Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 4.387
|
čitano: 875.255
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Damir22 kaže...

ja sam vjerovatno medju rijetkima koji su stvarno zadovoljni sa 4060, na 1080p radi odlicno, a ako se i pojavi potreba za smanjivanjem detalja, tu onda uskacu dlss i fg, tako da opet ne moram igrati sa smanjenim detaljima.

s obzirom da je nova generacija iza coska, nisam mislio ulagati nista extra novaca, koliko dobijem za moju plus jos nesto.

ono sto me najvise "muci", sto izabrati, nvidia je trenutno preskupa, znaci ostaje neki amd (opet), ali s obzirom da je mojim ocima fsr nemjerljiv po kvaliteti slike s nvidia rjesenjem, trazim nesto sto native u 2k moze drzati dobar fps, bez potrebe za ukljucivanjem amd-ovih rjesenja....

kompliciram, znam, no ne zelim mjenjati, pa umjesto na 1080p ultra i 100fps igrati na 2k low, ilo jos gore biti prisiljen koristiti fsr......

7800xt mi se cjenovno cini sweet spot trenutno, ali ne znam koliko je ona "sposobna" za 2k

7800xt ko stvorena za 1440p, tvoj problem je taj slabasni r5 5600 koji je slabiji od cak i9 9900k, gdje je god imalo veci cpu load grafa ce ti biti u poprilicnom Bn pogotovo naslovi poput cod warzonea i tome slicno gde ce ti se fps prepoloviti!
Gledaj da sto prije maknes taj 5600 i uguras 5700x3d, u kombinaciji s 7800xt ces dobiti brutalne perfomanse za 2.5k!

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2025 19:11 (Boris grozni).
9 godina
Rasprava o grafičkim karticama

bogami, ja stvarno zaspao ispod kamena, zadnji put 5600 bio best buy, sad je vec slabasan.....

zezam se, ne igram navedeno, ono sto primarno igram su sp igre, story type, tako da ne ganjam neki uber fps, vec kvalitetu slike, ali naravno ne zelim igrati na 30 ili nekih nestabilnih 60fps....monitor izgleda ispusta dusu, a stvarno nebih vise isao na fhd, vec na nesto jace, da nije tako vjerovatno se nebih ni razmisljao jos o madogradnji kartice.

ali da, do kraja ove godine ce svakako biti red i za razmisljanje o nadogradnji cijele platforme.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Guraj taj 5600 dok ide kasnije odi na am5 bit ce taman r5 7600 za 150e.

16 godina

Stevo je istestirao još procesora sa B580 koji ima dobar overhead i na ostalim cpu.Intel je još zelen u gpu segmentu.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Da je ovu karticu sa ovim problemom izbacio AMD, zemljska kugla i ostatak galaklsije bi ih razapeo na križu i zahtjevao da umru u mukama.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina

Ovo je baš jako loše. Taj GPU taman i kupuju ljudi koji imaju takve nekakve procesore koje je Stevo testirao i sad će mislit da su kupili GPU koji je super i onda će u tko zna koliko naslova imati vidno lošije performanse. Ovo su baš zasrali. 

13 godina

Dobro ali upgrade sa 2600/2700x na r5 5600 te košta koliko ? 20-30-50e max.

7 godina

Ne valja ni sa 5600.

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
16 godina
cvaja997 kaže...

Ne valja ni sa 5600.

Ma dobar je i on ali sve ispod njega ne.

13 godina

Neka usporedi sa i5 9400f,10400,12400,13600K,14900K.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2025 16:28 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
MGloc kaže...

Ma kaj ima usporedivati 5600x je sporiji od Intelove Kave koja je izasla jbte 2017 godine, onaj tko je mislio nadogradivati samo gpu trebao bi malo razmisliti

16 godina
itomic009 kaže...

Ovo je baš jako loše. Taj GPU taman i kupuju ljudi koji imaju takve nekakve procesore koje je Stevo testirao i sad će mislit da su kupili GPU koji je super i onda će u tko zna koliko naslova imati vidno lošije performanse. Ovo su baš zasrali. 

Pa kaj ti hočeš,zato Intel grafa ima nisku cijenu pa uživaš dok ne popi........ fučkaj ga sad.

Zato je Intel i namjerno promoviral 1440p gejming, pa možda ovo ostalo nebitno nitko neče primjetit.Fučkaj ga sad, Intelovci su opet zaboravili da se danas sve testira ili kad tak brzo otkrije.

AMD,........is that Epyc or what?
16 godina
Boris grozni kaže...
MGloc kaže...

Ma kaj ima usporedivati 5600x je sporiji od Intelove Kave koja je izasla jbte 2017 godine, onaj tko je mislio nadogradivati samo gpu trebao bi malo razmisliti

Koliko se puta želiš dokazat kao teški fanboj ponavljaš se ali moraš shvatit da fanboji žive u deluziji. Evo usporedba 5600x i njegovim konkurentom koji je izašao pola god poslije.

15 godina
Decki otisli ste off topic
Intel 80286
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
dery kaže...
Boris grozni kaže...
MGloc kaže...

Koliko se puta želiš dokazat kao teški fanboj ponavljaš se ali moraš shvatit da fanboji žive u deluziji. Evo usporedba 5600x i njegovim konkurentom koji je izašao pola god poslije.

sramocenje, relativne perfomanse arhitekture iz 2017 godine

13 godina

Pola vas ocito nije ni upuceno u problematiku nego mlatite opet po tome koji je bolji procesor i koji je bio bolji pred x godina.

Poanta je u tome da Intelov GPU ne radi normalno pa, prakticki na icemu osim 9800X3D. Odnosno recimo samo s tim procesorom pobjeduje RTX 4060, a sa svim ostalim dosad testiranim gubi.

Evo vam brojke, jedan samo primjer, doduse najgori po Intel al za dokazivanje pointa:

Ryzen 7 9800X3D

Intel B580 - 105/152 fps min/avg

RTX 4060 - 90/127 fps min/avg

Ryzen 5 7600

Intel B580 - 80/114 fps min/avg

RTX 4060 - 90/126 fps min/avg

Ryzen 7 5700X3D

Intel B580 - 69/103 fps min/avg

RTX 4060 - 89/123 fps min/avg

Ryzen 5 3600

Intel B580 - 51/68 fps min/avg

RTX 4060 - 76/97 fps min/avg

Dakle Intel vec u padu na jedan od najnovijih i najcescih procesora na trzistu 7600, pada za 30% ak posto, a strmoglavi pad se nastavlja i s 5700X3D koji je isto u masovnoj upotrebi i odlican gaming procesor i dan danas. Kod RTX 4060 je pad ozbiljniji tek na R5 3600 i to je vec radi cistog CPU bottlenecka.

Znaci ispada da je B580 "dobra" kupnja samo za nekoga ko ce ga upariti s najboljim i najskupljim procesorom na trzistu, a takvi definitivno nisu target audience za grafu ovog ranga, tako da ovo je opet jedan ogroman fail i sramota. Bit ce zanimljivo vidjeti daljnja testiranja i podatke u iducim danima, tipa kako reagira s Intel procesorima, na 1440p itd. Al ove gluparije tipa "to su ionako stari losi procesori lol" nemrem vise gledat, i to od strane ljudi koji ocito nisu ni pogledali video nit shvatili o cem se radi...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 0:33 (Minneyar).
Moj PC  
5 0 hvala 0
4 godine

Polako cekamo jos test s plavim deckima, ocekujem barem 9900k, nesto od 12/14 gen i mozda kao gosta iznenadenja i5 2500K u najjjjjjjgorem slucaju nekakav q9400 kojeg koristi jos 38% desktop usera

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mislim da bi ju ti trebao kupiti ha ha
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Znaci ono sto nam Intel pokusava reci je to da kupimo najbrzi AMD cpu da bi iskoristili njihov GPU do kraja? 

3 0 hvala 0
15 godina

Ma poanta je da neki imaju pik na stevu morona i čekaju najmanji povod da krenu hur dur po internetovima :D :D Kao nebitan lik, lol.

Ignoriraju sve podatke iz oba videa osim da je sa skrivenom namjerom stavio intel grafu sa ryzenom 2600....to kaj je toj grafi BN Ryzen 7600 nema veze :D :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
forumaš kaže...

Ma poanta je da neki imaju pik na stevu morona i čekaju najmanji povod da krenu hur dur po internetovima :D :D Kao nebitan lik, lol.

Ignoriraju sve podatke iz oba videa osim da je sa skrivenom namjerom stavio intel grafu sa ryzenom 2600....to kaj je toj grafi BN Ryzen 7600 nema veze :D :D

Problem je oduvijek uglavnom u AMD proizvodima, cekamo Intel test

12 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Tako je, AMD ih sada šije na svim poljima i to je problem 

4 godine
ibme74 kaže...
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Tako je, AMD ih sada šije na svim poljima i to je problem 

Meni definitivno

15 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Intel 13. i 14. generacija CPUa ima ogromnih problema sa nestabilnim radom i nepovratnom degradacijom chipova. Zbog toga je podignuta sudska tužba a sami Intel našao se u ogromnim financijskim problemima i pao je na mislost državne pomoći.

3 godine
forumaš kaže...
 Intel 13. i 14. generacija CPUa ima ogromnih problema sa nestabilnim radom i nepovratnom degradacijom chipova. Zbog toga je podignuta sudska tužba a sami Intel našao se u ogromnim financijskim problemima i pao je na mislost državne pomoći.

Ne ima, nego je imao, više nema. Sve ploče su dobile u biosu Intelov microcode 0x12B za rješavanje zahtjeva za povišenim naponom tijekom neaktivnosti ili slabe aktivnosti, dodatno ublažavajući probleme nestabilnosti Vmin Shift. Sad više nitko nema problema.

Problema su imali pojedinci (dakle, ne svi) koji su kupovali 13 i 14 gen. 2022 i 2023.

I što se dogodilo ?

Svi su dobili nove procesore.

Problem je bio, ali je riješen.

合氣道
15 godina
Kao kupac potpuno sam izgubio povjerenje u njihove proizvode i ne bi riskirao ..tko zna kakva nas još negativna otkrića čekaju.
16 godina

Rx 9070xt u veljači ostale cut verzije ožujak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ovaj lik se prije tri god sprda kolika će grdosija rtx4090 biti i pogodio je. Kakav onda mora biti 5090 sa još večim tdp

https://videocardz.com/newz/corsair-launches-next-gen-gpu-ready-program-to-support-up-to-600w-geforce-rtx-50-gpus

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Nesto mi je to nerealno velik skok u potrosnji

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Ovaj lik se prije tri god sprda kolika će grdosija rtx4090 biti i pogodio je. Kakav onda mora biti 5090 sa još večim tdp

https://videocardz.com/newz/corsair-launches-next-gen-gpu-ready-program-to-support-up-to-600w-geforce-rtx-50-gpus

Izasle preporuke za napajanje i vodeno hlađenje onima koji će goniti kombo i9 14900K i RTX5090 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice