Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.056.075
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Vaši 3D modeli
Jel mi možete to malo pojasnit u vezi zbrusha,nije mi jasno to za detalje i uv,zanima me kako se to radi,znam da u mayi(maxu)prvo treba napravit osnovni model bez uv mape i kako sad dalje.
http://kristijan3d.webs.com/
15 godina
neaktivan

Meni se nekak cini da 3DS ima nekako vise materijala i toga svega od maye, kaj vi mislite o tome?

15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Jel mi možete to malo pojasnit u vezi zbrusha,nije mi jasno to za detalje i uv,zanima me kako se to radi,znam da u mayi(maxu)prvo treba napravit osnovni model bez uv mape i kako sad dalje.

UV napraviš u Max-u. Onda exportaš low poly objekt (sa UV mapom) u zBrush i tamo crtaš rukom detalje. U zBrushu onda imaš opciju za generiranje:
-normal mape

-displacement mape

-color mape

Te mape onda eksportaš u .bmp, .tiff... Onda u maxu na low poly model fino zaljepiš te mape u odgovarajuće slotove materijala.

NiGHT_RiDER92 kaže...

Meni se nekak cini da 3DS ima nekako vise materijala i toga svega od maye, kaj vi mislite o tome?

To ovisi o renderu i tvojem poznavanju svojstava materijala. Ja nikad ne koristim "preset" materijale nego uvijek sam radim materijal, biram shader te postavke odsjaja, refleksija, prozirnosti itd...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 15:15 (Minoza).
16 godina
Vaši 3D modeli

Mene zanima nešto sa prve stranice ove teme i to zadnji post na njoj od DRM-a - -Ako radiš sa poligonima

Kako se to misli ako radiš s poligonima, zar postoji modeliranje bez poligona?

Može li mi to netko malo objasniti?

Nego da nebude totalni offtipic evo mog dinosaura, fale mu još oči i zubi, za texturu kože sam koristio krokodilovu kožu, mislim još neke šare dodati poslije (znam da sam grozan u uv mapiranju, ali nikako mi neide i moram maketi još ovu refleksiju iz materijala...)

trenutno ima 667 polygona i ovo je low-poly model za razliku od onoga prije.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 15:16 (xxxxx).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Mene zanima nešto sa prve stranice ove teme i to zadnji post na njoj od DRM-a - -Ako radiš sa poligonima

Kako se to misli ako radiš s poligonima, zar postoji modeliranje bez poligona?

Može li mi to netko malo objasniti?

Autor je vjerovatno mislio na NURBS tehniku gdje radiš uglavnom sa - pogađaš - nurbsima... Na kraju naravno opet imaš poligone ali tehnika modeliranja je drukčija.

3D Designer
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Polako hram počinje ličiti na sebe Osmijeh

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
16 0 hvala 0
17 godina
Minoza kaže...

Update, test render scene, postavke Real Flow-a niske jer nemam dovoljno vremena za duge simulacije.

http://img138.imageshack.us/img138/4417/ribica3.mp4

E, fora mi je ova tvoja ribica... samo me ovo mahanje repa "pika" u oči :D Probaj se malo još poigrati sa wave modifierom da dobiješ to malo bolje; prvenstveno probaj pomaknuti gizmo od wave-a tako da ti vrh repa nebude stalno na istom mjestu; tj. da ti vrh repa ne dođe na sredinu "vala" nego negdje iza vrha vala. A tu tehniku sa wave modifierom sam i ja koristio na moje ribice:

http://3dhr.net/berko/
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 15:50 (Berko).
15 godina
neaktivan
Berko kaže...

E, fora mi je ova tvoja ribica... samo me ovo mahanje repa "pika" u oči :D Probaj se malo još poigrati sa wave modifierom da dobiješ to malo bolje; prvenstveno probaj pomaknuti gizmo od wave-a tako da ti vrh repa nebude stalno na istom mjestu; tj. da ti vrh repa ne dođe na sredinu "vala" nego negdje iza vrha vala. A tu tehniku sa wave modifierom sam i ja koristio na moje ribice:

Hvala! Ok, probat ću se poigrati sa gizmom. Inače, jako cijenim tvoje mišljenje i već sam ranije vidio ovaj tvoj rad, odličan je.

