REVIEW - Gainward GeForce GTX480 by Oly_E3

poruka: 246
|
čitano: 123.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: REVIEW - Gainward GeForce GTX480 by Oly_E3
Mauro kaže...
microman kaže...

Napon je 1,087v, a vent na 92%.

Fino.

Sad bas izvrtio Heaven na 800 sa 1,025V cisto da vidim da li ce proci. Vent stavim da se malo brze vrti, ali jos uvijek automatika (dolje na slici).

Diglo ju do 86'C sa ventom do 76%.

I jos nesto - kada "nafrljis" jezgru, da li memoriju isto dignes (na koliko) ili nju drzis na stocku?

Memoriju dignem na 1960Mhz

I'll be back
16 godina
protjeran
Can I Bus? The Shit Is In My Blood I'm Blessed... Outside The Bones But Inside The Flash.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

kolika je cena? Ja imam nVidiju 98 00 GT pa je vreme da promenim

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 13:02 (Mileni Milan).

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mileni Milan kaže...

4 000 kn.

15 godina
stipica_zd kaže...
Mileni Milan kaže...

4 000 kn.

Samo, XDD

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
16 godina

Oly,samo da pitam...

Kad bi trebali doći testovi za navedene igre i aplikacije?

- Just Cause 2 benchmark

- Call of Duty 4: Modern Warfare

- Burnout Paradise

- Split Second

- Aliens vs. Predator

- Assassins Creed II (ako ga uspijem natjerati da radi, znate na što mislim )

- Batman Arkham Asylum

- 3DMark 03

- Furmark 1.8.3 benchmark

- OpenCL benchmark

Već je dva tjedna prošlo a jako me kopaju rezultati u CoD-u 4 Osmijeh

Death has a thousand faces,evil only one.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čim uhvatim vremena, a trenutno ga nema. Nadam se srednom 6./početkom 7. da ću sve zgotoviti. 

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
luckyluke kaže...

Već je dva tjedna prošlo a jako me kopaju rezultati u CoD-u 4 Osmijeh

Da, jako je bitno kako se GTX480 (a i ostale DX11 kartice tipa HD58xx i GTX4x0) ponasaju u CoD4 Belji se

CoD4 vec i GTX2xx i HD48xx kartice vrte u full visokim frameovima i bas ima smisla benchat GTX480 u CoD4 (ili nedaj Boze kupovat tu karticu da bi se na njoj 90% vremena vrtio CoD4).

Mozda kad vec bencha da ubaci i bench Unreal Tournamenta ili Quake2?

15 godina
neaktivan

nemojte se mučiti benchati split second

igra je lockana na 30 fps tako da ćete iste rezultati dobiti sa 4890,5850 i 5970...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mauro,o tome sam već pisao u ovoj temi.
Znam da CoD4 nije iscjeditelj grafičke kartice ali me zanimaju rezultati jer je moj bratić na hd5850 imao frame dropove pa je uzeo gtx 295 a na njoj nije imao problema pa da vidim kakva je situacija kod ove grafe.
To je jedini razlog zašto me zanima rezultat CoDa 4.
Death has a thousand faces,evil only one.
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...
Znam da CoD4 nije iscjeditelj grafičke kartice ali me zanimaju rezultati jer je moj bratić na hd5850 imao frame dropove pa je uzeo gtx 295 a na njoj nije imao problema pa da vidim kakva je situacija kod ove grafe.

ati-eve kartice se lose nose sa codom 4...ja imam hd 4870x2 clockanu jos i framedropovi se osjete, dok frend sa GTS 250 ima stabilniji FPS. ako vecinu igras cod4 ko ja onda ti je preporuka nvidia

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
luckyluke kaže...

A cuj, u benchanju COD4 ces tesko skuziti da li ima framedropove ili ne.

Eventualno da neki program vrti u pozadini koji radi konstantno FPS grafikon mozda bi se uspjelo na grafu vidjeti da li ima framedropova ili ne. A i to samo ako je refresh rate (za graf) jako mali jer ce se eventualni framedrop pojaviti na djelic sekunde.

Framedropanje ces skuziti tak dok igras jer koliko se sjecam COD4 se bencha tako da snimis demo i onda ga benchas, a kao rezultat izbaci samo average FPS.

Mozda ako bi Fraps uspio nesto detektirati.

15 godina
odjavljen
luckyluke kaže...

Oly,samo da pitam...

Kad bi trebali doći testovi za navedene igre i aplikacije?

- Just Cause 2 benchmark

- Call of Duty 4: Modern Warfare

- Burnout Paradise

- Split Second

- Aliens vs. Predator

- Assassins Creed II (ako ga uspijem natjerati da radi, znate na što mislim )

- Batman Arkham Asylum

- 3DMark 03

- Furmark 1.8.3 benchmark

- OpenCL benchmark

Već je dva tjedna prošlo a jako me kopaju rezultati u CoD-u 4  Osmijeh

Mene kopa ArmA II, na netu na max postavkama GTX480 daje 30FPS, pa da vidimo koliko bi Oly dobio.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
16 godina
neaktivan

Odvrtio sam ju na 1280 x 1024, sve na max, CPU @ 3GHz, 257.15 Forceware i prosječan framerat je 43.5 FPS (22 min, 78 max, mjereno frapsom 10 minuta)

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
odjavljen
Oly_E3 kaže...

Odvrtio sam ju na 1280 x 1024, sve na max, CPU @ 3GHz, 257.15 Forceware i prosječan framerat je 43.5 FPS (22 min, 78 max, mjereno frapsom 10 minuta)

Hvala! Zašto nisi probao na Full HD?

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
Oly_E3 kaže...

Hvala! Zašto nisi probao na Full HD?

Zato jer mi monitor podržava 1280 x 1024 rezu, a full HD mogu odvrtiti samo na plazmi u dnevnom boravku, a to mi se neda trenutno raditi... Kada poskidam sve igre onda ću dovršiti test.

17 godina
neaktivan

Oly super review ali moram primjetiti da mi malo nije jasno imati tu grafičku na na takvoj rezoluciji ili vecinom drzis kuciste u dnevnom boravku?Smijeh

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Oly super review ali moram primjetiti da mi malo nije jasno imati tu grafičku na na takvoj rezoluciji ili vecinom drzis kuciste u dnevnom boravku?Smijeh

Hvala!

Držim taj monitor jer je još uvijek vrlo kvalitetan (oštrina, prikaz boje, itd.). Također kako se bavim fotografijom, sljedeći monitor mora imati IPS matricu (znači oko 3.5k kuna bi trebao minimalno izdvojiti) , tako da ne želim kupiti bilo kakav LCD, već nešto što će me služiti dosta dugo vremena. Također već mi je polako i mala ta rezolucija za rad (1.3MP vs. 10MP kolika je rezlucija mog SLR-a).

A što se tiće igranja na plazmi to samo kada imam jako puno vremena, onda se fino zavalim na kauč i pičim neku igru Cool.

15 godina
neaktivan

Svaka cast na rewievu stvarno jedan od najboljih, ali nje mi jasno zasto si isao na GTX480 kad si mogo za iste pare ic na HD 5970?

Jonja
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Svaka cast na rewievu stvarno jedan od najboljih, ali nje mi jasno zasto si isao na GTX480 kad si mogo za iste pare ic na HD 5970?

Imao je samo jednu nVidiu pa je valjda zato isao na nVidiu.. Tako nekako.. Izlanuo se

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
Jonja kaže...

Imao je samo jednu nVidiu pa je valjda zato isao na nVidiu.. Tako nekako.. Izlanuo se

Ok ali po meni malo nepromišljeno.

Sry ali meni se to tako cini

Jonja
16 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Nepromišljeno? Išao sam na GTX480, a ne na HD5970 iz sljedećih razloga:

- GTX480 je vrlo moćan single GPU, dok je HD5970 dual-gpu kartica, a imao sam prije dva dual GPU sustava (4870 + 4870 i 4870 + 4830) i CF se nije ponašao onako kako sam ja mislio i rekao sam mu zbogom

- GTX480 s druge strane ima dosta bolju GPGPU podršku, a meni je to vrlo zanimljivo, jer se bavim nekom stvarima za koje je CPU prespor

- Koliko god HD5970 bila dobra ne bi mi stala u kučište Namigiva

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Jonja kaže...

- GTX480 je vrlo moćan single GPU, dok je HD5970 dual-gpu kartica, a imao sam prije dva dual GPU sustava (4870 + 4870 i 4870 + 4830) i CF se nije ponašao onako kako sam ja mislio i rekao sam mu zbogom

- GTX480 s druge strane ima dosta bolju GPGPU podršku, a meni je to vrlo zanimljivo, jer se bavim nekom stvarima za koje je CPU prespor

Aaaa ok onda solidan izbor SmijehSmijehSmijehSmijeh

Jonja
16 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...
Jonja kaže...

Još ako budeš stavljao u SLI, jer nove GTX-ce imaju nevjerojatno skaliranje u SLI, puno bolje nego CrossFire (X).

Can I Bus? The Shit Is In My Blood I'm Blessed... Outside The Bones But Inside The Flash.
16 godina
neaktivan
epic kaže...

Još ako budeš stavljao u SLI, jer nove GTX-ce imaju nevjerojatno skaliranje u SLI, puno bolje nego CrossFire (X).

Da primjetio sam da je SLI dosta bolji nego Crossfire, ali imam ploču koja podržava samo Crossfire (hoću reći ima certifikat za CF, teoretski bi ih mogao upariti), ali previše mi je dati još 4k kuna za još jednu kartušu. Također bi i temperature išle gore (buka mi ne smeta), a i napajanje bi bilo pod velikim opterećenjem, jer jedna traži dosta ampera na 12V

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...
epic kaže...

Da primjetio sam da je SLI dosta bolji nego Crossfire, ali imam ploču koja podržava samo Crossfire (hoću reći ima certifikat za CF, teoretski bi ih mogao upariti), ali previše mi je dati još 4k kuna za još jednu kartušu. Također bi i temperature išle gore (buka mi ne smeta), a i napajanje bi bilo pod velikim opterećenjem, jer jedna traži dosta ampera na 12V

Da, imaš pravo. Gledam baš matične sck. AM3, nemožeš naći SLI certifikat da ga hebeš. Sck. 1156 isto tako, jedino ako je matična poviše 1300kn. Užas.

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
epic kaže...

nekih 40A na 12V railu cini mi se. Moja traži 32A.

I'll be back
16 godina
neaktivan
epic kaže...

Da, imaš pravo. Gledam baš matične sck. AM3, nemožeš naći SLI certifikat da ga hebeš. Sck. 1156 isto tako, jedino ako je matična poviše 1300kn. Užas.

Socket 1156 nativno trebaju podržavati SLI jer je chipset tako dizajniran. Ja također uz pomoć par trikova mogu upogoniti SLI na P45 chipsetu

microman kaže...

nekih 40A na 12V railu cini mi se. Moja traži 32A.

Jep 40A traži minimalno na 12V (moj može dati 70A i preko 850W u peaku na 12V)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 20:08 (Oly_E3).
17 godina
neaktivan

Oly, gledam malo ovaj tvoj pc...dodjem do kraja i tristo puta procitam model monitora i ostanem bez teksta i u šoku 0.0

Nemoj zezat da GTX480 tjeras na 19 incnom monitoru?

everybody lies

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Oly, gledam malo ovaj tvoj pc...dodjem do kraja i tristo puta procitam model monitora i ostanem bez teksta i u šoku 0.0

Nemoj zezat da GTX480 tjeras na 19 incnom monitoru?

Ma on se rijetko igra ali dok se igra onda je to na Full HD TV-u.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice