3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr. izdvojena tema

poruka: 1.295
|
čitano: 479.113
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

woops

https://www.evolvehq.com/recruit/basic?token=player:kK9hDqr1cOCD7f7p,basic:kK9hDqr1cOCD7f7p
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 13:33 (Bubily).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kako najjednistavnije napraviti 3D model zgrade koji liči na nešto? Nešto tipa OVOGA, za istu svrhu. Probao sam Sweet Home 3D, ali on mi je preograničen i više usmjeren na interijer, a probao sam i Chief Architect, ali on mi pak nepotrebno komplicira stvari(zidovi u 4 sloja isl.)

Bitno mi je samo da izvana izgleda dovoljno dobro da se može staviti na web ili u neki katalog.

Ispričavam se ako ulećem kao padobranac, nisam nikada radio 3D modele, pa tako nisam ni pratio ovu temu

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li imaš nacrt?

I possess a skill to google.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Re: 3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i d
Minoza kaže...

Da li imaš nacrt?

Naravno

LOL, sad kužim da sam u postu gore dao link na sliku, a maloprije mi je izgledalo baš kao 3D model.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 20:20 (power_user).
15 godina
neaktivan

Moguće da je to gore render 3D modela. Ja to radim tako da CAD nacrt importam u Max i onda izvlačim zidove, a iz presjeka si uzmem visine otvora. U osnovi vrlo jednostavno, potrebno je poznavanje osnovnih alata u Maxu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Minoza kaže...

Moguće da je to gore render 3D modela. Ja to radim tako da CAD nacrt importam u Max i onda izvlačim zidove, a iz presjeka si uzmem visine otvora. U osnovi vrlo jednostavno, potrebno je poznavanje osnovnih alata u Maxu.

Što znači osnovno poznavanje? Nešto što mogu naučiti preko vikenda uz YT tutoriale ili ipak malo opsežnije? Milsio sam da postoji neki program baš s tom namjerom da si olakšam, ali ako nema prevelikih komplikacija u 3DMaxu nema razloga da ne probam u njemu(ne želim izgubiti puno vremena na učenje, a da nađen nešto što mi treba a ne mogu napraviti)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 21:28 (power_user).
15 godina
neaktivan

Nisam siguran dali se može tako brzo, zato što ne znam dali ima baš takav tutorial. Ja sam svojevremeno krenuo raditi baš taj tutorijal (2D CAD -> Max -> 3D) ali nisam ga nikad završio... Možda sketchup? Ne znam što bih drugo predložio, da bude jednsotavno i brzo, a da daje dobar rezultat...

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Minoza kaže...

Nisam siguran dali se može tako brzo, zato što ne znam dali ima baš takav tutorial. Ja sam svojevremeno krenuo raditi baš taj tutorijal (2D CAD -> Max -> 3D) ali nisam ga nikad završio... Možda sketchup? Ne znam što bih drugo predložio, da bude jednsotavno i brzo, a da daje dobar rezultat...

Probat ću pa ću vidjeti kako će ispasti. Hvala!

16 godina
neaktivan

Trebao bih malo pojasnjenje/upute kako rijesit ovo

( ovo je pojednostavljeno, no princip je tu )

http://www.pohrani.com/f/1X/m5/QbUzxmf/noga.jpg

Stvar je u tome da radim mahanickog lika, i nije mi jasno dal ce nastat problemi zbog ovoga kasnije. 

Uglavnom, gornji dio je koljeno, a ovo skroz dolje je list. Stvar je u tome da me ovaj oznaceni dio treba biti pravokutan dok sve ostalo treba biti okruglo. Ne znam hoce nastat problemi ako na pravom modelu napravim to od vise dijelova koji nisu fizicki spojeni, vec samo lagano ulaze jedan u drugog, ili na gornjem cilindru moram dodavati edge loop-ove i  extrudat. 

Pitam zbog kasnijeg riganja, animiranja i texturiranja. 

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel netko zna kako se rade danas  krovovi (crijepovi bez obzira na materijal) za next gen igre a kako za neki cinematic ili se za oboje koristi isto?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To totalno ovisi o situaciji. {#} Uzmi Assassin's Creed ko primjer, gdje dosta vremena provedeš na krovu pa bi bilo logično utrošiti više na geometriju, a onda uzmi Far Cry (karikiram) kao drugi primjer, gdje to ne bi možda bilo toliko logično pa ćeš štediti na geometriji itd... Tak da ono, kakav ti je vertex budžet, to definira koja tehnika će najbolje odgovarati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 20:37 (Minoza).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Plugin za Photoshop koji automatizira proces teksturiranja uz puno kontrole nad svačime {#}

dDo

http://quixel.se/ddo/

Trenutno je u BETA fazi, možete besplatno isprobati i koristiti.

U osnovi, plugin automatski generira diffuse, specular i gloss na temelju input mapa (AO, normal, color...).

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 21:54 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina

Moze neko dati neki dobar link gdje ima 3d modela za skinuti for free ?

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
16 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

Moze neko dati neki dobar link gdje ima 3d modela za skinuti for free ?

http://archive3d.net/

Noi siamo come la nostra fede...Immortali...
15 godina

bok ljudi novi sam ovdje,pa me zanima kako zagladit ovo,onaj soft edge sma vec primjenio al nije bas nesto promijenio stvari,dali uopce postoji takvno nesto,radi se o mayi 2012

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 14:22 (crack).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Edge-ove mozes ucinit ostrijima na par nacina : 

1 ) dodavajuci edge loop , tako da je razmak izmedju njih poprilicno malen ( pa ce i smooth povrsina na tom dijelu biti ostrija )

2 ) koristeci crease tool ( edit mesh - crease tool )

pritisni 3 da bi otisao u smooth preview mode

p.s. prije toga oznaci model i odu gore na Normals - hard edge 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 17:44 (NiGHTSEEkER).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Danas sam modelirao automobil u cinemi 4d r 13 koja se je zamrznula i model se nije spremio . Postoji li nekakva save mapa da otvorim model tamo gdje sam stao ?

http://soksa.3dhr.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nažalost za Cinemu nemam pojma ali 3ds max ima autosave folder među ostalim sistemskim folderima gdje radi backupe redovito dokle god je scena u programu aktivna. Možda i Cinema 4D ima nešto slično pa ako ništa, pročešljaj foldere malo. Možda pronađeš nešto slično.

https://www.evolvehq.com/recruit/basic?token=player:kK9hDqr1cOCD7f7p,basic:kK9hDqr1cOCD7f7p
16 godina
neaktivan

Pronašao sam mapu ali u njoj nema tog modela automobila , možda zato što sam cinemu morao ugasiti pomoču upravitelja zadataka .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne mogu ti pomoć više od toga :/ ..ili probaj potražit nekakvo riješenje na drugim forumima gdje ima više ekipe koja koristi taj softver ili možda pročešljaj kroz službene tutoriale o tom softveru. Možda ima nešto o autosaveu ili backupu. Ne znam pojma.

EDIT: Zaboravih spomenut. U 3dsmaxu, taj auto backup sprema kompletnu scenu u .max formatu na kojoj se trenutno radi, a ne samo određen model iz scene. Sad, pošto i dalje nemam pojma na koji način Cinema 4D funkcionira, to je možda nešto totalno drugačije tamo al eto. Možda pomogne da bar imaš uvid u ono što zapravo tražiš uopće

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 9:37 (Bubily).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Pronašao sam mapu ali u njoj nema tog modela automobila , možda zato što sam cinemu morao ugasiti pomoču upravitelja zadataka .

Model na kojem radiš treba spremiti (najbolje na početku) jednom osobno da bi kasnije autosave radio. 

BTW. Edit->Preferences->Files i tamo lijepo sve namjestiš, izmeđuostalog i mjesto (mapu) backup-a.

Noi siamo come la nostra fede...Immortali...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 10:31 (Champollion).
16 godina
neaktivan
Champollion kaže...
nixXxa kaže...

Model na kojem radiš treba spremiti (najbolje na početku) jednom osobno da bi kasnije autosave radio. 

BTW. Edit->Preferences->Files i tamo lijepo sve namjestiš, izmeđuostalog i mjesto (mapu) backup-a.

Sva sreča tek sam haubu izmodelirao pa mi nije bilo teško isponova i poslje sam si odredio mapu za backup da nemam problema više.

15 godina
neaktivan

Cool stvar za korisnike Maxa, ne znam dali je netko već spomenuo, pretraživanjem teme nisam pronašao pa evo:

http://www.mariussilaghi.com/products/turbosmooth-pro

Trubosmooth Pro je napredna verzija Turbosmootha, čije su glavne prednosti:

-ne treba edge loopove

-čišći smoothing

-u bilo kojem trenutku možete definirati/editirati oštrine zaobljenih rubova

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Zanima me u kojem je programu ovo napravljeno ili u kojem programu se mogu napraviti ovakve animacije ?

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 18:25 (tony THE Noob).
15 godina
neaktivan

Ja osobno ovakve stvari radim u Maxu, ima sve potrebno za izradu takvog projekta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 18:59 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

bok,dali ima netko od vas blueprintse od auta,točnije od ferrari f599 GTO ili od 458 Italia,nemogu nigdje naći ta dva auta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crack kaže...

bok,dali ima netko od vas blueprintse od auta,točnije od ferrari f599 GTO ili od 458 Italia,nemogu nigdje naći ta dva auta.

Si siguran da baš "nigdje"?

Ferrari f599 blueprints

Ferrari 458 Italia blueprints

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 15:00 (Berko).
15 godina
Berko kaže...
crack kaže...

Si siguran da baš "nigdje"?

Ferrari f599 blueprints

Ferrari 458 Italia blueprints

hvala,al našao sam bio,uglavnom nisam isprva niti pregledavao slike,nego baš web rezultate pa sam našao samo one koji se kupuju,čak sam i torrente uzduž i poprijeko pretražio.

Uglavnom nakraju sam krenuo tražit slike i odmah mi je izbacilo dobrih blueprintova.

hvala još jednom na trudu.

15 godina

dali postoji mogućnost snapanja curva znači da točku od jedne curve snapam na drugu curvu,al ne točka na tocku nego da spojim bilogdje na tu crtu(curve)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice