danas spajam dvije u cf r9 390, oce biti potrebna reinstalacija windowsa 10, jer citao sam da 10tka nema potrebe nego samo reinstalirati drivere.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U mom bench videu je vidljivo sve sto sam kako postavio i koliko se dobije uz snimanje ali shadow uzme samo par frejmova tako da to i nije neka bitna razlika.Odvrtit cu sad i sa 4xmsaa jer mislim da 8xmsaa udara zestoko u propusnost a tu je amd car naspram nvidie pa napisem koji mi je average uz 4xmsaa
EDIT:
Pa i nije prevelika razlika...
min 83.34
average 97.47
max 124.25
Alfa-r koliki je tebi average na 4xmsaa?
Evo mene.. Sve isto, ali 4xmsaa
Total: 24,325
Avarage: 118.44
Min: 95.81
Max: 156.95
Evo mene.. Sve isto, ali 4xmsaa
Total: 24,325
Avarage: 118.44
Min: 95.81
Max: 156.95
Ova igra ce letjet na ps4 i xone jer je engine ocito kompletno prilagodjen amd arhitekturi
Bar jedna igra ide bolje na AMD-u :P
Nema shitworksa.... mogli su bar staviti da se gume teseliraju u x64 da nvidija bude izjednačena.....
EDIT:
Ili barem nosne dlake vozača :P
nema potrebe za novim win 10 a sto se tice drivera potpuno ih makni pa onda instaliraj:-)
i javi neke bencheve od svoje dvoglave zvjeri:-))
p.s ne forsiraj sa oc-om previse radi napajanja a i nema potrebe
;-)
Evo moj score sa 390-kom na 1170/ 1650. Nije mi jasan tvoj max. fps, a cpu ne igra ulogu jer je grafa konstantno na 99%.. Koje drivere imas?
Power je na +50 i napon na +100, throttleanja nema.
Evo moj score sa 390-kom na 1170/ 1650. Nije mi jasan tvoj max. fps, a cpu ne igra ulogu jer je grafa konstantno na 99%.. Koje drivere imas?
Crimson 16.1.1
Taj max mi je izmedju dva puta varirao...
Koji ti je cpu?
5820k, al nema utjecaja CPU, usage mu je 10-15% i grafa je non-stop na 99%
Bar jedna igra ide bolje na AMD-u :P
Nema shitworksa.... mogli su bar staviti da se gume teseliraju u x64 da nvidija bude izjednačena.....
EDIT:
Ili barem nosne dlake vozača :P
Ova igra je savrsen primjer koliko su u biti amd i nvidia arhitekture razlicite i kolike su razlike kad se igra kompletno radi za jednu od njih,amd puca na ogromne propusnosti nvidia puca na teselaciju i svoj ostali tech.
Bench i slikice odmah kad sve sastavim. :))
pod pc ti pise 600 ...promjeni to da ne buni ljude
a za 1200 ti je i vise nego dovoljno jucie-a ;-)
Tek stiglo jucer, promjenit cu :)
Dakle tko god da mi je linka bia onaj kabel extension nek se goni... jer neradi. Potrosia sam pola svog zivota na nista, pci-e slotovi rade, cim stavis kabel nece posta, boota, isprobano samo s jednom grafickom.
Sad moram opet kabel narucit, ali nece tata u kineza vise i hong kong...
Sto mislite, hoce li novi Hitman dolaziti uz recimo 390 kartice? Slicno kao kada je bio Radeon gold/silver/bronze rewards.
6 | Da |
---|---|
7 | Ne |
Usporedili smo jednu radeon specific igru(Dirt) hocemo sad jednu koja se zasniva na nvidia arhitekturi?
Postavke su maxed out znaci sve max,pokazni dio je onaj odmah nakon sto se skoci sa vodopada gdje je ta suma i dosta zombija u sceni jer je to realan prikaz kako ce se igra vrtit kroz ostatak tog svijeta.
Radili smo to vec... I čuda li bolje je na Nvidiji, ali razlika je u tome što GameWorks koristi Nvidijine postavke, dok Dirt ne koristi ništa specificno od AMDa. Nebitno, gameworks ce uvijek biti bolji na nvidiji, jel to znaci da je nvidija bolja ? Ne. Tko igra ugl. GameWorks naslove bolje ce proc sa Nvidiom nego sa AMDom, ali to nije nikakva usporedba između dvije kartice. Kraj
Radili smo to vec... I čuda li bolje je na Nvidiji, ali razlika je u tome što GameWorks koristi Nvidijine postavke, dok Dirt ne koristi ništa specificno od AMDa. Nebitno, gameworks ce uvijek biti bolji na nvidiji, jel to znaci da je nvidija bolja ? Ne. Tko igra ugl. GameWorks naslove bolje ce proc sa Nvidiom nego sa AMDom, ali to nije nikakva usporedba između dvije kartice. Kraj
Ako ne zelis ne trebas se niti javljat i pametovat zar ne?Ovo je the following a on radi puno bolje na amdu nego sto je radio DL u startu
Usporedili smo jednu radeon specific igru(Dirt) hocemo sad jednu koja se zasniva na nvidia arhitekturi?
Postavke su maxed out znaci sve max,pokazni dio je onaj odmah nakon sto se skoci sa vodopada gdje je ta suma i dosta zombija u sceni jer je to realan prikaz kako ce se igra vrtit kroz ostatak tog svijeta.
TD samo zato jer si u 390 temi, a postaš svoje klipove sa 970kom, a pretpostavljam da želiš da ekipa bencha svoje 290 i 390ke jer su "oprali" 970ku u Dirtu...
I Far Cry 4 radi bolje na jednoj 390x nego 980ki, a Gameworks title je :) ... AMD ima dosta sirove snage, i uvijek sam se pitao kako to jedan nvidijin model sa duplo užom sabirnicom i prilično manjim brojem tranzistora - može imati veće performanse? Još uvijek ne znam točno odgovor, ali mislim da je posrijedi loše kodiranje, dx11 i teselacija/gameworks. Iako sam i sam privrženiji zelenima, 390/x je vrhunski komad hw-a. Šteta što se grije. Možda i nije toliko? Kakve su vam temperature? Ima li tko sa CF 390/x?
edit: no ne mislim na temperature sa vsyncom ili fps lockom, već full load temp. Da ne bi bilo 50-60C odgovora :)
čudo koliko su havaji u pojedinim slućajevima zakinuti stock zraćnim hladnjacima pa kad prođu 50 stupnjeva ode sve u pm,asus directcu2 idle 45 stupnjeva :D kartica dizajnirana da radi u thermal runaway podrućju haha pa kad dođe do 94 stupnja da trotla, lol teški. netko gori je napisa da su 390 dosta bolje po tom pitanju, pitanje je jeli samo bolji asic quality u igri ili su poboljšali i/ili hladnjake
čudo koliko su havaji u pojedinim slućajevima zakinuti stock zraćnim hladnjacima pa kad prođu 50 stupnjeva ode sve u pm,asus directcu2 idle 45 stupnjeva :D kartica dizajnirana da radi u thermal runaway podrućju haha pa kad dođe do 94 stupnja da trotla, lol teški. netko gori je napisa da su 390 dosta bolje po tom pitanju, pitanje je jeli samo bolji asic quality u igri ili su poboljšali i/ili hladnjake
390 rade na manjem naponu slabije se Oc-u imaju zategnute memorijske latencije pa su mrvu brze od 290 na istim taktovima.
ljepa gesta
Što? Idle 40 c sa ugašenim ventovima. Load 100% do 75 stupnjeva. Jeidno zašto bi sub 60 je OC potencijal jer AMD pati od toga. Npr ja mogu oko 1200 sa 100 venta kad je držim hladnu... bez toga 1155 na auto koji pušta 70-75 c.
Ne može doći do 94 ni u furmarku.. ako baš hoćeš probati - ok, overclockana safirka će trotlati zbog 115 vrm daleko prije .... (oc, naravno sa nafrfljenom voltazom).
53stupnja toćnije :D,unutar kućišta ,auto ventovi .50w konstantno vuće 70% asic q , naravno ovo je s stalnim 1050mhz core clock. voltažu nemogu nać screenshot ali mislim da je bila 1.2125v
ima san jako specijalni primjerak,asus dcu2 ! furmark je trotla izgleda je ko saw signal temperatura ahah,nemogu virovat kad vidin temperature ovima s 300 serijon ,izgleda nerealno.
Moja safirka u 6-7 mjeseci korištenja nije prešla 74 stupnjeva pod bilo kakvim opterećenjem. Jednostavno ne ide preko. U igrama je to 10-15 stupnjeva manje.

53stupnja toćnije :D,unutar kućišta ,auto ventovi .50w konstantno vuće 70% asic q , naravno ovo je s stalnim 1050mhz core clock. voltažu nemogu nać screenshot ali mislim da je bila 1.2125v
ima san jako specijalni primjerak,asus dcu2 ! furmark je trotla izgleda je ko saw signal temperatura ahah,nemogu virovat kad vidin temperature ovima s 300 serijon ,izgleda nerealno.
Evo ti kako izgleda idle na safirki... potrošnja 20w.
Asic je 74.3, ali to niš ni ne znači....