Imam matičnu ploču Asus M2N4-SLI i moje je pitanje dali na nju mogu ugraditi grafičku karticu Gigabyte 9800 GTX, ako ne mogu recite mi neku ploču na kojoj bih ju mogao ugraditi, po mogućnosti da nije jako skupa.
mozes ju staviti, samo se nadam da ju neces koristit sa procesorom iz potpisa
mozes dvije takve stavit na maticnu,,, samo gledam sliku maticne i nadam se da ti ovaj pasivni cooler od southbirdgea nije "visok" i da nece smetati hladnjaku graficke,,,,mislim da ipak nece
prvo će kupiti AMD Athlon 5000, pa ći tek onada grafu.
Dali ću trebati promijeniti kučište, imam MS, ja mislim midi tower, ovo mi je kučište:
http://www.ms-start.com/srb/images/catalog/63/609_0150441_big.JPG
Ovo je opširnije:
http://www.ms-start.com/srb/default.aspx?tabid=1997&newsType=ArticleView&articleId=1981
Asus M2N-E ili M2N-E SLI Deluxe ako misliš još jednu stavljati nekad. Prva dođe 600 a druga 680 kuna.
Alternativa Asusu ti je GIGABYTE M57SLI-S4 koja je jeftinija, 510 kuna, ali za ove gore znam da su extra stabilne iako nemaju neki OC potencijal.
Za gigabyte nisam siguran kakva je ploča ali u dosadašnjem iskustvu s njihovim pločama nisam imao nekih problema...
Pozz...
EDIT: Prilicno sam siguran da ovaj post nije bio ovdje pa bi molio mod. da ga vrati gdje mu je mjesto...
Zahvaljujem...
Puno hvala
da ne otvaram novu temu
dal ču ja moč ubost GX2
da ne otvaram novu temu
dal ču ja moč ubost GX2
Pa ljudi ako imate PCI-Ex16 utor mozete staviti kaj god hocete sad je pitanje jel to overkill grafe s obzirom koji proc imate itd...skuzili?
da ne otvaram novu temu
dal ču ja moč ubost GX2
lool a po čemu to molim te!
lool a po čemu to molim te!

dobro malo sam grubo regirao
pitam zašto se nebi mogo iskoristi
što treba mjenjat ,nadogradit help :)
Jači procesor.
Umjesto GX2 uzmeš 3870 X2 i e8400 = 3700kn (cijene GX2 se kreću oko 3600kn)
hmmm razmišljo sam o atijevki
jel ču moč taj proc furat
jer je stara matična ajmo reč :)
Ma i mislio sam da je stara, ali nisam imao vremena provjeriti.
Koliki ti je max maximuma koje možeš ušparat?
Ako možeš nadodaj 600kn za ploču
Znači E8400 3.0GHz (odličan proc s ogromnim OC mogućnostima) + ATI HD 3870 X2 (bestbuy među high-end grafama) + Gigabyte P35-DS3 (super ploča, stabilna, super za clock, jeftina) = 4200 kn = strojčina XD
lolčina
kaj če mi k tako skupu porc :p
e7200 dovoljan lako se kolkone na 4ghza uz novu DS3
dakle
E7200 -834,64 kn
P35-DS3- 520,09kn
ATI HD 3870 X2- 2351,40kn-
=3700 kn-a
swe razl dučkasi ;)
lolčina
kaj če mi k tako skupu porc :p
e7200 dovoljan lako se kolkone na 4ghza uz novu DS3
dakle
E7200 -834,64 kn
P35-DS3- 520,09kn
ATI HD 3870 X2- 2351,40kn-
=3700 kn-a
swe razl dučkasi ;)
Možeš, ja bih ti savjetovao da ako ceš kupiti grafu onda kupi pa vidi kako ti radi, ne treba odmah kupovati novu ploču i novi procesor, mislim da ce ti sa ovim bez beda raditi.
@ patrick
ma znam al u godinu kak imam ovu konfu izmrcavrio sam proc,mbo,rame do jaja
pa si radim usput jedan upgrade 4 future ;)
@ ya-sam-ya
1.haha alo lik :D, pa dns 90% ljudi klokaju jer mogu to napokon i radit bezbolno(ne pričam o real OCerima :P) ,prošla su vremena pentiuma ... etc ;P
2.ovo je cijena od
P35-DS3 ;)
3.polako ,nigdje mi se na žuri ;)
Di si našo tako jeftinu P35-DS3? Dosta ljudi danas ne clocka....Od mog društva ako 1 zna šta je OC XD
ADM :)
P35-DS3 je 580kn a ...DS3L je 520 kn u ADM-u
e7200 ide super ako je ovo istina http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=186851
i 3870x2 definitivno best buy za te novce
http://uploadcentar.com/img2/5229untitled-truecolor-02.jpg
Ne vidi jer je zamjenio sa DS3L...(i nije valjo link XD)
@ ya-sam-ya
a je da ups.
no dobro nije velka razlika ;)
60tak kna :)
@ bruno
da pa kaj see očekival heh ;)
prava zvjerka od proca kaj se OC potencijala tiče
pa sjeti se samo E4300 kad je došo ja sam ga jedno vrijeme držal na 3.7 Ghz-a ;)
Možemo ti pomoć? Oćeš kupit novi komp ili grafu? Koja je tvoja stara konfa? Koji shopovi? Cijena?
Ili se samo jadaš?
Moje pitanje je dali će mi komp ići dobro na ovaj procesor; amd athlon 3200+, ako satvim radeonku 3870hd ili GF9600 ili 9800, dali će sve ići normalno?