NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.881
|
čitano: 290.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx

I garancija samo 2 god dana??Wtf 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2025 15:51 (crosshair).
15 godina
Pa koji ce ti k duze kad ces kupovat 6090 za 2g..
Mada mislim da bi trebali krenit sad od 1 opet.. Tipa P1090 kao pathtracing..
R33mba#2892
6 mjeseci
NVIDIA Blackwell 50xx

Pošto se 50xx kupuje primarno za gaming, zašto se toliko uzbuđujete zbog "premium" segmenta 5090 ?

Koja moderna igra ili igre danas opravdavaju očekivano suludu cijenu ? 2+k gpu za igranje politički korektnih igri sa nikakvom pričom i osrednjim gameplayom ?
Čitam i ne vjerujem koliko se ljudi uzrujavaju bench-om/cijenom, a surova realnost je da gotovo da nemaš niti šta kvalitetno upogodnit takvom grafičkom.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska

3 0 hvala 1
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

nije me briga za xx90 seriju, ali 5070ti i 5080 su previse dignute cijene

bas me zanima koliko ce biti onda 5060 koja je jeftina grafa za masu, koja bi inace trebala biti oko 300-400e

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 mjeseci
NVIDIA Blackwell 50xx

Bogu hvala pa postoji opcija zvana AMD, cijene su očekivano napuhane. Barem dok prodaja floop serije ne splasne.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska

0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gemmy kaže...

nije me briga za xx90 seriju, ali 5070ti i 5080 su previse dignute cijene

bas me zanima koliko ce biti onda 5060 koja je jeftina grafa za masu, koja bi inace trebala biti oko 300-400e

600e za ti model, 450 do 500e rtx 5060 

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Citam po internetu da 5070 bas pravo razvaljuje!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Znaci oni testovi sa techpowerupa su bili tocni, ajme majko mila 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

TL;DR - ista kartica ko 4070 Super. unutar margin of error. najzanimljiviji dio videa su hintovi na 9070; ako dobro kuzim sta pokusavaju reci (jer ne smiju direktno prije sutra), 9070 ce biti ~= 7900 XT, koja je po ovim testovima u rasteru jedno 15-25% bolja od 5070 po istom MSRP; a 9070 XT bi trebala biti jos isplativija.

E da, i ovo smece od 5070 radi 12 GB VRAM na 4k gubi i od kartica starih 5 godina.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 15:54 (Minneyar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ista usporedba ovdje

0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

A kad nemate "frameove" već nagađanje kako bi mogli izgledati.

U jednom trenutku prestaje imati smisla, možda da prestanu nuditi muda pod bubrege.

Cijene su previsoke, krcaju kartice sa svim i svačim što diže cijenu, a možda više nema benefita.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Meni cool kako su na HWU reviewu "pobjegli" podaci o potrosnji 9070 i 9070XT koje isto tako trenutno testiraju i koji sutra trebaju biti objavljeni 

Nije Stevo bas bio pazljiv kada je editirao video

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 16:40 (Mauro).
Moj PC  
5 0 hvala 4
11 godina
Mauro kaže...

Meni cool kako su na HWU reviewu "pobjegli" podaci o potrosnji 9070 i 9070XT koje isto tako trenutno testiraju i koji sutra trebaju biti objavljeni 

Nije Stevo bas bio pazljiv kada je editirao video

ovo mi je pobjeglo, what the fuck je sa potrosnjom 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Znači mi koji smo uzeli rtx4070S smo dobro uložili neče padat vrijednost jer imamo staru novu grafu

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Pune se lageri po njemackoj, mislim da ce im dugo dugo stajati na policama po tim cijenama.
Jer skalpeli su kupili prvu rundu a sad nema tko kupovati vise.
Uglavnom neka scalpeli popuse to mi je najvise drago
Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 19:21 (Horned Reaer).
Moj PC  
9 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

1 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Nitko normalan nije ni pomislio da će 5070 biti brža ili ista kao 4090 i to po 550 $ 

Lažni okviri, frejmovi, sva čuda ovoga svijeta. Boooog neka ih kazni nevjernici 

PzKpfw -Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, ni 91.
Moj PC  
3 0 hvala 1
2 mjeseca
Zaporožac kaže...

Nitko normalan nije ni pomislio da će 5070 biti brža ili ista kao 4090 i to po 550 $ 

Nitko?

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Napisao sam;" Nitko normalan" , a tu se misli na obične ljude, a ne na prevarante koji se lažno oglašavaju. :p

PzKpfw -Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, ni 91.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam baš zadovoljan što sam uzeo 7800XT, taman za sve što mi treba.. mogu mirne savjesti preskočiti ovu fejk gen 

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 mjeseci

Osobno se ne uzrujavam, iako imam RTX4090 ali to mi je nekako bilo opravdano kupiti jer sam radio skok sa 2070 na 4090 i nemam namjere upgrade napraviti barem sljedeće dvije generacije GPU-a.

Ono zašto se malčice ljutim na cijene je zato što znači da će ubuduce svaka grafička biti sve skuplja i skuplja. Jednog dana npr. 7080 će koštati 3k eura.

13 godina
Tommen kaže...

Osobno se ne uzrujavam, iako imam RTX4090 ali to mi je nekako bilo opravdano kupiti jer sam radio skok sa 2070 na 4090 i nemam namjere upgrade napraviti barem sljedeće dvije generacije GPU-a.

Ono zašto se malčice ljutim na cijene je zato što znači da će ubuduce svaka grafička biti sve skuplja i skuplja. Jednog dana npr. 7080 će koštati 3k eura.

Pa di ces se uzrujavat, RTX 4090 na kraju najbolja kupnja jos od RTX 3080. Ako iduce generacije budu jednako smece ko ova, tek ce RTX 7080 dostici 4090 performanse 

16 godina
mrsmith kaže...

Ja sam baš zadovoljan što sam uzeo 7800XT, taman za sve što mi treba.. mogu mirne savjesti preskočiti ovu fejk gen 

Ja također pikiram istu jer bi uzeo neku grafu za 500-600 eura, te sam odlučio čekati da izađu nove, a kada vidim cijene ovoga što je vani već, nekako mislim da ništa ne bude u tom cjenovnom rangu vrijedno spomena, pa mi se čini kao neki best buy baš ta rx 7800 xt.

Pričekam još da Nvidia izbaci rtx 5060 ti 16 gb model, iako sumnjam da bude isplativija od spomenute Radeonke, ali strpim se čisto da se ne zeznem pa mi bude žao kasnije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 12:34 (lobotomac90).
15 godina
lobotomac90 kaže...
mrsmith kaže...

Ja također pikiram istu jer bi uzeo neku grafu za 500-600 eura, te sam odlučio čekati da izađu nove, a kada vidim cijene ovoga što je vani već, nekako mislim da ništa ne bude u tom cjenovnom rangu vrijedno spomena, pa mi se čini kao neki best buy baš ta rx 7800 xt.

Pričekam još da Nvidia izbaci rtx 5060 ti 16 gb model, iako sumnjam da bude isplativija od spomenute Radeonke, ali strpim se čisto da se ne zeznem pa mi bude žao kasnije.

Ako nisi do sada, pričekaj još malo :) Ali kako god, 7800XT Hellhound je baš gušt od grafe.

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
mrsmith kaže...
lobotomac90 kaže...
mrsmith kaže...

Ako nisi do sada, pričekaj još malo :) Ali kako god, 7800XT Hellhound je baš gušt od grafe.

Također upada u izbor i rx 9070, ali ne vjerujem da ista kod nas bude ispod 750-800 eura...vidio sam baš da su na redditu objavili kako je u Njemačkoj nekih 730 eura non XT verzija, ali sutra bude službeno.

11 godina
lobotomac90 kaže...
mrsmith kaže...
lobotomac90 kaže...
mrsmith kaže...

Također upada u izbor i rx 9070, ali ne vjerujem da ista kod nas bude ispod 750-800 eura...vidio sam baš da su na redditu objavili kako je u Njemačkoj nekih 730 eura non XT verzija, ali sutra bude službeno.

Kod nas nemoj nit gledat jer oni standard nabiju cijene... inace neke info su da bi pulse 9070 XT bila 689€ u DE, dok jaci model (tipa nitro) oko 880€.

Edit: javljaju da su i neke spanjolske trgovine potvrdile slicne cijene, 21% VAT i 699€ za Pulse 9070 XT

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 13:25 (hahhaajaads).
4 godine
Pozdrav. Evo samo da se javim. Ne znam ima li još netko na forumu da je nabavio 5090 pa čisto da na temi bude i slika jedne.

RTX 4090 ide u prodaju pa ako je netko zainteresiran.

8 0 hvala 0
13 godina
hahhaajaads kaže...
lobotomac90 kaže...
mrsmith kaže...
lobotomac90 kaže...
mrsmith kaže...

Kod nas nemoj nit gledat jer oni standard nabiju cijene... inace neke info su da bi pulse 9070 XT bila 689€ u DE, dok jaci model (tipa nitro) oko 880€.

689 mi zvuci prejeftino, to je doslovno samo MSRP+DE PDV, bez ikakve marze. Al sve do 800 bi bilo ok s obzirom na Nshitdiu

16 godina
hahhaajaads kaže...
lobotomac90 kaže...
mrsmith kaže...
lobotomac90 kaže...
mrsmith kaže...

Edit: javljaju da su i neke spanjolske trgovine potvrdile slicne cijene, 21% VAT i 699€ za Pulse 9070 XT

Znam da je vani jeftinije, ali planiram provući na rate pa nemam nekog izbora osim kod nas gledati.

Kod nas ne očekujem ni da non XT verzija bude ispod 800 eura, a XT 900+, ali vidjet ćemo sutra.

Nego ima li nekih naznaka o cijeni rtx 5070? Navodno bi danas trebala u prodaju, ali još uvijek nigdje ništa ne nađem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 13:36 (lobotomac90).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice