Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.058.211
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vaši 3D modeli
Champollion kaže...

Hmm... Renderi su ok ali slike ipak izgledaju dosta tamno i mutno.

Pošto vidim da je to neki ozbiljan posao, a ne neka zafrkancija, jesi li nekad razmišljao o post work-u u photoshopu ili  nekoj alternativi?

Vrlo je teško dobiti najbolji mogući rezultat, rekao bi čak i nemoguće, samo sa postavkama rendera. Nužno je sliku doraditi u nekom 2D programu. Da bi se uvjerio u moju tvrdnju spremi ovu sliku koju sam malo doradio sa photoshopom i u pregledniku usporedi sa orginalom tako što ćeš prebacivati sa jedne slike na drugu, napred - nazad, zato što se tako najbolje uoči razlika.

Ne zanima me odgovor koja slika bolje izgleda (original ili dorada) kao ni zaključak koji ćeš donijeti nakon usporedbe ali ako si razuman razmislit ćeš o svemu ovome u budućnosti jer ti može samo pomoći.

Uređivao sam ih u PS-u, ovo je ok kaj si napravio ali mi je previše tog "graina" ak je to to.

Nemoraš se braniti odmah, prihvaćam sve kritike, bio bih jadan kada nebi. Počeo sam koristiti PS nedavno.

Ovak izgleda to prije PS-a.

Imam knjigu PS pa polako učim. Ako imaš par pametnih slušam. Thx!

Krleža: ''U krdu je toplo, ali smrdi.''
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Jedan super savjet. Dupliciraj originalni layer, pređi high pass filterom preko njega, i stavi taj layer na overlay. Igraj se s opacityem dok ne postigneš željeni efekt.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo ga, sredio sam VRay, i odmah izrendao ovu kuhinju po tutorialu.
Za*ebao sam mramor, prereflektivan je, i zaboravio nabacit materijal na pipu i sudoper.
I lampa je čudna nekako :S

Također, da li mi netko može pomoći, i reći, zašto imam ovako mekane sjene?

Moj PC  
28 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Evo ga, sredio sam VRay, i odmah izrendao ovu kuhinju po tutorialu.
Za*ebao sam mramor, prereflektivan je, i zaboravio nabacit materijal na pipu i sudoper.
I lampa je čudna nekako :S

Također, da li mi netko može pomoći, i reći, zašto imam ovako mekane sjene?

Izuzev kroma (ovaj... mramora {#}), malo ti je prejak fresnel na ovoj lampi lijevo. Sve ostalo super, jako lijep rend. Ja ne mogu vjerovati da su ovo tvoji prvi radovi. {#} Svaka čast! Samo nastavi!

Što se tiče sjena, kakav lighting koristiš? E i da, ove bijele mrlje su ti zbog previše odskakivanja GI-a sa drvenih ormarića. To lako riješiš, desni klik na objekt koji radi problem, V-Ray properties, pa malo smanjiš "Generate GI", recimo na 0.25 probaj. Također, možeš i smanjiti veličinu uzorka na Light Cache-u (default 0.2, probaj 0.1), to isto može pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 0:30 (Minoza).
16 godina
neaktivan
DadoZG kaže...
Champollion kaže...

Hmm... Renderi su ok ali slike ipak izgledaju dosta tamno i mutno.

Pošto vidim da je to neki ozbiljan posao, a ne neka zafrkancija, jesi li nekad razmišljao o post work-u u photoshopu ili  nekoj alternativi?

Vrlo je teško dobiti najbolji mogući rezultat, rekao bi čak i nemoguće, samo sa postavkama rendera. Nužno je sliku doraditi u nekom 2D programu. Da bi se uvjerio u moju tvrdnju spremi ovu sliku koju sam malo doradio sa photoshopom i u pregledniku usporedi sa orginalom tako što ćeš prebacivati sa jedne slike na drugu, napred - nazad, zato što se tako najbolje uoči razlika.

Ne zanima me odgovor koja slika bolje izgleda (original ili dorada) kao ni zaključak koji ćeš donijeti nakon usporedbe ali ako si razuman razmislit ćeš o svemu ovome u budućnosti jer ti može samo pomoći.

Uređivao sam ih u PS-u, ovo je ok kaj si napravio ali mi je previše tog "graina" ak je to to.

Nemoraš se braniti odmah, prihvaćam sve kritike, bio bih jadan kada nebi. Počeo sam koristiti PS nedavno.

Ovak izgleda to prije PS-a.

Imam knjigu PS pa polako učim. Ako imaš par pametnih slušam. Thx!

Ha ha, u pravu si, taj grain je ustvari smart sharpen filter, uvijek preteram sa njim i tek od treći, četvrti put dobijem željeni rezultat :) u svakom slučaju može se smanjit.

Imam nekoliko, neznami dal su pametne ali... :D

Uglavnom, exposure - treba bit oprezan, ne prejako povećavat, curves - najviše se koristi S curve, ja sam u ovom slučaju napravio obrnuto S, najbolje proučit malo kako curves funkcioniraju, color balance - nije za svaku sliku isto, kao i sve ostalo, ali evo što sam ja napravio: duplicirao layer, cyan -100  blue +100, soft light, smanjio opacity, shadow/highlights - default je 35, većinom treba smanjiti da ne izgleda preblijedo, filter->sharpen->smart sharpen - mislim da je 100 default, većinom treba smanjit po potrebi, filter->lens corection - custom oko +2, +3 (da se stekne dojam kao da je slikano fotoaparatom), vignette amount -10, -15, contrast uvijek može pomoći, ima još dosta stvari ali i nakon ovog će se vidjeti rezultati, jako bitna je i osobna procjena koliko što pojačat ili smanjit...

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Slash 666 kaže...

Izuzev kroma (ovaj... mramora {#}), malo ti je prejak fresnel na ovoj lampi lijevo. Sve ostalo super, jako lijep rend. Ja ne mogu vjerovati da su ovo tvoji prvi radovi. {#} Svaka čast! Samo nastavi!

Što se tiče sjena, kakav lighting koristiš? E i da, ove bijele mrlje su ti zbog previše odskakivanja GI-a sa drvenih ormarića. To lako riješiš, desni klik na objekt koji radi problem, V-Ray properties, pa malo smanjiš "Generate GI", recimo na 0.25 probaj. Također, možeš i smanjiti veličinu uzorka na Light Cache-u (default 0.2, probaj 0.1), to isto može pomoći.

Ma najpametnije bi mi bilo da novi materijal za to napravim. Ne znam baš šta je fresnel :$

Infinite light sa VRay light tagom.
Kad kliknem desni klik, nema VRay propertiesa, valjda jer je neka druga verzija VRay-a.

Što se tiče light cache uzorka, nije pomogao, probao sam i bump smanjiti, nije pomogao, ne znam.

Pozabavit ću se s tim.

15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Ma najpametnije bi mi bilo da novi materijal za to napravim. Ne znam baš šta je fresnel :$

Infinite light sa VRay light tagom.
Kad kliknem desni klik, nema VRay propertiesa, valjda jer je neka druga verzija VRay-a.

Što se tiče light cache uzorka, nije pomogao, probao sam i bump smanjiti, nije pomogao, ne znam.

Pozabavit ću se s tim.

Moj bed, zaboravio sam da u Cinemi radiš. Dali imaš nešto tipa Shadow bias pod opcijama ili U,V,W size? Možda da lupiš jedan screenshot opcija svjetla pa da vidim? Makar mi mekane sjene odgovaraju ovoj sceni. Ne znam točno kako se u Cinemi zove, ali u Maxu je to V-Ray Sun, ima kontrolu za oštrinu sjena (povećavaš size Sun-a da bi dobio mekše sjene, a smanjuješ za oštrije).

Veličina uzorka može pomoći isključivo ako baš taj bounce stvara artefakte jer manji uzorak + veći broj uzoraka = veća preciznost. U tvom slučaju radi se o mrljama od "reflektiranog" GI-a, koje stvaraju materijali na ovim ormarićima. Na žalost ne znam kako u Cinemi pristupiti V-Ray opcijama za neki objekt. To bi ti Denis vjerovatno mogao pomoći.

Fresnel efekt je kada ovisno o kutu gledanja materijal jače ili slabije reflektira okolinu (prirodna pojava). Metali obično imaju visok IOR (20+) pa u kombinaciji sa Fresnelom dobro reflektiraju i kada kamera/oko gleda direktno u njih. Za staklo to nije slučaj, zamisli sferu od stakla, sa strane će refleksija biti izraženija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 11:45 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Odgovorit ću kako spada kasnije, sad se žurim.
Probat ću ovo sa opcijama sunca, možda ima tako nešto. Znam da pašu mekane sjene, al sam skužio da su mi u svakom rendu mekane, i želim znati kako ih mogu kontrolirat.

Što se tiče fresnela, mislim da je to phong tag u Cinemi 4D. Probat ću se s tim poigrat.
Nabacim skirnšut postavki ako ne uspijem navečer.
Hvala na pomoći :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Nemaš frke! {#}

Btw. Phong je samo tip shadera. Vjerovatno imaš Blinn, Phong i Ward. Drugačije se ponašaju, ali to nije vezano za fresnel efekt.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Znam da ako ga isključim, objekt se više ne presijava, pa sam zato to pomislio.
:$ :D

EDIT:

Igrao sam se sa svim postavkama, i ništa.
Nit sam uspio dobit sjene kak spada, niti ono bijelo govno maknut. Valjda će Denis znat. Ako vidiš ovo Denise, pomagaj!

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 20:38 (Slash 666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo bacam se malo na animaciju, ovo je još WIP, poslije ću napraviti svoju verziju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...

@ Zekica;

Eo wire

Polycount; 734,375

Polycount je takav vjerojatno zbog gusjenica koje su uberdetaljne.

http://kristijan3d.webs.com/
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Denis Ivankovic kaže...

@ Zekica;

Eo wire

Polycount; 734,375

Polycount je takav vjerojatno zbog gusjenica koje su uberdetaljne.

I? Baš me briga kolko polygona ima. Ima ih onolko kolko treba imati da bi izgledalo ok, a gusjenice su detaljne onolko kolko trebaju biti da bi bile točno onakve kakve jesu. Ja ne radim napamet, nego po referencama, pa su i prema tome i napravljene.

Ali, budem pisao mail rusima, da sljedeći tenk dizajniraju sa manje detaljnim gusjenicama, tako da 3d model nebude imao puno polygona

i da, nisam nigdje ni napiso da je ovo low poly model.

http://denisivankovic.com
17 godina
Vaši 3D modeli

Nešto novo od mene, nije finalno te se u sitnicama razlikuje od originala.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo sneak peak iz buduće animacije (ako Bog da procesorske snage)

Ideja je da oči ispadaju iz zrakopraznog prostora, i oblikuju slova "I" i "S".

Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
Vaši 3D modeli

Prvi rend testovi.

U ovim velikim laticama još fali voda te svijeće.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Kratka proba za logo , bez dodatnih efekata

Makni stroke s texta, gadno za vidjeti. :P

Logo vrlo dobar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 19:41 (Defa.psd).
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Sta sam dobio od Matrix Extrude i "Sphere"-a

Ima oko 500 000 poligona

EDIT: Ne zelim duble post, pa editujem ovaj. Poceo sam praviti crkvu, katolicka, izabraao sam ovu jer izgleda nekako, ravna pa mislim da je lako, a kako napraviti OKRUGLU rupu? Moze li  se paraviti objekat koji ce se iskljucivati iz odredjenih objekata?

teksura je plava zato sto se tako najbolje vide one "linije".

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 19:23 (dragan225).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

http://img847.imageshack.us/img847/6025/containers.jpg

Sad treba texture napravit. Low poly model, mislim da je oko 2000 mozda i manje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 21:08 (C.M.M.Rayne).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dragan225 kaže...

Sta sam dobio od Matrix Extrude i "Sphere"-a

Ima oko 500 000 poligona

EDIT: Ne zelim duble post, pa editujem ovaj. Poceo sam praviti crkvu, katolicka, izabraao sam ovu jer izgleda nekako, ravna pa mislim da je lako, a kako napraviti OKRUGLU rupu? Moze li  se paraviti objekat koji ce se iskljucivati iz odredjenih objekata?

teksura je plava zato sto se tako najbolje vide one "linije".

http://soksa.3dhr.net/
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Tiger tank wip , najviše sam  problema imao sa gusjenicama ali ipak sve je dobro ispalo , još par detalja i onda teksture , scenu sam zamislio u nekoj ulici sa oštečenim kučama . Usput sam napravio kratku key-frame animaciju okretanja kupole.

Edit - ne želi mi izrendat onaj dio gdje se gleda van sa desne strane .

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 17:54 (nixXxa).
Moj PC  
18 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Tiger tank wip , najviše sam  problema imao sa gusjenicama ali ipak sve je dobro ispalo , još par detalja i onda teksture , scenu sam zamislio u nekoj ulici sa oštečenim kučama . Usput sam napravio kratku key-frame animaciju okretanja kupole.

Uf, ovo super izgleda. Imaš link do blueprinta ili si ovako, iz glave?

15 godina

Predobro...samo, iz nekog razloga, više me podsjeća na maketu ili igračku...

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Uf, ovo super izgleda. Imaš link do blueprinta ili si ovako, iz glave?

Eto što sam koristio , slike sam izrezao tako da ih samo treba poštelat da se poklapaju .

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Mali update scene , izgleda malo pusto . Zgrade i likovi su preuzeti iz cineme .

Moj PC  
16 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Super je. Podsjeca me na neku scenu iz World of Tanks-a.

16 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Super je. Podsjeca me na neku scenu iz World of Tanks-a.

Prvo sam poslikao jednu mapu u wotu pa sam i tak slično probao napravit. Još fali malo više razbijenih stvari po sceni i pod koji će biti kameni sa nekim šahtom.

13 godina
protjeran
nixXxa kaže...

Mali update scene , izgleda malo pusto . Zgrade i likovi su preuzeti iz cineme .

Jednog dana za 20 godina i ja cu ovako nesto znati izmodelirati.

Sva cast, odlicno izgleda, jedva cekam da ga vidim izteksturiranog.

14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo praksa sa Bole-om koji mi je NixXxa pokazao, koristen/a je samo na kraju jack-a.

A casa je onako zato sto sam je imao renderovanu.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Sad cu zvucat blesav ali neka. Nikak da skuzim kak se ubaci slika u post, vidim onaj umb za ubacivanje mjesta za sliku ali nikak da skuzim koji je  bb kod.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice