[review] Sapphire 6950 i modanje u 6970

poruka: 716
|
čitano: 125.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: [review] Sapphire 6950 i modanje u 6970
Butcher kaže...

Ja je imam od početka drugog mjeseca, odmah je stavljen prvi bios(od 6970) od kako je počelo unlockanje, takti su većinom 900/1400MHz, power ruler je stalno na +20%! Vrtjela je sve moguče bez problema, bez A od artefakta! Ali to je stvar primjerka do primjerka! Kum je imao nedavno sapphirku koja je štekala na unlockanom biosu! Jedino je podešen graph za vent u afterburneru!

pa evo i ja sam update-ovo taj bios i sve je OK prodje svaki 3dmark nema artefakata ali me interesuje jer neko kaze da je najbolje ostaviti kako jest a neko kaze da je sasvim normalno joj update-ovati bios od 6970 pa sad .... buni me to malo hehe,ne zelim joj skratiti vijek trajanja ako je ovo prvo istina,napajanje je cooler master 700w sto bi znacilo da moze gurati je . I jeli normalno sto sam joj podesio ventilator u msi afterburneru da ubrzava kako raste temperatura??

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 17:31 (Biscan).
16 godina

Ja znam da postoji rizik, ali me ne interesira! Grafu sam kupio baš zbog unlocka i tako neka radi, ak rikne kaj flasham ju natrag i nosim na garanciju!

ButcherCRO ingame! I onda neš pil, vražju mater neš pil!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Butcher kaže...

Ja znam da postoji rizik, ali me ne interesira! Grafu sam kupio baš zbog unlocka i tako neka radi, ak rikne kaj flasham ju natrag i nosim na garanciju!

Kume ak ti rikne onda ju nebus više flashal hehe i ode u p.m.

jokaCRO ingame
16 godina
red_bull kaže...
Butcher kaže...

Kume ak ti rikne onda ju nebus više flashal hehe i ode u p.m.

Nije važno, prodala se bu za iste pare!

ButcherCRO ingame! I onda neš pil, vražju mater neš pil!
15 godina
neaktivan

Narode ajde da vidimo kako vam rade grafe nakon unlocka i izvjesnog vremena,jesu jos u funkciji ;D kakvi su vasi utisci ITD... Lijep pozdrav

Bišć@n
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Radi savršeno, bez greške (kod frenda, bila je moja).. Otključani su joj samo sharderi, voltaža i clockovi su na stocku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sad si razmisljam dal da otkljucam svoju, pa ako mogu neki ljudi potvrditi da im radi sve kako spada nakon nekog duzeg vremena. 

Jos bi mi vise pomoglo ako je netko otkljucao gigabytovu verziju i da im radi kako spada

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mr.greenx kaže...

Sad si razmisljam dal da otkljucam svoju, pa ako mogu neki ljudi potvrditi da im radi sve kako spada nakon nekog duzeg vremena. 

Jos bi mi vise pomoglo ako je netko otkljucao gigabytovu verziju i da im radi kako spada

Imam istu.otkljucao je sve radi super ali sam bio skeptican i opet joj vratim stari bios tj bios gdje su samo otkljucani shaderi et... sretno i ova je verzija dusu dala za otljucavanje par sam puta vec flashao i sve za 5 ;)

Lijep pozdrav :D

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 21:25 (Biscan).
13 godina

evo ja razmišljam o unlocku sad nisam siguran može li se neki kažu da neki ne, neki ovo neki ono .. ajde sad da budem siguran

JEL SE MOŽE UNLOCK-AT VERZIJA MOJE GRAFE ?

i mogu li recimo na prekidaču pod 1 imat stock verziju biosa

a pod 2 bios od 6970 i prebacim samo po potrebi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...

evo ja razmišljam o unlocku sad nisam siguran može li se neki kažu da neki ne, neki ovo neki ono .. ajde sad da budem siguran

JEL SE MOŽE UNLOCK-AT VERZIJA MOJE GRAFE ?

i mogu li recimo na prekidaču pod 1 imat stock verziju biosa

a pod 2 bios od 6970 i prebacim samo po potrebi {#}

Probaj pa vidi. Flashni bios od HD6970, ako je unlockabilna imat ćeš 1536 stream procesora, ako nije imat ćeš samo taktove od 6970.

Probacivat možeš kad god želiš sa 1 na 2 i obratno.

13 godina

ajde probam sad nadam se da se neće sjebat niš .. javim tu rezultate .. da radim po ovom tutorialu il ima neki noviji ? http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemaš kaj sjebat, napravi kako piše pa vidi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

http://gpuz.techpowerup.com/11/12/09/bwg.png

ništa od toga al nisu mi se ni taktovi povećali kako sad to :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 19:11 (Over(C)lock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...

http://gpuz.techpowerup.com/11/12/09/bwg.png

ništa od toga al nisu mi se ni taktovi povećali kako sad to :)

Si siguran da nisi nasnimio bios od 6950? {#}

13 godina

pa neznam .. kako misliš pokrenuo gpu-z kako tamo piše i poslikao ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ili misliš u karticu da nisam stavio opet 6950 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Skini BIOS od HD 6970 i nasnimi na 2 bios.I onda pogledaj u GPU-Z.Jer ako si stavio bios od HD 6970 i ukljucio taj switch onda su ti se trebale dignuti frekve makar,mislim i napon isto.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da nisi umjesto 6970 biosa flashnuo opet 6950 bios gore!? {#}

13 godina
zoharbizo kaže...

Skini BIOS od HD 6970 i nasnimi na 2 bios.I onda pogledaj u GPU-Z.Jer ako si stavio bios od HD 6970 i ukljucio taj switch onda su ti se trebale dignuti frekve makar,mislim i napon isto.

gle prekidač nisam niti diro jer piše da se provjeri jeli na 1 .. koliko vidim na 1 je tj u ljevu stranu je pomaknut tvornički .. bili trebo vratit stari bios koji sam snimio prije flasha pa prebacit na poziciju 2, restartat pa flashat opet .. i onda restart pa gpu-z pogledat ili ?

13 godina
ATiGamer kaže...

Mislim da nisi umjesto 6970 biosa flashnuo opet 6950 bios gore!? {#}

nisam .. skinu sam 6970 tako piše na njemu .. evo link pa vidi http://www.techpowerup.com/vgabios/88845/Sapphire.HD6970.2048.101124.html

14 godina

Vrati HD 6950 bios na switch 1.Stavi bios od HD 6970 na switch 2.Restartaj komp.Ukljuci switch 2 i upali komp.Udi u GPU-Z i javi rezultate.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Šta reći... koju posluku porati?

13 godina
ATiGamer kaže...

hohoho izgleda da sam uspio samo taktovi nisu veći ništa ?? http://gpuz.techpowerup.com/11/12/09/4td.png

14 godina
Over(C)lock kaže...
ATiGamer kaže...

hohoho izgleda da sam uspio samo taktovi nisu veći ništa ?? http://gpuz.techpowerup.com/11/12/09/4td.png

Cestitam,vidis kako ide kada poslusas.Sada dignes napon i povecas taktove ako zelis.{#}

13 godina

ehheh hvala uf mislio sam da neće uspjet :)) što misliš koliko će mi vjek bit kraći {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Over(C)lock kaže...

ehheh hvala uf mislio sam da neće uspjet :)) što misliš koliko će mi vjek bit kraći {#}

Postaj to u temi sklapanja konfi tako da ljudi vide.Ako ostavis karticu sa 1536 shadera i tim taktovima(taktovima HD 6950)nece ti biti nista kraci.Ako i povecas potrajat ce ona dovoljno dugo,sve dok ne kupis novu.

13 godina
zoharbizo kaže...
Over(C)lock kaže...

Postaj to u temi sklapanja konfi tako da ljudi vide.Ako ostavis karticu sa 1536 shadera i tim taktovima(taktovima HD 6950)nece ti biti nista kraci.Ako i povecas potrajat ce ona dovoljno dugo,sve dok ne kupis novu.

jbt prije tjedan dana rekli su da imaju 20 tak na lageru a sada nema niti jedne više ..

14 godina

Kartica je za te novce perverzija.Da mi se domoci jedne takve,spasio bi se.

0 0 hvala 0
13 godina
zoharbizo kaže...

Kartica je za te novce perverzija.Da mi se domoci jedne takve,spasio bi se.

a toliko govora da se nemože ovo ono .. e sad da je nabavit još jednu pa unlock opet i cf to bi bila perverzija :)

13 godina

čito sam da je bolje stavit modani bios od 6950 jer se može sjebat grafa biosom od 6970 zbog latencija mem.. ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice