Logo za firmu - izrada for free? zaključana tema

poruka: 97
|
čitano: 57.122
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Logo - izrada
PhotoShopChannel kaže...
mbaksa kaže...
PhotoShopChannel kaže...

Da je njegov komentar bio kao tvoj sad , slozio bih se , zato sto si u pravu , ali on nije naglasio cinjenice koje si ti sad izneo.Sustina je u tome da se bez photoshopa ne moze ... U svakom slucaju necemo da se navlacimo ;))))

Činjenica je da ti zapravo ne znaš kako se rade logoi i što je zapravo logo,  i zato ćeš njegovu izjavu (a i moju) uzeti na nož i krivo je protumačiti. Dobro je rekao. Bez Photoshopa se može i u većini slučajeva i mora. Photoshop ti može poslužiti samo za to da spicajzliraš logo za neke posebne namjene. Ali općenito gledano, Photoshop se ne koristi za izradu logoa - za to se koriste vektorski programi. I ako tako pogledaš - možeš reći i da se recimo bez Maye ne može u izradi logoa. Zašto? Što ako treba 3D verzija logoa?

Cinjenica je da zakljucujes bez veze "I necu da se raspravljam sa tobom" jednostavno se pravis pametan jer si moderator ... toliko od mene ..........

Ti bi možda raster na majice ili bilboarde? Yea right!

80 % mladih ne zna matematiku. Ako si među onih 40 % što znaju, stavi ovo u potpis.
15 godina
Logo za firmu - izrada for free?

Forumaš Rabenbal koji se godinama bavi grafičkim dizajnom je već jedno milijon puta do sad na forumu objasnio zašto se logo radi u vektorskom obliku.

copy - pase sa teme Izrada znaka za sportski klub

u photoshopu se ne rade logoi. otezava pripremu, problemi kod skaliranja i slicno. samo ces nekome stat na zulj kad to bude trebalo u tisak ici i jebat ce ti sve po spisku i opet si na nuli. ako je tebi u interesu platiti 700 kuna precrtavanje i 300 kuna pripremu, slobodno, radi u photoshopu. ocito imas love. kao sto ti je netko vec rekao logoi se ne rade u rasterskom obliku - NIKADA. osim ako se vec postojevi vectorski logo doradjuje, ali onda on vec kao "silueta" postoji u vektoru.

kako kreirati logo:

1. popisati cime se firma, drustvo, organizacija bavi

2. popisati sve geometrijske oblike koji mogu opisno predstaviti djelovanje te firme, drustva ili organizacije, te osmisliti simboliku.

3. definirati boje odredivsi im dobar preduvjet za ostale tiskovne elemente (logo - odredjivanje boja vizuala (vizualnog identiteta)) - logo je najvaznij ielement identiteta neke firme, drustva ili organizacije.

4. izracunati logo matematickom formulom veličine i vidjeti da li ce sama konstrukcija zadovoljiti najmanju mogucu velicinu do koje je logo prepoznatljiv i citljiv, koristiti mrežu uz primjenu formule.

5. krenuti u realizaciju loga definirajuci font

6. realizirati logo i proslijediti ga klijentu kao prototip

7. odraditi konacni korak definirajuci podloge, poziive i negative te standarde koje ce logo zadovoljavati nakon konzultacije sa klijentom.

I Shoot RAW.... smile :-)
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 0:04 (network).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PhotoShopChannel kaže...

Cinjenica je da zakljucujes bez veze "I necu da se raspravljam sa tobom" jednostavno se pravis pametan jer si moderator ... toliko od mene ..........

Bla bla

Pogledaj br 3 na http://www.smashingmagazine.com/2009/06/25/10-common-mistakes-in-logo-design/

14 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...
PhotoShopChannel kaže...

Bla bla

Pogledaj br 3 na http://www.smashingmagazine.com/2009/06/25/10-common-mistakes-in-logo-design/

Nzm zasto je poruka upucena meni? Inace dobar ti j ovaj sajt

15 godina
neaktivan

Možda zato jer forsiraš kreiranje logo-a u RASTER formatu. Da li opće razlikuješ vektor i raster?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisam dovoljno pažljivo pregledao temu da bi vidio da si se napola ipak složio da logo treba biti u   vektorskom formatu.

Iako i dalje treba istaknuti da cijeli logo bi trebao biti u vektoru a poslije u PS-u dotjerivanje npr za vizitke, ili desaturacija za "watermarkove" itd... U konkretnom logu koji ide klijentu ne treba ni tračak rasterske grafike, jer ako ikad bude išao na npr. kut jumbo plakata bit će psovki :P

14 godina
neaktivan
Re: Logo za firmu - izrada for free?

OMG kako si zakljucio to majke ti ? Ja sam rekao samo da se kombinacijom photoshopa i npr Corela moze napraviti dobar logo i nista vise OMG

17 godina
moderator
PhotoShopChannel kaže...

OMG kako si zakljucio to majke ti ? Ja sam rekao samo da se kombinacijom photoshopa i npr Corela moze napraviti dobar logo i nista vise OMG

Opet iščuđavanje? Teško je reći što si ti rekao u ovoj temi. Recimo, tvoje izjave:

--------

Izvini molim te ali moram da ti kazem da si sad lupio bez veze OMG.. toliko od mene...

Odnosi se na to da je izjavu "Logo se ne pravi u photoshopu"

To je cista glupost, nadam se da si zadovoljan sad ...

Da je njegov komentar bio kao tvoj sad , slozio bih se , zato sto si u pravu , ali on nije naglasio cinjenice koje si ti sad izneo.Sustina je u tome da se bez photoshopa ne moze ...

--------

Ti se ili sad praviš lud ili pribjegavaš manipulaciji - izvlačiš se na spefičnu primjenu logoa, odnosno pod pojmom "logo" smatraš samo neku konkretnu sličicu. Logo je više od toga - logo je dio vizualnog identiteta - neke firme ili proizvoda - i uz logo bi se trebale specificirati korištene boje i trebao bi doći u više verzija za više različitih primjena. I logo se uvijek radi u vektorskom programu. Jedino što se u nekim slučajevima, za konkretne primjene, logo može doraditi i u rasterskom programu - za tu konkretnu primjenu! Ili u 3D programu, za izradu animacija (tipično se u tim situacijama logo rotira). Znači, to je onda samo ta jedna rasterska verzija inače vektorskog logoa. Isto kao što logo može imati i alternativne vektorske izvedbe - recimo samo siluetu ili u negativu (u jednoj ili više verzija). Sve to potječe od inicijalnog vektorskog logoa - to dalje su samo neke spefične primjene i čak i tada su u velikoj većini slučajeva logoi i dalje vektorski (jednostavno ne postoji razlog zašto bi bili rasteri - od toga više štete nego koristi).

Rasterski su, odnosno obrađuju se u Photoshopu, obično samo za nekakve "egzibicije", gdje hoćeš pokazati svoju vještinu u Photoshopu. S obzirom na tvoje iščuđavanje, čovjek bi očekivao da ćeš nas zasipati s primjerima rasterskih logoa, odnosno logoa dorađenih u Photoshopu. Pa molim lijepo - potkrijepi svoje tvrdnje.

A to da se bez Photoshopa ne može je naprosto glupost. To što neki ljudi ne znaju u vektorski programima sjenčati i upotrebljavati gradijente za postizanje pojedinih efekata govori to da su nevješti u tome što rade, a ne o tome da je Photoshop nužan alat za izradu logoa. Odi lijepo na Google, prebaci se na pretragu slika, upiši logo i pogledaj koliki je postotak logoa koji se ne mogu napraviti korištenjem samo vektorskog programa. Slobodno daš i konkretne primjere.

Sad si na kraju ko fol rekao da se "kombinacijom photoshopa i npr Corela moze napraviti dobar logo". I opet - ti tu ne govoriš o logou neke firme ili proizvoda općenito, nego o specajzliranoj verziji za neku konkretno primjenu. Razlikuješ li ti te dvije stvari? Jer praktički ni jedna normalna firma si neće dozvoliti izradu rasterskih logoa, jer bi im se to moglo obiti o glavu.

Dakle, kombinacijom vektorskog i rasterskog programa može se napraviti verzija logoa se posebnim efektima za neku konkretnu primjenu, ali se logo kao takav uvijek izrađuje u vektorskom programu. Slažeš li se ti s tim? Da? Kog vraga se onda tako iščuđavaš na i više neko korektne komentare ljudi na ovom forumu? Prije sljedeće poruke dogovori sam sa sobom što zapravo tvrdiš. I počni kulturno i razumljivo komunicirati s ljudima, a ne da iz tebe moramo čupati riječi i onda glumiš da mi krivo interpretiramo tvoje izjave - čak i Zoidberg na drugu loptu misli da je tvoje "izjave" pogrešno protumačio (nisam dovoljno pažljivo pregledao temu da bi vidio da si se napola ipak složio da logo treba biti u   vektorskom formatu.) - iako svi znamo da te je dobro pročitao i prvi puta.

