Gledam Asrock ARC 750 i 770. Po testovima se piše da su savršeno uloženo dobiveno, dosta ima zadovoljnih ali i nezadovoljnih, i jel bolje uzet gtx 3060 onda?
Intel Xe Club
- poruka: 245
- |
- čitano: 131.833
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Mislim da ce mi sljedeca graficka biti intel na dobrom su putu da u sljedecih par godina pokidaju amd i nvidiu , prva generacija grafickih je sasvim solidna , rijesavaju probleme s driverima ,strpit cu se jos do slljedece generacije koje izbace ,sve u svemu zanimljive godine sljede 3 igrac je bio nuzno potreban https://www.tomshardware.com/news/intel-looks-to-be-catching-up-with-amd-discrete-gpu-matket-share
Mislim da ce mi sljedeca graficka biti intel na dobrom su putu da u sljedecih par godina pokidaju amd i nvidiu , prva generacija grafickih je sasvim solidna , rijesavaju probleme s driverima ,strpit cu se jos do slljedece generacije koje izbace ,sve u svemu zanimljive godine sljede 3 igrac je bio nuzno potreban https://www.tomshardware.com/news/intel-looks-to-be-catching-up-with-amd-discrete-gpu-matket-share
Samo u Zoni Sumraka, a realno ništa od toga s obzirom na loše Intel poslovanje i sve manje love za rasipavanje.S obzirom da su Raju uposlili radi novih Intel grafa, eto nakon pet godina u Intelu tu se nema kaj dalje komentirat.
Samo u Zoni Sumraka, a realno ništa od toga s obzirom na loše Intel poslovanje i sve manje love za rasipavanje.S obzirom da su Raju uposlili radi novih Intel grafa, eto nakon pet godina u Intelu tu se nema kaj dalje komentirat.
https://videocardz.com/newz/raja-koduri-is-leaving-intel
To je klasična procedura kad se posao na arhitekturi završi. Isto je bilo i s Kellerom kad je Zen ugledao svjetlo dana. Napravi se kaj se ima i ide se dalje. Ne bi se čak čudio da Raja ode opet u neki jači odjel.
Nisam za ni protiv intel-a/amd-a/qc-a/nvidije, već samo komentiram.
najbolja vijest u zadnjih par godina. svaka cast intelu, koji je shvatio da netko tko je unazadio amd sa poluproizvodima, moze i njima isto napravit
odlican potez intela, i svjetla buducnost za konzumere, da konacno dobijemo konkurenciju nvidiji, jer od amd nista vec desetljecima
Tko je sad kriv kad raje nema već pet godina?
NHF ali ovaj tip je obična maskota, način na koji priča, proizvodi kretnje gestikulacijama, opcenito djeluje i ponaša se nebi mu dao da radi na ambalaži a kamoli na proizvodnji čipova
Zamislite vi kako je on donesao grafičku na prezentaciju, u vrecici kao bombonjeru ili butelju vina
Bone je intel samo kroz drajvere nabio performanse apropo 2 generacijska skoka otkad su ARC modeli u prodaji... Dolaze stvari na svoje mijesto i iduca serija bi mogla biti dobar izbor ako ostave konkurentne cijene srednjeg razreda.
Iduce godine dolazi
GPU divizija ceka na novo rukovodstvo
Ryan Shrout, Senior Director Of Client Strategy, Graphics and AI, has left Intel
Po svemu sudeci i koliko su drastično boostali performanse sa drajverima od launcha, mislim da ce im iduca serija grafi nagodinu biti dobar izbor
Intel’s latest GPU drivers bring 5% to 119% FPS boost in a new set of popular DirectX11 games
Imaš na američkom amazonu
https://www.amazon.com/Sparkle-ThermalSync-Cooling-Backplate-SA580C-8GOC/dp/B0CHN5KQS8
Ima i na proshhop.de (moraš koristiti mailboxde). Na proshopu košta 214.90 eura
https://www.proshop.de/Grafikkarte/ASRock-Arc-A580-Challenger-OC-8GB-GDDR6-RAM-Grafikkarte/3202757
Bome ga piče sve u 16 sa drajverima. Hardverski dio uopce nije ni sporan za napraviti flagship, jasno se vidi koliko dobro pisani software znači.
Latest Intel Arc GPU Drivers Boost Starfield Performance By 149%, F1 2023 Boosted By 136%, Add A580 Support
Ocito je jos toga u pogonu
Five new Intel Arc Alchemist GPU IDs have been spotted in Linux kernel patches
Još prije par mjeseci smo vidjeli i da im je Ray Tracing izvođenje iznimno dobro i u rangu Nvidia pandana (u testu je razvaljena rtx 3060 koja je i 100e jeftinija tako da su RT performanse u krugu rtx 3060ti koja i košta podjednako). XESS kvalitetom negdje kao FSR 2 tako da ce biti vesela borba nagodinu za drugo mijesto na GPU sceni ako AMD stvarno ne ponudi viši razred grafi
Pa Strafield je ionako izašao razbijen a ARC 580 je tek izašla i eto u par dana je izbacen novi drajver da ju se pokrpa u tom naslovu, sve brzo i djelotvorno kako se i vidi. Ova serija im je ionako BETA test, na njoj ce krpati drjavere i pripremati da iduca serija nagodinu izađe kako treba.
Vjerojatno ce i dalje imati neku anomaliju kako sa kojim naslovom u buducnosti ali mi je bitno vidjeti da troubleshoot odjel radi brzo i efektivno. Radeon grafe i IDLE potrosnju i neke jos probleme nisu sredili godinu dana od izlaska tako da nisu nista gori od crvenih trenutno.
Nema Intel više para na bacanje, propisno su stegnuli remen i pogasili koš biznisa itd.Novi drajveri neče popravit potrošnju grafe, jer to ovisi o GPU arhitekturi i proizvodnom procesu.
To me malo podsječa na Pentium 4, grozota u ovim gejming primjerima kolko Intel grafetina vuče više struje vs AMD i Nevidija.
Znam, tebe je teško razočarat
Pa nisam lud da kupim ovakav Intel GPU ili da se naguzim kožnatom sa 2000 eura da bi se igral path tracing
Battlemage hype je upravo dodatno splasnuo. Najava performansi "bliskih 4060 Ti" se pretvorila u "10% brže od 4060 @1440p", i to zahvaljujući većim razlikama u scenarijima gde 8GB nije dovoljno. U odnosu na prethodnu generaciju, tj 770, obećava se 24% prosečnog povećanja performansi, a u odnosu na AMD superiornost u raytracingu. Intel Arc 580 12GB je najavljen po ceni od $250. Jači modeli nisu najavljeni, samo slabiji 570.
Opširnije:
Nebi se složio nikako ako third party rewievi budu u ovoj razini i ako ne bude problema s driverima i ostalo ,sasvim dobra nova budget grsficka sto imas za 250 dolara u tom rangu s 12 GB RAM-a ,cak mi je impresvnije intelov napredak s Xess 2.0 i RT Intel bar u GPU u par godina je poprilično napredovao pogotovo u igpu , jace kartice Ce sigurno doći ne vidim razlog jer su nove xe2 jezgre poprilicno mocne.