Microman, znaci ti predlazes XFX, jer se i meni cine kvalitetnije a imaju i bolje i tise hladjenje
http://xtreview.com/addcomment-id-5603-view-radeon-hd-4850-benchmarks.html
imaš ovdi testove te od hd 4850 i još nekih kartica
cuj 9800gtx ti je mrvicuuu bolji od HD4850 bez aa i af..
kad se ukljuci ond je jacja HD4850 :)
a i ovisi u kojoj igri.. HD4850 od XFX je super ;)
Zemi to
im, ali je škakljivo kupovat, jako puno ljudi kloka svoje kompove, a to nikako nije dobro za komponente jer im skraćije debelo radni vijek.
osobno volim novo pa nek je pod garancijom

ako ćeš dati 1500 kn, onda uzmi 4870 jer je osijetno jača i od 4850 i od gf 9800gtx+
ako ćeš dati 1500 kn, onda uzmi 4870 jer je osijetno jača i od 4850 i od gf 9800gtx+
I daj link di ima ta HD4870 za 1500 kuna :)
im, ali je škakljivo kupovat, jako puno ljudi kloka svoje kompove, a to nikako nije dobro za komponente jer im skraćije debelo radni vijek.
osobno volim novo pa nek je pod garancijom

http://www.diskont24.com/product.php?productid=55951
od viška snage ne boli, jedino je glupo uzimat grafulju sa gigom rama, pa ne radi u photoshopu da mu treba tolika količina rama, bolje je 512 jer je brži ram
http://www.diskont24.com/product.php?productid=55951
od viška snage ne boli, jedino je glupo uzimat grafulju sa gigom rama, pa ne radi u photoshopu da mu treba tolika količina rama, bolje je 512 jer je brži ram
Nadji mi jednu XFXicu za te pare.. Kolko para tolko muzike za 1500 se ne uzima grafa nego das 1300 za GTX i 200 kuna za kuler :D
Ma uzmi 9800gtx+ i mirna bosna. Za te pare bolju nećeš nać. Za tih 100 kuna šta ćeš dat više nego za 4850 dobit ćeš puno. Dobit ćeš nVidiu što znaći bolji driveri, manja potrošnja u loadu, manje zagrijavanje, bolje performanse u igrama jer većinu nVidia sponzorira, manji pad fps-a, a i grafička sama po sebi je bolja...kud ćeš bolje.
4850 je malo bolja grafa tek za nijansu iako se slazem da ce ti igre pod pokroviteljstvom nvidije ici mozda bolje na 9800gtx+, al to je neznatno
ma dobre su obe te graficke, ja imam 4850 512mb i prezadovoljan sam iako sam htio uzeti bas 9800gtx+ jer su bile tu negdje cijenom, a ja sam fan nvidije, medjutim nije je bilo na lageru, pa sam uzeo ati
inace stvarno se mogu pohvaliti da me grafa slusa, bas sam jucer igrao stalkera(clear sky) 1680x1050 i detalji na max... trzuckalo je nekih 30 sec dok se sve nije da valja ucitalo i onda je gonila 2h bez pauze ko singerica... cudo graficka
ma ja ba nVidia, the way meant to be played ^^^^
4850 je malo bolja grafa tek za nijansu iako se slazem da ce ti igre pod pokroviteljstvom nvidije ici mozda bolje na 9800gtx+, al to je neznatno
4870 rules, a dati 200 kn više za xfx baš i nije normalno, pa riječ je o istoj grafulji, sammo razlika u hladnjaku
9800+ je bolja u nekim testovima, a u nekima 4850, u konačnici ispadne da je 4850 za nijansu bolja, ali kvaka je što je ta kartica ispod 1100kn i zato ju čini boljim izborom od GF-a
osobno uvijek bi ati zbog kvalitete slike, uvijek je imao bolju sliku nego nvidia
pa da.. samo sta se ATi vise grije al nije problem u ACCC stavit vent na vise ;)
ali to grijanje ne prestavlja problem, grafulja radi bez bada
i u zimskim uvijetima jako dobro dođe takvo šta, ugrije malu prostoriju za čas
Idi na GTX-icu i samo GTX-icu.
Ma kupi jedno i drugo pa kad neka igrica brža na gtx onda ubaciš nju, a ako neka igra na hd4850 onda staviš nju i tačka...
moram priznat odličan diplomatski odgovor, dvoji windowsi i dvije grafulje
Dajte ne zbunjujte čovjeka bez veze Neka kupi šta mu je volja i za šta ima para...ako je do isplativosti onda neka uzme najjeftiniju HD 4850 (Gainward) i mir....ako mu šta znači Physix onda neka ide na 9800GTX+...obje kartice su odlićne, pa mislim da sa niti jednom nema greške....sve ostalo su nijanse kako bi Đole rekao!!
Ej ljudi ma kakva hd4850 i 9800gtx/ gtx+ evo izašla je "nova"(hahahahahah) GEFORCE GTS 250, i opet ce noobovi popusit marketing hahaha.
Evo pitanje koja je razlika između 8800gts,9800gtx, 9800gtx+, gts250? (nepriznaju se odgovori 55nm jer je to ustvari 65nm samo optički smanjeno i veći clockovi)
moram priznat odličan diplomatski odgovor, dvoji windowsi i dvije grafulje
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6598
Ako hoćeš HD 4850 onda je ova gore ta tebe! Makar je i to preskupo!
9800GTX+ je bolja ili jača ili brža od HD4850 htjeli to neki ili ne, sviđalo se nekima to ili ne! Mogu sad nakon kukati da je 4850 ovo ono al nije, jedino kaj je, da se grije ko blesava i da imaš zajebancija oko drivera!
I da, napajanje ti podhitno treba za bilokoju od ove dvije kartice! A CPU ti je i više nego dobar, nemogu i netrebaju svi na quada.....
Osobno bih uzeo GTX+ za nekih 1250kn, bilo ih je i to od XFX OC edition! I onda imaš proizvod a ne poluproizvod!
sada ste me totalno zbunili.... opet sam na istom... dali da uzmem 9800GTX+ ili 4850...