Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 4.317
|
čitano: 871.632
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
suspendiran
Re: Rasprava o grafičkim karticama
MGloc kaže...

Ovo izgleda obecavajuce vidjet cemo kako ce biti u praksi.

Jedini problem koji ja vidim je taj da AMD ima tek sada karticu koja se moze natjecati sa 4000 serijom Nvidie, tako da kada na 5070ti ukljucis FG ostavit ce radeona u prasini osim ako FSR4 nije neko čudo neviđeno.

to ne bi trebao biti problem za rx 9070 jer će i ona koristiti fsr4, pa će - kao i nevidija, imati prednost u odnosu na starije serije čisto softverski

problem će biti za starije amd grafe, jer su najavili fsr4 isključivo za novu seriju

EDIT

jedino ako odustanu od politike zaključavanja za stariji hw kako bi pospješili prodaju novih grafa (što su ofkors naučili od nevidije), pa fsr4 u startu bude otključan 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 13:56 (picajzla0707).
13 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Pozz, odliucio sam uzeti ovu grafu vs cekati na 5070 koja ce imati 12gb i sigurno nece biti u rangu

https://www.alternate.de/SAPPHIRE/Radeon-RX-7900-XT-PULSE-20GB-Grafikkarte/html/product/1888730

jel to ok za prosjecnog gejmera koji ne gejma puno, niti ista posebno, ali mozda i budem krenio, nikad se ne zna

sad, koji proc bi bio idealan za tu grafu?

jel bi ovo bilo ok? Tray verzija jer bih uzeo neki cooler

https://www.alternate.de/AMD/Ryzen-7-7700-Prozessor/html/product/100053504?sug=Ryzen%207700

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 15:10 (exer1234).

0 0 hvala 0
12 godina

cekaj rx9070

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 15:09 (ibme74).
13 godina

Za prosječnog koji ne gejma puno 7700xt/7800xt sa 7500f. 

0 0 hvala 0
13 godina

pc ce biti overkill, znam :D kao sto sam prije 2.5 god kupio novi pc a i dalje igrao sve starije naslove (pubg, quake live itd)

kad me nista od novijih igara posebno ne privlaci

0 0 hvala 0
13 godina

I ja si razmisljam da uzmem 7900XT 2x8 pin, 20gb video memorije i rabljene idu ispod 600e.

Nova 9070XT bude 16gb mozda 3x8pin i 800e..

13 godina

a gdje je serija 8? zaista ne pratim hardver vec 2,3 god :D 

ja imam seriju 6xxx, ima serija 7xxx, a di je 8xxx? zasto ide odmah na 9xxx?*

0 0 hvala 0
13 godina

Ne znam zašto nema 8000 serije ali niti radeon HD nije dosla na PC, samo u laptopima je bila ja mislim ako se ne varam .Valjda misle da je 8000 nesretan broj.

13 godina

ugl nebitno, iskreno uvijek sam bio vise fan nvidie, trenutno imam staru rx6600 koju sam kupio za vrijeme korone, kad su cijene bile bolesne (srecom nasao za - 250e polovna) tako da nisam bas ni htiuo dati neke pare, pa sam uzeo ovo kao best buy za 1080p

0 0 hvala 0
12 godina

Preskočena da paše sa brojem serije od procesora, a i vjerojatno će RDNA 3.5 grafe za laptope biti 8000 serija.

A i nije to prvi puta da proizvodaci gpu-a/cpu-a preskaču "seriju" po brojevima (npr GTX700 serija je sa sljedećom generacijim bila GTX900 serija), pa čak i MS (Windows 8/8.1 pa Windows 10).

13 godina

Dobro to nije problem, 

bitno da idu korak s konkurencijom

btw kakve su one intel grafe? citao sam da ce biti kao boom, da li vrijede ili ne?

0 0 hvala 0
12 godina
MGloc kaže...

Ovo izgleda obecavajuce vidjet cemo kako ce biti u praksi.

Jedini problem koji ja vidim je taj da AMD ima tek sada karticu koja se moze natjecati sa 4000 serijom Nvidie, tako da kada na 5070ti ukljucis FG ostavit ce radeona u prasini osim ako FSR4 nije neko čudo neviđeno.

Tu si u pravu,AMD napokon ima ML AI upscale i FG ali Nvidia sad ima MFG.

AMD se može boriti jedino drastično nižim cijenama jer mislim da je od njihove fan baze ostalo jako malo,tojest gameri koji će kupiti jer preferiraju Radeon brand.

13 godina

https://videocardz.com/newz/lossless-scaling-3-released-with-frame-generation-up-to-x20-no-shrooms-required#disqus_thread ma nema sve je gotovo nema više prodaje novih kartica jer ovo pretvara gt 1030 u 5090. 

Artefakt sim tam ali tak i tak ništa nije savršeno pa za 6e imaš 5090.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 16:02 (mislioc).

2 0 hvala 1
16 godina

[Prodaja] Asus TUF RX7900XT OC Edition 20GB.. 

Prodaje Forumaš jedan. Vidi pod oglase. S garancijom 

za 699 eura. 

I ja imam 7900xt.Uzmi i miran si

11 godina
suspendiran
MEGATAMA kaže...

AMD se može boriti jedino drastično nižim cijenama jer mislim da je od njihove fan baze ostalo jako malo,tojest gameri koji će kupiti jer preferiraju Radeon brand.

kad naprave konkurentan proizvod ljudi itekako kupuju, većina nije fanboj ničega

čim su bar malo prepišali intela sa 5xxx serijom, ljudi su kupovali 5600x kao ludi, iako je imao rekordnu cijenu za jedan mid range procesor

kad su izbacili rt 290/x, nevidija je bila ta koja je spuštala cijene, zato je gtx 970 izašla sa 50usm nižim msrp od 770

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 17:06 (picajzla0707).
4 godine
mislioc kaže...

https://videocardz.com/newz/lossless-scaling-3-released-with-frame-generation-up-to-x20-no-shrooms-required#disqus_thread ma nema sve je gotovo nema više prodaje novih kartica jer ovo pretvara gt 1030 u 5090. 

Artefakt sim tam ali tak i tak ništa nije savršeno pa za 6e imaš 5090.

Ovo je strasno, zakaj se o tome nigdje ne piše?

12 godina
picajzla0707 kaže...
MEGATAMA kaže...

kad naprave konkurentan proizvod ljudi itekako kupuju, većina nije fanboj ničega

čim su bar malo prepišali intela sa 5xxx serijom, ljudi su kupovali 5600x kao ludi, iako je imao rekordnu cijenu za jedan mid range procesor

kad su izbacili rt 290/x, nevidija je bila ta koja je spuštala cijene, zato je gtx 970 izašla sa 50usm nižim msrp od 770

Pa i prošla serija ima je bila konkurentna u rasteru pa ljudi nisu kupovali.

16 godina

bas malo pogledao video i x2 scaling bas dobro radi

bas cu potrositi tih 7 eura da isprobam kako radi. ako mogu dobiti 120 fpsa u 4k gdje imam 40-60 bez artifakta ce biti super. samo SP igre naravno

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
suspendiran
MEGATAMA kaže...

Pa i prošla serija ima je bila konkurentna u rasteru pa ljudi nisu kupovali.

gledaš kompletni proizvod, ne jel bolja u jednoj stvari i lošija u svim ostalima

rt i dlss su vrlo bitni većini kupaca, radeonke suckaju u rt, a fsr je najprije kasnio godinu dana i onda u startu bio jako loš

15 godina

Koju cijenu previđamo za naše tržište? 600-650eur za 9070XT cca?

Jel bude valjalo to išta za AI? Srećom nisam u ovoj RT/DLSS skupini.

može jedino gore
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 22:11 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ne znaju ni oni sami koju cijenu bi stavili, čekaj da se međusobno dogovore. Vidiš da su pobjegli sa sajma elektronike bez očekivane najave.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
8ax kaže...

Koju cijenu previđamo za naše tržište? 600-650eur za 9070XT cca?

predmnijevam cca 750€..... ako budu perfomanse na razini 4080 u rasteru i 4070tisuper u RT..........

sve manje od toga bi totalno poremetilo postojeće tržište............

nabijen vas.............
20 mjeseci

Neki je retailer u Filipinima placeholdao cijenu od ~€585 sa uključenih 12% poreza. Živi bili pa vidjeli.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:47 (PlayPetepp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
ushirlo kaže...

sve manje od toga bi totalno poremetilo postojeće tržište............

Pa tako nešto se i očekuje, mislim da sadašnje kartice idu dolje, barem ja očekujem... Ukoliko 4x postane "novo normalno" mogla bi ada ići i značajnije dolje ili blackwell značajnije gore , bit će na kraju ada malo u niz a blackwell malo u vis, amd će uvijek morati ponuditi više za manje jer nije nvidija, tko će ga znati više...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:54 (notloB).
13 godina

Ako se radi o kartici sa slike, onda bi trebao ove 3pin.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Ja ne znam dali si više i Nvidia može priuštiti visoke cijene u low i mid segmentu jer tu sad i Intel i AMD imaju dobre proizvode...ako si AMD ne umisli da je ovo njihovo ipak high end...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

evo šta se dogodi sa molex adapterima ukopčanim u MS šrotekst 

I to ima sreće što se u procesu nije i grafa spalila, na šrotekse a pogotovo stare šrotekse se ne stavlja ništa što treba više od 75W odnosno što se ne napaja isključivo samo iz PCIE slota. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:16 (ibme74).

2 1 hvala 0
13 godina

4:00 nije mu nista , malo ga resetovalo.A cuj mjesalicu u pozadini

Ibme ovo gore izgleda kao "MS bomba" koju zicu da sjecem zutu ili crvenu ?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:26 (MGloc).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Vidim da ti smetam, znam i zašto 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
ibme74 kaže...

Tvoje usporedbe nemaju veze s vezom, jedno je potencijalno faila na nekom jvalitetnom napajanju a drugo je zazivanje vraga sa molexima na 10+ godina starom kineskom šrotu.

Lupetaš budalaštine a razina znanja na tu tematiku ti je na razini humora i glupih fora kojim zagađuješ forum.

Ako je rx 570 sa 6pin onda ne treba molex kolega 

a ima i adaptera sa SATA ne samo molex  a i sa 6 na 8 pin kako sam i naveo, nisam spominjao molex

čini mi se da je tebi taj molex samo u glavi pa je došlo do kratkog spoja....

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:10 (Wiz3m4n).
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice