Stavio bih pasivni hladnjak sa Radeona 9550 na Radeon 9600. Kako taj Radeon nema temperaturni senzor pa ne mogu provjeriti temperaturu zanima me jeli probao tko ovo i dali bi to moglo raditi. Naime, prije par dana sam primjetio da se jedan šum iz kućišta više ne čuje (kućište je otvoreno) ali nisam išao odmah provjeriti. Nakon par dana sam pogledao i primjetio da se ventilator na Radeonu 9600 ne vrti. Skinem, očistim, podmažem kad je već vani i sad se opet vrti ali se i čuje. Imam neispravnu grafičku 9550 sa pasivnim hladnjakom i sad bih ja stavio taj pasivni hladnjak na 9600. Čini mi se da odgovara pokrio bi i dava memorijska čipa desno od procesora. Nešto si mislim, kad je taj Rade 9600 radio bez ventilator par dana možda bi mu bio dostatan i taj pasivni hladnjak. Negdje sam pročitao da ta kartica koristi 20W pa se stoga ne grije jako. Osim toga ima li netko ideju kako izmjeriti temperaturu na grafičkoj kartici bez senzora?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj, nemaš što izgubiti. Meni je, ne znam kako, otpao hladnjak s 9600tke dok je šogor igrao CoD4 i spržila se. Bolje da ima pasivni hladnjak nego nikakvi
Evo zamjenio sam hladnjake za sad još radi. Temperatura na dodir nije nešto pretjerana niti na hladnjaku niti na drugoj strani kartice i što je najvažnije uopće se ne čuje.