Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 4.331
- |
- čitano: 873.017
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Rtx 5080 Astral
Ako ne srede Sanhok u Pubg da radi normalno sa Radeonom idem na bus za Popovaču
A jbt sta ne radi na Radeonu, onda mi 9070XT ne dolazi u obzir.
Ako NotloB ovo vidi plakat ce.
Danas malo upalim PC nakon dugo vremena i vidim da je došao update za CP sa AMD frame generiranjem,pošto me to zanima postavim DLSS upscale i AMD frame gen da probam.Krene igra a slika iako je postavljena na 4k output uz DLSS balance zgleda low rez kao da igram na Nintendo Switchu...Gledam šta se ovo dešava jer inače mi uz DLSS izgleda odlično i skužim da ako upalim frame gen da mi automatski baca na FSR3 od AMDa.Vratim na DLSS i nevjerovatna mi je razlika u kvaliteti prikaza DLSS vs FSR.
Nvidia je prije 5 godina sa DLSS 2.0 imala nešto enormno bolje nego AMD danas sa FSR3,bilo je krajnje vrijeme da predstave ML FSR4.
Također moram reć da mi frame gen uz FSR3.1 ili koji je to već izgleda loše...jako loše,ali vjerovatno je velik dio tog dojma prvenstveno jako loš upscaling.
A jbt sta ne radi na Radeonu, onda mi 9070XT ne dolazi u obzir.
Ako NotloB ovo vidi plakat ce.
Heh, ne igram tu igru, nažalost ništa od plakanja iako bih rado zakmečao što po nekima cijelo vrijeme i radim, evo kkmeeeek da prigovori budu barem u nečemu utemeljeni.
Pa ima tu ljudi na forumu sa obje kartice pa nek ti kažu jel razlika tako enormna kako neki tvrde. Svi seru po fsr-u kao da je grafika kockasta kad se upali. Pa sad recenzenti tvrde kad su vidjeli dlss4 da je dlss3.5 kanta, i daleko od nativnog prikaza. Tko tu sad koga pitanje.
Evo ja isprobao Marvel Rivals sa svojom 4070 isti kuki oba upscalera.
Na 1440p je to sve drek, u vecini igara je vidljivo losije iskustvo nego native. Za 4k necu tvrditi s obzirom da nemam osobnog iskustva, vjerujem da je tamo ipak bolje jer je i visa rezolucija na kojoj se rendera.
Na 1440p je to sve drek, u vecini igara je vidljivo losije iskustvo nego native. Za 4k necu tvrditi s obzirom da nemam osobnog iskustva, vjerujem da je tamo ipak bolje jer je i visa rezolucija na kojoj se rendera.
Take je u potpunosti se slažem čim to upalim vidim da je druga priča od nativnog.
Take je u potpunosti se slažem čim to upalim vidim da je druga priča od nativnog.
ja dosad nisam skužio razliku, na dlss quality meni izgleda potpuno isto kao native
bogme nisam vidio niti razliku kod onog schiessera na hw unboxed kad stavlja usporedbe i zumira po 4×
Čini mi se da je sve to individualno a pogotovo ima veze s dobi, mislim i slušni podražaji i određeni zvukovi koje tko može percipirati kao iritirajuće itd. a tako i oni vizualni i oni koji se tiču brzine zamjećivanja... e sad ja sam već u offu, mislim da mi jedino nos dobro radi a nije ni čudo, velik je gotovo kao i stojko stanimirović i oboje postojano kano klisurine...
Rtx 5080 Astral
Ako ne srede Sanhok u Pubg da radi normalno sa Radeonom idem na bus za Popovaču
Lag spajkovi ? Nije do komponenti izgleda nego do igre... ja imam te spajkove samo na sanhoku i frendovi takodjer koji su isto na nvidiji, jedan od razloga zasto skipamo tu mapu jer se lag cesto zna desit u trenutku kad je fajt
ja dosad nisam skužio razliku, na dlss quality meni izgleda potpuno isto kao native
bogme nisam vidio niti razliku kod onog schiessera na hw unboxed kad stavlja usporedbe i zumira po 4×
Ja vidim barem na ovim igrama koje sam probao. Sigurno ovisi dosta kako je implemenitrano od igre do igre jbg nema kaj drugo biti.
Čini mi se da je sve to individualno a pogotovo ima veze s dobi, mislim i slušni podražaji i određeni zvukovi koje tko može percipirati kao iritirajuće itd. a tako i oni vizualni i oni koji se tiču brzine zamjećivanja... e sad ja sam već u offu, mislim da mi jedino nos dobro radi a nije ni čudo, velik je gotovo kao i stojko stanimirović i oboje postojano kano klisurine...
ha ne znam što to znači individualno
pogledaj hw unboxed par videa gdje uspoređuje dlss ili fsr, ne vidi se razlika, čak niti kad zumira 4×
dosad još nisam vidio niti jednu igre gdje dlss quality izgleda 'očito' drukčije od native, niti osobno niti na desecima videa koje sam pogledao
možda da netko kaže bar 2-3 igre na kojima je razlika očita, pa da pogledam i sam
Pa na 4k iskacu sva sranja i tu tek vidis sto ne valja, fsr je tesko mutnilo naspram dlss-a, bas ono uzas, na quality izgleda losije od dlss-a na ultra perfomance toliko o tome!
pogledaj hw unboxed par videa gdje uspoređuje dlss ili fsr, ne vidi se razlika, čak niti kad zumira 4×
dosad još nisam vidio niti jednu igre gdje dlss quality izgleda 'očito' drukčije od native, niti osobno niti na desecima videa koje sam pogledao
možda da netko kaže bar 2-3 igre na kojima je razlika očita, pa da pogledam i sam
Ja ne vidim, a neki se bune, da ne odgovaram i na onaj drugi post u drugoj temi, vidim kada se apskejla s premale rezolucije, mutnjikavost, nedostatak detalja, fg još mislim da nisam vidio, čini mi se da sam vidio kod pokvarenih igara, zadnje poe2 ali ona nije niti dovršena pa neću reći niti da je pokvarena, nisam siguran i neke artefakte kod 3rd party fga, ali sebe općenito izuzimam iz svojstva objektivnog promatrača jer mislim da nisam dovoljno osjetljiv na te stvari, kao niti kod zvuka, radi starosti moguće ili što nisam prošao senzitiviti trening , nemam pojma, uglavnom to što ja ne vidim je moja stvar i ne mogu tvrditi da mislioc npr. iznad izmišlja isto kao što ne mogu tvrditi da ti izmišljaš kad ti smeta zvuk iz kućišta i vjerujem ti da ti smeta, zato individualno.
Evo npr PoE2, igra gubi doslovno 30% detalja s ukljucenim DLSS, izgleda dvije kategorije losije. Bio je bas neki video na YT s detaljnim usporedbama al ga nemrem nac vise. Drugi primjer Cyberpunk, u pustinji/ Nomad start area, odi do kaktusa i trave. Shimmering i popin i ostale gadosti. Pa na mesh high res teksturama u Space Marineu 2... blago tebi sto ne vidis, al meni je u rijetko kojoj igri dovoljno dobar upscaling. Isto kak nekima ne smeta mutnoca i TAA, dok ja doslovno ne mogu igrat ako se to ne moze popraviti. Primjer RDR2 na plejki, morao sam cekat x godina da dode na PC da napokon mogu igrat jer je cijela igra tolko mutna da mi se gadi...
Evo npr PoE2, igra gubi doslovno 30% detalja s ukljucenim DLSS, izgleda dvije kategorije losije. Bio je bas neki video na YT s detaljnim usporedbama al ga nemrem nac vise. Drugi primjer Cyberpunk, u pustinji/ Nomad start area, odi do kaktusa i trave. Shimmering i popin i ostale gadosti. Pa na mesh high res teksturama u Space Marineu 2... blago tebi sto ne vidis, al meni je u rijetko kojoj igri dovoljno dobar upscaling. Isto kak nekima ne smeta mutnoca i TAA, dok ja doslovno ne mogu igrat ako se to ne moze popraviti. Primjer RDR2 na plejki, morao sam cekat x godina da dode na PC da napokon mogu igrat jer je cijela igra tolko mutna da mi se gadi...
PoE2 nije dovršena igra, spomenuo je upravo post iznad.
Ja igram poeii i nevidim nikakav gubitak od 30%, kao što rekoh 4k je sasvim neka druga prica na 2.5k to sve izgleda zasrano! Gubitak na oštrini je neznatan, mislim vidi se ali zaista minimalno! Fsr je koma u svim igrama!
Ja igram poeii i nevidim nikakav gubitak od 30%, kao što rekoh 4k je sasvim neka druga prica na 2.5k to sve izgleda zasrano! Gubitak na oštrini je neznatan, mislim vidi se ali zaista minimalno! Fsr je koma u svim igrama!
Bila je takva kad je izašla a vidi se dobro u videu ispod, nisam je igrao, ne znam iz prve ruke...
Edit: dlss spusti fps, napravi baš suprotno od onoga zašto je napravljen a global illumination skrši sliku odnosno uništi detalje, krivo sam zapamtio.
Bila je takva kad je izašla a vidi se dobro u videu ispod, nisam je igrao, ne znam iz prve ruke...
Nevidim tu nista video mu je 720p a ne 4k, takve bi trebalo instantno pozatvarati, dlss meni nema smisla na icemu manjem od 4k, fsr cu koristiti kad bude identican ili bolji od dlss
Neznam kome dlss spusta fps meni ga poveca za 2x na 4k
Neznam kome dlss spusta fps meni ga poveca za 2x na 4k
Taj video je objavljen netom nakon što je igra puštena u javnost i tip koji ga je snimao nije jedini s tim problemima, masovno su prijavljivani baš ti bagovi, napominjem netom poslije puštanja u javnost znači sada su moguće i vjerojatno ispravljeni, zapamtio sam probleme jer mi se igra čini zanimljivom ali bolje da uopće ne započinjem zašto sam odustao od nje jer... bolje ne.
Ja ako mogu izbjegavam dlss i frame generation,igram 4k/60FPS 55 inca Sony TV....
Ja ako mogu izbjegavam dlss i frame generation,igram 4k/60FPS 55 inca Sony TV....
Pa naravno, prvo bez tih điđa a ako ne ide onda điđe.
Fsr je koma u svim igrama!
Kada si zadnji puta imao AMD karticu i da si to isprobao?
I to jos na 4k.
nemam poe2, a i to je early acces, cyberpunk sam odigrao i nisam vidio problem... možda se potrefi ponekad
ali baš da na prvu vidiš razliku u igricama, kako ste rekli, to još nisam ni vidio ni čuo od ikoga
Eto razvalila 5070 od 550$ krmaču od 4090.
Novi respirator od Nvidije radi čuda barem po brojkama na ekranu i presavija jadnu 4090 uzduž i popreko.
Eto razvalila 5070 od 550$ krmaču od 4090.
Novi respirator od Nvidije radi čuda barem po brojkama na ekranu i presavija jadnu 4090 uzduž i popreko.
Ja odkad koristim dlss nemam nekih zamjerki, radi kako i je zamišljeno, kako je i čovjek rekao na linku, stvarno se trudio da nađe razliku u slikama ali nije našao. Bogami vlasnici 4090 na aparatima. Sve više igara će sigurno podržavat noviju tehnologiju.