ja sam vjerovatno medju rijetkima koji su stvarno zadovoljni sa 4060, na 1080p radi odlicno, a ako se i pojavi potreba za smanjivanjem detalja, tu onda uskacu dlss i fg, tako da opet ne moram igrati sa smanjenim detaljima.
s obzirom da je nova generacija iza coska, nisam mislio ulagati nista extra novaca, koliko dobijem za moju plus jos nesto.
ono sto me najvise "muci", sto izabrati, nvidia je trenutno preskupa, znaci ostaje neki amd (opet), ali s obzirom da je mojim ocima fsr nemjerljiv po kvaliteti slike s nvidia rjesenjem, trazim nesto sto native u 2k moze drzati dobar fps, bez potrebe za ukljucivanjem amd-ovih rjesenja....
kompliciram, znam, no ne zelim mjenjati, pa umjesto na 1080p ultra i 100fps igrati na 2k low, ilo jos gore biti prisiljen koristiti fsr......
7800xt mi se cjenovno cini sweet spot trenutno, ali ne znam koliko je ona "sposobna" za 2k
7800xt ko stvorena za 1440p, tvoj problem je taj slabasni r5 5600 koji je slabiji od cak i9 9900k, gdje je god imalo veci cpu load grafa ce ti biti u poprilicnom Bn pogotovo naslovi poput cod warzonea i tome slicno gde ce ti se fps prepoloviti!
Gledaj da sto prije maknes taj 5600 i uguras 5700x3d, u kombinaciji s 7800xt ces dobiti brutalne perfomanse za 2.5k!