HD5670 pitanje?

poruka: 6
|
čitano: 668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HD5670 pitanje?

Evo izvinjavam se ako sam otvorio bez veze temu al samo me zanima jedna stvar!

Kupit cu od kolege VTX3D HD5670 512mb-128bit GDDR5 pa me zanima dal ovo trenutno napajanje pod -moj pc- moze podnest tu grafu dok si nenadem bolje napajanje ovo ima 20pinski ulaz a maticna 24pinski pa me zanima dal moram nabavit 24-24pin il moze 20-24pin ovako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD5670 pitanje?

Dodatni 4pinski konkektor na svim novim napajanjima služi za stabilnost PCIEx x16 utora za grafičku karticu, da utor za grafičku dobije dovoljno struje. Malo sam zaboravio ali mislim da sam prije 5 godina imao nekakvu sličnu situaciju i staro Pentium 4 20pinsko napajanje uštekao u noviju matičnu i diskretnu HD6450 (entry-level) grafičku karticu koja nije zahtjevala dodatni 6pinski konektor i radilo je, čak sam pokrenuo par igara bez da se računalo zamrzlo. Nisam siguran ali mislim da ne bi smio imati problema sa ovom grafičkom i napajanjem ali zbog stabilnosti cijelog računala, poželjno je nabaviti 24pinsko napajanje čak i nekakvo jeftino za 100-150kn, poslužiti će.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HD5670 pitanje?
Crank1d kaže...

Dodatni 4pinski konkektor na svim novim napajanjima služi za stabilnost PCIEx x16 utora za grafičku karticu, da utor za grafičku dobije dovoljno struje. Malo sam zaboravio ali mislim da sam prije 5 godina imao nekakvu sličnu situaciju i staro Pentium 4 20pinsko napajanje uštekao u noviju matičnu i diskretnu HD6450 (entry-level) grafičku karticu koja nije zahtjevala dodatni 6pinski konektor i radilo je, čak sam pokrenuo par igara bez da se računalo zamrzlo. Nisam siguran ali mislim da ne bi smio imati problema sa ovom grafičkom i napajanjem ali zbog stabilnosti cijelog računala, poželjno je nabaviti 24pinsko napajanje čak i nekakvo jeftino za 100-150kn, poslužiti će.

U servisu racunala rekli su mi da bih moglostaro ovo napajanje poterat tu grafu al mozda da ipak nabavim za nju neki Chiftec od 400wati s 24pin mislim da bih bilo ok jer nevjerujem bas MS napajanjima dok opet imam jedan slican model MS koji je star iz 2003 i radi bez frke!

Ovaj u kucistu je iz 2009 malo noviji al mu nevjerujem!

Samo ocu da grafa i ostale komponente imaju napona te da mi nespali maticnu itd

15 godina
neaktivan
HD5670 pitanje?

Trenutno napajanje ti neće spaliti matičnu i komponente, samo postoji mogućnost da se možda zamrzne PC, jer eto, fali taj 4pinski konektor. Kupiš grafičku od frenda, uštekaš ju u PC i napraviš kratki stress-test da vidiš jel radi. Gigabyte matične su izdržljive, ako vidiš da prvi put komp zašteka, resetiraš ga, onda znaš da je potrebno "novije" napajanje sa 24pina.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: HD5670 pitanje?
Crank1d kaže...

Trenutno napajanje ti neće spaliti matičnu i komponente, samo postoji mogućnost da se možda zamrzne PC, jer eto, fali taj 4pinski konektor. Kupiš grafičku od frenda, uštekaš ju u PC i napraviš kratki stress-test da vidiš jel radi. Gigabyte matične su izdržljive, ako vidiš da prvi put komp zašteka, resetiraš ga, onda znaš da je potrebno "novije" napajanje sa 24pina.

Unistaliram stare drivere od grafe integrirane te ugasim komp i stisnem glavnu sklopku napajanja da nema struje u kucistu-stavim grafu ukljucim sklopku te upalim komp i vidis odjedamput pusi se iz kucista XD(prase se komarci)

17 godina
HD5670 pitanje?

Moj drug je dugo imao konfiguraciju na MS 400 ili 500 W bez problema. Mada nebih preporučio i ako se može bolje je uzeti neko brand name napajanje. 

Prvo dual core, kasnije quad core Q9300, 4 GB RAM, AMD 4670 512 GDDR4, DVD, HD. 

Grafička mu je bila i overclockirana, mada napajanje je imalo 24 pin konektor. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice