evo ovako.imam vrlo stari komp sa ati radeon 9200se grafom i neku kantu od laptopa sa intelovom integrusom GMA X3100.Mene zanima koja je grafa bolja od te dvije,premda su obje ocajne,koja ce biti bolja u starim igrama.moze neka preporuka za obje grafe.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo ovako.imam vrlo stari komp sa ati radeon 9200se grafom i neku kantu od laptopa sa intelovom integrusom GMA X3100.Mene zanima koja je grafa bolja od te dvije,premda su obje ocajne,koja ce biti bolja u starim igrama.moze neka preporuka za obje grafe.
Bolja ti je ATi Radoen 9200se,jer integrirana nije bas za igre,
Tu x3100 imam na svom HP Compaq 6710b i mogu ti reći nije baš za igre.
Brat mi ima isti laptop kao i ja,igro je GTA San Andreas i Call of Duty2,tako da mislim da ti je bolja za stare igre ATi.
Bolja ti je ATi Radoen 9200se,jer integrirana nije bas za igre,
Tu x3100 imam na svom HP Compaq 6710b i mogu ti reći nije baš za igre.
Brat mi ima isti laptop kao i ja,igro je GTA San Andreas i Call of Duty2,tako da mislim da ti je bolja za stare igre ATi.
da bolja je ati za gaming premda su tu negdje.moj je prijatelj imao ati 9500 i igrali smo san andreasa.kad sam ga igrao na x3100 nisam osjetio veliku razliku.evo mozete pogledati skrinse koje sam nedavno stavio.
moze preporuka igara za obje grafe?
moze preporuka igara za obje grafe?
Radeon 9200se:
COD 1 i 2, Battlefield 1942, Max Payne 2, Half-Life 2, Hitman 2:Silent Assassin, NFS Hot pursuit 2, underground 1 i 2, most wanted, GTA:Vice city, GTA:San Andreas...
Intel GMA X3100:
Age of Empires 3, Diablo 2, Oblivion, Empire Earth 2, Far Cry, Half-Life 2, GTA Vice city & San Andreas, Medal of honor:allied assult, quake 3, red alert 2 i 3, Splinter cell:Chaos theory, Stronghold serijal, Tomb Raider Legend i Anniversery...
Koji vrag? GMA x3100 je u svakom slučaju snažniji čip. Radeon 9200se je kanta nad kantama upogonjena lošim driverima.
x3100 podržava DX10 te OpenGL 1.5 (što je pokazatelj nemara intela za OpenGL driver, budući da je DX10 hardware sposoban za najmanje OpenGL 2.1, a nije pretjerano očekivati i 3.0)
Radeon 9200 je DX8.1 kartica sa podrškom za OpenGL 1.3
Sa x3100 se mogu igrati kudikamo novije igre nego sa Radeonom 9200