Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.957.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
PetarG kaže...

Koju grafičku bi preporučili za Q6600 (Sad imam 4850) Koju najajču bi mogao postaviti i što općenito mislite o XFX karticana 7850 i 7870. Hvala

Dobre su XFX kartice ali samo s 2 venta, bježi od ovih s jednim.

13 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Inaće problem sa XFX 1 fan karticama se može bez problema riješiti. Ja sam stavio jedan Coolermasterov 82mm vent da upuhuje u ovaj vent od grafe i temperature na 50% i 5v su cca. 70 (Crysis 3).

0 1 hvala 0
14 godina
Deawood kaže...

Inaće problem sa XFX 1 fan karticama se može bez problema riješiti. Ja sam stavio jedan Coolermasterov 82mm vent da upuhuje u ovaj vent od grafe i temperature na 50% i 5v su cca. 70 (Crysis 3).

To je dokaz da je hladnjak loš i zato njih svi izbjegavaju. Moja sad po ljeti po najvećim vručinama nije prelazila 64 stupnja, a tek razlika u tišini.

16 godina

xfx hd7850 ovakve neme kod nas  a ima odličan hladnjak

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
vrinho kaže...
Deawood kaže...

To je dokaz da je hladnjak loš i zato njih svi izbjegavaju. Moja sad po ljeti po najvećim vručinama nije prelazila 64 stupnja, a tek razlika u tišini.

Pa svi znamo da je loš, ali ako netko ima verziju sa 1 ventom onda neka napravi kao i ja, u potpunosti se eliminira buka, a temperature su oko 65C u najnovijim igrama, jedino je C3 iznimka.

Mogle bi se temperature još sniziti samo što nemogu nikako fiksirati hladnjak da stoji ravno nego mi stoji nešto niže i pod laganim kutom je.

14 godina
neaktivan

Dali su ove dobre (mislim na hladnjak)- Hvala Vam puno na odgovorima

Link 1 (xfx 7850)

Link 2 (xfx 7870)

0 0 hvala 0
14 godina

Dobre su samo ova 7850 nije kao na slici nego je malo drukčija. Imam ju i odlično hladi. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 8:42 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz,

imam nekoliko nedoumica vezanih za grafu..radim konfu za video editing, 3d i animaciju i uzeo bi gtx 650..e sad

1. postoje point of view, msi, gigabyte, gainward..koja je razlika? :D

2. dvoumim se izmedu gtx650 i gtx650 Ti

3. 1gb  ili 2gb..jer vidim da je za 2gb nadoplata od 100-200kn pa bi nadodao ak se isplati

konfu bi slozio u futuri..evo i link na sav njihov gtx650 asortiman http://www.futura-it.hr/search.aspx?search=gtx%20650

Zahvaljujem na odgovorima :)

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

1. Mislim da je sve to isto;

2. Ako imaš više novca kupi gtx 650 ti a ako nemaš uzmi obični gtx650;

3.Što više VRAM ili video memorije to bolje.

If retards could fly,my class could be a airport.
15 godina

Mislim da se najvjerojatnije radi o nekoj gresci , jer jedino ju Protis ima !  Ta serija se odavno vise ne proizvodi !  A i da se odnekud spuknuli taj stari model , sumnjam da bi netko za nju te pare !

Music As A Weapon !!
15 godina
joza00 kaže...

Pozz,

imam nekoliko nedoumica vezanih za grafu..radim konfu za video editing, 3d i animaciju i uzeo bi gtx 650..e sad

Ili Gigabyte ili MSI zbog 3-godisnjeg jamstva i kolko - tolko prihvatljive cijene !  Ako imas para , uzmi Ti verziju ! S druge strane , 2GB memorije je bolji ulog u buducnost !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Treba mi grafička za video obradu u Adobe premieru . Uzeo bih si ovu karticu http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0901724 ali neznam dali ce mi otvarati u Adobe premieru Mercury Graphics Engine.

Ako netko ima kakav savjet oko ove kartice hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
15 godina

Protegni se onda jos 50kn i uzmi Gigabyte WindForce 3X - duze jamstvo i bolji hladnjak i jos imas besplatnu dostavu kad je iznad 2.000kn vrijednost robe !

A zasto mislis da ti nebi otvaralo Adobe ?

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Otvorit ce adobe ali nece otvoriti ovu funkciju "Mercury Graphics Engine" jer kako nije na popisu kartica za Adobe Premiere . na njohovom popisu je najveca serija 5xxx ili Qudaro kartice koje su full skupe. VIDEO ZA MERCURY -

Vec mi idu na živce sa tim forama :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav,da li bi ovo napajanje LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6650GP3 V2.3 moglo držat ovu grafičku http://diskont24.com/product.php?productid=131163&cat=390&page=1 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
anto te nakanto kaže...

pozdrav,da li bi ovo napajanje LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6650GP3 V2.3 moglo držat ovu grafičku http://diskont24.com/product.php?productid=131163&cat=390&page=1 ?

Da !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Momci što bi vi uzeli u linksa do 450kn, treba biti na stanju u splitu jer moram to hitno uzet i instalirat kod ujne popodne. Sin joj igra malo lol i cod4 tako da ne treba bit nesto zvijerski, al najbolje što se može izvuć za te novce. Proc je i3 2100, podržava matična pci express 3.0.

P.S. Preferirao bi radeonku da si smanjim muke sa driverima jer je tamo sad 12.8 catalyst na staroj 4650 grafi. Thank you :)

Live and let live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Osuden si na 6570 1gb ddr3 od 430kn!lp
||| Core™ inside |||
16 godina
cecenac kaže...

Momci što bi vi uzeli u linksa do 450kn, treba biti na stanju u splitu jer moram to hitno uzet i instalirat kod ujne popodne. Sin joj igra malo lol i cod4 tako da ne treba bit nesto zvijerski, al najbolje što se može izvuć za te novce. Proc je i3 2100, podržava matična pci express 3.0.

P.S. Preferirao bi radeonku da si smanjim muke sa driverima jer je tamo sad 12.8 catalyst na staroj 4650 grafi. Thank you :)

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-radeon-hd-6670-vtx-oglas-9080771

edit: ima nova u hg spota eto promaklo mi

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 12:10 (dery).
14 godina
cecenac kaže...

hd 6670

13 godina
protjeran
Covjek trazi robu pod hitno u linksu, u splitu, do popodneva, za 450kn(nazalost jace nema)! I onda ja dobijem td za sva 4 ispunjena uvijeta, lolcina bug kolegi!
||| Core™ inside |||
16 godina
Stjepanj kaže...
Covjek trazi robu pod hitno u linksu, u splitu, do popodneva, za 450kn(nazalost jace nema)! I onda ja dobijem td za sva 4 ispunjena uvijeta, lolcina bug kolegi!

zašto bi uzeja u linksa ako ima na stanju u hg spota split bolju i jaču,ja ti nisam td 

13 godina
protjeran
Covjek je dobio 100% tocne odgovore na svoja pitanja,samo cu to reci!
||| Core™ inside |||
14 godina
neaktivan

Hoču izmjerit FPS i kad pokrenem Fraps izbaci mi ovo: There was a problem initializing DirectX 9. Please ensure your video drivers are up to date and you have the latest version of DirectX installed.

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 13:14 (Zekat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

E pozdrav svima. Za pocetak mi treba mislinje izmedju ove 2 graficka

Gigabyte VGA GV-N2400C-1Gi nVidia GT240 1GB DDR3

VGA 5670 1BG DDR5 ASUS

Pored toga bio bih veoma zahvalan ako neko ima vremena da pogleda ove 2 konifguracije kompijutera odprilike kolika bi im bila cjena polovnih i da li npr mogu da pokrenu Battlefield 3 na full

Racunar 1

Intel Pentium Dual-Core E6500 2.93GHz 2MB 1066MHz LGA775 BOX

MB Gigabyte GA-P41-ES3G Intel P41 PCI-e 16x

Gigabyte VGA GV-N2400-1GI nVidia GT240 1GB DDR3 HDMI

RAM 2GB DDR2 ( 800MHz ) PC-6400

Kuciste Gigatech C-461 450W

HDD WD 1600AAJS 160GB S-ATA

Racunar 2

CPU AMD Athlon II X2 250 AM3

Kingstone 2GB DDR3 1333 MHz

HDD 500GB WD SATA 2 16mb

VGA 5670 1GB DDR5 ASUS

ASUS - Motherboards - M4A77T

Frontier MA11A-BK/BK 450W

Racunari mi trebaju za igraonicu, pa bih volio pored cjene da mi kazete koji od ovih racunara bi se mogao doradjivati vremenom i tako to xD

Unaprjed Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Angatevon kaže...

E pozdrav svima. Za pocetak mi treba mislinje izmedju ove 2 graficka

Gigabyte VGA GV-N2400C-1Gi nVidia GT240 1GB DDR3

VGA 5670 1BG DDR5 ASUS

Pored toga bio bih veoma zahvalan ako neko ima vremena da pogleda ove 2 konifguracije kompijutera odprilike kolika bi im bila cjena polovnih i da li npr mogu da pokrenu Battlefield 3 na full

Racunar 1

Intel Pentium Dual-Core E6500 2.93GHz 2MB 1066MHz LGA775 BOX

MB Gigabyte GA-P41-ES3G Intel P41 PCI-e 16x

Gigabyte VGA GV-N2400-1GI nVidia GT240 1GB DDR3 HDMI

RAM 2GB DDR2 ( 800MHz ) PC-6400

Kuciste Gigatech C-461 450W

HDD WD 1600AAJS 160GB S-ATA

Racunar 2

CPU AMD Athlon II X2 250 AM3

Kingstone 2GB DDR3 1333 MHz

HDD 500GB WD SATA 2 16mb

VGA 5670 1GB DDR5 ASUS

ASUS - Motherboards - M4A77T

Frontier MA11A-BK/BK 450W

Racunari mi trebaju za igraonicu, pa bih volio pored cjene da mi kazete koji od ovih racunara bi se mogao doradjivati vremenom i tako to xD

Unaprjed Hvala

Ni jedan ni drugi nisu bas za igranje, a pogotovo ne zahtjevnih igara poput battlefielda, cijena oko 1000-1500kn

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 16:32 (AsAsiN).
11 godina
neaktivan

A jbg znam ja da oni nisu nista posebno, ali dobio sam neki lokal a i jedne i druge racunare mogu poprilicno jeftino da dobijem. Sad samo neznam za koje da se odlucim, a glavni faktor mi je za koji mjesec da ih sredim i pojacam ali neznam koji se od ovih moze poboljsati. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

I jos samo, koja je grafikca od te 2 bolja ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Angatevon kaže...

A jbg znam ja da oni nisu nista posebno, ali dobio sam neki lokal a i jedne i druge racunare mogu poprilicno jeftino da dobijem. Sad samo neznam za koje da se odlucim, a glavni faktor mi je za koji mjesec da ih sredim i pojacam ali neznam koji se od ovih moze poboljsati. 

Uzmi ovu drugu.

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice