Molio bih pomoć znalaca.
Kad sam stavljao novi CPU cooler (Arctic Freezer 11 LP), uspio sam smrdati svoju dobru staru GTX 980 (ne daje signal ni na HDMI ni na Display portovima).
Moguće je da:
- Kako su vrhovi bakrenih cijevi na Artic Freezeru bil naslonjeni na grafičku (vidi sliku) da je do došlo do nekog kratkog spoja prilikom paljenja ili
- Da se nešto savinulo na njoj
Ventovi na grafičkoj se vrte kad upalim komp, ali ne daje signal.
Prebacio sam u BIOS-u na integriranu grafiku i komp radi. Doduše daje sliku samo pod uvjetom da je Integrirana primarna u BIOSu ili da GTX 980 uopće nije ukopčana u komp.
U Device manageru mi pokazuje da grafička postoji i ima trokut (u detaljima javlja eror code 42).
Probao sa maknuti drivere sa DDU -> registrira ju kao Microsoft display adapter. Ponovno install Nvidia drivera -> detektira ju kao GTX 980, ali i dalje ne radi.
Zaboravih spomenuti da je PCI port na matičnoj OK, jer sam probao s drugom grafičkom. Također sam ukopčao tu GTX 980 na AMD komp i isti problem. Tako da je sigurno problem u GTX 980.
Nisam još spreman se oprostiti s njom, pa bih molio ima li netko kakvu dobru ideju ili možda servisera (može i na PM).
Hvala!