3D Designer
17 godina
neaktivan

Jaooo sunce vam vidim svi rade punom parom, a ja moram ucit Mršti se Nisam puno radio zadnjih 10ak dana, ali mi se po glavi mota hrpa ideja, evo zadnje Smijeh

15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Jaooo sunce vam vidim svi rade punom parom, a ja moram ucit Mršti se Nisam puno radio zadnjih 10ak dana, ali mi se po glavi mota hrpa ideja, evo zadnje Smijeh

Ni manje ni više nego odlično, kao i uvijek. Joj, znaš šta, ja mislim da ćemo te mi tu na forumu kamenovat ako ne napraviš iz toga neki short! Belji se

3D Designer
17 godina
Minoza kaže...
Berko kaže...

Hvala! Ok, probat ću se poigrati sa gizmom. Inače, jako cijenim tvoje mišljenje i već sam ranije vidio ovaj tvoj rad, odličan je.

Nema problema;

A evo brzinski primjer:

E i da; vrlo bitna stvar; ako ti kretanje repa ne izgleda prirodno, izanimaraj wave modifier "unatrag"; tako da na početku animacije (time-line-a) staviš da ti bude recimo "Phase" na 5, a na kraju animacije da bude na 0 (ove vrijednosti su samo kao primjer; ti prilagodi vrijednosti sebi). Poanta je da ti počne sa večom vrijednosti, a završi sa manjom.

I koristi soft selection na editable poly nivou, da "ograničiš" djelovanje wave modifera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 16:06 (Berko).
16 godina
Vaši 3D modeli

Odustajem od ovog projekta,mislio sam napravit okolo vrt,dovrsit garazu,napravit krov na garazi i na kuci al jednostavno nemogu krov napravit kak spada..Nezeli...Viče

Mislim da cu pocet radit neke "komponente" ..Frizider,radijator,ormar i tako to.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Odustajem od ovog projekta,mislio sam napravit okolo vrt,dovrsit garazu,napravit krov na garazi i na kuci al jednostavno nemogu krov napravit kak spada..Nezeli...Viče

Mislim da cu pocet radit neke "komponente" ..Frizider,radijator,ormar i tako to.

Šteta, dobro ti krenulo. Mršti se

Btw, ovo je postala jedna od najaktivnijih tema ovdje lol XD

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 16:20 (Minoza).
16 godina
Minoza kaže...
Fake_Alert kaže...

Šteta, dobro ti krenulo. Mršti se

Btw, ovo je postala jedna od najaktivnijih tema ovdje lol XD

Moram jos vidjeti kako dalje,krov me ubitacno zeza,nemogu imat projekt bez krova.To kao da si kucu bez krova napravio Smijeh Moram jos dosta toga naucit da nesto postignem u ovome.

EDIT:Oly,ja sam napravio one stupove ako si vidio na slici prije,ali,kako da ja to kao "komponentu" napravim da mi se save-a da ne radim non stop,jer nemogu to sve copy pastat jer ima vise crta na tome pa nezeli cijeli stup nego dijelove..

Pokusao sam prek create component pa sam oznacio stup ali nemrem ga nac save-anog.Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 16:23 (Fake_Alert).
16 godina
Vaši 3D modeli

A šta ti neide oko krova?

Pa nije teško u sketchupu napraviti krov...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 17:00 (xxxxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Berko kaže...

Nema problema;

A evo brzinski primjer:

E i da; vrlo bitna stvar; ako ti kretanje repa ne izgleda prirodno, izanimaraj wave modifier "unatrag"; tako da na početku animacije (time-line-a) staviš da ti bude recimo "Phase" na 5, a na kraju animacije da bude na 0 (ove vrijednosti su samo kao primjer; ti prilagodi vrijednosti sebi). Poanta je da ti počne sa večom vrijednosti, a završi sa manjom.