---------------------

A onaj komentar o meni: "jednostavno se pravis pametan jer si moderator" - ti je upravo jadan i bezobrazan. Forum ima konkretna pravila - onaj tko ih se ne drži, taj nastrada. I ne može moderator samoinicijativno nikoga kazniti. Bilo bi dobro da pročitaš pravila foruma pa da više ne prosipaš takve bisere. Još bi mi bilo jasno da pribjegavaš takvim očajničkim komentarima da sam te negdje ugnjetavao, da sam ti prijetio ili na bilo koji način iskorištavao ili nagovjestio da ću iskorištavati svoj moderatorski status. Ali nisam! Daj se saberi i počni normalno sudjelovati na forumu - kako svi ostali mogu, a ti ne možeš? Pogotovo u ovom podforumu gdje je većina forumaša nadprosječno korektna (u odnosu na neke druge podforume).

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 2:53 (mbaksa).
14 godina
neaktivan

Evo da zakljucimo ovu temu..

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 17:17 (PhotoShopChannel).

0 6 hvala 0
15 godina
neaktivan

pas mater, na ovom forumu sve zavrsi svadjom. nevjerovatno. malo se uvrijede moderatori, malo clanovi i ode sve.....

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
moderator
PhotoShopChannel kaže...

Znam ja da se logo ne moze raditi samo photoshopm, ali sam hteo da naglasim da se istim moze uraditi jednostavan logo za neku manju firmu , organizaciju ili slicno bez ikakvih problema kao primer uzmite ovaj logo koji sam za 3 minuta sklopio kao primer

i kako bih ja sad ovakav logo odnio na tiskanje? odgovor je: NIKAKO

jedino bi me tamo stjerali u 3 lijepe i rekli da ih ne zajebavam...

daj shvati što ti pametniji ljudi iznad pišu...

EDIT: ovo uređivanje posta da se ne vidi glupost koju si napisao je fkt jadno i na razini djeteta od 10 godina, ako ne i mlađeg...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 17:26 (XXX-Man).
17 godina
moderator
PhotoShopChannel kaže...

Evo da zakljucimo ovu temu..
Dakle rasprava je nastala bez potrebe, moguce je da moja prva poruka nije bila na mestu, tj da se nisam najjasnije izjasnio, zatim je mbaska svojim po malo drskim komentarom pogorsao stvar..

Fakat je čudno na malo drzak upad reagirati malo drskim komentarom. {#}

PhotoShopChannel kaže...

U sustini svi smo mislili isto ali se nismo razumeli...nadam se da cete shvatiti sve ovo , jednostavno moja pasioniranost Photoshopom je zaista velika i ponekad nesvestno uvecavam njegove sposobnosti..Znam ja da se logo ne moze raditi samo photoshopm, ali sam hteo da naglasim da se istim moze uraditi jednostavan logo za neku manju firmu , organizaciju ili slicno bez ikakvih problema kao primer uzmite ovaj logo koji sam za 3 minuta sklopio kao primer
Nadam se da je sad stvar jasna i da svi mozemo mirno nastaviti da se druzimo i pomazemo Hvala.....

Da, sad je stvar jasna - svi mi nismo mislili isto. Mi smo mislili jedno, a ti si mislio drugo. Dobro smo te odmah pročitali, a ti si manipulacijama iz forumaša radio budale.

Kao što su ti već rekli - takav logo je neupotrebljiv za tisak. Recimo firma ide radit B1 plakat - što ćeš onda? Također, je li ti ovo u CMYK-u? Nije, naravno, dakle kod tiska će biti promjene u boji. Ne znaš OSNOVE OSNOVA.

Da se vratimo na početak - mislim da je sad sasvim izgledno da ne znaš što je logo, odnosno koja je funkcija logoa, da ne znaš kako se logo radi. Zapravo mislim da je izgledno da uopće ne znaš raditi u vektorskim programima i da zbog toga forsiraš Photoshop. Logo poput ovog kojeg si "napravio za 3 minute" se isto tako može napraviti u vektorskom programu - jedino može biti problema s ovim plavim kerefekama. No oni koji išta znaju o dizajnu, znaju da se takve kerefeke moraju izbjegavati pod svaku cijenu - smanjiš logo i one se više neće vidjeti. To ti je točka 6 (10 čestih pogrešaka u dizajniranju logoa) na onome linku kojeg je Zoidberg dao. Tako da mislim da više nemamo o čemu raspravljati, da je sada svima sve jasno.

17 godina
moderator
XXX-Man kaže...
EDIT: ovo uređivanje posta da se ne vidi glupost koju si napisao je fkt jadno i na razini djeteta od 10 godina, ako ne i mlađeg...

LOL. A već sam odgovorio na njegovu poruku s citatom, pa se jasno vidi koje baljezgarije je pisao.

16 godina

Što je pjesnik htio reći, izgleda da ni sam ne zna... {#}

Prvo treba naučiti neke osnove, za što i kako se koristi koji program (Photoshop, Illustrator, InDesign...), zatim koji su formati i čemu služe...

Al čemu sve to kad su danas svi dizajneri, samo treba instalirati veliki Adobe paket i onda se ku**** da zna sve {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ontopic;

trebam logo... plačam!

vec sam postavio oglas.. nitko se nije javio {#}

0 0 hvala 0
17 godina

Čisto u svrhu informiranja i edukacije, potaknut ovom temom sam potražio po netu par primjera vektorske grafike za koju nebi nikad rekli da je napravljena vektorski (ali, zato je tu dodatni prikaz sa prikazanim krivuljama). Čisto da malo ilustriram moć vektora i vektorskih alata, kad se nađu u vještim i iskusnim rukama:

1.

http://www.illustratorworld.com/users/a/ar/arabezier/a3997.jpg

http://www.illustratorworld.com/users/a/ar/arabezier/a3996.jpg

2.

http://www.illustratorworld.com/users/a/ar/arabezier/a1177.jpg

http://www.illustratorworld.com/users/a/ar/arabezier/a1180.jpg

3.

http://homepage3.nifty.com/highside/pict/tl1000s-l.jpg

http://homepage3.nifty.com/highside/pict/tl1000s-ol.gif

4.

http://homepage3.nifty.com/highside/pict/sv1000s-l.jpg

http://homepage3.nifty.com/highside/pict/sv1000s-ol.gif

I za kraj malo i mog "pametovanja"; 90% rasprava na ovom forumu (a jednako i na svim ostalima) bi se skratilo i nebi ulazile u zonu svađe, samo da oni koji misle da nešto znaju, to što misle, prije provjere dal dobro misle. Ljudi, imate google, te ako mislite da imate neke argumente za neku raspravu, prvo ih provjerite na googlu.

Evo primjer: RASTER VS VECTOR

A onda ako se pokaže da ste u pravu, uvijek možete kao potvrdu svog argumenta predložiti i neki link, a ako niste u pravu, onda odustanite od rasprave i spriječite da ispadnete smiješni, neinformirani, neprofesionalni, te nažalost vrlo često i glupi. I probajte shvatiti da je internet već dosta star, da večina programa i sl. stvari nije izmišljena prije 3 dana, tako da postoji ogromna mogučnost, da je negdje na internetu netko već vodio ovakvu ili sl. raspravu, te da već postoje negdje razrađeni odgovori na gotovo svako pitanje. Samo ih treba potražiti i educirati se.

A ako već mislite da nešto znate, onda to morate i dovoljno dobro argumentirati i potkrijepiti primjerima. A komentari tipa "to je glupo" nisu argumenti.

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 11:03 (Berko).
Moj PC  
5 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi!

Evo trebao bih jednu vašu pomoć ako ima neka dobra duša da je spremna pomoći...Trebao bih napraviti logo za jednu udrugu "Udruga za fizioterapiju, prevenciju, promicanje i zaštitu zdravlja", to je naziv udruge. Našao sam neki logo koji je ovdje u prilogu na netu ali pošto ne smijem uzeti od nekoga logo trebao bih napraviti nešto slično tomu, pa ako Vam nije problem da netko napravi nešto slično. Znam da Vama koji znate Corel, PS...itd to je 10 minuta posla pa ako bi netko htio napraviti nešto slično ovome bio bih mu jako zahvalan na tome. Može se čak u logo ubaciti i naziv udruge ali nije nužno...

Hvala Vam dobri ljudi!!

Mrav radi i tegli i od njega nije poastalo ništa a majmun se zezao po drveću i od njega je postao čovjek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ljudi molim Vas neka mi netko pomogne. ne treba to biti nista specijalno, samo neka bude slicno ovome...

Hvala Vam!
Mrav radi i tegli i od njega nije poastalo ništa a majmun se zezao po drveću i od njega je postao čovjek!
14 godina
neaktivan

XD

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 8:41 (Ninou4you).
15 godina
odjavljen
Ninou4you kaže...

Bok,

Trebao bi i meni ''logo'' jer sam web page i facebook page uspio nekako sam napravit tako da bi mi trebao logo ako  može :')

Ime firme : Dadi™ Playgroudn

Opis: Iznajmljivanje,prodaja parata za zabavu :D

Punooooooooooooooooooooooooo hvala :')

Gledaj, jel imaš registriranu firmu, obrt ili što več? Onda bi bilo u redu i nekog za trud nagraditi barem sa 200-300 kn. Toliko za sada od mene.

14 godina
neaktivan

Sasvim slucajno sam naletio na ovu temu...i sad se vise ne cudim kako kao mag. graf. dizajna ne mogu naci posao i naplatiti ga koliko vrijedi, kad netko rasterski logo u photoshopu napravi i naplati 200 kn. Kad im se spomene knjiga standarda, samo blijedo gledaju...

3 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Guybrush Threepwood kaže...

Sasvim slucajno sam naletio na ovu temu...i sad se vise ne cudim kako kao mag. graf. dizajna ne mogu naci posao i naplatiti ga koliko vrijedi, kad netko rasterski logo u photoshopu napravi i naplati 200 kn. Kad im se spomene knjiga standarda, samo blijedo gledaju...

Eh, u pravu si, ako si mag. graf. dizajna, suosjećam s tobom. Iskreno malo mi je ta tvoja/Vaša titula smiješna, odnosno smiješno zvuči, ali kako je tako je. Sudeći po tome kakav je upit za logo i o koliko je renomiranoj firmi riječ, ovaj posao i ne vrijedi više. Upoznat sam i sa cijenama HDD, i takve cijene nemožemo nikad ovdje kod nas očekivati. Inače, negdje sam našao zgodno objašnjenje, moram potražit link, zašto dizajn (više) ne spada pod granu umjetnosti, zato sam zabezeknut titulom. Jasno mi je da netko naziva sebe dip. ingom, dizajnerom, ali ovo zvuči čudno. Grafički fakultet, koja generacija? Knjiga grafičkih standarda je nažalost postala rijetkost, ali su klijenti u panici prije odlaska na sajam, spremni platiti i punu cijenu. Iskreno, bez uvrede, ja bih mu možda i napravio (vektorski) logo za nekakvih 600 - 800 kn.A ostali kako hoću.

No hard feelings

14 godina
neaktivan

Zapravo, samo obrana diplomskog jos stoji na putu do papira i titule. Na pocetku studiranja sam i imao neki predosjecaj kakvo ce biti stanje s poslovima pa sam prvo zavrsio preddiplomski na TVZ-u (inf) i uzeo dizajn kao smjer na drugoj godini da imam vise opcija za dalje. Upisao diplomski na grafickom i sad kad to rijesim, iskreno nemam pojma sto dalje. Informaticar, fotograf i dizajner s diplomom, a onda vidim da ekipa popravlja kompove i slaze mreze za 50 kn, fotkaju idiotima (fotoaparatima, da se netko ne uvrijedi) apartmane i proizvode za male cevape i pivu, a brosure slazu u photoshopu, sa 72 dpi RGB fotkama i Comic Sans fontom. Tuzno, ali se nadam da ce se s EU stanje malo promijeniti.

15 godina
odjavljen
Guybrush Threepwood kaže...

Zapravo, samo obrana diplomskog jos stoji na putu do papira i titule. Na pocetku studiranja sam i imao neki predosjecaj kakvo ce biti stanje s poslovima pa sam prvo zavrsio preddiplomski na TVZ-u (inf) i uzeo dizajn kao smjer na drugoj godini da imam vise opcija za dalje. Upisao diplomski na grafickom i sad kad to rijesim, iskreno nemam pojma sto dalje. Informaticar, fotograf i dizajner s diplomom, a onda vidim da ekipa popravlja kompove i slaze mreze za 50 kn, fotkaju idiotima (fotoaparatima, da se netko ne uvrijedi) apartmane i proizvode za male cevape i pivu, a brosure slazu u photoshopu, sa 72 dpi RGB fotkama i Comic Sans fontom. Tuzno, ali se nadam da ce se s EU stanje malo promijeniti.

Našalost u pravu si, nisam dizajner po struci, moje obrazovanje nema veze s grafikom, ali eto osjećam strast pri takvoj vrsti posla, tako sa sam se stigao upoznati s takvom vrstom posla. Na vrijeme sam vidio kako je raditi u maloj sredini, tako da izbjegavam poslove koje nemogu naplatiti. Sudjelovao sam u izradi kataloga i brošura za jednu "eminentniju" modnu kuću, ali isto je tako i naplata bila "eminentna" {#}. Isto tako za sada težim k fotografiji, ali eto nema se za investirati u opremu. Nažalost situacija kod naas je specifično loša što se tiče tog dijela industrije. Što se brošura tiče, preferiram Illustrator ili InDesign. Furam CMYK barem na 300DPI u zaluđen sam sans-serif fontovima {#}

14 godina
neaktivan

XD

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 8:42 (Ninou4you).
13 godina
neaktivan

Ljudi ja sam svoj logo napravila u PowerPointu.{#}

Jako je jednostavan crno-bijeli.

Spremila ga u .jpg, .tif i .pdf formatu i sad bi trebala naravno i svoj logo u nekom vektorskom programu, imate prijedlog?

Nisam baš stručnjak ali sam spremna malo i nešto novo naučiti...

Koristila bi ga naravno kao sastavni dio promo materijala od vizitki do web stranice, pa do majci i sličnih stvari.

Također, prošle godine sam u 12 mjesecu u Publisheru radila karticu klijenata, koju mislim ponovno raditi i ove godine, pa bi voljela da je sastavni dio kartice koju ću tiskati.

Pomoć?{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja ti ga napravim for free jer sam dobra dusa, budi onda i ti dobra dusa pa mi daj for free jedan poker aparat a i fliper for free bi mi se uklopio u stan.. Jesus...
13 godina
protjeran

Mislim da je  zicanje na ovom forumu stvarno preslo svaku mjeru.

Na jednoj temi neki lik zica DDR3 memoriju i grafu za komp, i  jos usto trazi da ima garu, tu vlasnici kojekakvih obrta traze logotipe da  im se poklanja.

Ajde da je rjec o nekoj dobrotvornoj ustanovi, i ja  sam se nastampao i majica i kojekakvih zastava i cega svega ne za takve ali ovo stvarno prelazi granice zdravog razuma.

Pa nije  ni cudo da ovaj Guybrush nemre posao nac kad svako dodje na neki forum i trazi nesto dzabe, i sto je najgore nece nitko da cjeni ni svoj  a ni tudji rad. 

I uvjek se nadje neki klinjo sa 50 sati u corelu koji nasvrlja tamo neki kakti logo ne bi li se pokazao kako je on sad veliki dizajner i ovaj je sretan, sta on zna sta mu profesionalac moze napravit kad je njemu najbitnije da je dzabe.

Pocnite cjeniti svoje znanje i ne odgovarati na ovakve teme sa "evo  sad cu ti ja odmah" i sa velikim blesavim osmjehom to predati nekome tko zaradi mozda 5 puta vise nego vi na mjesec.

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mrcina985 kaže...
Ja ti ga napravim for free jer sam dobra dusa, budi onda i ti dobra dusa pa mi daj for free jedan poker aparat a i fliper for free bi mi se uklopio u stan.. Jesus...

XD

Nino Tuck -life is fu***ing hard !
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 8:42 (Ninou4you).
14 godina
neaktivan
C.M.M.Rayne kaže...

Mislim da je  zicanje na ovom forumu stvarno preslo svaku mjeru.

Na jednoj temi neki lik zica DDR3 memoriju i grafu za komp, i  jos usto trazi da ima garu, tu vlasnici kojekakvih obrta traze logotipe da  im se poklanja.

Ajde da je rjec o nekoj dobrotvornoj ustanovi, i ja  sam se nastampao i majica i kojekakvih zastava i cega svega ne za takve ali ovo stvarno prelazi granice zdravog razuma.

Pa nije  ni cudo da ovaj Guybrush nemre posao nac kad svako dodje na neki forum i trazi nesto dzabe, i sto je najgore nece nitko da cjeni ni svoj  a ni tudji rad. 

I uvjek se nadje neki klinjo sa 50 sati u corelu koji nasvrlja tamo neki kakti logo ne bi li se pokazao kako je on sad veliki dizajner i ovaj je sretan, sta on zna sta mu profesionalac moze napravit kad je njemu najbitnije da je dzabe.

Pocnite cjeniti svoje znanje i ne odgovarati na ovakve teme sa "evo  sad cu ti ja odmah" i sa velikim blesavim osmjehom to predati nekome tko zaradi mozda 5 puta vise nego vi na mjesec.

?

Nino Tuck -life is fu***ing hard !
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice