Ati ili Nvidia

poruka: 149
|
čitano: 28.968
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Ati vs Nvidia

..hm.."nevidija" je "pobjednik" samo za ljude koji se ne razumiju u graficke kartice!!!

Odkad postoji i Ati i nvidia, Ati je uvijek imao kvalitetnije i generacijski naprednije proizvode.

To vam je kao da uspoređujete Windowse sa nekim drugim OS-om. Jadna Evropa je osuđena na najgori OS(windoze), dok se Ameri redom koriste Mac-ovima,po firmama i doma...itd,itd.

Ali,vratimo se na temu...artifakti,ružna slika,česta "pucanja"..sve se to nekako više spominje uz nvidia ime.

Odkad sam na PC-u (a to je debelo u prošlom tisućljeću!), nisam si dozvolio rizik da bih nedajbože kupio Nvidia karticu! Brrr!

Zato, tko cijeni kvalitetu,taj će cijeniti i ATI proizvode!!

17 godina
neaktivan
pointer kaže...

Odkad sam na PC-u (a to je debelo u prošlom tisućljeću!), nisam si dozvolio rizik da bih nedajbože kupio Nvidia karticu! Brrr!

Pišeš gluposti.˝ Nisi si dozvolio˝ kupiti Nvidijinu grafičku, a kakaš po njenim performansama.˝Ostani pri ATI-u ,a nas koji smo na Nvidiji (ne slučajno) ostavi na miru.
17 godina
neaktivan
pointer kaže...

Ali,vratimo se na temu...artifakti,ružna slika,česta "pucanja"..sve se to nekako više spominje uz nvidia ime.

LOL! LOL! LOL! LOL!  Smijeh   Smijeh   Smijeh   Smijeh

Hvala ti, baš si me nasmijao od srca...
Ja sam hvala bogu dosta često mijenjao grafičke kartice, a i imam nekoliko frendova koji su dosta hardverski 'navudreni' pa smo znali čeprkati po konfama raznim i slagat neke lan-party-je i tak..
Uglavnom, sjećam se kad je frend kupio Radeona 8500 čini mi se, što je tada bio 'posljednji krik tehnike' a ja ipak uboo GF4200Ti, jer sam prije toga bio iznimno zadovoljan GF2MX-om koji je još ranije nudio definitivni 'best buy'.
E sad - čitam ja na netu kak ATI ima sve te điđa tehnologije i koliko je na papiru naprediniji od GF-a i milsim si 'pa možda sam trebao ipak kupiti Radeonku', kad frend poludi svakih par dana - ne radi mu ova igra kak spada, ne radi mu ona igra. Driveri za ATI u komi, pucaju teksture i sl. OK idemo dalje. Godinu i nešto kasnije kupim ja Radeon 1600XT jer su tada Radeoni postali bolji pošto je Nvidia izdala svoju katastrofalnu FX seriju kartica i sve 5. Radeonka mi fino radi, izgleda da su ispeglali drivere i sve. Prođe opet godina i nešto i Nvidia izda seriju 6xxx, pa sam morao ubosti 6800-tku jer je oprala Radeonke. Kad gle čuda, na njoj rade svi ATI tehnološki demoi i to potpuno glatko, kao da imam najjaču Radeonku. Bio sam jako zadovoljan tom karticom, no došlo je vrijeme za kupnju nove, a taman izašle GF 8800-tke prve pa reko ok..   Radeoni im ponovno nisu baš konkurirali najbolje u tom trenutku i tako sam završio ponovno sa Nvidiom.
E sad, poanta svega je kako kroz sve godine svakodnevnog korištenja Nvidia kartica nisam vidio niti jedno pucanje ili artefakte po ekranu, dok sam kroz samo nekoliko tjedana uz ATI doživio par 'neugodnosti', vjerojatno zbog igara koje su 'the way it's meant to be played' za Nvidijote Belji se
Ja ne znam tko je tu lud no ipak mi se čini kako su kroz protekle godine nekakvi problemi s driverima i pucanja pri korištenju više bili na ATIjevoj strani nego na Nvidijinoj ili sam ja slućajno imao sreće s mojim karticama.
Ali komentari u stilu 'nisam si dozvolio rizik da bih nedajbože kupio Nvidia karticu! Brrr!' su u najmanju ruku smiješni Smijeh
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Ati ili Nvidia

I moja iskustva s Nvidijinim grafuljama su pozitivna,nemam riječi zamjerke.Imal sam 6600GT, pa7900GT i sad evo već jedno vrijeme 8800GT.  Nikad nije bilo nikakvih artefakata , pregrijavanja ni sličnih stvari. Tak da mi nisu jasna ta pljuvanja po Nvidiji. Imal sam i jednog Radeona 5500 i moram reći da ni s njim nije bilo nikakvih problema. 

