Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.884
|
čitano: 754.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Nemože mu naškodit osim ako baš extremno clockaš. Standardno clockanje neškodi procesoru jel se komp automatski ugasi ako CPU dođe do točke pregrijavanja da ga spasi i zato se CPU u biti niti nemože pregrijati.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Nemože mu naškodit osim ako baš extremno clockaš. Standardno clockanje neškodi procesoru jel se komp automatski ugasi ako CPU dođe do točke pregrijavanja da ga spasi i zato se CPU u biti niti nemože pregrijati.

pa nemoze mi se pregrijat kad temperature u loadu pod intel bourn test neprelaze 50, a u igrama 45. A to moje clockanje nije extreme.

12 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
naso sam u biosu PCI-Express Frequency koji je na 100Mhz, sta je to, mislim pci-e frekvencije, nego jel se to treba povecat i jel bi dobio sta s tim?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Megatr0n98 kaže...
naso sam u biosu PCI-Express Frequency koji je na 100Mhz, sta je to, mislim pci-e frekvencije, nego jel se to treba povecat i jel bi dobio sta s tim?

Povećanjem toga možeš dobiti:

- nestabilnost sustava

- kvarenje komponenti spojenih na PCI/PCI-E

- crkavanje matične

U globalu podizanje i spuštanje od par MHz ne škodi, ali time ništa ne dobijaš.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
12 godina
protjeran
191x7 kaže...
Megatr0n98 kaže...

Povećanjem toga možeš dobiti:

- nestabilnost sustava

- kvarenje komponenti spojenih na PCI/PCI-E

- crkavanje matične

U globalu podizanje i spuštanje od par MHz ne škodi, ali time ništa ne dobijaš.

znaci sasvim bespotrebno

13 godina

Tako je, PCI-E NEdiraj nikad.

12 godina
protjeran
jel mogu skratit vijek konponenti ako clockam bez dizanja napona, frend je reko da to skracuje vijek, jel to istina?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Svako clockanje bi moglo dovest do skraćivanja vijeka, ali to je zanemarivo ako držiš temperature i napone unutar specifikacija. Ako nediraš napon, onda još manje imaš brige oko toga.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Svako clockanje bi moglo dovest do skraćivanja vijeka, ali to je zanemarivo ako držiš temperature i napone unutar specifikacija. Ako nediraš napon, onda još manje imaš brige oko toga.

nisam ni takno napon, sad je 1.2750, takav je i na stock i sa oc na 3.7

12 godina
protjeran

i koliko di sa primom trebo testirat da 100% utvrdim stabilnost? i koji test? jel blend, i dali mogu noralno koristit komp za vrijeme testa

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 11:29 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Blend se preporuča satima ( 8 najmanje ), ili OCCT a možeš i IntelBurn Test jedno 30 krugova vrtiti. Za taj kažu da je brži a precizniji ( netraje 8 sati ). nakon toga ako nemaš nikakvih problema u normalnoj upotrebi, onda je sve OK.

12 godina
protjeran

kako mislis 30krugova? mislis ono "times to run" na 30 da stavim? i dali mogu normalno koristit kom za vrijeme testa? Da to neutjece tolko na vijek, e ovaj proc jek od mene 2god i sad sam ga ocnio, i kolko bi jos drzo? nako fore radi Evo temperatura:http://i46.tinypic.com/n3ueko.jpg evo rama: http://i46.tinypic.com/2lc68eb.jpg --- ovo je sve pod primom nakon pola sata

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 12:13 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kao što kolega kaže ispod 8 sati blenda ništa a i onda u nekim igrama zna van bacat.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Evo ja imam komp, ne bas sjajan uglavnom i meni se javlja bottleneck. Malo mi je jedino čudno to sta jedan dan igram bf3 multiplayer i neku mapu (npr firestorm), te sve ide stabilno u 40fps. Drugi dan igram istu mapu, isti server i dobivam 20-25 fps. Pogledam u Afterburneru GPU usage i pokaže mi 40%. Neznam zasto se to događa, dal trebam sta isključit/uključit u Bios-u ili?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Bruno Matejcic kaže...
Evo ja imam komp, ne bas sjajan uglavnom i meni se javlja bottleneck. Malo mi je jedino čudno to sta jedan dan igram bf3 multiplayer i neku mapu (npr firestorm), te sve ide stabilno u 40fps. Drugi dan igram istu mapu, isti server i dobivam 20-25 fps. Pogledam u Afterburneru GPU usage i pokaže mi 40%. Neznam zasto se to događa, dal trebam sta isključit/uključit u Bios-u ili?

Procesor ti nije usko grlo za tu 9800GT.Problem je neke druge prirode, malo pocisti PC od zaostalih kljuceva i ugasi sve nepotrebne programe dok igras BF3 MP.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 12:25 (Vegeta).
13 godina

Za MP je botlenck CPU, jel i jaki quad core procesori muku muče u MP-u. Imaš slabu grafu tako da nije botlneck neki problem, ali bi to dobro došao procesor sa više jezgara.

13 godina
Megatr0n98 kaže...

kako mislis 30krugova? mislis ono "times to run" na 30 da stavim? i dali mogu normalno koristit kom za vrijeme testa? Da to neutjece tolko na vijek, e ovaj proc jek od mene 2god i sad sam ga ocnio, i kolko bi jos drzo? nako fore radi Evo temperatura:http://i46.tinypic.com/n3ueko.jpg evo rama: http://i46.tinypic.com/2lc68eb.jpg --- ovo je sve pod primom nakon pola sata

Da, stavi 30 prolaza. Ma taj CPU može tako radit godinama i onda još godinama nakon što ga već promjeniš.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Megatr0n98 kaže...

Da, stavi 30 prolaza. Ma taj CPU može tako radit godinama i onda još godinama nakon što ga već promjeniš.

E super, znaci nemam brige, posto je i napon stock i to, nebi ga jos mijenjo jer sam trenutno zadovoljan performasama u svim igrama, sve mogu na high igrat s ugodnim fps-om. A kad ga budem mijenjo doce i nova platforma :) glupo bi sad bilo uzet neki stari, polovni core 2 quad, kad je i ovaj dobar na tom taktu zasad.

EDIT: dal da stavim standart stres ili high?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 12:35 (Megatr0n98).
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Bruno Matejcic kaže...

Procesor ti nije usko grlo za tu 9800GT.Problem je neke druge prirode, malo pocisti PC od zaostalih kljuceva i ugasi sve nepotrebne programe dok igras BF3 MP.

Igram na low u 1366x768. Ja sam formatirao komp i instalirao windowse pred mjesec dana, tako da ja mislim da nije do toga. Dal imas kakvu drugu preporuku? Svejedno hvala :)

16 godina
Bruno Matejcic kaže...

Igram na low u 1366x768. Ja sam formatirao komp i instalirao windowse pred mjesec dana, tako da ja mislim da nije do toga. Dal imas kakvu drugu preporuku? Svejedno hvala :)

Stavi veću rezu i detalje. Nativnu rezoluciju monitora. Sigurno će ići veće zauzeće grafe.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
12 godina
protjeran

dalda na intel bourn test stavim standard ili high stres

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Stavi high.

12 godina
neaktivan

I jeste li riješili kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU? Pošto metoda sa iskorišćenosti GPU u % nije to. 

Meni je recimo u Mass Effect 3 iskorišćenost GPU svega na 60%, a u The Witcher 2, BF3 i Metro npr. 99%. A ME3 je nezahtjevna DX9 igra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Istina, nije to tako jednostavno. U Mass Effectu je takva iskorištensot kao što si spomenuo zato što je igra taman za GTS 250 a ne 6 puta jaču GTX 680. Tako je kod dosta starijih igara.

12 godina
protjeran

Dali je moguce da sa 3.6ghz dobijem vece performanse nego sa 3.7ghz, to primjeti u ovom intel bourn test, kad sma ga radio na 3.6 dobijo sam 22GFLops, a na 3.7 dobivam 18 WTF??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...
Bruno Matejcic kaže...

Stavi veću rezu i detalje. Nativnu rezoluciju monitora. Sigurno će ići veće zauzeće grafe.

1366x768 mu i je nativna rezolucija {#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
protjeran
Tanto123 kaže...

Po ovome što je ovdje izneseno moj proc je usko grlo za moju grafu.Naime u Homefrontu i Rage-u mi msi afterburner prijavljuje 60 do 70 % iskoristivosti grafe.Pa sada pitam autora ove teme koji bi ja procesor trebao imati da iskoristim radeon 6870?Mislim da je sve to više manje marketinški razvikano da ljudi puše fore i stalno mjenjaju HW.

Sto se tice RAGE-a,sigurno je on problem.

Jer ovako i onako da imas space shutle od

PC-a,to smece ne funkcionira kako spada.A

Homefront,neznam

16 godina
power_user kaže...
191x7 kaže...
Bruno Matejcic kaže...

1366x768 mu i je nativna rezolucija {#}

Pa onda drži na toj rezoluciji i digni detalje. Nastoj što prije nabaviti veći monitor. 1366x768 je rezolucija HD Ready televizora a mnogi moderni smartphonei imaju čak i veću.

12 godina
protjeran

Evo sitestiro na 3.7ghz, 30 sam stavio na intel bourn test i sve je stabilno na high

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 18:53 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
brhgzugfewu kaže...

Sto se tice RAGE-a,sigurno je on problem.

Jer ovako i onako da imas space shutle od

PC-a,to smece ne funkcionira kako spada.A

Homefront,neznam

Isto jedna od igara koja ne zakuca na 99% usage šta god da imaš.

Eto sljedeći mjesec prelazim na i5, pa da vidim šta će se onda usudit bottleneckat. Ha!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice