Pozdrav, evo imam upit, skinio sam GPU Meter i u idle mi je temperatura oko 50-55 a u loadu 60-70 celzijevih stupnjeva, da li su to normalne temperature za ovu grafu Sapphire HD 6790 1GB DDDR5,? Kad igram pes 2012 bude temperatura oko 70, a kad je bez opterecenja oko 50 ak... Da li je to u redu, pitam jer da znam da budem siguran jer je novi komp, hvala!
Grafička kartica (temperatura)
- poruka: 43
- |
- čitano: 20.290
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Normalno je da su temperature povisene po ovoj vrucini. Ispusi ju malo od prasine i biti ce odlicno.
A nesmin otvarat komp radi one naljepnice od garancije... Ma ne virujem da ima prašine unutra vec, komp je star mjesec dana..
Bez brige, tamperature su ti dobre. Eventualno povećaj brzinu vrtnje ventilatora grafičke u CCC-u.
Meni isto su temperature u idleu 50-55(po zimi 45) (a inače jedna jako topla grafička) a u fulloadu zna doči do 70-75 a nekad i 80 c.
Temp. su ti u granicama normale ukljucujuci ljetne vrucine tak da nemas brige !
Hvala Vam na pomoci, a kako ću pojačati brzinu ventilatora?
Na kolko cu je povecat? Da li smijem to raditi radi garancije?
Pa stavi si da ti nebude glasan i prati si onda temp. , nema ti to veze s garancijom !
Sa MSI Afterburnerom možeš namjestiti određenu vrtnju ventilatora na određenim temperaturama, što će te riješiti buke zacementiranog ventra na recimo 40%.
Ne gubiš garanciju.
Vrlo lako, bez nepotrebnog pokretanja prilikom startup-a (osim ako ti zelis)
Podesi vent na oko 80% ili mozes sam iscrtati krivulju prema kojoj ce se vent ponasati. Na primjer na 50 stupnjeva ce raditi sa 50% okretaja, na 60 stupnjeva sa 70% itd.
Isto tako se grafa lako clocka
Inace sve dok ne diras u BIOS od graficke ili mehanicki ostecujes grafu nemas muke sa garancijom. Stetne posledice, srecom, kada preteras sa overclockingom se vide u obliku rusenja igre ili sistema a ponekad se pojave artefakti na slici
Nakon restarta sve ce biti po starom
Hint:
Ne podizi napone ako ne znas sto radis
Imam nvidiju 550 ti Palit..Dosad najveća temperatura mi je bila 75..Znači imam Nvidia settings i di mogu ovdje pojačat vent?
Imam nvidiju 550 ti Palit..Dosad najveća temperatura mi je bila 75..Znači imam Nvidia settings i di mogu ovdje pojačat vent?
Skini si Nvidia tools-e koje ce se integrirati u Control Panel Nvidia appletu i tu ces pojacivati i smanjivati vent
Koje točno?Tražim i neznam šta da skinem.
Koje točno?Tražim i neznam šta da skinem.
Na kolko smijem najviše stavit?Da nebi zgorilo sve to skupa Trenutno je na 30%(automatic)
Moželi mi ko poslati postupak povećanja vrtnje ventilatora molim vas
u PP saljite
Pozdrav, nedavno sam kupio XFX HD6970 i malo me zabrinjavaju temp, vec mi se 2 puta dogodilo da mi se komp restarta zbog pregrijavanja grafulje, sad sam instalirao msi afterburner napravio sam onu krivulju da mi stavlje vent na cca 90% na oko 80°.
Jutros sam malo testirao pod klimom i bez msi-a i dole u slikama imate temp u loadu (bf3) i idleu. Zanima jesu te temp normalne za ovu graficku, CCC je bio na automatskom kontroliranju venta ali nije isao iznad 40%. I jos mi je bilo cudno sto mi je graficka dosla bez backplatea, jeli to normalno?
Pozdrav, nedavno sam kupio XFX HD6970 i malo me zabrinjavaju temp, vec mi se 2 puta dogodilo da mi se komp restarta zbog pregrijavanja grafulje, sad sam instalirao msi afterburner napravio sam onu krivulju da mi stavlje vent na cca 90% na oko 80°.
Jutros sam malo testirao pod klimom i bez msi-a i dole u slikama imate temp u loadu (bf3) i idleu. Zanima jesu te temp normalne za ovu graficku, CCC je bio na automatskom kontroliranju venta ali nije isao iznad 40%. I jos mi je bilo cudno sto mi je graficka dosla bez backplatea, jeli to normalno?
Temperature grafe su ok. Posto ti neucitava temp. procesora, skini neki drugi program, neku full verziju koja ce ti ocitat sve temperature. Je li ti procesor na stock hladnjaku? Ako je onda treba bi uzet neki aftermarket jer se pheneomi prilicno griju. Ta graficka ne dolazi sa backplate...
neucitava temp pojedinih jezgri jer je proc unlockan, sto automatski podrazumjeva aftermarket cooler :P pogledaj malo bolje pod moj PC, na internetu sam vidio da neke xfxove 6970 imaju backplate...
Moj bed nisam isa za tim:)
Listajuc forume vidim da mnogi nemaju backplate, nisam je ni ja dobio na 6950...
Po meni imaš povišene temperature grafe, svi mi želimo imati te temperature što niže to bolje.
Možda nemaš dovoljno "propuha" u kućištu pa se grafa grije jer ona ipak u kućištu generira veliku količinu topline.
Zaboravi na CCC u Afterburneru napravi jednu agresivnu krivulju kao ovu pa onda mjeri temp.
Osim toga vidim kako u CCC-u imaš temp 84 a brzina venta 37 pa nije ni čudo što se toliko grije.
Imamamo slične grafe samo moja nije nikada bila u igrama preko 65 i to po ovim vručim danima.
I ne brini za back plate nemam je ni ja, Na taj način smanjuju troškove proizvodnje za cca 1e po grafi pa ti računaj.
Danas mi je temperatura bila 75 stupnjeva u loadu. Da li je to normalno?
Al kako vi svi idete do 70-80, ja svoju 5770 nemogu uzavrijet preko 65 da ga ebes, je da ima aftermarket ali sam ga rucno usporio na 900 okretaja. I jos je OC-ana.
Al nece nista bit ako je topla :), nemas brige.
Danas mi je temperatura bila 75 stupnjeva u loadu. Da li je to normalno?
Da , pogotovo sad po ljeti i jos ako je referentna to je normalno ! Moja HD5870 ide do 86°C pa joj nist nije !
Moja isto ide do 80 :)
Evo još jedno pitanje, namjestio sam ventilator na 60% i sad me zanima da li on radi stalno 60% ili po potrebi..
Evo slika:
Stalno je na 60%
Evo još jedno pitanje, namjestio sam ventilator na 60% i sad me zanima da li on radi stalno 60% ili po potrebi..
Evo slika:
Stalno.....
u msi afterburner si napravi fan profile!