Mene kao krajnjeg korisnika ne zanima koji je proizvodni proces ,niti druge pojedinosti koje se tiču izrade grafičke , nego kad ju stisnem u utor i zaštekam dodatno napajanje da ona radi bez problema.

0 0 hvala 0
17 godina
Ati ili Nvidia

Ja imam ovakvo misljenje i stajaliste ,prije sam bio okorjeli amdovac , stalno sam amd ovo adm ono ,ali sta je je intel je bolji , te sam presao na intela ,nisam pozalio dapace,tako isto sta se tice grafickih kartica ako ce mi bit bolja nvidia kupit cu nvidiu ako ce mi biti bolji ati kupit cu si ati tako i kod procesora i svega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Realno, driveri i nVidije i ATi-a su koma i dobri nakon nekoliko iteracija od izlaska nove generacije. Razlike apsolutno nema.

Što se tehnologije tiče, tu se izmjenjuju. Što se kvalitete tiče, ATi je odavno u profesionalnim krugovima poznat kao dobra kartica i to u profesionalnim CAD krugovima pogotovo dok su još u igri bili CRT monitori. nVidija je s druge strane ime koje bi izazivalo smijeh. Nekadašnji Matrox bio je odlična kartica također.

Ono što je uništilo Matrox za desktop tržište je brzina. Igračima kvaliteta nije na prvom mjestu, već čista brzina i to nVidia zna.

Prednost je u posljednjih par godina bila izmjenjiva; malo ATi, malo nVidia, ali je nVidija imala nekoliko neugodnih situacija varanja na kvaliteti da bi s dobila brzina. Od varanja u filtriranju, geometriji, i ostalih posebnih prilagodbi poput one za Crysis.

Driveri ATi-a za Vistu u ranom startu bili su dobri, solidni, a driveri nVidije katastrofa zbog koje su mnogi problem svalili na Vistu. Sada je to popravljeno, ali ne zaboravlja se.

Također, u početku DX-a 10, nVidija nije bila u stanju ponuditi arhitekturu sposobnu za novu tehnologiju, dok je ATi uz veće ulaganje krenuo baš na nešto novo što im se, kako sada vidimo, isplatilo.

nVidija je dobila sirovu snagu u DX9 igrama i nekim DX10 naslovima, a na račun drivera i načina na koji je zamišljeno da se igra, odnijela bitku i na nekim navodnim DX10 poljima.

Iako je Crysis u stvari DX9 igra što su korisnici dokazali pokrenuvši gotovo sve DX10 efekte i na DX9, nVidija je odnijela prednost, dok se za pravi DX10 demo, Call of Juarezov DX10 manje govori, a gdje je vidljivo da je u pravom DX10 ATi napredniji, kao što se vidjelo i na primjeru Assassin's Creeda gdje je 10.1 odnio nevjerojatnu prednost na stranu ATi-a gdje se uključivanjem AA ne gubi skoro ništa na performansama.

nVidija je prije promjene detalja o DX11 namjerno odugovlačila s uvođenjem DX10.1 jer nemaju nikakvu opciju ići na novu tehnologiju, a patente bi morali kupiti od ATi-a i intela. Ukidanjem raytraceing podrške, nVidija je napokon dobila mogućnost da polagano uđe u nešto novo i ima više šanse pred konkurencijom.

Sada je situacija jako zanimljiva. nVidijin najjači adut, brzina, više nije u igri, a ništa drugo nemaju. Tehnološki napredak je na strani ATi-a, proizvodni proces na strani ATi-a, brzina na strani ATi-a, cijena na strani ATi-a i nVidija šansu za izlazak iz ovoga ima isključivo ako za 9 mjeseci ponudi novu generaciju koja će biti jeftinija od ATi-a, pružiti odmah podršku za DX11, manje se grijati i biti brži.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
RE: Ati ili Nvidia
kompotko kaže...
rooswelt1991 kaže...

e evo kako ja mislim da sada stoje stvari velikih kompanija na trzistu.

1.Svi hvale Atievu hd4xxx seriju i pljuju nvidiu, medjutim netko je bacio sumnju da je ati napravio OC na toj seriji i zbog toga da    atijeve kartice imaju vece performanse i vecu temparaturu. tog nekog svi su popljuvali tvrdeci da nema pojma ni o cemu i da je zgrizeni nvidias. Moje misljenje je da koliko god to zvucalo nevjerovatno to je ipak moguce,jer je ati odnosno amd u velikim problemima bio prije izlaska hd3xxx i hd4xxx serije bio u velikim problemima,nvidiaina 8xxx serija je razvaljivala hd2xxx seriju,a intel je bio nedodirljiv svojim procesorima i time je amd odnosno ati bio stjeran u kut i mozda je bas ovaj "tvornicki" OC bio potez ocajnika.

2.Ako se pokaze tocnim ovo u vezi atievih novih serija,ati ce izgubit jaako puno svojih "pristasa" jer malo tko ce htjeti "kupovati macka u vreci",neznajuci koliko ce se kartica OC u tvornici. Ako bude tako onda ce najvise opet profitirat nvidia jer ce dobivat sve vise poklonik.

3.nvidia je opet u velikim minusima tako ako se ova nagadjanja pogode mislim da bi se nvidia izdignula iznad ati(amd)a i da se   ati nebi vise nikad oporavio, a ako padne ati(grafike) ubrzo bi te stvari iskoristio intel te zadao konacan udarac ovoj korporaciji.

4.Medjutim dali nvidia moze tako dugo prodavat ovake proizvode i toliko ici i minus dok ati ne prizna(ako je to istina) da je vrsio OC, ili ce i oni pokleknuti te pocet raditi jeftinije (OC)  graficke kartice te time propustiti priliku da zavlada "grafickim" trzistem.

5.A sta ako ova nagadjanja za OC uistinu nisu tocna onda je ati zadao jak udarac nvidiai i pitanje je koliko ce nvidia moci jos dugo parirati ati, a time ce rasti gospodarska vrijednost ati(amd)a sto bi moglo rezultirat time da amd konacno malo pocne parirat SVEMOGUCEM INTELU.

kakve sam ja sad bajke ispricaoŠutim    ali ovo je sve moguce da se dogodi u skoroj buducnosti   Izlanuo se     

ps. nemojte mi ispravljat pravopisne greske jer sam tek promjeno tipkovnicu pa e malo mucim.

Stvarno je bilo potrebno dizati staru temu... #smajli koji koluće očima#.

1. Znači, HD4850 je clockani model koje točno kartice?
2. Neće neće, bez brige... Stock hladnjak na njemu je očaj, te su zbog toga visoke temperature. Temperature padnu i do 20-30 stupnjeva kupnjom aftermarket hladnjaka. Prije mi se čini da ljudi koji kupuju nVidiu, kupuju mačka u vreći, jer:
- serija 9 je zapravo clockana serija 8, uz naravno, višu cijenu - jako glup potez nVidie, čak je i bezobrazan.
- postoje problemi s kučištima kartica
3. Ati i nVidia su jake firme, koje jako teško mogu propasti.
4. Ati nije vršio OC. Jer kao što sam rekao, temperature se smanje drastično kupnjom aftermarket coolera ili tako da se povisi brzina kretnje ventilatora (default je na 10%, što je malo).
5. Zadnjih par rundi je dobio Intel, pa je stvarno moguće da AMD ima kakvog asa u rukavu.
  1.NIKOJE kartice , samo su (navodno) zbog boljeg slogana (jeftino a snazno) OC-ali karticu. dokaz tome je to sto imaju iste hladnjake (mislim) kao i hd3xxx serija a temparature su dosta vise. ne kazem da je to istina ali "gdje ima dima ima i vatre". a na tim karticama se definitivno nesto dimi. 
2.iako sam veliki pristasa nvidia-e,mislim da je to bio NAAJGLUPLJI njihov potez. Moja osuda
3. Nece one skroz propasti mozda samo jako oslabljeti,sto bi bilo dovoljno da ovaj drugi ostvari dodatnu prednost,i tesko da bi se nakon takog pada jako brzo vratila u igru niti jedna kompanija.
4. Mozda i nije, nemogu ih osudjivat ako neznam sigurno. A sto se tice ovog coolera mislim da bi se trebali usporediti dvije kartice iste cijenovne kategorija sa istim coolerima i tad bi rijesili sve probleme.\
  5.Ako je taj odgovor, kao ovaj sa hd4xxx nvidiai,onda to nije as vec poker asovaCool
robert lalic
17 godina
neaktivan

Treba biti zapravo popriličan kreten za izjaviti da je 4850 overclockana 38xx LOL. :)

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
  1.NIKOJE kartice , samo su (navodno) zbog boljeg slogana (jeftino a snazno) OC-ali karticu. dokaz tome je to sto imaju iste hladnjake (mislim) kao i hd3xxx serija a temparature su dosta vise. ne kazem da je to istina ali "gdje ima dima ima i vatre". a na tim karticama se definitivno nesto dimi.
 Ima isti hladnjak, da... I kakve to ima veze? Naravno da će se više zagrijavati, jer je jača kartica.

Kao što sam i rekao, vent se na kartici vrti na 10%, što je užasno malo. Da povisiš na 30%, temperature padnu za 20 stupnjeva, a to niti nije tako glasno.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
protjeran
kompotko kaže...
rooswelt1991 kaže...
 Ima isti hladnjak, da... I kakve to ima veze? Naravno da će se više zagrijavati, jer je jača kartica.

Kao što sam i rekao, vent se na kartici vrti na 10%, što je užasno malo. Da povisiš na 30%, temperature padnu za 20 stupnjeva, a to niti nije tako glasno.
 Ništa drugo i ne može biti. Čista fizika, više hladnog zraka, manje topline. Samo što su je pustili u prodaju takvu pa se i više i brže grije.Nevinašce
Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x2048, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2008 15:51 (stoncin3).
16 godina
protjeran
birkA122 kaže...

meni je duplo bolja nvidia od ati ,nvidia je kvalitetnia

http://birka-computer-stuff.blogspot.com/

Stfu Fanboy!
Ma ajde mi nadji dokaz da je nVidia kvalitetnija!
Po meni su obadvoje vrhunski proizvodi! Viče

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
birkA122 kaže...

meni je duplo bolja nvidia od ati ,nvidia je kvalitetnia

http://birka-computer-stuff.blogspot.com/

Bravo za tebe..jesi sad ponosan na sebe kaj si to svima reko??spameri....oboje tvrtke rade odlicne graficke samo kaj ati trenutno boljiBelji se
...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ati ili Nvidia

ATI ili Nvidia. Ko' voli nek' izvoli!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Realno nisam fan nijedne niti druge firme, uzimam ono sto je u tom trenutku bolje bez previse razmisljanja o marki, bitno da ja dobijem najbolje za novce koje imam, prosli komp sam imao ATI onaj prije toga je bila nVidia, prije toga 3dfx sada je opet nVidia, a iduci tko zna, budemo vidili :-)

17 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Realno nisam fan nijedne niti druge firme, uzimam ono sto je u tom trenutku bolje bez previse razmisljanja o marki, bitno da ja dobijem najbolje za novce koje imam, prosli komp sam imao ATI onaj prije toga je bila nVidia, prije toga 3dfx sada je opet nVidia, a iduci tko zna, budemo vidili :-)

Definitivno mislim da su obje firme dobre, a to mogu i potvrditi iz vlastitoga iskustva sa grafikom. I danas u i dalje konkurenti ako se dobro promotri tržište grafičkih kartica.  Nemojmo zaboraviti i subjektivni stav čovjeka prema nečemu općenito tako da svatko može uvijek stati iza svojih riječi iako to možda u praksi i tehničkom smislu ne stoji.
17 godina
neaktivan
Ati ili Nvidia

Definitivno su obje tvrtke kvalitetne

Također me ne zanima marka ATi ili nVidia performanse su najbitnije

prvo sam imao ATi(9000 series),pa nVidiu(7 serija-koja mi je izgorjela,nije bilo overklokiranja!)pa opet ATi(1950pro)

i nakraju (sad) nVidia 8800GTS 512mb s kojom sam zadovoljan,ali počeo sam razmišljati o 4870X2 koja ima trenutno najbolje performanse na tržištu

Dok cijena padne ispod 3000kn KUPUJEM!!!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Gamer-gts kaže...

prvo sam imao ATi(9000 series),pa nVidiu(7 serija-koja mi je izgorjela,nije bilo overklokiranja!)pa opet ATi(1950pro)

i nakraju (sad) nVidia 8800GTS 512mb s kojom sam zadovoljan,ali počeo sam razmišljati o 4870X2 koja ima trenutno najbolje performanse na tržištu

Blago tebi, ja samo ispod 2000 KN. Kakav sam-takav sam, iako kupujem stalno nešto (čitaj: u 6 mjeseci tri graf. kartice sam promijenio)!btw kupio sam i novo računalo pa računaj sa time da sam neminovno uzeo i odmah uz bolju grafičku karticu. Imao sam ATI Radeon x1950 pred 6 mjeseci, pa Geforce 8800GT i sada ATI... Sve su odlične kartice, bez ikakvih tehničkih problema i igrao sam i sve zahtjevne igre i na high detaljima! Cijena uvijek oko 1300KN.
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...
Gamer-gts kaže...

Blago tebi, ja samo ispod 2000 KN. Kakav sam-takav sam, iako kupujem stalno nešto (čitaj: u 6 mjeseci tri graf. kartice sam promijenio)!btw kupio sam i novo računalo pa računaj sa time da sam neminovno uzeo i odmah uz bolju grafičku karticu. Imao sam ATI Radeon x1950 pred 6 mjeseci, pa Geforce 8800GT i sada ATI... Sve su odlične kartice, bez ikakvih tehničkih problema i igrao sam i sve zahtjevne igre i na high detaljima! Cijena uvijek oko 1300KN.
 Koje detalje ti preporuči u Crysis-u ako hoćeš da ti računalo preporuči? Meni neće na very high, jedino ako sam stavim. Pitam jer me zanima kakva je ta GTS 512MB?
Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x2048, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Audio
17 godina
neaktivan
Ati ili Nvidia

U biti 8800 GTS 512 je malo slabija 9800GTX

Jaca od 8800 GT

Daje u Crysisu oko 27-28 fps-a na 1680x1050

GDDR 3 mema..

Bla bla

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

...možda sam i htio da malo podignem atmosferu komentarom(smijeh),ali bilo kako bilo,to je moje subjektivno mišljenje i dakako da upravo zbog toga i postoje tabori Ati i Nvidia,kako bi se malo "prepucavalo". Ruku na srce,i jedni i drugi nam "na kapaljku" dostavljaju svoje modele,odnosno performance razvijaju "dovoljno sporo" zbog tržišne utakmice i kako bi "izmamili" što više novaca od kupaca.Žao mi je samo što nema više igrača na tom zahtjevnom segmentu hardwarea,pa bi i krajnji korisnici(kupci) vjerojatno imali više koristi od toga.

Znaći,ovo je "prepucavanje",a ja sam na strani Ati-ja,jer mi je bolji,ljepši,brži,itd,itd... Pri tome svakako da nisam nikoga htio uvrijediti sa svojim stavom...možda malo se "izrugivati" drugoj strani...hm,da..to možda..!Belji se

ZX Spectrum 48k Commodore 64K Amstrad CPC 464 Commodore 128k Commodore Amiga 500 Commodore Amiga 1200 Commodore Amiga 2000 + Zorro Pentium II 433 MHz Pentium 4 3.33 MHz Apple Macintosh Performa ...itd.
16 godina
protjeran
Ati ili Nvidia

Nvidia

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
Ati ili Nvidia

ATi

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

4870

Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x2048, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music
17 godina
neaktivan
Ati ili Nvidia

9800GTXŠutimŠutimŠutim

E8400 3gHz // Gigabyte 9800 gtx // Corsair 1066 mHz 4 GB // WD 640GB // CORSAIR HX520W // Gigabyte EP35-DS3R // CM Cosmos // Genius Ergo 525 Laser Gaming Mouse Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
pointer kaže...

LOL! LOL! LOL! LOL!  Smijeh   Smijeh   Smijeh   Smijeh

Hvala ti, baš si me nasmijao od srca...
Ja sam hvala bogu dosta često mijenjao grafičke kartice, a i imam nekoliko frendova koji su dosta hardverski 'navudreni' pa smo znali čeprkati po konfama raznim i slagat neke lan-party-je i tak..
Uglavnom, sjećam se kad je frend kupio Radeona 8500 čini mi se, što je tada bio 'posljednji krik tehnike' a ja ipak uboo GF4200Ti, jer sam prije toga bio iznimno zadovoljan GF2MX-om koji je još ranije nudio definitivni 'best buy'.
E sad - čitam ja na netu kak ATI ima sve te điđa tehnologije i koliko je na papiru naprediniji od GF-a i milsim si 'pa možda sam trebao ipak kupiti Radeonku', kad frend poludi svakih par dana - ne radi mu ova igra kak spada, ne radi mu ona igra. Driveri za ATI u komi, pucaju teksture i sl. OK idemo dalje. Godinu i nešto kasnije kupim ja Radeon 1600XT jer su tada Radeoni postali bolji pošto je Nvidia izdala svoju katastrofalnu FX seriju kartica i sve 5. Radeonka mi fino radi, izgleda da su ispeglali drivere i sve. Prođe opet godina i nešto i Nvidia izda seriju 6xxx, pa sam morao ubosti 6800-tku jer je oprala Radeonke. Kad gle čuda, na njoj rade svi ATI tehnološki demoi i to potpuno glatko, kao da imam najjaču Radeonku. Bio sam jako zadovoljan tom karticom, no došlo je vrijeme za kupnju nove, a taman izašle GF 8800-tke prve pa reko ok..   Radeoni im ponovno nisu baš konkurirali najbolje u tom trenutku i tako sam završio ponovno sa Nvidiom.
E sad, poanta svega je kako kroz sve godine svakodnevnog korištenja Nvidia kartica nisam vidio niti jedno pucanje ili artefakte po ekranu, dok sam kroz samo nekoliko tjedana uz ATI doživio par 'neugodnosti', vjerojatno zbog igara koje su 'the way it's meant to be played' za Nvidijote Belji se
Ja ne znam tko je tu lud no ipak mi se čini kako su kroz protekle godine nekakvi problemi s driverima i pucanja pri korištenju više bili na ATIjevoj strani nego na Nvidijinoj ili sam ja slućajno imao sreće s mojim karticama.
Ali komentari u stilu 'nisam si dozvolio rizik da bih nedajbože kupio Nvidia karticu! Brrr!' su u najmanju ruku smiješni Smijeh
 Eh,izgleda da si imao samo sreće i to slučajno,jer Ati ima i uvijek je imao kvalitetnije proizvode od Nvidije!! Tehnološki naprednije! I nije kriv što ga ostatak svijeta ne stigne pratiti! To je samo dokaz kako se za cjelokupan napredak mora čekati i one koji najviše zaostaju! Ja ne kažem da nvidijine karte nisu loše,ali kaskaju za Atijem i točka. ..ali evo jednostavnog primjera: de se otprilike pokušaj sjetiti u kojem je tek geforceu nvidija implementirala enviromental bumpmaping? a od kojeg Radeona ga Ati ima?...eto vidiš..a da ne spominjem ostale napredne tehnologije,koje Ati uredno implementira prije nvidije..
ZX Spectrum 48k Commodore 64K Amstrad CPC 464 Commodore 128k Commodore Amiga 500 Commodore Amiga 1200 Commodore Amiga 2000 + Zorro Pentium II 433 MHz Pentium 4 3.33 MHz Apple Macintosh Performa ...itd.
17 godina
neaktivan
Ati ili Nvidia

Ja recimo koristim nvidia kartice odkad znam za sebe (i jednu S3 karticu). Nvidiu sam koristio od TNT2 i nikada nisam imao problema s ikakvim artefaktima. ATI nikada nisam imao pa nemogu reći ništa za ili protiv njihovih kartica, ali sljedeća koju kupim je gotovo sigurno neka iz ATI-eve ponude.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja preferiram nvidiju, premda i ati ima dobre grafe... ali recimo sto me smeta, neki dan sam bratic uzeo komponente nvidijnu graficku i radeon HD 3850....  instalacijom ati drivera, isti su mi blokirali zvucnu karticu integiranu na nvidijnoj maticnoj... to je bila sitnica za rijesiti ali opet zivcira... (ja inace ne preferiram mijesanje nvidia i ati komponenti)

17 godina
uvijek sam mislio da će od Nvidie bit nešto da će ona biti nedostižna komkurentima.Ali me razočarala.Davalaje kartice srednjeg segmenta po paprenim cjenama.Na što je ATI odgovorio inovavcijom i dao bolje performanse za još manju cjenu.Nvidiino bahtstvo je sigurno zato što dugo vrijeme nije imala konkurenta,pa je samma mogla krojit svetske cjene na tržištu grafičkih kartica.
nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice