Što se tiče reklamacija i povrata ni jedna HR trgovina se ne može mjeriti sa Amazon (Amazonom).
Dođem u Protis, kupujem monitor preko weba - velim dobro, imam pravo na povrat ako bude mrtvih piksela !? Dva tjedna zakonski jel...
Lik : Pa baš i ne. Donesite pa budemo na servis poslali.
Ja: Kako ? Takav je zakon. Imam pravo vratiti bez da navedem razlog.
Lik : ...*cvrčci* donesite svakako pa budu dečki iz servisa nešto smislili.
Ja : Dobro zakon je takav po EU propisima. Mi smo u EU.
Lik : Oćete da ga onda tu upalimo da provjerimo.
Ja : *Cvrčci*
Za Amazon - oću vratit, nema problema evo ti tiket i pare za tjedan dana.
Za Third party sellere ovo dakako ne vrijedi i govna su ko HR trgovine.
Caseking, iako su malo skuplji u startu - dostava im je ono 6 eura mislim. Kod njih je dobro uzimati cable mod đinđe. Ostvarivanje gare i reklamacije su im na dobroj reputaciji.
Amazon je tata svih trgovina, najbolji customer service ikad, sve što mogu kupim tamo
Bome danas je amazon meni pokazao da je tata mata, kao i prije par godina kad sam reklamirao G29...
Uglavnom, XFX 9070XT i NR Info, vracao grafu jer mi je prejaka a imam preslabu platformu (i neda mi se ulagat dodatnih 600-700€), prije nego sam im poslao grafu NR Info je rekao da necu dobit full refund (iako je tek proslo onak 7 dana od kad sam je dobio) jer sam skinuo protective film na ventilatorima i samoj grafi (ne kuzim, pa pise "remove before use") i pitali su me razlog zasto vracam. Pitao amazon live chat i rekli su da NE moram imat nikakav razlog i da moram dobit full refund iako sam skinuo tu foliju, i rekli su da ako ne ponude 100% povrata da pokrenem a to z claim... I tako, proslo cca 6 dana i dosla grafa kod NR Info, testiraju ju i kazu da sve radi i da je prosla testove ali da zbog te folije koju sam skinuo ne mogu dobit puni povrat i nude mi 80% ili da mi vrate karticu nazad. 80% od 829€ je ~660€. Nisam im uopce nista odgovorio nego direkt otisao na amazon live chat i u roku od par minuta pokrenuo a to z claim i dao slikovni dokaz da sam MORAO skinut tu foliju prije testiranja grafe, i preko GrokAI "izvukao" detalje gdje sam zakonski osiguran. 6 dana je proslo i danas sam dobio potvrdu da ce mi vratit svih 829€ (+10€ dostave sto sam platio) i bit ce kao vidljivo na kartici kroz 5-7 dana. Ima jos jedan lik isto sto je dobio onu fake reklamiranu non oc xfx 9070xt i nrinfo uplatio 100 funti manje nego sto treba iako su rekli da ima pravo na full refund, odma je pokrenuo a to z claim i amazon mu je nadodao tih 100 funti bez ikakvih problema.