HD 5850 1GB ili GTX 285 1GB

poruka: 89
|
čitano: 15.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: HD 5850 1GB ili GTX 285 1GB
Hyperion kaže...

GTX-ica nemože ovo na zračnom hlađenjuSmijeh

koliko su najviše izvukli s njom na zraku?

klikni HVALA, nije toliko teško!
17 godina
neaktivan
microman kaže...
aquaevivae kaže...

Al zato si se ti javio da zaspamaš malo....sa Physx ne gubiš niš samo dobivaš tamo gdje se to podržava! Na isto ti dođe i DX11, koji će ti racku DX11 kad nemaš kaj igrat...

5850 sam mu preporučil samo zato kaj je jeftinija a manje troši te se maje grije, samo zato! Po performansama i mogučnostima sigurno nebi rekel 5850...tu je GTX 285 puno bolja!

Ovo DX11 vs Physx je OK.Mada realno gledano DX11 ima dobre šanse da do kraja sljedeče godine dobije respektabilan broj igra/igrica.

No da je GTX285 puno bolja nije istina.Obije su tu negdije,a GTX285 osijetno prednjači u The Way It's Meant To Be Played igrama(Nvidijinim).A kojih danas imamo sve manje i manje.

Činjenica je da Nvidia trenutno nema karticu koja bi mogla konkurirati novoj HD5xxx serji koja je gotovo kompletna.A kako je krenulo čiini mi se da neče još dugo pošto su ponovno odgodili Fermi.Samo se nadam da je to zadnja odgoda.

Nije da navijam za nVidiu, ne plačaju me :) ! Al daj mi reci, zakaj bi nVidia bacila na tržište proizvod za kojeg nema trenutno posla?

Ovo kaj je Ati napravil to je čisti marketing skupa sa DIRT 2, jedno prodaje drugo.

Daleko od toga da HD5850 nije jaka kartica, al trenutno nije vrijeme da bi se "bacale stare" kartice tipa (gtx260/275/285....) i kupovale radeonke koje imaju DX 11(za kojih nema igrica, niti će ih biti tak skoro, treba vremena da se nakupe naslovi zbog kojih bi se kupila kartica).

Mislim ja velim realno, niko nikom ne brani da se kupi dotična zbog drugih razloga(da se ima ili moj je največi) al realno DX11 je zasad bezveze uzimat, rađe se pričea koji mj. pa da dođe konkurencija, koji novi naslov i na kraju krajeva padne cijena...e onda se kupuje.

nVidia čeka, i kad bude vrijeme izdala bude gotov proizvod, kojeg će moći rebrandirati sljedećih 3-4godine, samo bude kutije mijenjala i slikice na kulerima. A bila bude konkurentna ATIu koji svako malo pa izdaje neke nove tehnologije, i to su činjenice, a ne pričice... ATI sad ima priliku, te ju koristi Bogovski, prpeplavljivanjem tržišta u svim segmentima. No za par mj se bude vidlo kak stvari stoje!

Kak se veli: "strpljen spašen"

Velim GTX2850 vs HD 5850, izbor je 5850....ak niš zato jeftiniji je! Al prelazak sada sa sličnih kartica na HD 5850 je nepotreban!

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 18:18 (aquaevivae).
17 godina

HD 5850 je bolja u oba slučaja ( i na zasebno pitanje).

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
aquaevivae kaže...
microman kaže...
aquaevivae kaže...

Nije da navijam za nVidiu, ne plačaju me :) ! Al daj mi reci, zakaj bi nVidia bacila na tržište proizvod za kojeg nema trenutno posla?

Ovo kaj je Ati napravil to je čisti marketing skupa sa DIRT 2, jedno prodaje drugo.

Daleko od toga da HD5850 nije jaka kartica, al trenutno nije vrijeme da bi se "bacale stare" kartice tipa (gtx260/275/285....) i kupovale radeonke koje imaju DX 11(za kojih nema igrica, niti će ih biti tak skoro, treba vremena da se nakupe naslovi zbog kojih bi se kupila kartica).

Mislim ja velim realno, niko nikom ne brani da se kupi dotična zbog drugih razloga(da se ima ili moj je največi) al realno DX11 je zasad bezveze uzimat, rađe se pričea koji mj. pa da dođe konkurencija, koji novi naslov i na kraju krajeva padne cijena...e onda se kupuje.

nVidia čeka, i kad bude vrijeme izdala bude gotov proizvod, kojeg će moći rebrandirati sljedećih 3-4godine, samo bude kutije mijenjala i slikice na kulerima. A bila bude konkurentna ATIu koji svako malo pa izdaje neke nove tehnologije, i to su činjenice, a ne pričice... ATI sad ima priliku, te ju koristi Bogovski, prpeplavljivanjem tržišta u svim segmentima. No za par mj se bude vidlo kak stvari stoje!

Kak se veli: "strpljen spašen"

Velim GTX2850 vs HD 5850, izbor je 5850....ak niš zato jeftiniji je! Al prelazak sada sa sličnih kartica na HD 5850 je nepotreban!

Ovo me podsjeca na onu iz Smogovaca "Ako zazmirimo nece nas vidjet" ili sto je pjesnik htio reci: "Ako sto puta ponovim da nVidia ima sve konce u rukama, nema nikakvi problema s Fermijem i sva ova odgadanja su samo strateski potez, nemaju veze sa nesposobnoscu za izdavanjem necega sto radi i moze konkurirati ATI-u, mozda i sam povjerujem kad vec nitko drugi nece."

nVidija ceka pravi trenutak... da, naravno, napaljuju fanboye tako da jednom kad izadje gt300 odma se svi rastrgaju... ma ziher, oni sutra mogu izbacit gt300 seriju, ali jos nema potrebe, ovo je cisto zezanje da bi kasnije bilo sladje... koga briga sto partneri vec polako propadaju ili su na rubu propasti, a dio ih je vec preso u ATIev tabor, ili cinjenice da imaju ogromne gubitke trenutno zbog svega

Kako ste mi smijesni vec polako...

da jos godinu dana nista ne uspiju izbacit, jer iskreno nista konkretno ni nemaju sto bi mogli izbacit, a da radi kako su si zamislili, netko bi se pred slijedei Bozic sjetio rec opet da se ceka jos koji tjedan/mjesec, jer eto, nVidija samo sto nije ponovo zauzela tron

a s druge strane postoji ATI koji za mjesec dana izbacuje gotovo kompletnu 5xxx seriju za absolutno sve segmente trzista i jaci je od nvidije puno, on je smece i provodi marketinski trik, ima lose drivere i ne znam sto sve ne

HD 5850 nije samo jeftiniji od nVidijine konkurentske GTX 285 (i to 300kn u prosjeku) nego i jaci i to u 95% slucajeva i igara ukljucujuci Crysis koji je do sada bio 100% nVidia game

uz to je hladniji, manje trosi, lakse se hladi, bolje se clocka (pogotovo sto gtx 285 ima tendenciju pregrijavat se na stocku)....

15 godina
protjeran

hahahahahahahahahahahahahahahaha veće provale nisam čuo i nemoje ti da s**** da je nvidia bolja hajde mi onda reci ko vrti crysis na 2560x1600 na maxed out bez problema HD 5970 ili 2x GTX295 ATI je mnogo bolji ima više opcija a kada barack obama dođe u hrvatsku tad će izaći GT 300 serija ma kakva bolan gT300 serija pa to će biti za možda 2-3 godine nvidija je jedino učinila pogodak sa GT9800 i GTX295 jer su jedine one perfektne alii ati ima zvijeri koje samo žderu igre HD4870,HD4890,2x HD4870,HD5850,HD5870,HD5970 uff i još kad se te grafe stave u SLI uhhhhhhhhh šta misliš staviti HD 5970 u QUAD SLI uhhhhhh 4gige onda se dobija tebi je krivo zato što ti je slabiji komp od moga

,samo najjači opstaju AMD and ATi forever together
Moj PC  
1 6 hvala 0
15 godina
protjeran

BEZ UVREDE

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LightRush kaže...

hahahahahahahahahahahahahahahaha veće provale nisam čuo i nemoje ti da s**** da je nvidia bolja hajde mi onda reci ko vrti crysis na 2560x1600 na maxed out bez problema HD 5970 ili 2x GTX295 ATI je mnogo bolji ima više opcija a kada barack obama dođe u hrvatsku tad će izaći GT 300 serija ma kakva bolan gT300 serija pa to će biti za možda 2-3 godine nvidija je jedino učinila pogodak sa GT9800 i GTX295 jer su jedine one perfektne alii ati ima zvijeri koje samo žderu igre HD4870,HD4890,2x HD4870,HD5850,HD5870,HD5970 uff i još kad se te grafe stave u SLI uhhhhhhhhh šta misliš staviti HD 5970 u QUAD SLI uhhhhhh 4gige onda se dobija tebi je krivo zato što ti je slabiji komp od moga

Jel znaš ti koristiti interpunkcijske znakove? Smijeh

Ne jedi govna ako je burek 6 kuna...
16 godina

nee znam jesi bia sarkastican ili ne...

al ATI-eve kartice ne idu u SLI!!!

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LightRush kaže...

ako usporedjujes te dvije kartice na taj nacin onda stavi

ili 2x HD5970 vs 2x GTX295

ili HD5970 vs GTX295

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 19:32 (AA-d00d).
17 godina

zasto kad solo hd5970 uspjesno konkurira sli 2* gtx 295?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da bude jednakost starta - dual GPU vs dual GPU

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Ti konstantno miješaš kruške i jabuke.... mah, ionak namatate bezveze tak da nema smisla! Trebate prvo nekaj znati da bi mogli pričati.

Koda da te plačaju da namataš o ATIu, uspoređuj iste serije ili nemoj opče uspoređivati! Koda da pariš mercedes i recimo peugeot..em nisu ista klasa ni niš.

Ati je izdal prvi seriju više i sad čekaj da nVidia izbaci svoje, pa bilo bi zabrijnavajuče da generacijski viša serija bude slabija od niže nVidiine, zar ne?

A polovica vas je nepismeno, ne mislim tu na tebe. Napiše 500slova a neda se pročitati!

16 godina
neaktivan
aquaevivae kaže...
Rhodin kaže...

Ti konstantno miješaš kruške i jabuke.... mah, ionak namatate bezveze tak da nema smisla! Trebate prvo nekaj znati da bi mogli pričati.

Koda da te plačaju da namataš o ATIu, uspoređuj iste serije ili nemoj opče uspoređivati! Koda da pariš mercedes i recimo peugeot..em nisu ista klasa ni niš.

Ati je izdal prvi seriju više i sad čekaj da nVidia izbaci svoje, pa bilo bi zabrijnavajuče da generacijski viša serija bude slabija od niže nVidiine, zar ne?

A polovica vas je nepismeno, ne mislim tu na tebe. Napiše 500slova a neda se pročitati!

Nevidim u kojem slučaju čovijek griješi. On je usporedio najaču ATI-evu grafu sa najačom Nvidijinom grafom.A nvidijina je krivica što još nije izdala novu seriju svojih grafa.A do izlaska Fermia možemo samo uspoređivati novu seriju sa starom ili pak uopšte ne uspoređivati ništa jer je jasno da ATI je u debeloj prednosti u svakom segmentu.Več neko vrijeme kruže vijesti da je Nvidia ponovno odgodila fermi.I več bi svima trebalo biti jasno da više nije samo riječ o premalom postotku dobrih čipova na jednom waferu,več je stvar mnogo kompliciranija.

A ovdije možeš pogledati neke od daleko kompliciranijih razloga:

http://www.semiaccurate.com/2009/12/21/nvidia-castrates-fermi-448sps/

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
neaktivan

izvinte sto pisem ovo u ovoj temi  (mrsko mi otvorit novu temu) imam nvidia gforce 9400gt original core mu je 550MHz i digo sam na 635MHz a original mem je400 i ja sam digo na 410 mogul vise dic i sta bi mi postiglo u igricama(sta sam vec overclockiro hocel mi to sta u igricama u perfomansama pomoc)

nedim
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
aquaevivae kaže...
Rhodin kaže...

Covjek u startu pita da mu se usporedi HD5850 i GTX285, jer namjerava kupit novu karticu, a to je vec medjugeneracijska usporedba.

Kad ne bih usporedjivao medjugeneracijki, onda mogu  odmah u startu prekrizit nVidiju slijedecih 3-4 mjeseca (barem) i samo lupat ATI, ATI, ATI... (nije da i inace ne vicem ATI u vecini  - ne u svakom - slucajeva jer generalno mislim da je trenutno vodeci u skoro svim segmentima trzista, nvidija naprosto nema puno za ponudit ili ako ima je skuplja pa dodje na isto)

S cime da po Tebi onda usporedujem HD5970? sa Fermi gt300 karticom? Pokazes mi ju na polici, das mi benchmark i rado cu... Ovako ju moram usporedjivat... sa necim nVidijinim, nije moja krivica sto nvidija nema i nece skoro imat nikakav odgovor na nju, a najbolji za to je GTX 295

AA-d00d kaže...

Ali ako u startu znam da je HD5970  tu negdje sa 2*GTX 295 SLI cemu onda usporedjivat 2* HD5970 sa 2* GTX 295 SLI?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 21:09 (Rhodin).
15 godina
neaktivan

imam nvidia gforce 9400gt original core mu je 550MHz i digo sam na 635MHz a original mem je400 i ja sam digo na 410 mogul vise dic i sta bi mi postiglo u igricama(sta sam vec overclockiro hocel mi to sta u igricama u perfomansama pomoc)

nedim
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ma kakva međugeneracija kakvi bakrači uspoređuje se ono što je u stvarnosti a ne čeka se 3-4 mjesseca da se nešto uporedi i čitao sam prve previewe o 3xx seriji i prva bi ima grafa trebala biti GTXST 310 ali to su samo mali previewi i mogla bi izaći za 7-8 mjeseci tek je počelo sa radom na njoj a do tad ko živ ko mrtav ja sam gledao benchmarke na resident evil 5 hd5970 je imao 80fps na maxed out a dok je gtx295 imao oko 45 znači nema smisla upoređivati 2x gtx295 i 2x hd5970 jer bi je ati sažvakao mada ni nvidiu ne treba podcjenjivati mnogo su oni bili trn u oku atiju i obrnuto jooj samo kad se sjetim hd4670 kad je bio nooov i kad se sjetim 8600GT kad su stavljali na njih crysis fino se rasšlačem kad obrnem uspomene Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam nvidia gforce 9400gt original core mu je 550MHz i digo sam na 635MHz a original mem je400 i ja sam digo na 410 mogul vise dic i sta bi mi postiglo u igricama(sta sam vec overclockiro hocel mi to sta u igricama u perfomansama pomoc)

nedim
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nedim155 kaže...

nedim155 kaže...

A jesi našao temu...

Ta grafička nije za neki gaming, memoriju nemožeš dići jer je nekvalitetna što je očekivano na low end proizvodima.

Pošto je 9400gt samo rebrandirana i optički smanjena 8500gt koju sam ja imao neko vrijeme mogu ti reći da se moja dala oc-at na 650/450MHz, a uz dizanje napona u biosu na 800-900MHz/450.

Memorija jednostavno nije dalje išla.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
protjeran
LightRush kaže...

a može li HD 5850 da potjera GTA4,DIRT2 I NFS SHIFT na 1680x1050 na maxed out settings

Nemožeš... view distance ti nemože na maximum... Grafa ti nema dovoljno memorije

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
16 godina

Uzimaj HD5850, nećeš požalit, to ti je najisplatljivija kartica na tržištu, a sa svakim novim driverom će biti bolja

Ja sam također imao 8500gt i oc-a bi ju sa 450 na 630mhz jezgru, a memoriju ja mislim da je bila 500 pa bi ju digao na 1030. To bi dosta povećalo performanse, a još k tome ima pasivni hladnjak, kupio sam ju za 150kn i nikad ih neću žalit.

Z-1
17 godina
Zvonimir Zubić kaže...

Uzimaj HD5850, nećeš požalit, to ti je najisplatljivija kartica na tržištu, a sa svakim novim driverom će biti bolja

Ja sam također imao 8500gt i oc-a bi ju sa 450 na 630mhz jezgru, a memoriju ja mislim da je bila 500 pa bi ju digao na 1030. To bi dosta povećalo performanse, a još k tome ima pasivni hladnjak, kupio sam ju za 150kn i nikad ih neću žalit.

Hahaha

malo sutra, pomiješao si efektivnu sa običnom frekvencijom

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
aquaevivae kaže...
Rhodin kaže...

Covjek u startu pita da mu se usporedi HD5850 i GTX285, jer namjerava kupit novu karticu, a to je vec medjugeneracijska usporedba.

Kad ne bih usporedjivao medjugeneracijki, onda mogu  odmah u startu prekrizit nVidiju slijedecih 3-4 mjeseca (barem) i samo lupat ATI, ATI, ATI... (nije da i inace ne vicem ATI u vecini  - ne u svakom - slucajeva jer generalno mislim da je trenutno vodeci u skoro svim segmentima trzista, nvidija naprosto nema puno za ponudit ili ako ima je skuplja pa dodje na isto)

S cime da po Tebi onda usporedujem HD5970? sa Fermi gt300 karticom? Pokazes mi ju na polici, das mi benchmark i rado cu... Ovako ju moram usporedjivat... sa necim nVidijinim, nije moja krivica sto nvidija nema i nece skoro imat nikakav odgovor na nju, a najbolji za to je GTX 295

AA-d00d kaže...

Ali ako u startu znam da je HD5970  tu negdje sa 2*GTX 295 SLI cemu onda usporedjivat 2* HD5970 sa 2* GTX 295 SLI?

Nemoj se raditi blesav, ak nezaš kaj sam htel reći ok, takve odgovore možeš pisat nekom ko nezna kaj je grafička!

5850 je bolja kupnja od gtx285 i to sam rekel, mogel bi malo čitat. A za usporedbe čekaj nVidiu, pa se bude onda vidlo ili ne vidlo.

Slična rasprava je bila i sa HD 4850, svi su je proporučali, ko god je pital kaj da kupim odmah 4850, a GTS 512 ste pljuvali a daleko bolja kartica je!

ATi izdaje puno brže kartice, nVidia iz nekog razloga sad čeka, boli me tuki zakaj, i mora biti bolja jer se nebi prodavalo...

KAm smo mi prešli s temom!

Hheh po 10x KUPI HD 5850, a ne GTX 285 :D

17 godina

Pa ko ti osporava da si rekel da je hd5850 bolja kupnja?

Stvar je u tome da se nema kak drugacije trenutno usporedjivat ako se ide na ATI-nVidija usporedbu

A sto se tice nVidijinog cekanja, budi uvjeren da nije zato kaj imaju bolji, funkcionalan proizvod, ali misle da nije pravo vrijeme da ga izdaju... ne odgadaju ga zato da ga usavrse vec zato da bi ga uopce nekako upogonili...

Vec sad se zna da prve verzije Tesle idu van sa 448 umjesto 512 shadera jer ne mogu drugacije izvest seriju, pitanje sto ce uopce biti sa GTX karicama i dal ce ih uopce bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda si u pravu možda nisi, no nekih problema ili neki plan ima nVidia, pošto to nije mala firma...

Samo tesla će biti puno puno jača nego sad ATI...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Kako sada stvari stoje ne nuzno, ali nije ni bitno...  za sve koji misle kupit gaming graficku sam GTX je bitno kakve ce bit, a ispada da su trenutno neizvedive i neisplative... mozda A3 nesto tu promijeni

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
aquaevivae kaže...

Možda si u pravu možda nisi, no nekih problema ili neki plan ima nVidia, pošto to nije mala firma...

Samo tesla će biti puno puno jača nego sad ATI...

Ne

15 godina
protjeran

e instalirao sam shift,gta4 i dirt 2 GTA 4 TJERAM NA 1440x900 na maxed out bez sjeckanja i zastajkivanja znači extra radi (na 1680x1050)malo sjecka i shift isto igram na 1440x1050 na high/very high settings bez i jednog problemčića a DiRT2 igram na 1920x1200 sa dx11 na maxed out bez i jednog problemčića znači nema štopanja i da ne izostavim crysis2 koji igram 1280x1024 na isto maxed out bez problema i sjeckanja HD 5850 je EXTRAAAAAAAAAAAAAA grafaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

HD 5850 je kao 2x HD4870 a malčice slabiji od GTX295

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran