3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr. izdvojena tema

poruka: 1.295
|
čitano: 479.348
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

Trebam pomoć pri pronalasku jagdtigera  blueprinta tj. samo tlocrta , jer su slike dosta nejasne i pretamne .

http://soksa.3dhr.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i d
nixXxa kaže...

Trebam pomoć pri pronalasku jagdtigera  blueprinta tj. samo tlocrta , jer su slike dosta nejasne i pretamne .

Možda ove:http://www.onthewaymodels.com/gallery4/graphics/PMarshall_Trumpeter_Jagdtiger_pic06.jpg

http://s42.radikal.ru/i098/0911/9d/863843d3e67b.png

15 godina
neaktivan

jel zna netko napraviti kostur i animirat malo model vukodlaka da hoda u mayi..... treba mi za diplomski... platio bi ako netko to može napraviti i napisati postupak...

No pain no gain
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 0:25 (streamg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel zna netko neki dobar,detaljan tutorial o pravljenju tekstura u 3ds max-u i photoshopu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

Pozdrav,

evo i ja sam kontao malo ući u 3D vode, pa imam nekoliko pitanja:

1 : Hoće li moj PC biti dovoljan za 3D modeliranje ?

2 : Koji program mi preporučujete za početak ?

3 : Gdje mogu naći tutoriale, materijale, i opće informacije?

^^Iz druge teme, pa odgovaram ovdje;

1. Svakako, samo za modeliranje bi ti i puno slabiji PC bio dovoljan, dok ćeš sa ovime moći raditi i ozbiljnije rendere

2. Na tebi je odluka, svaki će odraditi "poso" jednako dobro ako znaš s njim raditi, možda najbolje birati među onima za koje ima hrpa tutoriala, ja sam krenuo s 3DS Maxom prije nekoliko godina i ostao na njemu

3. Da se izguglat, kad se odlučiš za alat, mogu ti eventualno linkati

I possess a skill to google.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

^^Iz druge teme, pa odgovaram ovdje;

1. Svakako, samo za modeliranje bi ti i puno slabiji PC bio dovoljan, dok ćeš sa ovime moći raditi i ozbiljnije rendere

2. Na tebi je odluka, svaki će odraditi "poso" jednako dobro ako znaš s njim raditi, možda najbolje birati među onima za koje ima hrpa tutoriala, ja sam krenuo s 3DS Maxom prije nekoliko godina i ostao na njemu

3. Da se izguglat, kad se odlučiš za alat, mogu ti eventualno linkati

Tako je :) , također preporučam da odmah počneš sa maxom , lagano se upoznaj sa sučeljem jer je to osnova za početak , pogledaj tutoriale ... za prvi put počni sa nekim laganijim stvarima . A nakon nekog vremena češ dobiti na brzini kretanja kroz sve opcije i modeliranju .

14 godina
odjavljen

dal netko zna koja je firma radila cg od ove nove reklame za ožujsko,zanima me koje su programe rabili i sama tehnika

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pogledaj malo intervjue na 3dhr-u. Možda netko od njih...

http://mayahotspot.blogspot.com/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bog ljudi,

ima netko preporuku koji program koristiti za dizajniranje ambalaze, u mom slučaju to bi bile kutije za lijekove !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dali kaniš samo dizajn raditi ili i rendere? Ako je to priprema za proizvodnju, onda AutoCAD, ako želiš reklamno-promotivne rendere, onda neki sa podrškom za popularne rendering engine-e tipa V-Ray, Mental Ray i ostali... (Max, Maya, Cinema... da ne nabrajam).

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 17:39 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Radi li netko u programu Vue? Uglavnom nabavio sam neku "jeftinu" verziju pa uvjek imam watermark na renderu. Zna li netko rjesenje za ovo ? :)

Bf3 - Fallourorigins
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nabavi drugu verziju. ;)

Hint: cgpersia forum

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Danas sam se regao na c4d cafe i kad želim skinuti neki tutorial pojavi mi se poruka da moram nešto platiti , zar nije to besplatno ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Besplatno je! Tamo piše za one koji žele donirat da doniraju $10 nakon 10 downloada odnosno $1 po tutorijalu. 

Ako nisi među donatorima lagano zaobiđi tekst i kreni sa skidanjem. {#}

Noi siamo come la nostra fede...Immortali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...
Ovako, nisam znao gdje da pitam pa sam došao u ovu temu. Trebam složiti kupaonicu i kuhinju za sestru i šogora. Zanima me koji programi postoje za to, dali su besplatni i to sve. Hvala

Dakle, od besplatnih među poznatijima je Google Sketchup, a naravno i Blender koji ima širu namjenu i više mogućnosti u startu.

bruno03 kaže...

Znam raditi u AutoCAD 3D-u. Znam oblikovat element, dodat texture, boju, materijal, osvjetlit objekt i renderirat ga.

Zanima me što bi vi izdvojili kao glavnu prednost 3Ds Max nad AutoCAD-om jer meni se ćini da se sve što ste vi napravili u 3Ds MAxu može napraviti i u AutoCAD-u.

Dok sve ovo možeš u CADu, isto tako možeš i u After Effectsu recimo... Razlika je u količini dostupnih alata (i plugina) za modeling, animaciju, texturing i renderiranje. Povrh toga imaš programe poput zBrush-a, Mudboxa... oni su pak opet specifični po nekim drugim mogućnostima, pa iako možeš i neke od tih stvari izvesti u Maxu recimo, ovi imaju veću količinu alata i bolju podršku za taj segment. Iskoristiti najbolje od svakog je po meni najpametnije.

Možda bi bolji primjer od arhitekture bio gaming segment, ili filmska i reklamna industrija, to su mjesta gdje ćeš odmah uočiti prednosti odnosno ograničenja spomenutih alata.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 22:10 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Dakle, od besplatnih među poznatijima je Google Sketchup, a naravno i Blender koji ima širu namjenu i više mogućnosti u startu.

Htio bih nešto realnije, ima li dobrih koji se placaju?

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
15 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...
Minoza kaže...

Što misliš pod realnije? Foto-realistični renderi ili?

15 godina

Što je najvažnije za bro renderiranje grafička ili procesor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Procesor definitivno. Izuzeci su rendering engine-i koji su optimizirani za rad sa GPU-om (Quicksilver, iRay, FurryBall...).

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 1:21 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Ima dobrih koji se placaju, ali oni nece stvoriti fotorealisticnu sliku sami od sebe. Render ce ti izgledati onoliko dobro koliko se ti potrudis, a ne koliko je program koji si koristio skup. Evo recimo, izmodelirano u blenderu, renderirano luxrenderom.

Ali ako bas zelis ici komercijalnim putem onda na izboru imas recimo 3D Studio Max, Cinema 4D, Maya, Lightwave, Softimage... sve redom profesionalni i veoma skupi programi...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ima dobrih koji se placaju, ali oni nece stvoriti fotorealisticnu sliku sami od sebe. Render ce ti izgledati onoliko dobro koliko se ti potrudis, a ne koliko je program koji si koristio skup. Evo recimo, izmodelirano u blenderu, renderirano luxrenderom.

Ali ako bas zelis ici komercijalnim putem onda na izboru imas recimo 3D Studio Max, Cinema 4D, Maya, Lightwave, Softimage... sve redom profesionalni i veoma skupi programi...

Htio bih se naučiti i usput probati napraviti sestri i šogoru kupaonicu i kuhinju(sređuju kuću).
Svaka ti čast za ovo! :D 

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
15 godina
neaktivan

Mislim da ste me ti i satnik krivo skužili, nije ono gore moj rad, samo sam htio primjerom pokazati da alat ne čini majstora u tolikoj mjeri ^^

Arhitektura nije baš moj đir, ja se više furam na vozila/predmete/organske modele...

Ono što je bitno napomenuti je da je renderiranje, tj. pravilno postavljanje scene, osvjetljenja, izrade materijala znanost za sebe, gotovo jednako bitna i komplicirana kao i samo modeliranje, a da ne spominjem još i animiranje koje bi onda bila nekakava treća grana...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 14:41 (rustweaver).
14 godina
neaktivan

Samo da vas obavijestim da upravo skidam 3ds Max 2012, legalno, za studente (tj ucenike), pa cemo da vidimo gdje ce me to odvesti...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dragan225 kaže...

Samo da vas obavijestim da upravo skidam 3ds Max 2012, legalno, za studente (tj ucenike), pa cemo da vidimo gdje ce me to odvesti...

Ja sam si isto uzeo student key za Max 2012 {#}

Ukratko - regate se na Autodesk Community, popunite podatke i birate keyeve za koji god software iz Autodeskove linije želite. Jedino ograničenje je da ne smijete koristiti taj software u profitabilne svrhe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 0:55 (Minoza).
17 godina

Ima tema vec za to koliko vidim otvorena, no ako je netko propustio bila bi zaista steta ({#})..do 31.3.2012 mozete legalno i besplatno preuzeti pune verzije programa za modeliranje, animaciju ,render: Bryce 7 pro, DAZ studio pro itd.

http://www.daz3d.com/i/3d/free-3d-software-overview

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo jedan video na koji sam slučajno naletio pa rekoh da podijelim to s vama{#}

Iako ima 10 dijelova i traje dosta dugo definitivno se isplati pogledati jer ima puno korisnih savjeta i trikova za 3ds max.

Enjoy!

I want to know God's thoughts, the rest are just details... Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Zna li ko neki program sa kojin mogu gledat ili konvertirat neki film u 3d, iman Real 3D naocale..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ogi219 kaže...

Zna li ko neki program sa kojin mogu gledat ili konvertirat neki film u 3d, iman Real 3D naocale..

konvertiranje filma iz 2D u 3D je proces koji rade cijele firmetine sa vojskom ljudi i košta oko od 10-30 milijuna dolara po filmu, ovisno o količini posla.

Ne vjeruj reklamama kao što je ovo:

Jer stvari nistu tako jednostavne da bi se jednim klikom riješile. Onda se George Lucas i njegova ekipa nebi zafrkavali sa kovertiranjem Star Warsa u 3D, nego bi ti rekli "a, uzmi stare Star Wars i pogledaj ih na novom PowerDVD-u koji konvertira automatski u 3D"

Da postoji program koji bi to "sam" radio jednim klikom, onda nebi bio potreban proces i alati kao što je u ovom primjeru:

I btw; Real3D naočale možeš vratiti u kino di si ih zaboravio vratiti (ili tražiti povrat novca ako si ih kupio od nekog, jer te netko pošteno nasamario), jer ti one rade samo sa kino platnom. {#} Zaboravi da će raditi na običnom monitoru/TV-u ili čak na 3D Tv-u, jer svaki 3D TV/monitor koristi svoju tehologiju i zahtjeva svoje naočale, tako da čak i naočale od dva 3D Tv-a neće raditi ako ih zamjeniš, a pogotovo ne naočale iz kina koje koriste totalno drugu tehnologiju; kino koristi sustav polariziranih stakla i polariziranih slika projiciranih na platno, dok 3D TV/monitor koristi sustav prikaza dvaju slika u različitim intervalima, te otvaranja i zatvaranja stakla na pojedinom oku.

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
14 godina
neaktivan
Berko kaže...
ogi219 kaže...

konvertiranje filma iz 2D u 3D je proces koji rade cijele firmetine sa vojskom ljudi i košta oko od 10-30 milijuna dolara po filmu, ovisno o količini posla.

Ne vjeruj reklamama kao što je ovo:

Jer stvari nistu tako jednostavne da bi se jednim klikom riješile. Onda se George Lucas i njegova ekipa nebi zafrkavali sa kovertiranjem Star Warsa u 3D, nego bi ti rekli "a, uzmi stare Star Wars i pogledaj ih na novom PowerDVD-u koji konvertira automatski u 3D"

Da postoji program koji bi to "sam" radio jednim klikom, onda nebi bio potreban proces i alati kao što je u ovom primjeru:

I btw; Real3D naočale možeš vratiti u kino di si ih zaboravio vratiti (ili tražiti povrat novca ako si ih kupio od nekog, jer te netko pošteno nasamario), jer ti one rade samo sa kino platnom. {#} Zaboravi da će raditi na običnom monitoru/TV-u ili čak na 3D Tv-u, jer svaki 3D TV/monitor koristi svoju tehologiju i zahtjeva svoje naočale, tako da čak i naočale od dva 3D Tv-a neće raditi ako ih zamjeniš, a pogotovo ne naočale iz kina koje koriste totalno drugu tehnologiju; kino koristi sustav polariziranih stakla i polariziranih slika projiciranih na platno, dok 3D TV/monitor koristi sustav prikaza dvaju slika u različitim intervalima, te otvaranja i zatvaranja stakla na pojedinom oku.

Ma i mislio sam da se nemoze al sam htio bit siguran jel to tocno, te real3d naocale sam "manija" u cineplexxa...

15 godina
neaktivan

Haha, cili split je manija te cvike, ja mislin da ih nemaju pola koliko su ih imali xD

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice