Ovako imam problem... namjeravam kupiti navedenu karticu (ATI Radeon HD3850) al imam samo 400 w napajanja...
Zanima me dali moze raditi na 400 w (na ati- jevoj stranici piše da treba minimalno 450 W)
Pliz odgovor
Ovako imam problem... namjeravam kupiti navedenu karticu (ATI Radeon HD3850) al imam samo 400 w napajanja...
Zanima me dali moze raditi na 400 w (na ati- jevoj stranici piše da treba minimalno 450 W)
Pliz odgovor
Može i na 400W ali zavisi koje takvo napajanje imaš. Koje je tvoje?
Imam napajanje od kucista, dakle 400 W
A koje ti je kućište, svejedno bi ti trebala pisati marka napajanja.
Codegen midi tower 3319-CAC10, 400W
Preporučam da radi sigurnosti kupiš neko drugo napajanje od 400-450W tipa Fortron, Chieftec
Preporucio bih ti Hd4670.Cijene su tu negdje, hd4670 je i nesto jeftinija. Performasne su tu negdje, a sto je najbitnije, 4670 netreba dodatni 6-pinski konektor,
tako da se netrebas brinut oko napajanja.
EDIT: vidim da imas codgenovo kuciste i vjeroatno je unutra i codgenovo napajanje. To bas i nije no-name tak da bi ti vjeroatno bilo dosta i za 3850.
Ali po meni bi bolje i sigurnije prosao s HD4670
problem je u tome sto bi htio graficku za manje od 600 kn
problem je u tome sto bi htio graficku za manje od 600 kn
Preporucio bih ti Hd4670.Cijene su tu negdje, hd4670 je i nesto jeftinija. Performasne su tu negdje, a sto je najbitnije, 4670 netreba dodatni 6-pinski konektor,
tako da se netrebas brinut oko napajanja.
EDIT: vidim da imas codgenovo kuciste i vjeroatno je unutra i codgenovo napajanje. To bas i nije no-name tak da bi ti vjeroatno bilo dosta i za 3850.
Ali po meni bi bolje i sigurnije prosao s HD4670
Ne možeš uopće pokrenuti komp ili ti šteka, a nedostatak struje može oštetiti komponente.
Ak imas skroz slabo napajanje, onda ti se os ne uspije dignut, ali ak imas slabije napajanje onda tjekom loada(kad trosi najvise struje, npr u igrama) ti se zna srusit komp.
Da ne pricam o tom da ti nekvalitetna napajanja znaju sprzit maticnu, graficku odnosno skoro cjeli komp.
jel mozda postoji alternativa na 3850 do 600 kn (moze i nvidia)... ak ne onda kolko posto je da mi radi?? :P
Pa možeš ti kupiti 3850 pa viditi, ali bolje ti je uštediti još malo pa kupiti i napajanje.
jel mozda postoji alternativa na 3850 do 600 kn (moze i nvidia)... ak ne onda kolko posto je da mi radi?? :P
jel postoji usporedba mozda da vidim koja je razlika??
A čemu služi google ili neka druga tražilica. Kao da si sa neba pao.
mijenjaj to napajanje što prije uzmi fortron u vemila za 300 kuna 400W Blue Strom 2 Čisto dosta
mijenjaj to napajanje što prije uzmi fortron u vemila za 300 kuna 400W Blue Strom 2 Čisto dosta
ali ja kupujem jos 3 gige rama i neam dosta novaca za napajanje
dakle da kupim 4670
juve ne pravi se pametan kad to nisi ti jako znaš valja pametnije je moje prase
juve ne pravi se pametan kad to nisi ti jako znaš valja pametnije je moje prase
Mislim da Codgenovo 400W napajanje je dosta za 4670. Jer konfa s 4670 u loadu trosi max nekih 170W. Mozda mrvicu vise ak clockas nes.
Proslo bi vjeroatno ovo napajanje i s 3850 ali to napajanje ima malu na tom railu. tak da ne preporucujem.