Buka s XFX 8800GS

poruka: 14
|
čitano: 4.039
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Buka s XFX 8800GS

Na preporuku prijatelja kupio sam XFX GeForce 8800 GS 384MB DDR3 XXX grafičku i što se tiče performansi bio je totalno upravu. Za dane novce, u tom trenutku najbolja moguća grafika na tržištu, ali...

Grafička kartica nema automatsku kontrolu ventilatora, a kako je tvornički overklokana sa 500MHz na 680MHz (core speed), ventilator cijelo vrijeme radi na 100% i jaaako, jako je bučna. Ove informacije koje sam naveo je potvrdila tehnička podrška s xfx-ovih stranica. Driveri su XFX-ovi zadnji koji su izašli, još sam instalirao i nTune da je probam downklokat ili podesit rad ventilatora ali ništa mi ne uspijeva.

Temperatura jezgre bez opterećenja je 40°C do 45°C a kad je opterećena (recimo COD4 max quality) onda se vrti između 70°C do 80°C. Ostale komponente se ne zagrijavaju previše pa da podignu temperaturu u kućištu koja je u prosijeku oko 30°C do 35°C

Da li znate na koji provjereni i sigurni način mogu utišati ventilator grafičke kartice. Ova situacija me izluđuje jer mi je komp u dnevnoj sobi i stalno se ukućani bune na buku. Konfiguracija je stara dva mjeseca i od prvog dana vemtilator rošta 100 na sat.

Hvala na pomoći.

Konfiguracija:

Intel Core2Duo E6750

MB Gigabyte P35-DS3

OCZ, Gold XTC PC6400 2x1GB

Hitachi 320 GB, SATA-II

Chieftec 450W, Active PFC, AFC

_
knock' yourself out
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2008 14:07 (markal).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Buka s XFX 8800GS

probaj s Riva tunerom

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/RivaTuner.shtml

Intel(R) Core 2 CPU 6400 @ 2.13GHz,
NVIDIA GeForce 8800 GT, Total Physical Memory 2048 MB Patriot@800, BadAxe2
17 godina
Buka s XFX 8800GS

izoliraj kuciste sa necim sto slabo provodi zvuk

mislim da je to sve sto mozes sad napraviti jer nemozes mjenjati hladnjak na grafickoj dok je pod garancijom(bar mislim da nesmijes)

u biti slazem se sa kolegom gore da pokusas sa riva tunerom,odnosno smanji takt procesora od graficke i smjeti ces smanjiti i brzinu vrtnje ventilatora :)

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2008 14:18 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Buka s XFX 8800GS

Po testovima 9600 GT je bolja..a za 1300 kuna ovo nije best buy...brza je 9600 GT barem po testovima u BuguCool

Crazy nXc na Cod Uo serverima!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura jezgre bez opterećenja je 40°C do 45°C znaci ako smanji broj okretaja bit ce još veca.
Nebi se s tim igrao.Mada graficke dosta toga podnesu meni bi rađe bile manje temperature.
Kupi rađe neki hladnjak za grafu i miran si.
Imaš tihu i hladnu graficku
17 godina
neaktivan
Buka s XFX 8800GS

Prvo,dali si skinuo drivere baš za tvoj tip grafičke ili imaš instalirane od BUG-a.AKo nemaš skinute baš za nju,skini ih te skini novi nTune koji podržava tvoje drivere.TI sa tim programom sigurno možeš spustiti razinu vrtnje ventilatora,ali moraš znati da istovremeno moraš spustiti i frekvenciju jezgre i memorije jer inače će ti se sistem rušiti od pregrijavanja.Driveri ako su skinuti baš za tvoj model,od proizvođaća ili nVidie moraju omogučiti nTunu regulaciju ventilatora jedino ako je grafička tvornički hardverski zaključana na 100%.Pitaj proizvođaća.

Ako ti oni budu rekli da se može spustiti onda ih pitaj za preporuku programa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LUXX kaže...
Temperatura jezgre bez opterećenja je 40°C do 45°C znaci ako smanji broj okretaja bit ce još veca.
Nebi se s tim igrao.Mada graficke dosta toga podnesu meni bi rađe bile manje temperature.
Kupi rađe neki hladnjak za grafu i miran si.
Imaš tihu i hladnu graficku
 da ali jel smije stavljati drugi hladnjak na graficku koja je pod jamstvom
ovako ako bi smanjio taktove mogao bi namjestiti da se ventilator na hladnjaku malo sporije vrti i samim time da pravi manje buke

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
17 godina
neaktivan
naravno garanciju gubi ak stavi novi hladnjak.
Ali ako smanji okretaje venta pa skuri graficku onda nema ni garanciju ni graficku.
Ja se nebi igrao.
Ili buka ili novi hladnjak i bok
17 godina
neaktivan
@natan
kad sam kupovao komp nije bilo 9600 GT jer je ova XFX8800GS došla dan prije u dućane. Onda je bila najbolji izbor. Ponuđeno sam imao 3850HD i 8800GS

@djigibao
Probao sam s RivaTunerom i nemoguće je usporiti ventilator jer grafička nema fan control u svom biosu i nema taj kontroler ugrađen. (potvrdio XFX)
Probao sam s nvidia hardpage (mislim da se tako zove) ali ni on nije uspio kontrolirati ventilator.

@Toma
Link za drivere mi je poslao lik iz XFX jer sam tražio pomoć putem njihove online podrške. sve što sm instalirao vezano za grafičku sam skinuo  preko njihovih linkova. Pitao sam ih za pomoć i evo njihovog odgovora

[JAMES - 2008/02/11] Hi, thanks for your message, unfortunately there is no fan control function on this card, and there is no easy option for dealing with this. however if you are unhappy with th card we suggest you contact your reseller and ask to exchange fo an 8800GT - making up cost difference, and see if they will allow it. kind regards, james

naravno da mi u dućanu nisu htjeli zamjeniti za 8800GT.
da sam znao da trebam dati 200kn više da imam fan control dao bi, ali nisam očekivao da bi xfx mogao napraviti karticu koja to nema da bi bila jeftinija. koja ogromna glupost

Mislio sam kupiti dodatne kontrolere za ventilatore koji su oko 300kn.
Ako netko ima iskustva s njima neka mi da preporuku koji kupiti.
Mislio sam na nešto ovakvo.

ili

Neznam sve sam isprobao i više nisam pametan.

_
knock' yourself out
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2008 15:10 (markal).
17 godina
moderator
Kao sto si i sam doznao, jednostavnog rjesenja ovog problema nema. Osobno sam kupio XFX 8800GT i ostao neugodno iznenadjen spoznajom da ventilator nema mogucnost regulacije, tim vise jer smo u labu imali niz XFX-ovih modela kod kojih je to radilo najnormalnije - obojica smo nazalost naletjeli na one kod kojih to nije slucaj.

Ono sto mozes napraviti jest kupiti Arctic Cooling Accelero S1 i Turbo modul za isti i oboje ugraditi umjesto tvornickog hladjenja. No postoje dva problema - prvo, time ces izgubiti garanciju, a drugo, stvar se vec dugo ne moze nabaviti u nasim krajevima, a kad se i pojavi, nestane u roku od par dana :/
17 godina
neaktivan
Buka s XFX 8800GS

U nekim slucajevima 8800GS nadmasuje i 9600GT

I am the Alpha and the Omega

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledao sam Arctic Cooling Accelero S1 i nigdje nepiše da je kompatibilan s 8800GS, ali ako je s 8800GT onda je i s GS. Model koji imam je XXX Alpha Dog Edition i strah me je da se nebi pregrijaval s ovim hladnjakom koji btw izgleda opasno.

Da li si 100% siguran da je ovo rješenje za moj problem, jer sam pronašao način kako nabaviti navedeni hladnjak.

Hvala na pomoći.

_
knock' yourself out
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...

Po testovima 9600 GT je bolja..a za 1300 kuna ovo nije best buy...brza je 9600 GT barem po testovima u BuguCool

Čovjek već ima karticu....
17 godina
moderator
markal kaže...

Pogledao sam Arctic Cooling Accelero S1 i nigdje nepiše da je kompatibilan s 8800GS, ali ako je s 8800GT onda je i s GS. Model koji imam je XXX Alpha Dog Edition i strah me je da se nebi pregrijaval s ovim hladnjakom koji btw izgleda opasno.

Da li si 100% siguran da je ovo rješenje za moj problem, jer sam pronašao način kako nabaviti navedeni hladnjak.

Hvala na pomoći.

Nece se pregrijavati. Kad se stavi Accelero S1, brzina vrtnje ventilatora se moze lako namjestati pomocu svih uobicajenih programa, sto znaci da se lako konfigurira na nacin da se u D3D-u ventilatori vrte brze (pri cemu su jos uvijek drasticno tisi od ovih na XFX-ovoj kartici), a u 2D-u sporo.  

Work is for people who suck at video games.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice