Nvidia GTX480

poruka: 14
|
čitano: 2.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Nvidia GTX480

Pozdrav svima.

Kupio sam gore navedenu graficku karticu i imam problem.Do instalacije drivera sve je  radilo uredno.Nakon instalacije drivera posle par minuta rada ekran pocrni,zatim se pojave bijele tackice,zatim pponovo pocrni i onda se upali.Probao sam nekoliko verzija drivera ali ista situacija.Da li neko ima iskustva sa ovom karticom ili je jos uvijek koristi ,pa da mi pomogne da rijesim ovaj problem.Znaci sve je ispravno i na monitoru i na grafickoj i DVI kabal.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Nvidia GTX480
Mega17 kaže...

Pozdrav svima.

Kupio sam gore navedenu graficku karticu i imam problem.Do instalacije drivera sve je  radilo uredno.Nakon instalacije drivera posle par minuta rada ekran pocrni,zatim se pojave bijele tackice,zatim pponovo pocrni i onda se upali.Probao sam nekoliko verzija drivera ali ista situacija.Da li neko ima iskustva sa ovom karticom ili je jos uvijek koristi ,pa da mi pomogne da rijesim ovaj problem.Znaci sve je ispravno i na monitoru i na grafickoj i DVI kabal.

dobijes urednu sliku desktopa nakon toga?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
7 godina
neaktivan

Da da,sve bude ok samo sto se to cesto dogadja,ne znam je li problem u driverima ili u grafickoj?

7 godina
neaktivan
Nvidia GTX480

Evo sad mi je slika plava skroz a samo sto sam upalio racunar,bio je ugasen sigurno 3-4h,ne znam sta se desava,ugasio sam ga i necu dirati nista dok vi ne izneesete svoja misljenja sta i kako.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia GTX480

Pa ako si provjerio monitor i kabal, grafa ti je pred crkavanjem.lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Ali radilo je sve dok nisam drajvere instalirao.Slika bude ok sve dok se ucitava sistem i kad treba da se pojavi desktop samo se izgubi slika,pokusacu da podignem sistem ponovo.

14 godina
Mega17 kaže...

Ali radilo je sve dok nisam drajvere instalirao.Slika bude ok sve dok se ucitava sistem i kad treba da se pojavi desktop samo se izgubi slika,pokusacu da podignem sistem ponovo.

Hajd obriši drivere i idi da ti windows sam nađe drivere,tako sam i ja na par kartica imao identičan problem neće pa neće radit kak treba,kad nešto nije štimalo oko drivera(novi winsi bili u pitanju) ja obrisao sve što sam downloadao i dao windowsu da sam izabere što je najbolje.

Nakon par mj iz zaje*ancije probao staviti kompletan ge force experience i gle čuda radilo.

Ako može subscribe na YT(ETS2 najviše):https://www.youtube.com/user/evilmage007STEAMnic/videos?view_as=subscriber i imgur s ss-ovima(ets2 najviše):https://balkantufeurotrucksimulator.imgur.com
13 godina
protjeran
U tome i je fora, prvi znaci da je grafa krepala kad se idu instalirati driveri na cisto a ona baca artefakte, dugine boje itd...ostalo ti je jedino da je probas kod nekog drugog.lp
15 godina
protjeran

To je upbocajeno za grafu koja crkava da nemas problema dok ne instaliras drivere, jednostavan razlog je to sta se gpu ne koristi dok driveri nisu instalirani.  

7 godina
protjeran

Financiranje projekata koji su blizu vašeg srca. Za dodatne informacije, molimo kontaktirajte mene. E-mail: finanzetsrandoja@gmail.com

14 godina
Matti66 kaže...

Financiranje projekata koji su blizu vašeg srca. Za dodatne informacije, molimo kontaktirajte mene. E-mail: finanzetsrandoja@gmail.com

Bu ti financiral kartončeke kad te vide modovi :D

Ako može subscribe na YT(ETS2 najviše):https://www.youtube.com/user/evilmage007STEAMnic/videos?view_as=subscriber i imgur s ss-ovima(ets2 najviše):https://balkantufeurotrucksimulator.imgur.com
13 godina
neaktivan
Matti66 kaže...

A kad si već navalio...

Acer Predator XB271HUbmiprz LED IPS LED panel,Rezolucija 2560x1440 G-Sync, 165Hz 
Intel CPU Desktop Core i7-8700K (3.7GHz, 12MB,LGA1151) box 
ASRock Z370 TAICHI, 1151 
Gigabyte GF GTX1080Ti Aorus,11GB GDDR5X 
Corsair 2x8GB DDR4 3200 C16 
SAMSUNG PM961 512GB NVMe SSD, M.2 PCIE 80mm, Read/Write: 2,800/1,600 MB/s, IOPS: 260K/260K 
Seagate HDD, 3TB, 7200rpm, SATA III 
GIGABYTE G750H Power Supply 750W, Modular, 80+ Gold 

Hvala ti!!

7 godina
neaktivan
Nvidia GTX480

Pozdrav,nisam spomenuo da sam ovu grafiku zamijenio bez brisanja drajvera od prethodne grafike,nego sam samo ubacio novu grafiku i instalirao drajvere.Da li to moze biti uzrok da ne radi kako treba ili je ipak crkla?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Nvidia GTX480

I da od silne muke zaboravio sam reci da mi je napajanje crklo kad sam prvi put ubacio grafiku.Imao sam Black Power od 600W,da li je moguce da je ono za sobom povuklo grafiku?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice