NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.941
|
čitano: 299.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Morati će Nvidia početi razvijati i proizvoditi procesore :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Boris grozni kaže...

Rastapanje procesora, zanima me samo misljenje AMD i Intela sto misle poduzeti u vezi toga?!

Nema tu nikakvog problema koliko vidim jer ako imaš rtx 5090/4090 onda imaš i min1440p ili 4k rezu i to je to, sve preko 95% zauzeća gpu je ok. Kod večine igara je gpu zauzeće kako i treba biti, imaš par naslova koji nemaju i temeljem toga sigurno ne možeš reći da se procesori rastapaju. Ali ljudi ne bi bili ako ne bi njurgali na sve, ama baš sve. Jebote još nije niti grafa u prodaji, a već se njurga kak ovo, kak ono, pa nevalja gpu, pa nevalja cpu, pa nevalja amd, pa nevalja nvidia jer nema dovoljno vrama. 

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 10:29 (Taraba).
4 godine
ZGamer kaže...

Koji proc nije u bottlnecku sa 5090?1440p,4k...

Nema takvog, cak i na 4k 9800x3d se pocinje gusiti

, i vecina testova je s nabijenim postavkama na max sto znaci i ako smanjis bilo sta od postavki da ce gpu propasti u crnu rupu

Ovo su sve sp igre sto znaci bilo koja mp ce krepavati s 5090, kao sto se vidi u csii, tako ce biti i u codwz i svima ostalima

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 10:35 (Boris grozni).
3 godine
Taraba kaže...
Boris grozni kaže...

Rastapanje procesora, zanima me samo misljenje AMD i Intela sto misle poduzeti u vezi toga?!

Nema tu nikakvog problema koliko vidim jer ako imaš rtx 5090/4090 onda imaš i min1440p ili 4k rezu i to je to, sve preko 95% zauzeća gpu je ok. Kod večine igara je gpu zauzeće kako i treba biti, imaš par naslova koji nemaju i temeljem toga sigurno ne možeš reći da se procesori rastapaju. Ali ljudi ne bi bili ako ne bi njurgali na sve, ama baš sve. Jebote još nije niti grafa u prodaji, a već se njurga kak ovo, kak ono, pa nevalja gpu, pa nevalja cpu, pa nevalja amd, pa nevalja nvidia jer nema dovoljno vrama. 

Ne nego treba stoički podnijeti sve što nam industrija podmetne? Ne da treba njurgati nego g0vnad i tužiti, njurganje treba biti dužnost svakog samosvjesnog igrača...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 10:39 (notloB).
10 godina

SP igraš sa 5090 a MP sa 4090 .Eto nije Nevidia kriva kaj nam ne daje fpsove 

4 godine
ZGamer kaže...

SP igraš sa 5090 a MP sa 4090 .Eto nije Nevidia kriva kaj nam ne daje fpsove 

Znaci kupis cpu za 600€ da bi se igrao na 1080p i onda stavis 5090 koja ce u mp igrama raditi na mozda jedva i na 50%, bravo industrijo

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Hihi prigodna

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Intel K plus na 5.6ghz najmanje bottlenecka iza njega najbolje Ryzen 9800x3d i 7800x3d nakon njih 9600x,7700x,7500f,12gen na ispod 5ghz i 5700x3d.Tako bi bili po jacini.

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Dobro nije na 4k toooooliko strasno, no ocigledno ce se nesto morati drasticno promijeniti kod procesora jer je ocigledno da vec sad pocinju poprilicno kaskati u obradi frejmova
mozda neki novi dx13 i sl kerefeke, jasno mi bi bilo da neke jezgre lupaju na 80-100 pa grafa pocne stucati no na 4k je cpu na 10-20%, totalno neiskoristeni resursi!

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 11:48 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Vidio sam da je Cyberpunk nativno 4k u PT verziji ispod 30fps na rtx5090,koliko je tu CPU bottleneck?

Jedino riješenje je AI iskoristivost procesora....

Nativna iskoristivost 26% uključiš AI boost i evo te na 75%....dodaš 4x Turbo AI i skočiš na 420% iskoristivosti procesora ❤️❤️❤️❤️ I dalje je to 26% ali ti piše 420% pa si sretan

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 12:06 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Čuj ovo za RTX 5090 spajkovi mogu ići do 901W sunce ti žarko, pa koje napajanje moraš imati

LINK

Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Do sad undervolt,od sad overvolt proca

Moj PC  
1 0 hvala 0
22 mjeseca
MasterOfDisaster kaže...

Čuj ovo za RTX 5090 spajkovi mogu ići do 901W sunce ti žarko, pa koje napajanje moraš imati

LINK

Preporuka napajanja za 5090 se ovaj put odnosi samo na grafu 

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Više struje troši komp nego klima.

4 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma micice male što se zamarate bzze ionako ste tu u 2 kategorije.-...pametni i razumni koji nedate ili glupi i siromašni pa nemate 

Prosto je ko pasulj 1/1 ono što se povlači od početka....očekivane prevelike cijene posebice za naš standard, ajmo dalje pa neka netko kupi da mu se malo smijemo barem 

jbate ima i 3ća.....uhhh za to se dobiva karton....hmmmmmm 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 12:52 (Wiz3m4n).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kak su zaj.... s ovim hladnjacima da je to za popizditi.Ova grijalica od minimalno 575w roka s dva turboventilatora tocno prema procesoru i regulaciji napajanja istoga.

Ovi se muce kak dobiti cim manje temperature procesora,da VRM-ovi budu cim hladniji a Nvidia im uvali prst u supak dizajnom hladenja svoje grijalice. Bolje ja vama nego vi meni.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 14:07 (Zizo).
Moj PC  
1 1 hvala 0
4 godine
Zizo kaže...

Kak su zaj.... s ovim hladnjacima da je to za popizditi.Ova grijalica od minimalno 575w roka s dva turboventilatora tocno prema procesoru i regulaciji napajanja istoga.

Ovi se muce kak dobiti cim manje temperature procesora,da VRM-ovi budu cim hladniji a Nvidia im uvali prst u supak dizajnom hladenja svoje grijalice. Bolje ja vama nego vi meni.

Daj bulaznis, napravili su prakticki duplo tanji gpu, 1400rpm je nista za neznatno vece temp naspram 4090, neznam sto si gledao mozda neki survivor u australiji na otvorenom u podne

13 godina
Hazar kaže...

Više struje troši komp nego klima.

cim sam upgradeo PC racuni su skocili za 30e, sad nez dali da uzimam 5090 

10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nije to grijalica,ona se sama downclocka u multiplayeru na prihvatljive brzine procesora ...viš da piša Jensen po procesorima i vrući zrak 

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Zizo kaže...
Boris grozni kaže...
Zizo kaže...

Daj bulaznis, napravili su prakticki duplo tanji gpu, 1400rpm je nista za neznatno vece temp naspram 4090, neznam sto si gledao mozda neki survivor u australiji na otvorenom u podne

Kaj drobis?!Ne vidis kud pusu ventilatori?Dioptrija problem?Ne znam kak dugo komentiras o BN procesora,Intel ovo ono,a ne vidis da ventovi na grafi rokaju svu vrucinu na najosjetljivi dio maticne a usporedno s tim i proca.

Je pa jako su dizajn pogodili,zato im temp.memorije roka tak visoko.Bolje da je triple slot kartica  nek neki srot od dual slota za ohladiti prakticki grijalicu.

Ne tjera te nitko da uzmes fe model, svejedno jel se nesto vise grije od 4090 i dalje su napravili cudo od cijele kartice! Pricekaj ostale s 10 slot hladnjakom

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Boris grozni kaže...
Zizo kaže...
Boris grozni kaže...
Zizo kaže...

Ne tjera te nitko da uzmes fe model, svejedno jel se nesto vise grije od 4090 i dalje su napravili cudo od cijele kartice! Pricekaj ostale s 10 slot hladnjakom

Je bum ju kupil,pogotovo nereferentne kartice.....velim samo,da mi nema logike.

10 godina

Skoro ih je nemoguće za nabavit,a ovaj put imaju skriveni fičr  

4 godine
ZGamer kaže...

Skoro ih je nemoguće za nabavit,a ovaj put imaju skriveni fičr  

Tak je, dobis uz nju igru potapljanje brodova tj ovaj procesora

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo nasel sam lika koji je obavil isto testiranje i veli da Ryzen 9800x3d u paru sa RTX 5090 se pregrijaval prek 90c dok je u isto vrijeme sa istim testovima u paru sa RTX 4090 bil 60c.

Niko se nije pital,ima li sanse da to(smjer puhanja ventilatora sa vrucim zrakom),negativno utjece na proc i hladenje VRM-ova i eventualni nekakav BN.

Decki sa Gamer Nexus-a budu ispitali da li je to tocno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 15:10 (Zizo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Zizo kaže...

Evo nasel sam lika koji je obavil isto testiranje i veli da Ryzen 9800x3d u paru sa RTX 5090 se pregrijaval prek 90c dok je u isto vrijeme sa istim testovima u paru sa RTX 4090 bil 60c.

Niko se nije pital,ima li sanse da to(smjer puhanja ventilatora sa vrucim zrakom),negativno utjece na proc i hladenje VRM-ova i eventualni nekakav BN.

Decki sa Gamer Nexus-a budu ispitali da li je to tocno.

Dobro koji je to lik i u kojem je to kucistu i kako je slozeno da mi to vidimo

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

sigurno ima odlično vodeno hlađenje. 

合氣道
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 mjeseca
protjeran
Šir Kan kaže...

Ja se čudim da ima ljudi koji misle kak ce ta FE dobro hladit, tj cak bolje od AIB modela LOL

Ovo bude oko 15c razlike pod full loadom za AIB modele...

Kao sta rekoh, bješte glavom bez obzira od FE smeča

11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

761W!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
hahhaajaads kaže...

761W!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U svakom slucaju impresivna kartica u doslovno svemu

11 godina
Boris grozni kaže...
hahhaajaads kaže...

U svakom slucaju impresivna kartica u doslovno svemu

Do 2030 ce cijeli komp trosit 4000W u gamingu kak smo krenuli  

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice