NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 907.647
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Pa zašto ljudi nebi kupili RTX 4090? Prosječna plaća u Hr 7000kn x12 mjeseci pa uskrsnica pa bozicnica pa malo bolovanje nakupi se na 90 keka godisnje, sta je 15 keka za graficku koju cete imati bar 2 do 3 godine. Nije valjda da svu placu skurite? Valjda imate kakav crni fond za graficku. 

Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx

Javni sektor 5-6k kn, trgovci oko 5k, zaštitari do 4k, uslužni sektor turizam minimalac ostalo na ruke,manjina (menađeri poduzetnici)do 200k kn. Prosjek večine 5k kn. U hrv će desetak ljudi kupit petolitarku.Na 1.7 milijardi pc gamera(gameri večina rang gtx1060) koliko ih je voljno dati do 2000$ samo za gpu ako se za te novce može sastavit dosta jaki pc.Nema rudarenja tako da statistika prodaje rtx3090 nije relevantna. Ajd baš čemo vidjeti hoče li se kampirati ispred dućana. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2022 10:33 (dery).
11 godina
dery kaže...

Javni sektor 5-6k kn, trgovci oko 5k, zaštitari do 4k, uslužni sektor turizam minimalac ostalo na ruke,manjina (menađeri poduzetnici)do 200k kn. Prosjek večine 5k kn. U hrv će desetak ljudi kupit petolitarku.Na 1.7 milijardi pc gamera koliko ih je voljno dati do 2000$ samo za gpu ako se za te novce može sastavit dosta jaki pc.Nema rudarenja tako da statistika prodaje rtx3090 nije relevantna. Ajd baš čemo vidjeti hoče li se kampirati ispred dućana. 

Dižu šatore sutra ispred dućana i čekaju srijedu ujutro da pokupe 4090 sa polica. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2022 10:29 (BeLLicus).
16 godina

To sam figurativno samo tako rekao ajd i ti si baš neki odmah bi se tukao.

7 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

prosjecna placa zagreb kod pravnih osoba 8700kn

stanarina 3000kn
rezije 1500kn
hrana 2500kn
gorivo 1000kn ili 600kn javni prijevozi to samo za poso/kuca

ovo su samo fiksni troskovi koje "moras" platit

di su ti jos odjeca, obuca, grickalice, kozmetika, kucne potrebstine i slicno

pa na to sve dodaj jedno, dvoje djece i mozes poduplat ili potriplat troskove

ima puno zabavnijih i ugodnijih stvari za potrosit 2000 EUR nego na tu graficku koju bi koristio za igranje

naravno da ima ljudi koje ce je kupovati, zasto ne, njihove pare, koga briga

gaming tema i IT forum, pa mozemo pricati koliko je to bacanje novaca ili ne, jer kao sto je gore netko napisao, slozis cijelo racunalo za cijenu te jedne grafe i igras se isto kao i onaj koju kupi samo grafu, realno

najbolje kupovat po potrebi, a ne po zeljama i mogucnostima.

na primjer, ako igram 99% vremena, WoW, Apex, Warzone, Dotu, Diablo 3, Overwatch i u buducnosti Diablo 4, Withcer 4 i slicne, onda, nemam potrebu kupovati 4090, kad na 4K bez problema igram sve ovo i sa 3060Ti

uz to DLSS  i FSR ce produziti vijek grafi jos 3 godine plus minimalno

i sa 1080 us FSR danas igras kaj hcoes na 4k, a ta grafa je izasla prije "100" godina

isto s druge strane, netko zeli igrati sve na max, RT on i 45x AA i 68x AF i ostale pizdarije, i njemu "treba" 4090 :)

Moj PC  
16 0 hvala 3
14 godina
BeLLicus kaže...

Pa zašto ljudi nebi kupili RTX 4090? Prosječna plaća u Hr 7000kn x12 mjeseci pa uskrsnica pa bozicnica pa malo bolovanje nakupi se na 90 keka godisnje, sta je 15 keka za graficku koju cete imati bar 2 do 3 godine. Nije valjda da svu placu skurite? Valjda imate kakav crni fond za graficku. 

Seriously?

17% godišnje plaće dati na grafičku?

Gdje da se tu nađe netko tko ima kredita/stanarine koji mu pojede 1/3 pa čak i 1/2 plaće?

Mislim da gledaš stvari previše subjektivno i teško se uživljavaš u tuđu situaciju.

Jer ovo što ti kažeš je nerealno.

Nadam se da si samo sarkastičan.

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
11 godina
sudy_freak kaže...
BeLLicus kaže...

Seriously?

Gdje da se tu nađe netko tko ima kredita/stanarine koji mu pojede 1/3 pa čak i 1/2 plaće?

Mislim da gledaš stvari previše subjektivno i teško se uživljavaš u tuđu situaciju.

Ma zajebavam se naravno haha. Znam i sam što je život, kredit za auto, pa režije, a hrana tek na koju ode najviše... A još tko nema svoj stan pa plaća stanarinu ili kredit za njega itd... U lijepoj našoj kupnja ove grafe će biti minimalna. 

12 godina
BeLLicus kaže...
sudy_freak kaže...
BeLLicus kaže...

Seriously?

Ma zajebavam se naravno haha. Znam i sam što je život, kredit za auto, pa režije, a hrana tek na koju ode najviše... A još tko nema svoj stan pa plaća stanarinu ili kredit za njega itd... U lijepoj našoj kupnja ove grafe će biti minimalna. 

Pa po komentarima ovdje na forumu velika vecina ce kupit bas rtx4090.

11 godina
3dfx kaže...

prosjecna placa zagreb kod pravnih osoba 8700kn

stanarina 3000kn
rezije 1500kn
hrana 2500kn
gorivo 1000kn ili 600kn javni prijevozi to samo za poso/kuca

ovo su samo fiksni troskovi koje "moras" platit

di su ti jos odjeca, obuca, grickalice, kozmetika, kucne potrebstine i slicno

pa na to sve dodaj jedno, dvoje djece i mozes poduplat ili potriplat troskove

ima puno zabavnijih i ugodnijih stvari za potrosit 2000 EUR nego na tu graficku koju bi koristio za igranje

gaming tema i IT forum, pa mozemo pricati koliko je to bacanje novaca ili ne, jer kao sto je gore netko napisao, slozis cijelo racunalo za cijenu te jedne grafe i igras se isto kao i onaj koju kupi samo grafu, realno

najbolje kupovat po potrebi, a ne po zeljama i mogucnostima.

na primjer, ako igram 99% vremena, WoW, Apex, Warzone, Dotu, Diablo 3, Overwatch i u buducnosti Diablo 4, Withcer 4 i slicne, onda, nemam potrebu kupovati 4090, kad na 4K bez problema igram sve ovo i sa 3060Ti

uz to DLSS  i FSR ce produziti vijek grafi jos 3 godine plus minimalno

i sa 1080 us FSR danas igras kaj hcoes na 4k, a ta grafa je izasla prije "100" godina

isto s druge strane, netko zeli igrati sve na max, RT on i 45x AA i 68x AF i ostale pizdarije, i njemu "treba" 4090 :)

Ma znam malo se sprdam, ja sam cijeli komp sastavio za cijenu te grafičke i to poprilično jak komp... 

11 godina
MEGATAMA kaže...
BeLLicus kaže...
sudy_freak kaže...
BeLLicus kaže...

Seriously?

Pa po komentarima ovdje na forumu velika vecina ce kupit bas rtx4090.

Tko to sve? 

14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

BeLLicus you got me like

Sad ipak ima smisla heheh

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Al ga spamate kervas sprčio.

To su teme koje možemo i moći ćemo slušat idućih 100000000godina.

Problemciz ove teme, preordera nema, zatim nema niti bencheva kao da se niš ne događa.🤣🤣

Bero
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Megatama bi prvi da mu stane u box. Ajde Megatama kupi pa je stavi u staklenu vitrinu da je gledaš a ne da je ne vidiš u kompu nema smisla.

11 godina
dery kaže...

Megatama bi prvi da mu stane u box. Ajde Megatama kupi pa je stavi u staklenu vitrinu da je gledaš a ne da je ne vidiš u kompu nema smisla.

Nema on para za to, skupa kirija u Minkenu

10 godina
3dfx kaže...

Inače se slažem sa tvojim postom u globalu, ali bi ovo samo istaknuo kao određenu "neistinu", odnosno barem nešto što je vrlo subjektivno.

ljudi drobe novce na kojekakve luksuze i užitke, a mnogi od njih su trenutni. Poznam ljude koji su neoženjeni i svaki mjesec uredno pola svoje plaće ostavljaju u kafićima i po izlascima. Za pića i hranu po restoranima ostave tonu love a to sve ispišaš i posereš za par sati.

Grafička kartica ili PC te čekaju doma svaki dan. I ja kad odvrtim film tamo na 2016. kad sam prvi put kupio PC za svoj novac koji sam sam zaradio i dan danas znam da mi ni kune nije žao. Svaki dan dođem kući s posla i sjednem za PC, u svoj mir, odmah mi je osmijeh na licu, kao da sam popio tabletu za smirenje. A ja nisam neki antisocijalan, volio sam i izaći i družiti se s prijateljima, ali kako godine idu to mi je sve zamornije, ali PC mi je konstanta. Dobro, sad sam i oženjen i imam djecu pa nemam naravno više ni blizu mira kao prije, ali uvijek mi PC predstavlja određeno utočište, bijeg od stvarnosti, barem sat vremena dnevno.

Uglavnom, želim reći da razumijem da ljudi potroše i malo više love na grafu. Netko će takve novce dati za skije, netko za neke bijesne felge na autu, ali PC je jedna od rijetkih stvari koje su ti nadohvat ruke i koristiš ga puno redovitije od većine ostaloga. Ali također su sad cijene baš sumanute i to ne opravdavam nikako

12 godina
dery kaže...

zato se danas kupuju kućišta što izgledaju ko vitrine

ili oni stakleni izlozi za cipele 

12 godina
dery kaže...

Ovo je nazalost vjerovatno blizu istine....

14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Kakve su cijene novih komponenta dobro da preksutra izlazi PC building simulator 2 na Epic Games store pa cemo barem nekako sastavljat nove konfe.

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Modeli i cijene RTX 4090 kod nas:

Gigabyte Gaming OC - 17799,00kn

MSI Suprim X  - 18799,00kn

Palit Gamerock OC - 16299,00kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2022 20:19 (softwaremaniac).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina

Vrh, pa to ce se prodavati kao vruce kifle!!! Kao AM5 maticne!!! Nadam se da su dovezli kamione grafi da ima za sve. 

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Šta hočete vi pa duplo su jače od rtx3090 koje su koštale do 30000kn. Ovo vam dojde ko poklon.

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
itomic009 kaže...

Vrh, pa to ce se prodavati kao vruce kifle!!! Kao AM5 maticne!!! Nadam se da su dovezli kamione grafi da ima za sve. 

Jedini realan strah je....da nece bit dosta isporuceno u Hr za sve ovdje na forumu koji ce kupit 🥲🥲🥲

14 godina
Dajte me posjetite... koliko ono bubrega mogu prodati, a da nemam nuspojava? 6-7, tako nešto?
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Inno3d verzija x3  18200kn  to je ono što se dalo vidit dok nisu maknuli.

Giga i asus idu i do 20000 sigurno

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Asus ROG Strix OC je 19000.

Dvoumim se između Gige i Asusa, jer bih Asus morao naručiti iz DE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
softwaremaniac kaže...

Asus ROG Strix OC je 19000.

Dvoumim se između Gige i Asusa, jer bih Asus morao naručiti iz DE.

Jel imas minimalno 6K 177hz monitor?

15 godina
protjeran
softwaremaniac kaže...

Pa tu Gamerock-icu prakticki poklanjaju? 

12 godina
ansha kaže...
softwaremaniac kaže...

Cim ekipa sve pokupuje day one, idu cijene gore za 75%

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2022 22:03 (MEGATAMA).
15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
ansha kaže...
softwaremaniac kaže...

Tako i treba...

12 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
ansha kaže...
softwaremaniac kaže...

Tako i treba...

Iskreno se nadam da si unaprijed platio svoj primjerak po ovim nizim cijenama.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice