Prošlo ljeto sam kupio konfiguraciju ( i7 i GTX460 ), te je frend ostao zapanjen koliko sam jeftino prošao, pa je i on kupio konfu, samo s i5-icom i identičnom GTX 460. Ja sam u međuvremenu swappao popriličan broj komponenti u svom PCu, uključujući grafičku ( uzeo sam GTX560.. pa manje od mjesec dana nakon kupovine konfe ).
Ja se sad ne sjećam koja je verzija bila, jer nisam više u posjedu dotične kartice ( a on nije u mogućnosti provjeriti do kraja 8. mjeseca ), ali nisam siguran da li je 1 GB ili 2 GB bila.
Ja sam nedavno kupio GTX 670 ( odlična kartica btw ), te kao što i obično radim, tražim ljude da im uvalim stare komponente reda radi, jer mi je besmisleno ih bacati, a u slučaju kvara, ionako nikad ne idem po garanciju/popravljanje nego uvijek kupim novu i bolju komponentu.
Dotičnom prijatelju sam ponudio svoju korištenu GTX 560 ( BESPLATNO !!! ), ali je on meni počeo tvrditi da je njegova 460ica "bolja", i da uvalim "sranje od 560 nekom za lovu". Ja sam mu pokušao objasniti, da čak i ako ima 2 GB verziju 460 ( memorija je korištena kao argument radi toga što on koristi 2 ekrana u svim situacijama, što i je djelomično istina da s više memorije to sve glađe ide ako su 2 monitora i veće rezolucije u pitanju.. ), da 1 GB GTX 560 outperforma 2 GB GTX 460 čak i u toj situaciji, na što je on počeo argumentirati nekim svojim glupostima, a meni pukao film i prekinuo diskusiju o tome. ( nije baš dobar što se tiče informatike )
Otvorio sam temu da mu mogu pokazati opće mišljenje ljudi na ovu diskusiju. Zahvaljujem.