Zna li tko kako da renderiram u Autodesk Mayi, jer svaki put kada kliknem render current frame piše "error - "object renderview wasnt found" "
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.
- poruka: 1.295
- |
- čitano: 480.075
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni ovo zvuci kao da nisi postavio kameru pa renderer nema pojma iz kojeg kuta iscrtavati sliku. Moze biti i da sam u krivu, nikada nisam radio u Maya-i
Maya uzima onaj frame koji ti upravo gledas, osim ako drukcije ne namjestis. Neznam za ovaj problem, nikad ga nisam imao.
Hvala, riješio sam problem, samo sam trebao restartati mayu.
Zna li tko kako da renderiram više frameova? Napravio sam animaciju od 100 frameova i želim sve frameove renderirati.
Zna li tko kako da renderiram više frameova? Napravio sam animaciju od 100 frameova i želim sve frameove renderirati.
Možeš svaki frame posebno (pa ti spremi u slikama) , ili sve (samo odabereš all frames)
Evo samo kratki tip za korisnike 3ds max-a; (...) isprobajte ovu skriptu koja automatski generira cijeli grad:
(...)Postoji slična skripta za Blender - Suicidator City Generator.
Možeš svaki frame posebno (pa ti spremi u slikama) , ili sve (samo odabereš all frames)
Kako da to učinim? Gore jedino vidim opciju render this frame, ne render all frames.
Nema veze, shvatio sam sve sada. Renderiram frame po frame, i pomoću programa Virtual Dub ili nešto slično se to sve exporta onda u avi file.
Pokazat ću vam na forumu kada napravim. To mi je prva animacija u Autodesk Mayi.
Hvala svima.
Pa nećeš nikada izrendat tako animaciju koja ima 200 frameova
Kad si napravio animaciju onda idi na "Bach render"
Samo sve sredi prvo u Render globals i onda čekaj dok se ne izrenda, prati output window da vidiš koliko ti je framevoa ostalo
Eh da, to sam zaboravio napisati. Prvo sam promijenio postavke na render settings window-u, stavio određenu kvalitetu... Zatim sam "Batch renderao" i onda nakon toga, uz pomoć tog programa sve to
pretvorio u video.
Hvala.
Ej ima li neko link za skinuti pdf blender Noob to pro, znam ima na wikipediji ali ja hoću .pdf. Hvala unaprijed.
Klikni ovdje, pričekaj da se generira .pdf datoteka i downloadaj ju. Ako želiš najsvježiju verziju, svako malo navrati na wiki i u sekciji Overview, sa desne strane gdje piše "This book has a colllection ...", klikni na PDF version.
Eh da, događalo mi se više puta da kad sam radio animacije, stavio sam jednu animaciju na keyframe 10.
Kako da kopiram, tj. premjestim taj keyframe sa 10 na recimo 15, u Autodesk Mayi?
Hvala svima.
Eh da, događalo mi se više puta da kad sam radio animacije, stavio sam jednu animaciju na keyframe 10.
Kako da kopiram, tj. premjestim taj keyframe sa 10 na recimo 15, u Autodesk Mayi?
Hvala svima.
U timelineu shift+click na keyeframe (ona crvena crtica) i onda ti se pojave strijelice lijevo i desno, i onda pomjeriš taj key na frame koji želiš, ak je kompliciranije ona koristi graph editor.
Inače pogledaj koji početnički tutorijal za Mayu, tamo su ugl. objašnjena sva pitanja koja si do sad pitao, tako da ne moraš stalno tu ispitivat jer tako budeš jako teško išta naučio. S tutovima to ide brže...
E, ja imam zadnje pitanje.
Znam da sam naporan ali za ovo nigdje nisam našao odgovor.
Kada stavim neku sliku da je tekstura za neki objekt, ta dobivena slika je užasno velika, tj. kao da je zumirana.
Kako bih mogao smanjiti sliku, tj. smanjiti teksturu?
smanjuješ/povečavaš tiling nez. točno za mayu al trebalo bi bit negdje u material editoru ;)
Kada stavim neku sliku da je tekstura za neki objekt, ta dobivena slika je užasno velika, tj. kao da je zumirana.
Otvori Hypershade i klikni na materijal na koji si primjenio tu texturu. Onda klikni na "input/output conections" (neke dvije strijelice) i tada će ti se pokazati svi nodovi koji su vezani za taj matrijal. Onda klikni na "place 2d texture" i tako nešto i tamo imaš opcije za tiling pa si naštimaj kako ti valja.
I naravno, to bude šljakalo jedino ako je i textura ponavljajuća.
Trebam pomoć,naime,kad npr. uzmem plane i stavim teksturu pločica i ubacim refleksiju,tada se reflektiraju i fuge,što u stvarnosti nije slučaj.Kako da napravim da mi fuge budu bez refleksije,odnosno,da samo pločice imaju refleksiju.Čuo sam nešto oko reflection mapa,ali mi to nije radilo,stavio sam mapu(to funkcionira kao i bump,crno ne reflektira,a bjelo reflektira)i naravno meni je sve imalo refleksiju,iako sam htio u ovom slučaju da fuge budu bez refleksije.
EDIT: Evo skužio sam,znači napravite kuglu.Te dodajte na nju neku teksturu,za početak stavite neka slova(COCA COLA teksturu npr.)i odite u Photoshop,zatim u Photoshopu idite u Image>Adjustments>Black&White i namjestite slova sve na crno,zatim idite u Image>Mode>Grayscale i zatim spremite tu teksturu kao u tga. formatu.Sada idite u Hypershade i dodajte blinn material,sada iznad Reflectivity imate Specular Color i kliknite na onaj kvadratić s lijeve strane (crno-bijeli) i dodajte tu teksturu i kada izrendate,trebalo bi sve imati refleksiju osim slova(za bolji prikaz refleksije dodajte neku HDR mapu).
Otvori Hypershade i klikni na materijal na koji si primjenio tu texturu. Onda klikni na "input/output conections" (neke dvije strijelice) i tada će ti se pokazati svi nodovi koji su vezani za taj matrijal. Onda klikni na "place 2d texture" i tako nešto i tamo imaš opcije za tiling pa si naštimaj kako ti valja.
I naravno, to bude šljakalo jedino ako je i textura ponavljajuća.
Ne, još uvijek nemogu to promijeniti, zato što ne vidim nigdje opciju poput "Image size" ili "Texture size" ili "Size"...
Textura koju nalijepim na sliku je ogromna i jako pikselizirana...
Kako da to promijenim?
To, uspio sam.
Nema veze, stvar je bila u tome da sam cijelo vrijeme koristio kvadar, i onda nalijepio na njega texturu. Kada sam tu teksturu stavio na polygon plane, bila je cijela.
Hvala!
Imam jedno pitanje za koje nemogu naći odgovor.
Kako da stavim da neka animacija bude unutar videa, ili neki model unutar videa?
Tj. recimo da sad snimim svoju ulicu. Kako da dodam animaciju unutar te ulice? (Autodesk Maya)
Koristi Adobe After Effects
Kako da stavim da neka animacija bude unutar videa, ili neki model unutar videa?
Tj. recimo da sad snimim svoju ulicu. Kako da dodam animaciju unutar te ulice? (Autodesk Maya)
Heh pa nije to baš proces koji se može sročiti u jedan post. Matchmoving, matte, roto... Trebat će ti programi poput PFTrack-a/Boujou-a i After Effects... I ja imam velik interes za to i već dulje vrijeme čitam dosta literature o trackingu, matte-u itd... Jesi li spreman utrošiti popriličnu količinu vremena na to?
A i kak nemam love na bacanje moram se snalaziti za kvalitetnu literaturu, jer ima dosta gluposti po netu koje te lako odvedu u krivom smjeru.
Koristi Adobe After Effects
Imam Adobe After Effects. Svejedno neznam kako da stavim npr. neki 3D objekt u video.
Heh pa nije to baš proces koji se može sročiti u jedan post. Matchmoving, matte, roto... Trebat će ti programi poput PFTrack-a/Boujou-a i After Effects... I ja imam velik interes za to i već dulje vrijeme čitam dosta literature o trackingu, matte-u itd... Jesi li spreman utrošiti popriličnu količinu vremena na to?
A i kak nemam love na bacanje moram se snalaziti za kvalitetnu literaturu, jer ima dosta gluposti po netu koje te lako odvedu u krivom smjeru.
Hmm da, spreman sam za to. Budući da ništa nisam uspio u vezi toga ,a i nisam našao ništa na internetu, pokušao sam tako da sam nalijepio teksturu image sequence-a na neki objekt, i onda stavio pored toga neki 3d objekt.
Ali ne funkcionira kako sam zamislio. Hvala.
Mislio sam na nešto ovako:
Moram priznati da ovaj primjer i nije nešto, mislim na sami tracking. Mogu ti poslati nešto literature koja pokriva jedan dio (podeblji je PDF) pa se baciš na čitanje. Ako želiš kvalitetno naravno, ako želiš brz rezultat, a nije te briga za kvalitetu onda ti mogu objasniti princip samo, primjerice, ja sam davno eksperimentirao dok još pojma nisam imao o svemu tome:
Naravno, daleko je to od poštenog trackinga i setupa što se vidi iz daleka, ali eto, tada sam učio još osnove pa mi to nije bilo važno...
Moram priznati da ovaj primjer i nije nešto, mislim na sami tracking. Mogu ti poslati nešto literature koja pokriva jedan dio (podeblji je PDF) pa se baciš na čitanje. Ako želiš kvalitetno naravno, ako želiš brz rezultat, a nije te briga za kvalitetu onda ti mogu objasniti princip samo, primjerice, ja sam davno eksperimentirao dok još pojma nisam imao o svemu tome:
Naravno, daleko je to od poštenog trackinga i setupa što se vidi iz daleka, ali eto, tada sam učio još osnove pa mi to nije bilo važno...
Ne, ne želim brz rezultat. Želio bih to baš naučiti.
Ako možeš, pošalji mi literaturu.
Vezano za tracking i ubacivanje 3D elemenata u reallife snimku;
Evo set tutoriala od Videocopilota, u kojima je objašnjeno kako napraviti 3D krater na ulici; obuhvačeno je sve od izrade trackinga u Boujou-u, zatim importiranje tracking data u 3ds max (princip je isti za sve programe, tako da nemora biti baš 3ds max), te finalni kompositing 3D elemenata i snimke ulice u Afterima.
1. dio: http://www.videocopilot.net/tutorials/3d_crater_p1/
Koliko su boujou i pftrack bolji od moche?
Jel zna neko neki dobar tutorial kako napravit pc ventilator?
Jel zna neko neki dobar tutorial kako napravit pc ventilator?
Utipkaj u jubitu ...
Jedna anketa:
Koji program koristite:
11 | 3DS Max Studio |
---|---|
9 | Maya |
3 | Cinema 4D |
3 | Neki drugi... |