R9 380 ili GTX 960 [GIGABYTE,4GB]

poruka: 24
|
čitano: 6.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

Razlika u cijeni kartica je 80ak kuna, zanjima me jer se isplati uzeti R9 380 nad GTX 960icom.
Oboje su od GIGABYTE-a i imaju GDDR5 4GB-a.
Isto jer hoće PSU od 450W biti dovoljan za R9 380?

14 GTX 960
9 R9 380

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: R9 380 ili GTX 960 [GIGABYTE,4GB]
R9 380 i napajane može ali uzmi barem forton hyper 500w
12 godina
Ako imas slabiji proc idi na 960, inace je svejedno jer su vrlo slicne grafe i 380 mislim da malo vise trosi
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/28804.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx

Te grafe su tu negdje i u istom rangu, ali svakako bih osobno odabrao nVidia-u - ipak je zeleno zeleno; manje problemčića, usw. Bilo koje brendirano napajanje od 400 ili više W pa i neka slabija će držati konfu s jednom takvom grafom (bilo R9 380 bilo 960GTX) bez muke.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
Moj PC  
4 2 hvala 1
9 godina

Jel treba modular ili moze i obicni?

14 godina
neaktivan
TotallyNotChosen kaže...

Jel treba modular ili moze i obicni?

Totalno nebitno, jednako dobro drže oba dva tipa PSU-a, modularno uzmi jedino ako ti smeta višak kablovinja.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
9 godina

Hvala na odgovrima, ali ipak mislim da cu ici na R9 380, iako je GTX sigurniji, na internetu većinom govore da je R9 380 isplativiji za tu cijenu zbog perfomansi, jedini drawback to napajanje.

1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
TotallyNotChosen kaže...

Hvala na odgovrima, ali ipak mislim da cu ici na R9 380, iako je GTX sigurniji, na internetu većinom govore da je R9 380 isplativiji za tu cijenu zbog perfomansi, jedini drawback to napajanje.

Koji procesor imaš ?

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
TotallyNotChosen kaže...

Razlika u cijeni kartica je 80ak kuna, zanjima me jer se isplati uzeti R9 380 nad GTX 960icom.
Oboje su od GIGABYTE-a i imaju GDDR5 4GB-a.
Isto jer hoće PSU od 450W biti dovoljan za R9 380?

Koji je ostatak konfiguracije, CPU je bitan ako je nesto slabasno neces imati razlike, treba dobar quad i za jednu i za drugu.

Caesar et Brutus kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/28804.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx

Te grafe su tu negdje i u istom rangu, ali svakako bih osobno odabrao nVidia-u - ipak je zeleno zeleno; manje problemčića

Glupljeg komentara nisam vidio dugo.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina

Još nisam ništa naručio, ali sam mislio AMD FX 8300

0 0 hvala 0
17 godina

Posto sam i sam bio u dilemi koju od potonjih grafickih uzeti napravio sam opsezna "istrazivanja" (citaj: gledao sam recenzije, usporedbe i slicno) i dosao do zakljucka da je gtx960 ipak za nijansu bolja graficka. Ta nijansa je kod mene presudila. A o kakvoj ja to nijansi govorim? Nvidia jednostavno ima stabilniji srednji i minimalni FPS, ne trzucka u nekim scenama kao r9 380 i trosi manje. Sve to nije neka ogromna razlika ali stabilnost FPS-a mi je uvijek bila bitnija od maximalnog kojeg graficka dosegne i zadrzi svake prestupne.

Youtube kanal Digital Foundry ima dosta videa gdje usporedjuju potonje grafe gdje i sam recenzent govori da je nVidia stabilnija i nema "stuttering" kojega AMD graficka ima.

, premotati na 2:50

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 18:24 (ukay1000).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
TotallyNotChosen kaže...

Sa tim CPU-om je svejedno

13 godina
TotallyNotChosen kaže...

380 je brza ali to je malo zaista, neces pogrijesiti sta god da uzmes, doduse 960 nije 100% dx12 kartica tako sa te strane 380 je ocigledan pobjednik 

P.S. pogledaj da se naci 280X za skoro istu cijenu ili +5% a jaca je kartica i od jedne i od druge za pristojnih 15%

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 18:21 (chaselol).
17 godina
chaselol kaže...
TotallyNotChosen kaže...

380 je brza ali to je malo zaista, neces pogrijesiti sta god da uzmes, doduse 960 nije 100% dx12 kartica tako sa te strane 380 je ocigledan pobjednik 

P.S. pogledaj da se naci 280X za skoro istu cijenu ili +5% a jaca je kartica i od jedne i od druge za pristojnih 15%

Najvaznija stvar kod graficke...

9 godina

Vec sam preko budžeta tako da neznam, koliko sam primjetio, GTX 960 je jači samo kad igrice nisu dobro optimizirane za AMD.

12 godina
ukay1000 kaže...
chaselol kaže...
TotallyNotChosen kaže...

Najvaznija stvar kod graficke...

zapravo bilo koja 9xx grafička ima support dx12 i to na višoj razini - dx12_2 dok 380 ima support na samo dx12_1 tako da je situacija obrnuta

sveukupno je to ipak potpuno nebitno jer će nvidia imati pristup nekim fičrsima kojima amd neće, ali nisu toliko bitni

jednako kao što amd bolje koristi asynchronous compute fičr, zasad, jer nvidia još uvijek radi na njemu

na koncu, tek treba vidjeti kako će se koja grafa nositi s dx12 i kome će developeri biti naklonjeniji - a obzirom da nvidia drži preko 80% tržišta jasno je kome će biti naklonjeniji ako žele prodati više i zaraditi više, da ne spomijemo nvidijino potplaćivanje - možda to nije fer, but jbga, takva je situacja

13 godina
TotallyNotChosen kaže...

Vec sam preko budžeta tako da neznam, koliko sam primjetio, GTX 960 je jači samo kad igrice nisu dobro optimizirane za AMD.

Po 1200-1300kn se nadju sa preko 2 godine garancije gtx 960/ r9 380 tako da i to pogledaj a razliku novca strpaj u dzep dobro dodje

Ako pogledas Doom 4 alpha testove gdje je AMD potopio nvidiu a svi znamo da ce doom 4 donijeti novi engine koji ce se ponajvise gledati u bench (da to je alpha verzija jos uvijek, ali svejedno dosta ubjedljiva razlika)

p.s. sta god da uzmes neces pogrijesiti, moj savjet ti je pokusaj ugrabiti polovnjaka i razliku u cijeni das na dobro hladjenje za procesor ako nemas, njega malo clocknes i dobijes pravu malu zvjerku od masine

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 21:20 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže...

p.s. sta god da uzmes neces pogrijesiti, moj savjet ti je pokusaj ugrabiti polovnjaka i razliku u cijeni das na dobro hladjenje za procesor ako nemas, njega malo clocknes i dobijes pravu malu zvjerku od masine

s ovim se slažem

no ostalo je poznato - amd s trenutnim grafama podržava dx12_1, a nvidia 12_2

kako će sve to skupa izgledati tek treba vidjeti kad se tržište razvije, ali sumnjam da će biti drastične razlike

9 godina

Kako je R9 brža, tako je GTX stabilnija, ali opet kada pogledam sada mi više vuče na GTX ne zbog stablinost već zbog potpore, većina igrica su optimizirane po nvidiji na 1. mjestu, a tek onda AMD, npr. Fallout 4 kako sam čuo jako puno bolje radi na GTX zbog toga što je vsync non stop on i u prvom mjestu im je bila nvidia tako iako je sporija, bolji fps vuče.

0 0 hvala 0
16 godina

Ekipa ti je već sve rekla, grafe su tu negdje možda je razlika 2-5 fpsa ovisi o igri. Jedino u čemu je nvidija bolja je potrošnja, tako ako ti to igra ulogu uzmes 960 ako ne, r9 380 je očigledan izbor.

Mada bih ti ja preporučio, ako ti nije hitno, da sačekaš noviju seriju koja dolazi kroz iduća 3-4 mjeseca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
TotallyNotChosen kaže...

Kako je R9 brža, tako je GTX stabilnija, ali opet kada pogledam sada mi više vuče na GTX ne zbog stablinost već zbog potpore, većina igrica su optimizirane po nvidiji na 1. mjestu, a tek onda AMD, npr. Fallout 4 kako sam čuo jako puno bolje radi na GTX zbog toga što je vsync non stop on i u prvom mjestu im je bila nvidia tako iako je sporija, bolji fps vuče.

Sa GTX 770 2gb sam prešao na R9 380X i na atici igra radi odlično, nikakvi dropovi ni problemi.

10 godina
odjavljen
XXX kaže...
TotallyNotChosen kaže...

Sa GTX 770 2gb sam prešao na R9 380X i na atici igra radi odlično, nikakvi dropovi ni problemi.

Kad si već to spomenuo, koja od te dvije grafe je jaca po ukupnom dojmu ?

17 godina
odjavljen

Na 380X tjeram teksture na max a sad da sam imao GTX 770 sa 4 GB rama onda bih mogao bolje usporediti. Kada se detalji u igri prilagode neke velike razlike nema. Znači sa 380X se može igrati u višim detaljima definitivno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ekipa, koja je od ovih dviju kartica bolja za rad u Autocadu, Catia i sličnim programima? Također treba mi i za video editing.

http://shop.ventex.hr/product/15520/vga-asus-strix-gtx960-dc2oc-4gd5-128-bit-dvi-3xdp-hdmi

http://shop.ventex.hr/product/15526/vga-asus-strix-r9380x-4g-gaming-4gbd5-256-bit-dvi-dp-hdmi

Proc mi je i5 2500k

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 14:25 (snake44).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice