eto pise u naslovu, dali se isplati dat 200 kn vise samo zato sta je tvornicki OC, performanse su nesto malo bolje, ali prakticki ako je potrebno mogu to i sam napravit u vrlo kratkom roku, a taktove modela OCX cu postic sigurno a maksimalni OC ce vjerjoatno biti identican jedne i druge kartice...
BFG gtx 260 maxcore oc ili ocx
- poruka: 42
- |
- čitano: 5.465
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
ma to su predpostavljam 2 identicne graficke kartice samo sta je jedna tvornicki malo vise OC a druga manje i za to 200 kn... ako se ne varam to je tako... nisu to vjerojanto nikakvi "probrani" GPU.i koji mogu ic brze...
OCX je definitively poboljšana verzija sa višim radnim taktovima kako GPU-a tako i memorije 590 vs 655 MHz, memorija 1998 vs 2250 MHz. Po ostalim spec su identične! Ja bih išao na OCX da ne moram clockati. Koja je cijena? Gdje si gledao?
gledao sam u hg spotu oc je 2200kn a ocx je 2400 kn... mislim meni osobno nije problem sam napraviti taj oc koji nije velik i onda lijepo 200 kn u đep ...
To bi ti bilo pametnije ako već radiš OC. 2400 je way too much money za menebarem
jednu kupuejm sam ovih dana a drugu cu ubosta za kojih mj dana, tako da je to onda 400 kn vise a oc sam mi stvarno nije problem napravit, a ako ce biti isti a nadam se da oce onda je to 400 kn vec u đep...
Hm nije razlika samo u taktovima maxcore ima i 216 stream procesora naspram 196 na obicnoj 260gtx
Ni jedna ni druga nego 4870 1 GB
Ni jedna ni druga nego 4870 1 GB
Ako bas ne vidis da ti ponovim 4870 sa 1GB GDDR5
Ah well... ta je nešto brža no i skuplja
(opet ATI driveri znaju zezati..)
Ma kakvi Ati driveri ruse windowse di si to cuo ko ti je to rekao, da si malo pogledao i informirao se vidio bis da Nvidia najvise rusi Windowse.
Meni se rusi u zadnje vrijeme imam Vistu Ultimate x64 i HD3850 najnovije drivere i hotfix najnoviji..s nVidiom sve dosad kolko sam je koristio znalo se desit na xpu plavi ekran al rijetko,al xp ima vec dobrih 8-9mjeseci da je u penziji barem kod mene...tak da jedva cekam da se vratim na ''zeleno'' za mjesec-dva....imo sam 8800GTS jao sto mi je bilo da sam ju iso prodavat stabilna ukratko izvrsna...nisam imo problema s njom na Visti nikad..a sad me ova svako malo prca...
pitao sam bio razliku izmedu oc i ocx modela tako da je tu razlika u taktovima a ne izmedu obicne i maxcore... a kao drugo sta ste svi toliko zapeli za taj ATI gtx 260 maxcore je kao prvo i osnovno brza a i hladnija od 4870, kao drugo pise ti u potpisu koju maticnu imam i po kojoj logici bis ti onda stavljao gore ATI graficku ???????????????
Po kojoj logici mora Nvidia.
A to sto se vama nekima ruse Windowsi, ja sam ima 3870 nti jednom mi se nije ruslo sad imam 4870 i jos nijednom nisam imao ikakvih problema. A u ostalom kako vi znate da se rusi zbog ATI/ATI drivera.
Driver stop working u win i posle toga bsod izbaci i poslije kad se logam u win izbaci u cem je problem i potrazi rijesenje na netu kojeg jednostavno nema...blago tebi kad ti se nikad nije rusilo al eto vidis ima onih i kojima se ruse ....
Kakve su to teze i bljuvotine o nVidiji i rušenju vinsa?
Ja sam imao i nVidiju i Ati i nisu mi se rušili.
Dakle više je posrijedi neznanje nego hardver ili softver.
NIKAD problema ni sa ATI ni nVidijom.
Po nekoj logici uzmeš kaj je najjace i kaj si možeš priuštit i deri.
Sve ostalo su nagađanja
Jel clockas prije nego ti se to desi.
Cuj neki imaju problema nije sve savrseno kako se cini nekima to su puste price dok ne osjetis na svom Windowsu nemoj nis pricat molim te..a to s clockanjem..ne clockam nemam potrebe za tim meni je dovoljno sto pruzi s defaultom...
E onda je vjerovatno neki problem u tebi a ne u hardveru i windowsima.
Što bi sad ovo trebalo značiti???? nemoj seruckat,sta si umisljas ko si ti??? nitko i nista ak meni ne radi kak spada onda ne radi cist mi puca ona stvar ak tebi radi onako laganini to sto si vjerojatno fanboy ATI nemos slusat kritike lose strane ATI-ja mamin sinek pa IDI BRE PA SE LEČI onak kak bi srbin reko..
Jesam fan ali to ne znaci da cu nekome govorit da kupi ATI ako on ne valja.
Sto se teme tice;
Uzmi jeftiniju, Maxicore OC, jer su to iste kartice, samo sta je OCX na visim taktovima, a i jedna i druga se mogu jos puno clockat.
Ja sam u Vemila uzeo Zotacovu AMP2 za 2200kn i clocknuo je na 718/2540, sta je 63/290 vise od OCX-a.
kartice su iste, ali ova OCX garantirano radi stabilno na višim taktovima, dok OC može, a i ne mora.
Što bi sad ovo trebalo značiti???? nemoj seruckat,sta si umisljas ko si ti??? nitko i nista ak meni ne radi kak spada onda ne radi cist mi puca ona stvar ak tebi radi onako laganini to sto si vjerojatno fanboy ATI nemos slusat kritike lose strane ATI-ja mamin sinek pa IDI BRE PA SE LEČI onak kak bi srbin reko..
Pošto je naziv teme GF GTX 260 ne vidim zašto se opet stvar morala pretvoriti u ATI vs. Nvidia temu no ok.
Činjenica je da su 'nabrijane' 260-tke sa 216 jezgri super grafulje i da su alternativa čak i Radeonima 4870. Kada stignu nabrijane 280-tke to će biti zanimljivo
tema se opet pretvorila u ATI vs. nvidia iz neznam kojeg razloga a to nije ni bilo moje pitanje... gledajuci ostatak kofiguracije noramlno da cu birat nvidia graficku karticu kad kasnije mogu lagano dodat jos jednu kad doticna pojeftini...
Ako je razlika u cijeni samo 200kn ,kupi jaču karticu od ove dvije navedene u pitanju.
Kada će doći u Rijeku i gdje u Rijeci je sada mogu nabaviti?