I koristi soft selection na editable poly nivou, da "ograničiš" djelovanje wave modifera.

komplicirate za bzvz. losa stvar ovoga je sto deformira geometriju pa se peraje ponasaju kao gumeni bombon. jednostavno rigajte preko bonsa, linkajte solverom i napravite kontrolu (shape:circle) pridruzite orientation constraint i za svaku kost drukcije teziste napravite i sto time dobijate?! da kad rotirate kontrolu circla rep se bude pomicao kao na slici medjutim nece doci do deformiranja geometrije (u ovom slucaju rep se rasteze na samom kraju sto izgleda dosta nerealno, tojest duzina repa se povecava i smanjuje) sto znaci mesh ce zadrzati oblik i to je sve. nije ovaj tvoj los nacin, naprotiv dobar je, ali ulazite u kompleksnost koja ne daje savrsene rezultate i komplicira animiranje. naucit konstruirat kostur i svijet ce vam biti jednostavniji za jedan klik Smijeh

detalje docrtam kad dodjem doma. vrazji perica Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 16:50 (Rabenbal).
16 godina
xxxxx kaže...

A šta ti neide oko krova?

Pa nije zeško u sketchupu napraviti krov...

Ma napravim ja pravokutnik,i kada napravim crte sa line-om onda mi nezeli se krov dic,jos ga ispunim s onim push/pull..Moram nesto smislit..

15 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...

komplicirate za bzvz. losa stvar ovoga je sto deformira geometriju pa se peraje ponasaju kao gumeni bombon. jednostavno rigajte preko bonsa, linkajte solverom i napravite kontrolu (shape:circle) pridruzite orientation constraint i za svaku kost drukcije teziste napravite i sto time dobijate?! da kad rotirate kontrolu circla rep se bude pomicao kao na slici medjutim nece doci do deformiranja geometrije (u ovom slucaju rep se rasteze na samom kraju sto izgleda dosta nerealno, tojest duzina repa se povecava i smanjuje) sto znaci mesh ce zadrzati oblik i to je sve. nije ovaj tvoj los nacin, naprotiv dobar je, ali ulazite u kompleksnost koja ne daje savrsene rezultate i komplicira animiranje. naucit konstruirat kostur i svijet ce vam biti jednostavniji za jedan klik Smijeh

Koji solver predlažeš?

3D Designer
17 godina
Rabenbal kaže...
Berko kaže...

Nema problema;

A evo brzinski primjer:

Pa, generalno nije kompliciranje; ovo je nešto jednostavnija i brža metoda od rig-a. Ali činjenica je da nije i kvalitetnija. Ali za neke brzinske i jednostavne stvari je OK; pogotovo ako se stavi i malo motion blur-a, pa se skoro i ne primjeti to rastezanje mesh-a.

Ali svakako; rig bi bio najbolji; još se tome doda i malo cloth simulacije na vrhovima peraja i onda imaš pravu stvar ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 17:07 (Berko).
15 godina
neaktivan
Berko kaže...

Pa, generalno nije kompliciranje; ovo je nešto jednostavnija i brža metoda od rig-a. Ali činjenica je da nije i kvalitetnija. Ali za neke brzinske i jednostavne stvari je OK; pogotovo ako se stavi i malo motion blur-a, pa se skoro i ne primjeti to rastezanje mesh-a.

Ali svakako; rig bi bio najbolji; još se tome doda i malo cloth simulacije na vrhovima peraja i onda imaš pravu stvar ;)

za brze definitivno, rig jest dug ali zato kad ga zavrsis tvoje cijelo animiranje ti se sastoji od toga da jednu kontrolu povuces i ona za sobom povlaci kosti, dok kod modifajera stalno moras upisivati druge vrijednosti i ne mozes raditi prostorucno, sto usporava rad.

ovo zadnje, cak ne moras ni dodavati cloth, vec napravis da je kost "gumena" da nije solid objekat i ona ce sama odanimirat "zaostajanje" :D

e pogledao sam tvoje capture na youtube-u, mog ureci samo, svaka cast :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 17:14 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Koji solver predlažeš?

HI solver za spajanje kostiju, bitno je da znas gdje moras zadati teziste kostura, kod riba je to vrat posto im je glava staticna a samo se straznji dio mice, tojest tijelo, teziste se zadaje jednim od helpera, kojim god zelis, posto je on posrednik, recimo nesto kao zglob izmedju dviju kosti.

HI solverom spojis prvu i zadnju kost i zatim kontrolu dodajes sa constraintsom, linkas kosti (ne sve) preko orientationa na kontrolu  i kad rotiras kontrolu kosti se pomicu u onaj smjer u kojem rotiras kontrolu.

bitno je znati da kontroli moras resetirati koordinate u koordinatnom sustavu pa gdje si ju smjestio moras joj zadat da je ona unutar koordinatnog sustava izdvojena od njegovog sredista te da ona sama ima resetirane koordinate na 0,0,0. inace kontrola bude se lose ponasala. tojest izoblicavat ce se sto ce unistiti rig.

evo nasao sam na youtube-u nesto slicno da vidis kako to izgleda da bolje vidis o cem se radi, izgled akomplicirano ali vjeruj nije, zapravo je apsurdno jednostavno za odraditi ovakav kostur sa kontrolama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 17:27 (Rabenbal).
17 godina
Vaši 3D modeli

WIP: početak izrade Spiteful-a F 14

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Malo sam zeznuo velicinu objekata u proslom postu. Zaboravio sam da je brod dugacak nekih 420 metara. Ovako bi to trebalo bit, red veličina...

16 godina
mislav_01 kaže...

Malo sam zeznuo velicinu objekata u proslom postu. Zaboravio sam da je brod dugacak nekih 420 metara. Ovako bi to trebalo bit, red veličina...

Koliko dugo vec to radis? Po slikama,ja bi to mjesecima radio Nevinašce

17 godina
neaktivan

Ne dugo. Ove komponente spacestationa sam u sat vremena napravio, samo jedna copy pasteana okolo, tek toliko da vidim kocnept. Brod radim vec malo duze ali recimo da sam radio ukupno 9-10 sati na njemu. Isto tako manje više na razini skice i koncepta. Stalno nešta muljam i izmišljam novog pa malo ispobavam kako bi to sve funkcioniralo kao cijelina i tako...

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 21:06 (mislav_01).
16 godina
mislav_01 kaže...

Ne dugo. Ove komponente spacestationa sam u sat vremena napravio, samo jedna copy pasteana okolo, tek toliko da vidim kocnept. Brod radim vec malo duze ali recimo da sam radio ukupno 9-10 sati na njemu. Isto tako manje više na razini skice i koncepta. Stalno nešta muljam i izmišljam novog pa malo ispobavam kako bi to sve funkcioniralo kao cijelina i tako...

Da kad znas kako sta i gdje.Cool

15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Ovako dobio sam par upita kako napraviti ove dijagonalne elemente pa evo budem objasnio ovim putem, kako bi još nekome odao svoj trik Belji seNamigiva

Evo primjera

Eh možemo krenuti za ovo vam treba bilo koja verzija 3Ds maxa

1. Odaberite objekat i primjenite modifier ''Subdivide'' Primjenite određen broj polygona (polygoni če biti trianglovi), što manja vrijednos to više polygona. 
  2. Ako je potrebno promjenite položaj polygona, svaki ''edge'' je jedan dio
  3. Kako bi svaki edge bio jedan ''element'' primjenite opciju Laticce, odaberite mu debljinu količinu polygona i ostalo...

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 21:38 (Daniman123).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Koje dijagonalne elemente? Smijeh

15 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Koje dijagonalne elemente? Smijeh

Znam da ne znate jel sere Bugov upload

Evo primjer...

http://img685.imageshack.us/img685/6489/primjer.jpg

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
15 godina
neaktivan

Evo kuhinja u par koraka :D

Trebalo mi je oko 30 min za nju :D

Eeeee sada :D

Ima hrpetina grešaka i svega, ali ta osoba za koju sam to radio to neprimječuje i govori kako joj je fenomenalno, pa sam tako i ostavio hihih

A sad, zašto ima greškica, iz tog razloga što mi se uopće nije dalo radit, radio sam da nebi bilo, "a obećo si a ništ"

Pa sam za viseću samo kopirao donje elemente malo ih scaliro izbacio ladicu i etoga :) za ugradbenu rernu sam uzeo model obične rerne "izčupo" vrata i šinio u rupu u elemente, nisu odgovarala pa sam ih malo deformiro i ispalo čist ok :D

Uzeo nekoliko gotovih modela iz cineme malo poslago po sceni, nekoliko modela koje sam modeliro u onoj kuhinji koju sam prije radio...Stavio sunlight i obično svjetlo upalio GI i eto kuhinje :D :D

Kuhinja u par koraka :D Kuhinja u par koraka :D
www.denis.matemaksan.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice