Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.884
|
čitano: 754.885
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Vegeta kaže...
...

Graficka kartica nemoze biti usko grlo, moze biti samo preslaba.

Tako nekako. Ali može biti usko grlo ako mora vraćati određene podatke (npr ako radi proračun nečega ili obradu nečega pa dostavlja procesoru).

U mom primjeru je "karikirano" usko grlo; slaba grafička pa se procesor ne mora puno "truditi" a igre rade loše.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
12 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

U pravu si, samo ti kazem da takva klasifikacija uskog grla ne postoji.{#}

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Je li moj cpu na 3.5GHz dovoljan za HD6950, odnosno 6970? I da li bi neku jacu karticu ovaj CPU mogao iskoristiti?

ASUS
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Je li moj cpu na 3.5GHz dovoljan za HD6950, odnosno 6970? I da li bi neku jacu karticu ovaj CPU mogao iskoristiti?

PII X4 955BE @ 3,5GHZ bez problema prati i HD 7970/GTX 680 ako se radi o FHD rezi(1920*1080P).Dakle 6950/6970 macji kasalj za njega.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Almin94 kaže...

PII X4 955BE @ 3,5GHZ bez problema prati i HD 7970/GTX 680 ako se radi o FHD rezi(1920*1080P).Dakle 6950/6970 macji kasalj za njega.

Hvala Zohare ;) :P

ASUS
12 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Odgovor ti leži u tome da igraš SP BF3. Multiplayer je potpuno druga priča, vjeruj mi na riječ. Neće ti bit ni puno bolja potrošnja u BF3 MP nego što je sada u BC2, s tim da će ti fps bit niži. Znam jer sam i sam imao dual core procesor prije ovog, i to E8400 na skoro 4GHz. Oko BC2 si ne možeš pomoć, osim ako planiraš pljunit ne znam  koliko para na neki i7 i clockat ga u nebesa. BF3 je isto gladan procesora, no ni približno poput BC2, a i grafička igra veću ulogu.

Znači mogao bi igrati bf3 mp ugodno? sa dual na 3.9 i gtx550ti,ram je 4gb

13 godina
neaktivan
goranbm kaže...

Da li postoji bottle neck kod Phenom II x4 955 (na stock) i HD6850 (850/1050) ??

Nije ni za Triple CF kamoli jednu.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
12 godina
protjeran

dali mogu ostetiti procesor ako ga overclockiram jace bez dizanja napona, recimo stabilo bez dizanja napona mi je 3.7ghz na E6500 napon je dufuald 1.2750 dali je sve u redu, a kad mrvicu dignem ime bez problema na 3.9 dalje nisam probao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Megatr0n98 kaže...

Znači mogao bi igrati bf3 mp ugodno? sa dual na 3.9 i gtx550ti,ram je 4gb

Ah čuj, ugodno ti je relevantan pojam. Meni je quad core donio 15fpsa u multiplayeru dok je singleplayer performans ostao nepromijenjen, dok su mi s E8400 fps bili oko 35avg, 50max, mislim da mi je vrhunac GPU usagea bio 80%, a procesor je bio konstantno na 100%. Ne daj bože da me netko trebao na MSNu, pa prije bi stigao restartat komp nego minimizirat BF3. Sad imam s Q8400 na nekim mapama 60 fpsa prosječno (al ni sad nisam nešto posebno sretan s performansama, trebao sam za i5 uštedit).

Moj savjet ti je - probaj pa vidi. Neće ti nitko moć reć hoćeš li bit zadovoljan s igrom na svom kompu ili ne, to moraš sam iskusit. Moći ćeš igrat, to je sigurno.

ON TOPIC:

Jel bi kartice poput recimo GTX 670 Ti bile bottleneckane s mojim procesorom? Čist me zanima, nije da imam para za nove dijelove al ne škodi znati :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 20:52 (buljo781).
13 godina
neaktivan

Decki zanima me da li intel pentium g620 može gurati gtx 550 ti OC?

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
12 godina
neaktivan
nbafan kaže...

Pogledaj sam nije baš tako daleko za i3 540http://www.anandtech.com/bench/Product/406?vs=143

A 850 je vrlo blizu i3 2100 http://www.anandtech.com/show/4524/the-sandy-bridge-pentium-review-pentium-g850-g840-g620-g620t-tested

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 20:41 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
nbafan kaže...

Vjerojatno bi mogao, ali ne vjerujem da bi bila zakucana na 99%.

Njegov problem je relativno nizak takt, samo 2.6 GHz.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

G850 je u rangu Athlona II X3/X4, nikako sa tim Sandyem.

12 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Ikarus01 kaže...

Pogledaj sličicu sa crysis warehead.Iznimno vjerujem anandtech onoliko koliko vjerujem i obr.hardware i hardwarecanucks.Veoma su profesionalni.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 20:50 (Ikarus01).
16 godina
donator_bubrega kaže...
Ikarus01 kaže...

G850 dere athlona II X4 za (vjerojatno) dvoznamenkasti postotak, i3 2100 spašava HT..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Nisam mislio u gamingu nego u profi radu.

Na kojoj karti je to testirano?

12 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Ikarus01 kaže...

Nisam mislio u gamingu nego u profi radu.

Na kojoj karti je to testirano?

Sudeći po šrot rezultatima rekao bi integruša,iako ne piše.

13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
nbafan kaže...

Vjerojatno bi mogao, ali ne vjerujem da bi bila zakucana na 99%.

Njegov problem je relativno nizak takt, samo 2.6 GHz.

vidio sam da se moze malo oc-at g620 na nekih 2,72 ghz

16 godina

Ne brkajte kruške i jabuke; Crysis i Cysis: Warhead ne profitiraju od više od 2 jezgre. To nije dobar primjer.

G620 je dvoejzgreni procesor na relativno niskom taktu i kao takav vjerojatno nije adekvatan za gaming u kombinaciji s nekom grafičkom jačom od GTX 550 odnosno HD 5770.

Kolega što je pitao za Core 2 Quad + GTX 670 -> taj procesor je preslab za pogoniti takvu High end grafu. Može se kombinirati to dvoje, no grafička će morati čekati na procesor...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
nixass kaže...

G850 dere athlona II X4 za (vjerojatno) dvoznamenkasti postotak, i3 2100 spašava HT..

Samo u snovima, punokrvni Athlon II X4 Quad Core 4C/4T vs Dual Core Pentium 2C/2T, Athlon II X4 je bolji od G850 u 95% i za razliku od G850 nije usko grlo za 95% kartica.Eto samo jedan od primjera ispod.

G850 Cinebench 11.5 score 2.24PTS

Athlon II X4 Cinebench 11.5 score 3.75PTS

clock2much
12 godina
protjeran
191x7 kaže...

Ne brkajte kruške i jabuke; Crysis i Cysis: Warhead ne profitiraju od više od 2 jezgre. To nije dobar primjer.

G620 je dvoejzgreni procesor na relativno niskom taktu i kao takav vjerojatno nije adekvatan za gaming u kombinaciji s nekom grafičkom jačom od GTX 550 odnosno HD 5770.

Kolega što je pitao za Core 2 Quad + GTX 670 -> taj procesor je preslab za pogoniti takvu High end grafu. Može se kombinirati to dvoje, no grafička će morati čekati na procesor...

C2Q8400 @ 3,2GHZ nije usko grlo za GTX 670 ako se radi o 1680*1050P, 1920*1080P i visim rezolucijama i pogoni ju u potpunosti, radi se o punokrvnom Quad Core procu sa solidnim taktom.

clock2much
12 godina
protjeran
Ikarus01 kaže...

Pogledaj sličicu sa crysis warehead.Iznimno vjerujem anandtech onoliko koliko vjerujem i obr.hardware i hardwarecanucks.Veoma su profesionalni.

Tu na slici su usporedene integrirani grafike, I3 je dosta jaci od toga Pentiuma.I da, G620 je dovoljan za GTX 550TI OC.

clock2much
13 godina
Vegeta kaže...

C2Q8400 @ 3,2GHZ nije usko grlo za GTX 670 ako se radi o 1680*1050P, 1920*1080P i visim rezolucijama i pogoni ju u potpunosti, radi se o punokrvnom Quad Core procu sa solidnim taktom.

E sad, znam da vjerojatno u nekim igrama možda i bude bottleneck, ali ovaj odgovor mi je itekako uljepšao misli. Još samo da dobijem na lotu i juhuuuu!

Možda ubodem GTX 660, jer sudeći po dosadašnjim zahtjevima za PSU, ne bi trebala trošiti više od moje trenutne kartice. HA!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 23:24 (buljo781).
13 godina

Ante i dalje pomalo pretjeruje kao i obično {#}. Taj stari quad je dobar za igre, ali da će pogonit potpuno, kako i treba GTX 670 je potpuna glupost. Nećeš ti doživjet trzanje, ali sasvim sigurno u dobrom dijelu igara nećeš ni imat FPS kao što ima GTX 670 po review-ima, jel oni koriste 3 puta brže i novije procesore. Taj quad je razina performansi Athlona II X4 i po tome se možeš ravnat ( kad su na sličnim taktovima ). U dosta igrama Phenom II X4 vs Athlon II X4 s istim taktovima se osjeti razlika, a igre su bolje optimizirane za Intelove procesore te ponegdje osjetno rade bolje na novim Intelovim procesorima nego na Phenomu.  Dakle da skratimo priču. Q8300 i Athlon X4, pa onda Phenom - FX procesori i onda na vrhu Sandy i Ivy. Tako je to recimo za procesore što se tiče gaminga, a znaš i sam da je GTX 670 jedna od najbržih kartica, i dalje netrebam spominjat analogije {#}.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ante i dalje pomalo pretjeruje kao i obično {#}. Taj stari quad je dobar za igre, ali da će pogonit potpuno, kako i treba GTX 670 je potpuna glupost. Nećeš ti doživjet trzanje, ali sasvim sigurno u dobrom dijelu igara nećeš ni imat FPS kao što ima GTX 670 po review-ima, jel oni koriste 3 puta brže i novije procesore. Taj quad je razina performansi Athlona II X4 i po tome se možeš ravnat ( kad su na sličnim taktovima ). U dosta igrama Phenom II X4 vs Athlon II X4 s istim taktovima se osjeti razlika, a igre su bolje optimizirane za Intelove procesore te ponegdje osjetno rade bolje na novim Intelovim procesorima nego na Phenomu.  Dakle da skratimo priču. Q8300 i Athlon X4, pa onda Phenom - FX procesori i onda na vrhu Sandy i Ivy. Tako je to recimo za procesore što se tiče gaminga, a znaš i sam da je GTX 670 jedna od najbržih kartica, i dalje netrebam spominjat analogije {#}.

Ne pretjeruje Ante, evo pa gledaj.Q8300 je na 3.2GHZ kao Phenom II X4, dakle nesto jaci od Athlona II X4.

clock2much
13 godina

A gdje je tu Q8300 ??? To je limitiran test na 5 ili 6 igara od kojih su 5 GPU bound, pa ovakva slika nije iznenađujuća. Trebali su testirat i sa još 5 igara za koje se zna da više opterećuju CPU, pa donjet zaključak.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

A gdje je tu Q8300 ??? To je limitiran test na 5 ili 6 igara od kojih su 5 GPU bound, pa ovakva slika nije iznenađujuća. Trebali su testirat i sa još 5 igara za koje se zna da više opterećuju CPU, pa donjet zaključak.

O moj Ivane pa ne treba tu biti Q8300, umjesto njega gledaj PII X4 970BE.Pa Metro je itekako CPU bound, ATI-u clockan 2500K ne zakuca HD 7970 na 100% usagea, Anno takoder, jos najvise od svih.

clock2much
13 godina

Metro je CPU bound ako se tako postave postavke. Nema šanse da imaš ovako slične rezultate na HD rezi sa CPU bound igrom, i to se jedino ovdje vidi u Anno koja je jedina CPU bound u ovom testu.  A drugo, nemožeš uopće uspređivati Phenoma II X4 i Q8300, to je smiješno.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Metro je CPU bound ako se tako postave postavke. Nema šanse da imaš ovako slične rezultate na HD rezi sa CPU bound igrom, i to se jedino ovdje vidi u Anno koja je jedina CPU bound u ovom testu.  A drugo, nemožeš uopće uspređivati Phenoma II X4 i Q8300, to je smiješno.

Ne Ivane, nije smijesno.Iako ne volim Anadtech evo clock per clock primjera, PII X4 2.6GHZ vs C2Q 2.66GHZ.Dakle stari S775 C2Q je cak nesto jaci od Deneba clock per clock.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 0:36 (Vegeta).
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Ikarus01 kaže...

Tu na slici su usporedene integrirani grafike, I3 je dosta jaci od toga Pentiuma.I da, G620 je dovoljan za GTX 550TI OC.

Hvala,uzeti cu g620 i gtx 550 ti OC,valjda ce biti dobro {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice