Problem sa stalnim freezanjem ekrana

poruka: 15
|
čitano: 3.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Zadnjih ~ mjesec dana svaki put nakon što upalim računalo i pokrenem chrome/firefox, odem na yt ili fb nakon par sekundi mi se ekran "ugasi". {#}

Nekad jednostavno izbaci no signal kao da računalo nije upaljeno, a u slučaju da je nešto zahtjevnije pokrenuto, ekran se oboja u neku boju (zelenu, plavu ugl.) sa prugama. Nekada mi je znalo izbaciti blue screen sa ati2dvag problemom koji sam riješio novim driverom nakon rušenja windowsa...

Taj problem sa gašenjem mi se dogodi 4-5 puta nakon pokušaja paljena računala što mi oduzme dosta vremena i jako me počelo živcirati. {#}

Danas sam ponovo obrisao SVE display drivere i ccc, očistio sa driver sweeperom i pokušao naći driver koji odgovara grafičkoj (ATI RADEON 2100).

Nakon par neuspjelih pokušaja probao sam sa autodetectom sa amd-ove stranice, ali kad god pritisnem run ništa se ne događa...

Koristim windows xp proffesional sp3

Ako netko može pomoći neka pita ako nešto nije jasno, ja ću provjeravati temo što je češće moguće.

EDIT : Ja vjerujem da je do grafe, iako je moguće da je do bilo čega drugog jer je računalo poprilično staro i nije baš kvalitetno (kada sam igrao CS 1.6 fps nikada nije bio 100..  30-80)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 2:01 (kiki3792).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da ti graficka krepava ili se pregrijava.

clock2much

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa stalnim freezanjem ekrana

http://i47.tinypic.com/16aae52.jpg

Evo temperature.. nisam siguran koja je od njih grafička

EDIT : Možda ni nema, pošto nemam drivere

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 2:09 (kiki3792).
14 godina
neaktivan

Graficka bude dolje ali temperature ne ocitava posto nemas drivere.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imaš li kakav savjet? Neznam više ni sam gdje da skidam drivere, a popravak mogu sredit tek za ~1 tjedan

14 godina
neaktivan

Koja je to tocno grafa? Google mi ne izbacuje nikakav "Radeon 2100"..

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://i48.tinypic.com/33wxe06.jpg

Vjerovatno je poprilično stara grafička, zato ja i nemogu naći drivere za nju na amd-ovoj stranici pa moram googlat neke prastare drivere koji u 90% slučajeva nerade...

Kartica ima 320MB rama i to je sve što znam.

14 godina
neaktivan
kiki3792 kaže...

http://i48.tinypic.com/33wxe06.jpg

Vjerovatno je poprilično stara grafička, zato ja i nemogu naći drivere za nju na amd-ovoj stranici pa moram googlat neke prastare drivere koji u 90% slučajeva nerade...

Kartica ima 320MB rama i to je sve što znam.

Zbunjen sam sada. To integrirana?

clock2much
13 godina
neaktivan

Moguće da je, računalo je prije par godina bilo na popravku jer je jedan dio krepo.. Nisam siguran dali je to bila matična ili grafička ( nisam se uopče razumio u te stvari... )

EDIT : The Ati Radeon 2100 is a integrated graphics chip. Most integrated graphics card are very generic and require you to upgrade to a new one to play advance 3D games.

Ovo sam našo negdje...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 14:38 (kiki3792).
13 godina
neaktivan

Maloprije sam sa matične skinio hladnjak od grafičke, pročistio ga sa štapićima za uši i pogledao stanje ispod... Pasta na grafičkoj je skorena, nisam ju nikad mjenjao i vjerovatno je zato i krepala.

Trebam par savjeta :

- da li da pokušam ostrugati tu pastu i stavit novu ili je grafička jednostavno krepala?

- ako trebam novu grafičku, trebam prijedlog.. uz ove performanse solidnu grafičku da mogu igrat igre poput League of Legends (do sada sam imao oko 10-15 fps, mislim da je tu ram bitniji) i sl. bez poteškoća

http://i47.tinypic.com/15rctty.jpg

- kratko objašnjenje u vezi ddr2 rama i grafičke - da li se može koristiti ddr3 ili neka druga grafička sa ddr2 ram-ima (postoji li kakva veza)

- za grafičku maksimalno mogu izdvojit 200-300kn, netreba mi jača jer je ova matična jako stara i mislim da se ne isplati dati neke veće novce za to...

0 0 hvala 0
15 godina

- mozes probat stavit drugu pastu

- pošto imas maticnu sa PCI-E utorom , treba ti PCI-E graficka

- mozes koristit bilo koju graficku bez obzira na njen tip memorije , jer to nema veze s radnom memorijom

- do 300kn uzmi neku HD6450

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, samo još jedno pitanje : imam 2 slota za ram, dali se isplati kupit još 1gb i jel to uopče mogu kupit u trgovini (ddr2) ili na njuškalu ili sl. stranicama?

EDIT : Jel isplatljivije kupovat grafičku preko interneta (na domaćim ili stranim stranicama?) ili jednostavno da preko servisa pitam?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 16:49 (kiki3792).
15 godina

Da , isplati se ! Ima ga jos po trgovinama , a i dosta se nađe po oglasnicima ! 

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ako imaš minutu pogledaj ovu stranicu : http://www.instar-informatika.hr/transcend-memorija/memorija/

imaš na izborniku

Primjetio sam da su 800mhz jeftinije, nije mi jasno zašto...

http://www.instar-informatika.hr/memorija-transcend-ddr2-1gb-800mhz-jm800qlu-1g/0701815 evo ova je 120kn, jel to valja?

15 godina

Da , ta valja , mozes uzet nju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice