NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.144
|
čitano: 549.741
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
e9droid kaže...

Ne znam kako se nekom opće da zafrkavat i gubit vrijeme sa tim clockanjem, undervoltanjem i sl. Za šta? 5fps? Ako si kupio karticu koju treba undervoltat da se ne grije, kupio si lošu.

Koji glupi komentar. I sa najboljim modelom opet ces dobiti s undervoltom jos tise i hladnije uz bolje performanse. A s druge strane, mozes potencijalno ustediti parsto eur u odnosu na najbolji model i imati uz undervolt iste rezultate kao najbolji model na stocku. Pa eto, svakom svoje, netko ce dati 30%-50% vise na cijenu samo da dobije "tih i hladan" model, a netko ce istu stvar postici uz malo igranja na jeftinijem modelu. Sto se mene tice, "kako se nekom da uopce platit za ista iznad MSRP modela", kad ima i MSRP modela odlicnih koji s undervoltom presisaju i daleko skuplje.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Molimo vas nemojte dalje ovakve budalaštine nemoj oc nemoj uv. Tako nešto pričati na ovakvom forumu automatski ban treba.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
4 2 hvala 1
12 godina
e9droid kaže...

Ne znam kako se nekom opće da zafrkavat i gubit vrijeme sa tim clockanjem, undervoltanjem i sl. Za šta? 5fps? Ako si kupio karticu koju treba undervoltat da se ne grije, kupio si lošu.

kad nevidija izbaci grafu poput moje 3080 12gb, koja je više 3080ti i može povuć preko 400w u loadu, onda nema loše i dobre grafe, nego malo manje loše i malo više loše po pitanju potrošnje i zagrijavanja

ali ako hoćeš te perfomanse, izbor je poprilično sužen

sad, možeš potrošit 20-30% više love na bolji model i kupit recimo asus strix, možeš se bacit u investiciju boljeg kućišta i dodatnih ventilatora ili možeš potrošit pet minuta svog vremena i prosječnu grafu svest na razumnu mjeru po potrošnji i zagrijavanju 

ak je tebi lakše dat parsto eura više nego potrošit pet minuta na undervolt ne znači da je svima tako

osobno kupujem i bolji model, imam dosta dobro kućište i još je gledam undervoltat, ne toliko zbog temperature, koliko zbog buke

malo truda i na svojoj 3080 sam dobio 6 stupnjeva niže temperature i 300rm manje - ja zadovoljan, jer na 1200rpm je ne čujem, a na 1500 da i pomalo me živcira

kome je kućište ispod stola ili nabije slušalice dok gejma, naravno da ga nije briga za 300rpm

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa dobro ajde ima smisla kad se tako kaže. Ja sam osobno kupion najeftiniji model koji je bio dostupan, uštekao i ne prelazi 70 stupnjeva u full loadu, praktički se ne čuje, nisam taknuo krivulje, ne vidim razlog da nešto diram.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ja osobno sam dosao u stadij da mi nije bitno jel 58 ili 65C…fps 100 ili 111 isto nebitno…
Kupim si karticu za koju smatram da je najbolja i uzivam..doduse prije se clockalo i maxala kartica a sad..valjda to s godinama dojde!
AUDIOFIL
Moj PC  
13 0 hvala 0
5 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

https://www.youtube.com/watch?v=GB3gs12vEKk 

7g kasnije, imamo iste rezultate 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2025 20:49 (Arctic Skies).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Arctic Skies kaže...

https://www.youtube.com/watch?v=GB3gs12vEKk 

7g kasnije, imamo iste rezultate 

Realnije nije niti 6 godina zapravo, 2080ti je onda bila high-end danas je taj rang teski low end

15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

Nisam naisao na neku prelošu recenziju za taj model, tako da mislim da si s tim ok, uzmi je predpostavljam da je to najeftinija jer je i kod nas ali je 900+€

15 godina

Hvala na odgovoru. Pokusao sam naci razliku izmedju gs i s modela i osim 30MHz razlike u taktu ne na lazim nista drugo. I da trenutno je najjeftinija. 

4 godine
mali od foruma kaže...

Hvala na odgovoru. Pokusao sam naci razliku izmedju gs i s modela i osim 30MHz razlike u taktu ne na lazim nista drugo. I da trenutno je najjeftinija. 

Razlika je uglavnom u masivnijem hladnjaku, S model bude nesto toplija i bucnija ali nemas brige jer za ovu klasu kod nvidije nikad nisu ni bili potrebni 3-4 slot hladnjaci!

11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Stock VS undervolt+oc,fan speed fix.Nema fps-a jer ga alat za izrezivanje capa na iste brojke pa usporedba nema smisla.Igra CP 2077

stock stock
uv+oc uv+oc
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
ZGamer kaže...

Stock VS undervolt+oc,fan speed fix.Nema fps-a jer ga alat za izrezivanje capa na iste brojke pa usporedba nema smisla.Igra CP 2077

Groundbreaking, nema šta, to je koliko 3-4fps - slikaš mobitelom npr., prosto i funkcionira? 7w, 3 stupnja. Jesi to istestirao sa stres testovima da je stabilno? Ja recimo imam metodu da limitiram fps u sp igrama na 120 i uključim dlss quality, kartica radi na 70-80% većinom, vuče cca 200-250w na max settings 5120x1440. A npr kada igram BF ili warzone ide 144fps i no dlss, pa zna povući 350-400w. Fps koji ne vidiš ili ne koristi samo troši resurse uzaludno. Prva slika je Warzone, druga AC Mirage.. Nebih riskirao stabilnost kartice da ušparam par wata, pa da mi crasha kad ostavim pc po noći da upscala 1440p na 4k u Topazu 5-6 sati u komadu ili kad renderam nešto i gejmam u isto vrijeme, nije mi vrijedno zajebancije.

Edit: zanemari visoki vram usage, u pozadini je upaljen Vegas..

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2025 21:50 (e9droid).
11 godina

a nisam vidio pola poruke,stvarno si testirao... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2025 21:54 (ZGamer).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Navodne specke Rtx 5080 super, izlazak kraj godine ili početak sljedeće

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2025 23:54 (Frenkyca).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

znaci biti ce 10% jaca i trosit ce 10% vise...

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Gemmy kaže...

AK su ove specifikacije tocne, nije uopce jaca :P samo vise VRAM sto nije relevantno u 99.9% use casea... zapravo vise dobra kartica za AI nego za gaming...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
5 mjeseci
Frenkyca kaže...

Navodne specke Rtx 5080 super, izlazak kraj godine ili početak sljedeće

Smećarska posla as usual

4 godine
Gemmy kaže...

Sumnjam da ce biti i 2% ako je suditi po recimo 4070 ti vs Super, tamo je 8% razlike no Super model je u svemu bolji od obicne! Ovdje je samo vise rama barem za sada(realno jos nista neznamo), nije da je 16gb malo pa da predstavlja neki bn u nekim scenarijima pa ce sad 24gb spasiti svijet!

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

vukla me ta poboljsana 5080s, ali kada vidim 400+w mi bas nije primamljiva

pa sta ce sada biti standard za svaku malo jacu grafu za se radi veliki undervolt da ne budu pecnice?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2025 9:16 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Gemmy kaže...

vukla me ta poboljsana 5080s, ali kada vidim 400+w mi bas nije primamljiva

pa sta ce sada biti standard za svaku malo jacu grafu za se radi veliki undervolt da ne budu pecnice?

A od kud ti to da su pecnice? AKo gpu ima adekvatan hladnjak prakticki nebitno!

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2025 9:40 (Boris grozni).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

je.... toplina nestane kad je cigla od hladnjaka i tri ventilatora odnese od gpu......

onda ti još treba samo pet ventilatora na kućištu da je izbaci iz kućišta.....

i još samo klima da ti tu toplinu prebaci iz sobe vani..........

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2025 10:04 (ushirlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

manje bitno da li je 60 ili 70, 400 w topline ide u prostor ovak ili onak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

to sam i mislio

recimo s ovom 9070xt na 360w osjetim da mi lagano grije noge, a kada je ogranicim na 220w ne osjetim tu toplinu. temp je ista

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gemmy kaže...

to sam i mislio

recimo s ovom 9070xt na 360w osjetim da mi lagano grije noge, a kada je ogranicim na 220w ne osjetim tu toplinu. temp je ista

sve je to od osobe do osobe i od situacije do situacije, ako ti je glavni problem što ti grafa grije noge, onda 400w nije za tebe

meni osobno je nakon gtx 1070 nepojmljivo bilo uzimati išta preko 200w

pa opet, kad je trebao upgrejd, 300+ wata je bila jedina smislena opcija i gadio sam se sam sebi što sam išao na krmaču od 300+ wata

no, uzeo sam 3080 12gb koja može povuć i 400w, gledao da je model s dobrim hladnjakom, prešao s prastarog mini kućišta na novi define 7 i razlika je u praksi minorna, usprkos ogromnoj razlici u potrošnji

ali meni je kućište na stolu i toplina odlazi gore, tih 300+ wata u gejmanju ne osjetim i to u dalmaciji, jer ako je vruće onda ionako palim klimu i tih 300w ne čini nikakvu razliku

nove 5080 imaju još efikasnije hladnjake i iole dobra grafa ne prelazi 70 stupnjeva uz relativno nizak rpm ventilatora, što je najmanje 10-20% bolji rezultat od ove moje 3080 i u temperaturi i u buci

dakle i sa eventualnih 100+ wata više, razlika 5080 u odnosu na moju 3080 će biti samo u korist 5080 - jer ima bolji hladnjak i jer realnih 50w više u mojem setupu ne znači gotovo ništa za grijanje 'okolnog prostora'

nije baš da imamo izbora - ako hoćeš grafu gornjeg segmenta 300-400w je nezbježno, ali se da hendlat

EDIT: da ne govorim da u gejmanju i uz malo truda za undervolt nećeš doći niti blizu tih 400w

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2025 10:27 (picajzla0707).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Vjerujte mi da je 5070 Ti i više nego dovoljna za gaming.

DLSS će se paliti uvijek, ako mislite da ćete izvuči par više frameova sa 5080 običnom ili super, da hoćete, ali nakraju će te opet upaliti DLSS.

Znam jer jer koristim već mjesec ipo dana, a jedina igra u kojoj nisam upalio DLSS je CS2.

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina

Zakaj je opće upitno jel se pali ili ne,za sp obavezno u kombinaciji sa fg/mfg,ovisno koji se rr ganja.Multi sam stavio na hlađenje neko vrijeme,sad budem ušparal na periferiji i živcima,a nakupilo se podosta zaostataka sp-a kroz godine

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2025 18:17 (ZGamer).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Iako sam se borio protiv samog sebe, na kraju pokleknuo i narucio RTX 5070Ti.

Ona ide u komp sa 9800x3D, RTX 4070Ti Super ide u 12700K konfu, a 7800XT ide u 3PM.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
7 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

uzeh 5070 Palit Gaming Pro za 520 eura.. meni nekakav best buy , bilo je razmisljanja da li da dam 800 eurca za 5070 ti ali nema potrebe.

U biti napravio sam downgrade sa 4080 super i ostalo mi jos 700  eura u djepu

Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2025 22:18 (Horned Reaer).
Moj PC  
8 0 hvala 0
4 godine
Horned Reaer kaže...

uzeh 5070 Palit Gaming Pro za 520 eura.. meni nekakav best buy , bilo je razmisljanja da li da dam 800 eurca za 5070 ti ali nema potrebe.

U biti napravio sam downgrade sa 4080 super i ostalo mi jos 700  eura u djepu

Bitno da si ti zadovoljan nas ko šiša

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice