nes bolje
evo ti 2 zasad, probaj se igrat malo s njima isprobaj tutorijale ...
a to sto se tice manjih stvari u sketchupu promjeni si na milimetre ako ti nije... malo nekad zna zezat kod manjih stvari al obicno se da rijesit priblizavanjem kamere...
btw: s ovim drugim nemoj pretjerivat jer ak imas los komp kreshat ce ti se sketch ko veliki ili ti stekat kaj ces ga odma ic gasit :D
Aj da sam i ja uhvatio malo vremena za jednu umjetničku(eh ta škola,zaboraviš radit u programu)...hehe....ovog puta ideja je baš iz škole,radi se o Edgar Allan Poe-ovom Gavranu,u kojem gavran predstavlja vraga,proroka....pa eto svidjela mi se ideja pa sam probo nešto nabrzinu sklepat a kad uhvatim malo više vremena možda napravim još bolju...
Aj da sam i ja uhvatio malo vremena za jednu umjetničku(eh ta škola,zaboraviš radit u programu)...hehe....ovog puta ideja je baš iz škole,radi se o Edgar Allan Poe-ovom Gavranu,u kojem gavran predstavlja vraga,proroka....pa eto svidjela mi se ideja pa sam probo nešto nabrzinu sklepat a kad uhvatim malo više vremena možda napravim još bolju...
Koje programe koristis? Sve bas sve mi napisi da znam cega cu se uvatit sljedecih 10 godina :).
Koristim 3ds max,photoshop,after effects!
Evo test rend...
Textura betona bude došla druga, ovo je još malo izfotošopirano :)
nice
Very nice
Evo test rend...
Za finalnu obavezno linkaj na veću rezu, jer ovdje se pola detalja uopće ne vidi.
Evo test rend...
Za finalnu obavezno linkaj na veću rezu, jer ovdje se pola detalja uopće ne vidi.
Da..baš htjedoh napisati, više do izražaja dolazi ukupna scena (koja je btw. WOW-svaka čast!), nego detaljnost samog modela. Svaka čast, u svakom slučaju!
(btw. nadam se da budete mi oprostili kaj ovak uletim ko padobranac tu i tamo..iako pojma nemam o 3D modeliranju, stvarno je gušt pratiti ovu temu ;))
Evo test rend...
Zgodna kompozicija i boje,sviđa mi se,de reci kak napraviš ovu osušenu travu?
Jednostavno...
Napravio sam 2 vrste travki; i pomoću skripte objectpainter "popainto" travke; stavio sam random scale i rotation i to je to :)
Edit;
tako sam narpavio 1 busen, i odna njega kopiro i skejlo, rotiro i poslago kak mi paše :)
cesto mi se cini da imaš malo previše slobodnog vremena
inaće radivi su ti zakon, tenk scenu sam pogledo jedno 7,8 puta:)
samo nastavi
(i daj neš iz Assassins Creed-a, kada skupiš vremena)
Nešto me kopka tvoja umjetnička scena , ali sad sam se sjetio ... jel ti je inspiracija došla iz filma egzorcist ?
Nešto me kopka tvoja umjetnička scena , ali sad sam se sjetio ... jel ti je inspiracija došla iz filma egzorcist ?
Mislim da je napiso gore :)
"ovog puta ideja je baš iz škole,radi se o Edgar Allan Poe-ovom Gavranu,u kojem gavran predstavlja vraga,proroka"
Ups ... nisam vidio taj post xD.
Scena sa tenkom Black Eagle kojeg sam ranije napravio. Tenk je malo drugačiji od orginala, jer je napravljen prema jednom konceptu. Okoliš je napravljen prema fotografiji koju sam našao na netu.
jeli itko gledao bio je jucer u 21:30 na HRT2 programu dokumentarac o pixaru?