Overheating HD5850

poruka: 12
|
čitano: 1.296
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Overheating HD5850
Grafičku Ati HD5850 imam već 2-3 godine i do ovog ljeta nisam imao problema s pregrijavanjem. Kako su počele nesnosne vrućine PC bi mi se sam od sebe počeo gasiti (uvijek tijekom Diabla 3).
U Catalystu sam se igrao s brzinom ventilatora ali je od male pomoći jer se temperature bez problema dignu na iznad 75 celzijusa.

Kako smatram da je hladnjak koji se dobije uz grafičku iznimno loš i pravo skladište za prašinu koje se ne može tako lako očistiti (pokušavao sam), moje pitanje je postoji li na područiju Zagreba mjesto gdje bi se moglo kupiti jači hladnjak za HD5850 (Black Edition).

Hvala
"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3

0 0 hvala 0
17 godina
Overheating HD5850

http://www.links.hr/?naziv=hladnjak-arctic-cooling-accelero-l2-plus-za-vga&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.182

Taj ti je i povoljan i bio bi ti dobar.

No za početak možda najbolje a skineš postojeći hladnjak, dobro ga očistiš (puno lakše se čisti kad se rastavi) i zamijeniš termalnu pastu na kartici.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Overheating HD5850
Kad zamjenjim hladnjak hoću li i dalje moći kontrolirati brzinu rada hladnjaka preko Catalysta, i dobijem li pastu uz hladnjak?
"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3
13 godina
protjeran
momak kaže...
Kad zamjenjim hladnjak hoću li i dalje moći kontrolirati brzinu rada hladnjaka preko Catalysta, i dobijem li pastu uz hladnjak?

Moci ces, dobijes AC Ceramique sa coolerom, odlicna pasta.

clock2much
17 godina
neaktivan
Lijepa hvala
13 godina
neaktivan
Overheating HD5850

Si siguran da je Grafa jer ti cipovi drze do 110 C .Si provjerio druge temp?

Dečo mešalica je v morju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Overheating HD5850

150C neke cak drze nema teoretske da 5850 se gasi na 75C to je za nju nista ja sam 4850 na 120C zagrijo i nista..ja bi reko da ti se proc mozda pregrijava ' 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Overheating HD5850

To i ja kazem da provjeri ostalo a mozda je i do PSU.

Dečo mešalica je v morju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Overheating HD5850

mozda maticna... inace gigabyte sam poco izbjegavat zbog pregrijavanja chipseta 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

mozda maticna... inace gigabyte sam poco izbjegavat zbog pregrijavanja chipseta 

Hmm, imao X58A-UD7 i sada imam Z77X-UD5H i nema nikakvog pregrijavanja.

13 godina
neaktivan
Overheating HD5850

aha ... ja sam imo neku gigabyte am2 70-80 stupnjeva je sigurno najmanje bila ... i one ud3 am3+ sam cuo da se chipset pregrijava tj da je jako vruc 

EDIT: nemojmo off topic ja samo kazem sta mislim mozda se pregrijava ko zna  :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 0:05 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Overheating HD5850

Ruku na srce da je napajanje problem. Ne mora značiti da je defektno nego da nema dovoljno svježeg zraka i da se gasi pri višim temperaturama. Znalo se meni dogodit prije zato što sam loše smjestio kućište i topli zrak iz napajanja nije imao gdje otići, pa mi se nakon 2 sata igranja otprilike znao ugasiti dok ga nisam stavio na prozračnije mjesto.

Pripazi da iznad kućišta nemaš nešto što sprječava topli zrak da odlazi gore pa probaj opet. 75°C za grafičku se smatra normom, a da je problem u njoj kompjuter bi se restartirao, ne gasio.

Govorim ti iz svog iskustva i znam točno gdje sam pogriješio, no nikako ne mogu biti 100% siguran da je u tome stvar, no vrijedi probati svakako.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice