Problem s grafičkom na laptopu

poruka: 6
|
čitano: 9.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Problem s grafičkom na laptopu

Pozdrav ljudi, za početak koristim Asus K53SD-SX809.

Instalirao sam windows 7 (32-bitne), i instalirao drivere sa CD-a kojeg sam dobio uz laptop. Problem je nastao u vezi dvije igre PES 2013 i NFS World. Obje sam provjerio na Game Debate, i prema toj stranici imam iznadprosječne komponente za rad tih igara. Što se PES-a tiče prilikom pokretanja mi kaže da mi je grafička preslaba i nakon toga se igra ruši. Kod pokretanja NFS-a, iskače prozor koji kaže "No directx device" iako sam instalirao poslijednju verziju directx-a. Malo sam si dao truda i guglao. Otvorio sam DirectX Diagnostic tool i tamo mi za grafičku piše "Standard VGA Graphics Adapter"

Nakon toga sam skinuo najnovije drivere za NIVIDIA-u, i piše NIVIDIA installer cannot continue, you must install Intel driver fist. Ne znam o kojem je driveru riječ. I još sam skinuo HWINFO32, da bi detaljnije vidio o svojoj grafičkoj, evo napravio sam screen shotove toga da vidite.
http://postimg.org/image/ohwr1fnkh/
http://postimg.org/image/3uxlp2ivn/

nisam baš neki stručnjak za kompove i laptope, naročito ne za komponente, pa bih vas molio za pomoć, pošto me ovo traženje i guglanje samo više zbunilo{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 19:15 (file992).
 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Problem s grafičkom na laptopu

Kod pokretanja igre, desni klik na ikonu, pa opcija "Run with graphic processor". Tamo odaberi Nvidia.

Problem je vjerojatno u tome jer je pod default postavljena integrirana grafika.

 

Ako nemaš opcije Run with graphic processor, da je omogućiš, odi u control panel, pa NVIDIA control panel, u tom prozoru idi na desktop tab, i stavi kvačicu pored opcije "add run with graphic processor to context menu".

 

Ako ti se ne da svaki puta pri pokretanju igre ići desni klik pa odabir grafike, onda ideš na "Manage 3D settings", tab Program Settings, tamo odabereš program (u ovom slučaju .exe igre), i pod 2. odabereš nvidia grafiku.

kuku lele
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 19:23 (Legiija).
 
0 0 hvala 1
13 godina
offline
Problem s grafičkom na laptopu

Ajmo ovako, tvoj laptop ima dvije grafičke kartice, jedna je integrirana Intel HD 3000 i druga vanjska Nvidia GeForce GT 610M.

 

Znači trebaš sa Asus stanice skinut drivere za Intel integriranu i Nvidia Geforce grafičku i instalirat prvo driver za integriranu Intel, a onda za vanjsku Nvidiu (SLIKA 1).

 

Laptop primarno radi sa integriranom grafikom, ali po potrebi (recimo za igre) pali ovu vanjsku.

 

LINK ZA DOWNLOAD DRIVERA: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K53SD/#support_Download_29

SLIKA 1 SLIKA 1
Valentin
 
0 2 hvala 2
11 godina
neaktivan
offline
Problem s grafičkom na laptopu

Napravi ovo sa run with graphic processor šta ti je legija napisao. u tome je problem, imao sam isti laptop, ali grafička je bila 630m, tvoja je 610m. intelova grafika se koristi pri gledanju filmova, surfanju, rad u officeu, te sve jednostavne stvari, nvidia se pali kod zahjtevnijih grafičkih programa, igara itd.

 

a ovo da moraš prvo instalirati intel driver rješi ovak:

 

https://forums.geforce.com/default/topic/494284/n53sv-gt-540m-1gb-v270-61-cannot-be-installed-must-install-an-intel-driver-first/

 

 

pratio sam ovo i sada radi kao beba.

 

BTW. kod PES-a se ne pali nvidia, nego je dovoljna i intelova, ali tada će postavke biti na low. tak da trebaš namjestiti sa kojom grafikom pokrećeš prije samog ulaska u igru. Za NFS nisam siguran.

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 19:35 (chewbacca).
 
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
offline
Problem s grafičkom na laptopu
Hvala vam na odgovorima, poslušao sam sve kako ste rekli i ovo za dirvere i ovo za nvidia control panel i sve je sada super i odlično radi, hvala još jednom :)))
 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Problem s grafičkom na laptopu

becariiiiii...........trebam pomoc sve ovo sto ste vi napisali meni nije nista pomoglo ja vise neznam sta da radim laptop mi je skratio zivot za par godina....

par puta je radila i vise ne i ne ja cu poluditi stavljao sam par puta vindovse i drivere skidao i sta ne ali ona nece pa nece....

el su bitni koji su viondovsi????jer sam uspio ju uspostaviti na 32-tinom sustavu dok na 64 nisam uspio.....

imam isti laptop znaci asus core i3 i nvidiu 610m a intergriranu intelovu 3000 :( 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice