Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.081
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Clockaj tu hd3870 i Cpu i igraj... Najisplativija solucija....
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

ekran pokrećem na rezoluciji 1920:1080 bez problema, igre većinom na 1440:900 ili 1280:720 na medium ili low detaljima

kad povisim rezu ili detalje zna mi doći crni ekran i igra mi zašteka na 10-20 sec.

ne mislim oc-ati jer nemam iskustva u tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može ljudi mala pomoć
Imam slijedeću kofiguraciju :
Procesor - intel quad Q9300 2.5 ghz 1333Mhz
Ram - 2*2Gb Mushin dd2 1066Mhz
Matična - Abit IX38 Quad GT
Napajanje - Hiper 450
Rezolucija 1980*1020 na LCD tv 42
Cijena do 1400kn
Imao sam ati 4870 512GB ddr5 ali je nabacila riku
Ne želim ispod ddr 5 1 gb

Igram starcraft 2, fallout 3, civ 5 i sigurno ću diabo 3 u budućnosti
LP

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miwo kaže...

Može ljudi mala pomoć
Napajanje - Hiper 450
Cijena do 1400kn

LP

http://www.magazinrs.hr/zotac-gf-gtx-560-1020mb-ddr5-oc-vers/zt-50303-10m

Tvornički OC-ana GTX560Ti od Zotaca. Savršeno bi se uklopila u tvoju konfu, napajanje ce drzati bez problema.

Izvrsna grafa za te novce, best-buy. Negdje čak pobjeđuje i HD6950 2GB. Moja preporuka!

15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
miwo kaže...

Može ljudi mala pomoć
Napajanje - Hiper 450
Cijena do 1400kn

LP

http://www.magazinrs.hr/zotac-gf-gtx-560-1020mb-ddr5-oc-vers/zt-50303-10m

Tvornički OC-ana GTX560Ti od Zotaca. Savršeno bi se uklopila u tvoju konfu, napajanje ce drzati bez problema.

Izvrsna grafa za te novce, best-buy. Negdje čak pobjeđuje i HD6950 2GB. Moja preporuka!

AMP! verzija Zotaca dosta troši i dosta se zagrijava, gotovo nedostatno za taj hladnjak. Razlog je povećana voltaža na gpu. Ako ide na 560Ti, ja bi uzeo Gigabyte sa TFII ili III koji je već rev. hladnjaka, lako ju clockneš i bez dizanja voltaže na taktove Zotaca.

A manje će se grijati i bučati garant.

Da se razumijemo ta Zotac je bestijalna kartica, dolazi i sa Assasins Creedom ako se ne varam zadnjim, bar AMP! izdanje.

Cemetary gates
14 godina
protjeran

Taman je meni nešto u igri oko jedne kutijice u kojoj je amd 2500 x2.    Znači današnja situacija je za to usko grlo (nigdje nisam vidio više ponovljene riječi botlneck,nego ovdje{#})  5670.  Kod izbora pripazit da bude ddr5.

Može koji info, koliko bi ovo dvoje vrtilo frejmova na nekim naslovima starim godinu -dvije, izuzev krajzisa i sl monstruma. Farcry2 i slični me zanimaju.

Radilo bi se o 17 inča 1280x1024.

Hvala i lijep pozdrav svima.

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Athlon x2 5200 ili Athlon 2 250 ili neki drugi? Koja mbo? Koliko rama?
Rezolucija nije neka bijesna, pa mislim da bi HD5670 ok radila s navedenim procesorima (uz oc!)
14 godina
protjeran

Upravo pišem sa te starudije. Evo slika. To je onaj Eco što troši loadan 65w.

DualCore 2500Ghz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 9:52 (carduelis spinus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Aha... Sad: tu bi trebalo vidjeti koliko cpu ide... Al ipak ne bi stavljao preko Hd5670/5570 v2... Znaci takvu grafu i jos 1gb RAMa... ;)
14 godina
protjeran

Hvala. To je to, jer po pročitanom vidim da je 5670/5570 prag do grlića od pive :)

Ova memorija je 2x1gb. Ako ubacim jednu u treći utor,jel tada iz duala prelazi u single mod? Ili moram preć na 4x1gb i izvisit na kraju sa 3,2gb jer želim koristit 32bit OS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da, bit ce single channel, Al ce OS "prodisati"... ;)
I OS ce ocitati svih 3gb...
Sad imaš sto hd3450? Bit ce ok poboljšanje...
14 godina
protjeran

Da,sada je u njoj ova uredska sirotinja već godinama, 3450. Hvala na informacijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
carduelis spinus kaže...

Hvala. To je to, jer po pročitanom vidim da je 5670/5570 prag do grlića od pive :)

Ova memorija je 2x1gb. Ako ubacim jednu u treći utor,jel tada iz duala prelazi u single mod? Ili moram preć na 4x1gb i izvisit na kraju sa 3,2gb jer želim koristit 32bit OS?

Da, ako staviš još jednu pločicu u treću utor, imat ces zapravo 2x 1GB u Dual-Channelu + još jedna pločica od 1GB u Single-Channelu.

32-bitni operacijski sustav učitat će kompletnu količinu memorije, nemas frke oko toga.

HD5670 je za tebe way to go, i to ova: http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-vtx-3d-pcie-ati-radeon-hd5670-512mb-v2/39423 zbog brze DDR5 memorije. Očekuje te preporod u grafici ako je upikneš. Moja preporuka!

15 godina
neaktivan

Mislim da bi ti ova kartica i zalmanov fanmate2 iz linksa za 25kn bili odlična kupnja.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/nvidia-geforce-8800-gt-512mb-oglas-2923960

Imao sam tu karticu, odličan VF830 hladnjak, nažalost bez regulacije brzine okretaja, ali dobra vijest je da Fanmateom od 25kn spustiš na kakvih 50% RPM, temperature ostaju identične a 3x tiša kartica.

Dakle 275 sa fanmateom 2. Ako je kartica ispravna, ja bi ju uzeo.

To je ipak G92 sa 112SP-a, i da se solidno clocknuti.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Thedream-ok je, Al po meni bi trebao na dx11 grafu, čisto da je dulje Moze "koristiti", a nova grafa ima i jamstvo.. I visu cijenu... :D
14 godina
protjeran

Pozdrav dečki. Biti ću kratak.  Jutros kupljena ASUS EAH-HD5670 1gb DDR5. 

Sve se odlično uparilo. Dodan još jedan keks rama pa je i OS fluidniji. Sada je 3GB single.

Topla preporuka svakom. Iznenađujuće moćan i učinkovit cooler na kartici. Sve je onako kao što sam pratio po reviewima na netu.

Evo jedan onako uz put.

Lijep pozdrav i hvala na savjetima.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
carduelis spinus kaže...

Pozdrav dečki. Biti ću kratak.  Jutros kupljena ASUS EAH-HD5670 1gb DDR5. 

Sve se odlično uparilo. Dodan još jedan keks rama pa je i OS fluidniji. Sada je 3GB single.

Topla preporuka svakom. Iznenađujuće moćan i učinkovit cooler na kartici. Sve je onako kao što sam pratio po reviewima na netu.

Evo jedan onako uz put.

Lijep pozdrav i hvala na savjetima.

za tu rezu taman ti je 5670 vrhunska a proc dovoljan i ne koci...u svakom slucaju odlicna optimizacija...{#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
protjeran

Još jedan mali info. FarCry2 radi ko urica, tečno sa AAX4 i svim detaljima HIGH (postoji i veryhigh).

Evo sličice kako to izgleda na GPU-Z.

Kartica čak nemože iskoristiti 18% potencijala. GPU je tokom igre 82%. Samim tim i nema paljenja ventilatora preko 30%, a tempertura je odlična. Uzeti u obzir da je danas pakleni dan i u sobi mi je okruglo 30c.  (dobro imam i chieftec kuciste sa 4 Skythea,pa to igra ulogu).

Sve u svemu,kao što ste rekli, iskoristivos postojećeg hardwarea je "taman".  Dapače, ovih 18% što fale nebih ni nazvao nekim uskim grlom. Vjerojatno Athlon sa nekih 300mhz više to bi poravnao na 100%.

edit:

Ili bi 5670 sa 512mb DDR3 imao 100% iskoristivosti. Ovaj Asus je ipak malo nabrijaniji sa 1gb DDR5.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 13:06 (carduelis spinus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
carduelis spinus kaže...

Još jedan mali info. FarCry2 radi ko urica, tečno sa AAX4 i svim detaljima HIGH (postoji i veryhigh).

Evo sličice kako to izgleda na GPU-Z.

Kartica čak nemože iskoristiti 18% potencijala. GPU je tokom igre 82%. Samim tim i nema paljenja ventilatora preko 30%, a tempertura je odlična. Uzeti u obzir da je danas pakleni dan i u sobi mi je okruglo 30c.  (dobro imam i chieftec kuciste sa 4 Skythea,pa to igra ulogu).

Sve u svemu,kao što ste rekli, iskoristivos postojećeg hardwarea je "taman".  Dapače, ovih 18% što fale nebih ni nazvao nekim uskim grlom. Vjerojatno Athlon sa nekih 300mhz više to bi poravnao na 100%.

onda ocaj malo proc i bit ce dobro...

14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Evo me opet {#}.

Napravljeno. Bio množitelj 200 x 12,5 = 2500mhz.  Podigao frekvenciju na 216 x 12,5 = 2700mhz.

Izvukao gpu loada na 99% {#}.

Vidim da bi ovo čudo išlo na 3Ghz,ali me to ne zanima zbog hlađenja. Ovako dignut na 2,7Ghz je mrtav-hladan :)

Valjda sam dobro skontao to klokanje?  I,da...mislim da mi je skočio load na 99 jer sam ovaj put u FarCry-u izabrao da koristi DirX10. Onaj put je bio 9.

LP

14 godina
neaktivan
carduelis spinus kaže...
zoharbizo kaže...

Evo me opet {#}.

Napravljeno. Bio množitelj 200 x 12,5 = 2500mhz.  Podigao frekvenciju na 216 x 12,5 = 2700mhz.

Izvukao gpu loada na 99% {#}.

Vidim da bi ovo čudo išlo na 3Ghz,ali me to ne zanima zbog hlađenja. Ovako dignut na 2,7Ghz je mrtav-hladan :)

Valjda sam dobro skontao to klokanje?  I,da...mislim da mi je skočio load na 99 jer sam ovaj put u FarCry-u izabrao da koristi DirX10. Onaj put je bio 9.

LP

Bez brige, dobro si to napravio. Nije loše. Ide on na 3GHz i na Stock cooleru bez ikakvih problema, vjeruj mi...

14 godina
neaktivan

evo mene opet

sad kad sam otkrio da mogu proc dignut do 3.5 GHz mogu li dobro pokrenut neku malo jaču grafičku od HD 6770?

ciljam na hd 6850, ili neka druga sa dobrim preformansama

imam oko 1500 kn za grafu i napajanje (ako treba novo), ali prvo razmišljam isplati li mi se kupovati jer me zanima i neka kvalitetna periferija

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Eugen kaže...

evo mene opet

sad kad sam otkrio da mogu proc dignut do 3.5 GHz mogu li dobro pokrenut neku malo jaču grafičku od HD 6770?

imam oko 1500 kn za grafu i napajanje (ako treba novo), ali prvo razmišljam isplati li mi se kupovati jer me zanima i neka kvalitetna periferija

Da se sve ugurat u 1500kn. Za početak ubodi CX600 za 300kn što momak na tržnici ovdje prodaje. A za 1200 se da uzeti grafa i periferija.

Cemetary gates
14 godina
Eugen kaže...

evo mene opet

mozes...hd 6850..samo pazi na temperature sad kad si oca proc...

14 godina
neaktivan
Eugen kaže...

evo mene opet

Itekako da se isplati kupovati jače, zato što imaš 23-inčni full HD monitor...

Moj prijedlog: http://www.magazinrs.hr/psu-xfx-core-edition-80-450w-psu-easyrail-technology/XFX-P1-450S-XXB9 te http://www.magazinrs.hr/vga-ati-xfx-hd6850-775m-1gb-ddr5-displayport-x2-v12/XFX-HD-685X-ZNFC

To je ono što tebi treba.

Procesor ce ti biti mali bottleneck, zato ga OC-aj do koliko god ide.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 20:03 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
Eugen kaže...

evo mene opet

Da se sve ugurat u 1500kn. Za početak ubodi CX600 za 300kn što momak na tržnici ovdje prodaje. A za 1200 se da uzeti grafa i periferija.

CX600 polovni za 300kn je shit  kupnja pored XFX-a 450 za 350kn u dućanu... Zaboravi na kvalitetnu periferiju i grafu za 1,2k kn... Samo malo kvalitetnija tipkovnica ti košta 150-ta kuna, a gdje su još miš i zvučnici...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 20:10 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

od periferije mi obavezno trebaju sluške (jer su mi ove uništene)

rabljeno ne kupujem (ne vjerujem u polovno)

ne mogu se odlučit što da mi bude prioritet, jer mi stvarno trebaju samo slušalice, ovo ostalo je bonus

možda najbolje da sačekam da nešto dođe na popust pa da to ulovim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
thedream kaže...
Eugen kaže...

evo mene opet

CX600 polovni za 300kn je shit  kupnja pored XFX-a 450 za 350kn u dućanu... Zaboravi na kvalitetnu periferiju i grafu za 1,2k kn... Samo malo kvalitetnija tipkovnica ti košta 150-ta kuna, a gdje su još miš i zvučnici...

Da kupuje sve polovno, stane. A on neće znati ima li u kompu XFX-a ili tog LC Powera sa ostatkom konfiguracije, kao što ni ti ne bi znao.

EDIT: Pošto evo vidim da neće polovno, od novoga se da uzeti MSI Hawx 5770, taj XFX 450, to je kakvih 1100kn zajedno,1150. I ostane 350 za periferiju, to stanu slušalice i mišonja. Tipkovnicu nek ostavi kakvu takvu.

Hawx 5770 se brutalno clocka i na performanse čak HD4890tke, tako da ne gubi previše s njenom kupnjom. Kartica je za 100 eura zvijer.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 20:13 (thedream).
14 godina
neaktivan
Eugen kaže...

od periferije mi obavezno trebaju sluške (jer su mi ove uništene)

rabljeno ne kupujem (ne vjerujem u polovno)

ne mogu se odlučit što da mi bude prioritet, jer mi stvarno trebaju samo slušalice, ovo ostalo je bonus

možda najbolje da sačekam da nešto dođe na popust pa da to ulovim...

Ja sam ti dao svoj prijedlog. Grafa i napajanje su ti prijeko više potrebni od slušalica... Zasad ubodi neke najobčnije od 60-tak kn uz ove komponente pa ces si za mjesec-dva ubosti malo bolje.

14 godina
neaktivan
thedream kaže...
Caesar et Brutus kaže...
thedream kaže...
Eugen kaže...

evo mene opet

Da kupuje sve polovno, stane. A on neće znati ima li u kompu XFX-a ili tog LC Powera sa ostatkom konfiguracije, kao što ni ti ne bi znao.

Kakvog Božjeg LC Powera?! Corsair  CX600. Thedream, izgleda da si si malo popio.  {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice