Ovako, konfiguracija se nalazi pod moj PC.
Uglavnom, zanima me što bi mogao promjeniti da povisim performanse u novijim, zahtjevnijim igrama. RAMa mislim da više nije potrebno, a cpu više nije moguće kupiti novi za moju matičnu ploču, a ne bih htio riskirati s kupnjom polovnih proceosra koji su stari 3+ godina, tako da sada mogu samo računati na novu grafičku kao sredstvo za povisivanje perofrmansi.
Uglavnom neću vas ograničiti novcima, jer sam svjestan da ako i kupim najjaču grafičku da je procesor neće moći iskoristiti, tako da samo me zanima koju grafičku preporučujete, a da je cpu ne bottlenecka. Uglavnom ako slučajno mogu i staviti neke jače kartice, a da im snaga ne bude neiskorištena, neka ipak ne budu preko 1500 kn, jer smatram da je to stvarno maksimum koji se isplati potrošiti na grafičku za ovako staro računalo.
Znači best buy grafička, za moju konfiguraciju i mišljenje, hoće li to uopće drastično pripomoći tome da mogu igrati novije igre na višim detaljima nego sada ili razlika neće biti previše primjetna.
I još jedno pitanje, kako uopće odrediti koliko jaku grafičku je najoptimalnije u odnosu na procesor, jel to ima neka formula, tablica, bilo što, ili se to ovako otprilike određuje hoće li procesor stvarati problem.